- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
emvy
félisten
válasz
NINJA_V #20840 üzenetére
Koszi a tippeket!
Ninja-V: a motort 6000-nel kellene szervizbe vinni. Ha most 4500-nal csinalok rajta egy olajcseret, akkor ugye 6000-nel megint, tehat bukok egy rakas olajat. Ti mit tennetek? Otthon csereljek, majd bent is, vagy otthon igen, bent csak egyeb szervizek (nem is tudom, mit neznek 6000-nel, egyebirant).
Milyen olajat javasoltok bele?
Olajcseret meleg olajnal kell csinalni?
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Na, leirom az esti sztorit, hogy rohogjetek / sirjatok.
Este elindulok a melohelyemrol, meg nem haza. Egyszercsak felvillan az olajproblema-jelzo. Megall bennem az uto, mi tortenhetett? Eszi az olajat? Most mit kell csinalni, elmehetek meg a kovetkezo benzinkutig, vagy ... ? Egye fene, gondoltam, elgurolok.
Aztan kialszik a jelzo.
Egy perc, megint elojon.
Aztan vissza, es vilagit. Total ideg vagyok.
A kovetkezo OMV kutnal vettem egy flakon 10W-40-eset, tudom, hogy nem ez van benne, de azert beleontottem, hogy legalabb ne egjen le a blokk.
Elindulok, egy rovid ido utan megint elojon. Na, ez most mi a szar? Elfolyik az olaj? Bedugult az olajszuro?
Megint vettem egy flakonnal ugyanabbol, beleontom a felet. Elindulok, tokjo, nem vilagit.
Aztan megint elojon. Mostmar vegkepp ketsegbeestem, felhivtam egy ismeros, hogy mi a fene. Beszelgetunk telefonon, mondta, hogy fura, hogy hol kialszik, hogy elojon -- ennek ugy kene mukodnie, hogy gyujtas utan nem alszik el.Erre mondom, hogy nekem gyujtaskor nem vilagit.
Nezem a muszerfalat.
Az uzemanyagvisszajelzo vilagitott.
A problema az volt egyebkent, hogy a robogomon az olajszintjelzo vilagitott borostyansargan, en meg az esoben csak a szinet neztem, nem gondolkoztam....
8000 forintot kidobtam az ablakon, raadasul, ha jol tudom, ilyenkor vihetem olajcserere, mert kevert olajjal nem jo hajtani ezeket (mondjuk egyebkent is aktualis lenne lassan a csere). A kerdes, hogy 500 km-t elmehetek-e meg ezzel a kevert olajjal, vagy sem.
Rohogjetek csak.
-
emvy
félisten
Ma mentem egy Normafa-Leanyfalu kort, utana 1 oraig faztam (este erkeztem haza). A hatso kereken tobbszor kiprobaltam az ABS-t, nagyon szepen mukodik -- egy hajszalnyi csuszas, aztan kienged egy pillanatra, aztan stabilan fekez.
Kiprobaltam a leszabalyozast is
, egyaltalan nem dadog, csak siman megall a mutato.
-
emvy
félisten
Bazze, kicsit megijedtem magamtol
Ma este kimentem Budaorsre, es robogos hagyomanyokat fokozva kozlekedtem ... igazabol asszem, en nagyon szeretek forgalomban kozlekedni, kinezni egy lyukat, hopp, be, pirosnal elorecsorog, gaz.... Azert jok ezek az egyszeri alkalmak, mert utana mindig eldontom, hogy ovatosabb leszek, amit rendszerint be is tartok kb. egy honapig.
-
emvy
félisten
válasz
bajnokpityu #20642 üzenetére
Oke. Csak ma egy kicsit gyorsabban jottem a rakparton, mint ami megengedett - nem sokkal, +25%.
-
emvy
félisten
Nem tudjatok veletlenul, hogy az Obuda-Lagymanyos vonalon hol vannak traffipaxok?
-
emvy
félisten
válasz
Topiccsendőr #20635 üzenetére
Alolam az Arpad hid pesti hidfojenel csuszott ki mindket(!) kerek, es visszarugtam magam egyenesbe.
-
emvy
félisten
válasz
bajnokpityu #20624 üzenetére
Kerdes, hogy a riziko nagyobb-e valojaban.
-
emvy
félisten
Juteszembe, valami moderator pakolja mar be Integrat + a mocit az elso hsz-be.
A regi szep idokben meg en is meg tudtam volna csinalni
-
emvy
félisten
válasz
Beowulf_78 #20568 üzenetére
Nem vagytok tul tapasztalt forumozok.
Nyilvan es remelhetoleg mindenki marad a seggen.
-
-
emvy
félisten
Eleg kozeli ismerosnek 400k volt fogszabalyozasa.
-
emvy
félisten
Ajanljatok nekem valami felsoruhazatot, amit a melegben hordhatnek, nagymotoron, munkaba jarashoz. Van egy olyan verzio, hogy bordzseki + gerincvedo, de az talan meleg lesz (turahoz oke).
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
válasz
Beowulf_78 #20407 üzenetére
Azt akartam mondani, hogy 7500-as fordulattal idaig egyszer mentem vele (ket nap alatt
, miota hasznalom).
Ma este volt annyi, hogy kb. 3-4 perc melegitgetes utan kb. 4000-ig elporgettem egy lampa utan. Remelem azert ez az egy eset nem rontott tul sokat
-
emvy
félisten
Emberek, hidegen mi az a fordulatszamhatar, ami fole nem celszeru porgetni a motort? Nekem 12000-12500 korul kezdodik a redline, ha az inditas utani 5-10 percben 4-5e-ig elmegy a motor, az nem gazos? (7.5k fole meg asszem nem sikerult porgetni
).
-
emvy
félisten
Megtalaltam a kivalo alkalmat, hogy eloszor menjek a motorommal
Elugrottunk Szentendreig meg vissza, eroteljes esoben, de most le van ejtve. Robogo utan egeszen meglepo, 1-2-3-ban mentem leginkabb, hogy lehessen porgetni, neha 4-esben. Megvan benne a szokasos CBF-es para, azaz 7000-nel az egesz motor finoman rezonal, eleg zsibbaszto lehet hosszutavon.
Bazi jo, hogy 70-nel nagyon finomat rantok a karon, es mar bent is vagyok a resben, 100-al.
-
emvy
félisten
MZ 1000S-rol mit gondoltok? Keves tapasztalattal rendelkezo motorosnal overkill?
-
emvy
félisten
válasz
Topiccsendőr #20004 üzenetére
Koszi, az jol hangzik.
-
emvy
félisten
20000
Hol lehet a Bekasmegyer - Nemzeti Szinhaz vonalon akksit kapni?
-
emvy
félisten
Reszvetem
Ilyenkor azert fizet a biztosito rendesen, ha neked nem lett bajod, akkor semmi baj.
Egyebkent jo a motorom, biztositekproblema volt (volt egy rejtett 15 amperos...)
-
emvy
félisten
válasz
bajnokpityu #19669 üzenetére
Megnezem, nagyon koszi.
-
emvy
félisten
Az osszes biztositek jo, sajnos.
Ugy nez ki, szerviz lesz belole.
-
emvy
félisten
Tudtok valami szervizt, aki segitene nekem ezt az elektromos gondot megoldani? Obudan van a motor per pillanat, es nekem nincs sajat kocsim, amivel elvihetnem.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Villamosmernok vagyok.
Forditva raktam be az akksit a gepbe.
Se kep, se hang.
Javaslat? Ules alatti biztositekok epek, ABS biztositekjai szinten.
-
emvy
félisten
Ja, ugye nem kell kulon akksitolto a motorhoz? Nekem egy autos van, automata, tehat elvileg szol, ha fel van toltve.
-
emvy
félisten
Na, nem szamitottam ra, h ma ilyen jo ido lesz, most kezdtem el akkut tolteni
-
emvy
félisten
A talira persze en is mennek.
-
emvy
félisten
Nekem is tetszik ez a Bodis cucc, mondjuk elso korben megtanulok motorozni a CBF-el, aztan tuningolgatom..
-
emvy
félisten
Kerdes:
motoromban 1000 km-nel volt kotelezo szerviz, olajcserevel. Aztan a kovetkezo evszak elejen, kb. 3000 km-nel csereltek benne olajat. Most 4000 km van benne. Csereljem-e az olajat az evszak elejen, majd par het (max) mulva a 6000-es szerviznel, vagy raer a 6000-esnel?
-
emvy
félisten
Ezt nezd meg:
-
emvy
félisten
100% meg csak 130k.
Egyebkent motorral tudatosan megszegik, megszegjuk a szabalyokat, amivel csomoszor nincs is gond, CBR1100XX-el 130-al docogni az autopalyan peldaul halalos lehet. Ha viszont megb*sznak, akkor viseljuk csondben, hiszen mindenki tudhatja, hogy miert mi jar. Kockazat - nyereseg az ido es az elvezet, veszteseg a penz.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
válasz
Beowulf_78 #17610 üzenetére
En ugy ertettem, hogy veletlenul, mert mondjuk videki dombos, kanyargos utrol van szo.
-
emvy
félisten
válasz
Beowulf_78 #17606 üzenetére
Vagy epp azert kaszalnak el, mert elvakitod oket. Tobbek kozott ettol a mentalitastol ilyen ez az orszag, sajnos.
-
emvy
félisten
Kollegak, nektek a V.9-es pontnal milyen szam szerepel a forgalmiban? (Tehat a karosanyag-kibocsatasi kategorianal.) Nalam 0, ami elvileg a 'Katalizator nelkuli'-t jelenti, de az az erzesem, h ez standard motorok eseteben. Jol gondolom?
-
emvy
félisten
Szep a GSX-R es a City Scarver is.
-
emvy
félisten
Ket nappal ezelott a Szentendrei uton jottem a varos fele (robogoval). Haladtam a sorok kozott, epp az elejere ertem, amikor sarga, majd zold, es mar lottem is ki (boven zold utan). A visszapillantoban lattam, hogy mogottem(!) kb. 60-al meg atcsuszik ket auto.
Kicsit meghult bennem a ver.
-
emvy
félisten
A gepemen futott markolat van, de a kormanyvegsulyt nem raktak vissza ra. Zacskoban kaptam meg a regi markolattal egyutt -- maceras visszarakni?
-
emvy
félisten
válasz
Jodanovich #17290 üzenetére
Arra a Kawara gondolsz, ami 6 evvel ezelottig nem csinalt normalis valtot?
-
emvy
félisten
válasz
Jodanovich #17285 üzenetére
Ja, szar honda, evi tobb millio motorbol nehanyat eladnak...
-
emvy
félisten
Nekem Nightmare esete tipikusan olyasminek tunik, amikor megijed az user a tul eros motortol. Amikor nezegettem a gepeket, egy SV650S tulaj azt mondta, hogy inkabb quadozik, mert tavasszal vette, es mar 150-nel megy vele, es fel, hogy meghal. A masik, egy CBR600F4i tulaj szinten olyasmiket mondott, hogy nem erzi azt, hogy eleg gyorsak a reakcioi a motorhoz.
Mindketto kezdo motoros volt.
-
emvy
félisten
válasz
Boci_83 #17216 üzenetére
Ruha megvan mar jo ideje. Van egy robogos sisakom (felhajthatos, Probiker, egyszeru) meg hozza egy negyevszakos vizallo Difi kabat
. Tavasztol oszig, nagymotorra meg egy Shark RSF2 Race Fusion sisak
AVG/Shox bordzseki + bornadrag kemenyprotektorral szurke-feketeben
, egy Gore-Texes Alpinestars turacsizma, egy Dane teli kesztyu
egy Spidi nyarikesztyu
es egy szelallo teli "simaszk".Szoval jol allok, a ruha onmagaban, mindenhol akciosan volt legalabb 200k. Ez van, erre aldozni kell.
-
emvy
félisten
Ha NetRisken megkotom a kotelezot, akkor egybol 'kesz' van a biztositasom? Ergo akar keddre is foglalhatok okmanyirodai talalkat?
-
emvy
félisten
Annyit ereztem, hogy ha 4000-es fordulatnal probaltam kiengedni a kuplungot meredek emelkedon torteno elindulaskor, akkor ketszer lefulladt
Egyebkent durva, olyan, mint egy robogo -- marmint olyan konnyu vezetni. A CBF500-nal sokkal jobban bejott igy masodikra.
Jo cucc lesz ez, nagyon orulok neki.
-
emvy
félisten
Na, elhoztam.
Egyelore annyi lepett meg, hogy mennyire nincs nyomatek 5000 alatt -- lefulladtam vele, amikor jottem fel a melygarazsbol. 6000 kornyeketol viszont egeszen eletre kel... aztan mar haza is ertem, es beraktam a helyere.
Juteszembe: szezon elejen csinaltak rajta olajcseret, azota viszont nem mentek vele. Ettol fuggetlenul szezon elott megint ujra olajcsere, ugye?
15 napon belul at kellene iratnom, ami azt jelenti, hogy meg ebben az evben (mert januar 2-ara esne a 15. nap, ami nem munkanap). Viszont akkor be kell vinnem egy kotelezo biztositast, ahol is a teljes evet ki kellene fizetnem, nemdebar? Ha viszont januar elejen viszem, akkor 1, nem tudom, hogy nem b*sznak-e meg, mert a szerzodesben 15 napos atiratasi ido szerepel 2, a srac fizeti a sulyadot, nem?
Tudtok ezekrol valamit?
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest