Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Elképzelhető, hogy a korral jár. Így harmincon túl (31
)nagyon masszív játékélményt kellm, hogy nyújtson a legelejétől, hogy lekössön bármi is. Illetve tudok-e közben beszélgetni a barátokkal, vagy sem (itt meg ugye jobban képbe jönnek a multis dolgok). -
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"Tényleg, a Morro-t végigtoltad végül?"
Sajnos nem volt hozzá türelmem. Pedig, hogy gördülékenyebben menjen leszedtem a grafikát szépítő teljes "mindenséget" és csak egy wide-screen modot varázsoltam rá. (Egyből lehetett kardozni is.
)Az utóbbi időben nincs meg bennem az az érzés, hogy most szépen leülök és pár órát (szigorúan egyben) rászánok a játékra. De még nem adtam fel, hogy kitoljam, mert amúgy tényleg érdekel.

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem tudom. Mindig mindenki fikázza a Steam-et, ha Morrow/Obli/Skyrim/Fallout3/NewVegas témáról van szó. Esküsöm: soha semmilyen problémám nem volt velük Steam-en, igaz többnyire mod nélkül, vagy nagyon kevés moddal játszottam a fentebb nevezett játékokkal.
Tényleg akkor ennyire szerencsés volnék?

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"A Hlaalu elvileg kereskedelemmel foglalkozik elsősorban, e mellett ők a birodalom érdekeinek képviselői is."
Akkor Ők lesznek az embereim. Skyrimban is az Imperial-hoz csatlakoztam, itt se lesz akkor másképp.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Steam Morrowind GOTY-m van.
Akkor várok, míg félisten leszek. 
Annyit kutakodtam talán, hogy a fő házaknál arra kell vigyázni, hogy milyen elgondolású (harcos, varázsló, stb.) a karaktered. Ha tévedek bocsi.

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Majd meglátom mit csinálok, bár sejtem a sorrendet:
- Balmora Mages Guildben már elfogyott a duties
- a Fighters Guildben van nyitva egy küldi, illetve nem tudom, hogy kapok-e még feladatot
- van egy muki akit ki kell nyírni (kaptam Fort Mommothban)
- és akkor utána (TALÁN) belekezdek a fő szálba, de még a nemesi kecókba (Hlaalu és egyéb) még be se néztem
- illetve a Templomban sem beszéltem még senkivel, csak szétnéztem; bár nem tudom, hogy ez mennyire lesz aggályos az Imperial Cult tagságommal együtt...
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem tudom, amikor kikerültem a Tutorial barlangból már komplexebbnek tűnt az Oblivion.
A főküldetésbe Oblivion óta rutinból nem fogok bele (a Skyrimban a rohadt sárkányok miatt meg aztán végképp nem
); mondom frankón petyegek, sétálgatok, semmi különleges. Szint 2 megvan, oszt csókolom.De eskü élvezem...

-
Kareszovics
addikt
Ma sikerült egy újabb 2 órát játszanom.
Jó harcoshoz "hűen" elég sokat törődtem a balmorai Mage Gulid-del.

Egyszerre megdöbbentő, illetve megmosolyogtató, hogy a Morrowind idejében milyen végtelen egyszerű küldetéseket "mertek" berakni a fejlesztők: gyűjts gombát, szedj virágot, ugorj el a sarki boltba egy kerámia edényért és sorolhatnánk.
Szerintem lényegesen alacsonyabb volt akkoriban a játékosok ingerküszöbe, teljesen triviális dolgokkal, gondolatokkal is lehetett sikert aratni. És ez nagyon tetszik a játékban. Szinte harc nélkül sétálgatok, mégis mindig történik valami, gyűlnek a Journal-ba az infók, alakulnak a küldetések, és bár kicsit döcögősen, de alakulnak a relációk is. -
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A játék mindenképp tetszik.

A végigjátszást illetően: Oblivionban 5 karaktert kezdtem, a legutolsóba 108 órát öltem és ezzel törődtem a legkevesebbet.
A Skyrimban két karakterem van az egyik 136 óránál állt meg, most a másodikban 70 óra van, sajnos a DLC-kre nincs money, pedig már bőven több lenne mindkettőben az "anyag".Tehát, ha újrajátszásról van szó akkor millió türelmem van.

Overhaul félig/meddig sikerült; kikapcsoltam Motion Blur "valamit" ezzel nagy nehezen 23-31 FPS-t sikerült kicsiholni, beltér sima 60.
Nagyon tetszenek a színhatások (Morag Tong Guild, Dunmer templom Balmoraban), parádésan használják a színeket.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
De olvastam és akkor buktam; szerinted hányszor fogom újrakezdeni a játékot amíg ki nem tapasztalom rendesen?

-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Na megérkeztem Balmora-ba... te jó ég mennyi mindent lehet itt is csinálni. beléptem a Fighters Guildbe. Gondolkozok rajta, hogy belépek párhuzamosan a Mage Guildbe is, de még azt sem tudom, hogy kell spellt használni.

Közben arra is rájöttem, hogy azért nehéz a játék, mert default nehézségen (0) tolom. Most első körben visszavettem (-50); majd, ha kitapasztalom a játékot nehezítek, de egy sima alap Cave Rat kibelezett majdnem.

Morag Tonghoz másik városba kell menni; kár pedig kipróbáltam volna azt is.

-
Kareszovics
addikt
Na most szépen munkahelyről hazamegyek és belevetem magam a dzsindzsásba. Remélem sikerül minőségi haladást produkálni.

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Egyébként nagyon klassz az egész; akkor voltam utoljára ilyen izgatott játék miatt, amikor az Obliviont tanulgattam. Érdekes, mert a Skyrimnál csak magam az élmény vitt, a játékmenet annyira nem.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
De valahova csak el lehet barterolni, mert úgy néz ki, hogy nem olcsó összetevő (50 arany / 0.1 kg).

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Létezhet, hogy a Moon Sugar nevű összetevő miatt nem trade-elnek velem? Értem én, hogy skooma, de semmit nem tudok eladni?

-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Kicsit haladtam a játékkal, kipucoltam az első barlangot, megindultam Balmora felé. Elindultam a ellenkező irányba is, de ott az első barlangban kinyírtak, mint senkit.

Nem kicsit nehéznek találom amúgy a játékot, 1-2 órás session után rendesen el vagyok fáradva.

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Na megnéztem CSAK Neked (
), és sima bal gombra semmit nem csinálni. Ha kalapálom, ha lenyomva tartom, ha bármi. De, az említett egérmozdulatot csinálom és hozzá a bal gomb, akkor minden fain 100/100. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem, ugyanis munkahelyen vagyok.
De csak a kedvedért délben megnézem. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én nem tudom, ami tuti, hogy ha egérmozgatva ütök, akkor kb 100/100, hogy üt.
Úgyhogy kénytelen leszek így tolni. -
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Gyerekek most égtem ki.
Arról nem volt szó, hogy ütés közben a támadás irányát is meg kell adni miközben lecsapsz... Hát jó, hogy soha nem támadt.
Na most már csak a grafikát kell megálmodnom.

-
Kareszovics
addikt
Próbálkozás No.1:
Elkezdtem az új karaktert. Csak nem működik a bal egér gomb. 34 gomblenyomásból egyet ütött össz-vissz.
Szerintem mára abbahagyom, nincs kedvem magam úgy felszívni, mint tegnap.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Oblivionnal (Steam GOTY Deluxe) sose volt bajom, mondjuk túl sok modot nem használtam hozzá. Skyrim-ot (Steam) abszolút default használom, csak az Official HD van rajta. Azzal sincs gondom.
De ez a Morrow most megizzaszt.

-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Steam GOTY; vanilla hibátlanul működött.
Sorban a következőket fogom csinálni:
- megelégszek valami alap graf (HDR+Bloom OFF), kezdek egy új karaktert az egér probléma elkerülése végett
- ha ez nem jön be törlöm Morrow + mod, leszedem az egészet elölről, újra mod, csak alacsonyabb minőségben
- ha ez sem segít akkor már találtam WideScreen modot, tolom azzal
- ha az sem segít, akkor nem tom...
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Na aludtam egyre a dologra és tiszta fejjel végiggondoltam.
Leszedem az egész motyót úgy ahogy van és újratelepítem, illetve kiválasztom a MSGO/MGE-t úgyhogy, hogy gyengébb gépre konfiguráljon. Engem igazából úgy is csak az érdekel, hogy 1600x900 legyen, illetve minimum 40-50 FPS folyamatos kép.Még egy olyan dolgot is kipróbálok mielőtt letúrok mindent, hogy kezdek egy új karaktert; nem-e az a baj, hogy moddolás előtt kezdtem a karaktert és az egész procedúra bekavart a mentésnek.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
El sem kezdi az ütést. Már majd szétnyomom az egeret és akkor talán kisajtol magából egy soványka ütést/varázslást.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Azt hiszem most borultam ki. Teljesen önállósította magát a bal egér a játékban. Vagy üt a karakter vagy nem. Vagy varázsol, vagy nem. De inkább nem, egy helyben áll az egész karakter. Nincs negatív bónusz.
Azt hiszem megkapja az uninstallt az egész fostalicska, keresek egy WideScreen modot, ha azzal sem működik akkor meghalok Morrowind nélkül.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Na közben változott a helyzet. Dühömbe lekapcsoltam a Bloom + HDR kombót. Ezzel sikerült elérnem, hogy 30 fps környékére kerüljön a játék.
Így most már abszolűt élvezhető vált a játék számomra.
Egyetlen problémám van: nem támad a karakter. Nyomom a bal egeret, mint a barom és még csak nem is swingel a karakter; staminám van. Akkor mi a baj? Tán két ütés között még várakoznom is kell, vagy mi a nyavaja?
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Feladom.
Megcsináltam amit írtál és semmi. Komolyan mindjárt szerzek valahonnan egy sima WideScreen modot, hogy ne 1152xXXX-ben kelljen játszanom, Vanilla oszt csókolom, mert tényleg kezdem unni.
MOD: de a gépet is legszívesebben kib@sznám a kukába, nem hiszem el, hogy már többszörös butítás után sem fakít semmit.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Kezd az a gyanúm lenni, hogy nem egy verziót használunk. Nekem egy teljesen automatizált telepítésű Overhaul-om van és kanyarban nincs ilyen Misc fül, amiről beszélsz.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Na közben rájöttem, hogy kell Draw Distance-t állítani, de ez sem segített. Illetve az sem, hogy gyengébb gépkonfigurációhoz állítottam az auto settings-et.
A szememet viszont rohadtul bántja ez a kültéri 20-25, maximum 27 FPS.
Fogalmam sincs mit vegyek még lejjebb, már a 4X AA-t is levettem egy deka eredménye nem volt.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ez a ratyi valamiért automatizálta a Distant Land-et és Draw Distance-t nem bírom 12-ről lefele állítani, pont ami az általad linkelt hsz-ben a legjobban eszi az erőforrást... :S
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Csak egy nagyon picit könnyítsd meg a dolgom, melyik funkció az ami a legnagyobb FPS veszteséget okozza. Annál letolom a gatyát aztán jónapot; nincs kedvem "félnapig" finomhangolgatni.

-
Kareszovics
addikt
Én még nem jutottam el addig, hogy bármivel is harcoljak, mert az első faluban majomkodok még, de kíváncsi vagyok például miféle lények támadják meg az embert.
(Sok átfedést vettem észre a betöltő képernyőn szereplő monszták, illetve az Oblivion monszták között; illetve teljesen meglepődtem, hogy Dwemer "robotok" képe is megjelent; innen is látszik, hogy érdekes lesz, hogy a harmadik résszel játszok a IV, illetve az V után.)Továbbá csak azt tudom megerősíteni, amit lentebb is írtak: Staminával óvottan kell bánni. Továbbá érdemes egy fajta fegyverre ráfeküdni szerintem. Én most kezdőnek egy tök alap Imperial/Harcos karaktert kezdetem. Nagy fantázia nincs benne, de játékot kitanulni szerintem jó lesz.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Szia!
Az általad említett Overhaul 3-at raktam fel; ha már itt tartunk, ennek a modnak hol találom az Option funkcióját, mert hiába állítottam be a gép teljesítményt (szerintem) megfelelően a telepítés közben, mégis kültéren nem megy 25-30 fölé az FPS és "báncsa" a szemem.
Külön örülök, hogy nem "idiot proof", néha kell az agynak egy kis plusz ráhatás.
Szintlépés még szerintem kanyarban sincs, az első városban ismerkedek még a játékmenettel/kezeléssel.Azt már most biztosnak érzem, hogy az első 40-50 óra csak "tanulási fázis" lesz; azt is borítékolom, hogy majd csak a második/harmadik karakter fogja elnyerni a tetszésem (Oblivionban is durván a harmadik/negyedik karakter volt amit már jónak tituláltam
).Más. Bár szintén a valós szerepjáték élményét emeli, mégis szívás, hogy nem jeleníti meg, hogy melyik itemet lehet elvenni, vagy éppen ellopni. Bementem az első shopba, nézem: szép ezüst staff, fehér kereszt, na akkor einstand, erre jött a lincselés, na mondom hoppá, "figyejjé csak Karcsikám".

-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Az Oblivion, illetve a Skyrim után arra jutottam, hogy kipróbálom a Morrowindet.
Némi grafikai tuning után szépen el is kezdtem. Első és egyben elég markáns kérdésem: létezhet, hogy itt nem bírom kijelölni a küldetéseket a mapon, mint az utóbbi kettő epizódban? Nyilván nem gond, ha nem (anno pl. a Gothic 3-ban sem lehetett mégis nagyon kedveltem a játékot), csak meglepett.

-
Kareszovics
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem kell patchelni, mert komplett Morrowinem van (alap + Tribunal + Bloodmoon). Elvileg fullosan patchel a Steam.
Ellenben lehet rájöttem mi volt a baj a fagyásokkal, bár még csak a Majesty javult meg: visszaállítottam ATI driverben a kényszerített AA-t alkalmazásvezéreltre és hibátlanul ment a cucc.
Hátha a Morrow-nál is segít ez. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nálam csak annyi hiba, hogy kb 3-4 perc játék után kifagy az egész... Steam-es Morrowing teljes. Úgyhogy hiába is akarom játszani, nem igazán tudom, mert odáig se jutok el, hogy menthessek.

Egyébként ugyanez van pl az eredeti Steam-es Majesty Goldommal is. Olyan, mintha a Win7-et nem igazán komáznák ezek a régebbi játékok.

MOD: bocsi, hogy érdemben nem tudtam segíteni, de ezt le kellett írnom.
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Rávettem magam, hogy végre toljam a játékkal. Fel is tettem a leírás alapján az Overhaul baszást.
Cserébe már a betöltés közben nyekeg valamit, hogy nézzem meg a Warning-txt-t mert ott felsorolja mi nem passzol. Mondom leszarom tolom tovább, erre 10 perc játék egy szaros kardozásba belefagy...
Kicsit ki is akadtam, szarakodtam fél napot mire feltelepítettem a cuccot erre így se jó.

-
Kareszovics
addikt
Ezt a cuccot még régebben linkelték az Oblivion topikba; akkor kezdtem el agyalni azon, hogy csak kéne tolni a Morrowindet. Be is szereztem (Steam Morrowind GOTY); a magyarítással már gebasz van, mert ha a Tribunalt, illetve a Bloodmoont is magyarítani szeretném, akkor kéri az eredeti lemezt; na erre Steamnél mit lépjek.

-
Kareszovics
addikt
Valaki próbáltam már telepíteni a magyarítást Morrowind GOTY @Steam -re?

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)nagyon masszív játékélményt kellm, hogy nyújtson a legelejétől, hogy lekössön bármi is. Illetve tudok-e közben beszélgetni a barátokkal, vagy sem (itt meg ugye jobban képbe jönnek a multis dolgok).
)

); mondom frankón petyegek, sétálgatok, semmi különleges. Szint 2 megvan, oszt csókolom.