- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
Közben Szentlőrinckátán is építi valaki a hálózatot. Vélhetően Telekom.
Szóval ezek vannak folyamatban: Pilis, Szentlőrinckáta, Inárcs, Kakucs, Újhartyán... ezek vagy épülnek vagy kész vannak, de még nincsenek átadva.
-
Nooeca
senior tag
Dolgoznak még Pilisen a munkások? Vagy már kész a hálózat? (független hogy nem köthető)...
Csak mert Máj. 26 -> Jun. 1. -> Jul 1. -> Aug 1. ez eddig sok idő, míg sokkal nagyobb település kevesebb mint 3 hónap alatt kész volt.
-
Nooeca
senior tag
Végeztem egy kis számolást, hogy mennyire kevés már arányaiban a lakos a körzethez viszonyítva, ahol ne lenne konkurencia. Ha leszámoljuk az idei terveket (mert valami még biztos megvalósul), akkor 19.729 fő marad még alternatíva nélkül.
Csak érdekességképpen ez a lakosság nem sokkal több, mint pl. Dabas, vagy éppen Monor.
Csévharaszt 1869
Káva 661
Monorierdő 4081
Pánd 1961
Pusztavacs 1330
Szentlőrinckáta 1903
Tápióság 2542
Tatárszentgyörgy 1834
Újlengyel 1661
Vasad 1887Össz: 19.729 fő
Tervezettek:
Örkény 4810
Hernád 3981
Nyáregyháza 3660
Táborfalva 3249Tervezettekkel: 35.429 fő
Illetve ami pedig a tartosságot illeti, legalább az öröm az ürömben, hogy nem egy ADSL hálózatot fejlesztenek, vagy egy koaxot húznak, hanem friss üveget építenek.
-
Nooeca
senior tag
válasz
gerg002 #10020 üzenetére
Idénre még a következő lett beigérve/projektelve:
Örkény, Hernád, Táborfalva, Nyáregyháza (ezt kihagytad) Monorierdő? (legutolsóhoz teszek egy kérdőjelet mert az csak akkor ha időbővületben lesz a társaság)
Illetve Kakucson nem kell már 1 hónap sem, több helyen fent van az optika.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Alexno1 #10017 üzenetére
Szép kis település lehet, de a 623 fős lakossága bőven elég indokot ad a Telekomnak arra, hogy a 29-es körzet legutolsó települése legyen a hálózatkiépítéshez.
Egyelőre Pilis épül, meg talán Kakucson is történik valami...
Inárcs meg Újhartyán már kész van, szimplán átadni nem tudják valamiért. -
Nooeca
senior tag
T-nél azt adhatnak az üzletkötők, amik a szorólapon is vannak. Pont ezen vesztem össze jó multkorában egy üzletkötős ismerősömmel, hogy miért hülyití a népet (pontosabban munkatársam), ha sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni... ez nem főállás neki.
Erre fel az volt a válasz, ez plusz kereset, más meg cserébe többet fizet - vagy legalábbis ugyanannyit mint a neten. Neki csak annyi a dolga, hogy azt a szerződést, ami a szorólapon is rajta van, tartsa be, és irassa alá. Olyan szépen bemesélte az idős hölgynek hogy alá is írta, majd másnap felhívta, hogy ez sok, nem is tudja miért mondott igent stb.
Kivétel persze ez alól az, ha a helyi településen van "oroszlán" kedvezmény, vagy "hiéna", vagy valamilyen speciális dolog miatt osztható egyéb speciális kedvezmény. De az nem a hálózatfejlesztési projekt, mert az csak neten és csak feliratkozással érhető el. Ha jól tudom a Facebook csoportból is kikerült két üzletkötő, mert az egyik csak azért volt a csoport tagja, a másik pedig nem hitte el ezt a hálózatfejlesztési kedvezményt, mondván hogy ő nem adhat olcsóbb csomagot, ezáltal lehetetetlen hogy legyen ilyen.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9970 üzenetére
Nem tud mást adni, mivel nincs jogosultsága mást adni.
Kivétel ha helyi kedvezmény van, de ilyen nem volt sehol sem a 29-es körzetben, mivel nincs konkurencia.
-
Nooeca
senior tag
válasz
regener #9967 üzenetére
A feliratkozós csak akkor keres meg ha feliratkoztál... az hozzájuk jut el, nem a sima ügyfélszolgálathoz. Aki meg jön-megy az meg csak egy felbérelt helyi képviselő / üzletkötő.
Aki felkeres a feliratkozás által, azzal nem fogsz találkozni, csak a szerelővel a megbeszélt időpontban.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9965 üzenetére
Annyira vicces ez amúgy! A Telekomos üzletkötő az aktuális (webes/telefonos) rendeléssel azonos árakat hoz. Ez így volt mindig is, amióta világ a világ.
De mindenki úgy várja, mintha valami újat hozna, valami jobbat, valami kedvezőbbet! Miközben kedvezőbbet egyedül csak feliratkozással lehet szerezni, a hálózatfejlesztési promóció keretében, ekkor egy másik - erre illetékes - személy veszi fel veletek a kapcsolatot.
Ezen kivül, minden ajánlat azonos...
-
-
Nooeca
senior tag
Aki feliratkozik, az kedvezményes csomagot kap, ilyen egyszerű, hálózatfejlesztési promóció a neve.
Üzletkötő / Ügyfélszolgálat / Webshop nem ad ilyen kedvezményt.
-
Nooeca
senior tag
Pont ezért vagyok úgy, hogy inkább fizetek egy túlárazott optikáért (lásd telekom), mintsem egy jobb esetleg fejlesztett UPC-ért. Botrány és förtelem ami a UPC terén folyik, több részről is:
- Nem fejlesztenek.
- Ha nincs lehetőséged váltani, kedvezményeket sem igazán osztogatnak.
- Akadályozzák a más szolgáltató hálózatkiépítéseit.
- Bizonyos programok szintén csak "konkurencia" esetén érhetőek el, lásd UPC élményprogram alias 29-es körzet, megemelt sávszélesség, azonos áron.De ha jön konkurencia máris átmennek kiskutyusba. Nem is tudom hogy a fentiek közül melyik is a nagyobb bunkóság, az hogy nem fejlesztenek vagy hogy akadályozzák a konkurenciát. Semmi szükség nem lett volna "konkurenciára" ha időben lépnek.
A másik meg az, hogy beszélnek fűt-fát. A hálózatkiépítésre megvolt és meg is van a pénz, szimplán a gyülléseken ami 2013 óta kezdődött úgy igazán, mindig úgy voltak vele röviden:
- Kéne valamit tenni a 29-esben, mit szóltok?!
- Hát az még ráér.
- Ja jólvan.2014 végén vagy 2015 elején meg így volt:
- Kezd gond lenni a 29-esben.
- Hát még nem akkora a baj.
- Ja jólvan akkor.2013 előtt meg persze fel sem merült a fejlesztés gondolata konkurencia hiányában. Vagyis ha tényleg "nem akarnak fejleszteni" - nincs semmi gond, csak legalább hagynák, hogy a konkurencia gond nélkül beözönhessen a körzetbe, mert a kettő együtt gyomorforgató.
-
Nooeca
senior tag
csak tényeket közöltem. az szerintem nem fika.
Mondjuk arészből jó lenne a fejlesztés, hátha a konkurencia ára - Telekomé pl. Digi már nem tud hova csökkenni - lejebb menne, mert azért úgy nagy potenciál lenne a Telekom részére itt a körzetben. Úgy nagyjából követem a híreket a 29-es körzetből, jóbarátom "viszi" a facebookos csoportot és azért meg kell vallani hogy a Telekom/Berotel/Digi párosra - teljesen mindegy melyikről beszélünk - úgy szálltak rá a lakosok mintha hárpiák lennének - jó értelemben.
Tapasztalataim szerint azt szűrtem le hogy akinek fontos a net a körzetben az már váltott, ha pontosan megnézzük a listát, van még pár üres "település" ahol csak a monopolhelyzet él, de azzal az a helyzet hogy viszonlyag kis létszámú települések. Lakosság szerint már bőven a döntő többség netközelbe jutott.
Ugye aki meg váltott annak 1-2 éves szerződése van, inkább utóbbi a kedvezmények miatt, szóval nem gondolom hogy visszaváltanának UPC-re, főleg nem egy ilyen szivatás után, amit ugye jóideje leműveltek velünk. Persze vannak előfizetők, akik csak sokalják az árat, őkat még rá tudta venni a upc hogy maradjanak, nagyobb csomag olcsóbb ár keretében, de azért valljuk be ők sem azért maradtak, mert hogy jelentős netigényeik lennének.
Szerintem akármi történik ezt a körzetet olyan értelemben bukta a UPC, hogy új előfizetőkre itt - a körzetben - sehogy nem fog nagyon számítani, illetve előnye meg az, hogy sokan megkötötték, és nem is foglalkoznak azzal hogy van más, csak legyen elven, megtartják, és ezek majd fejlesztve lesznek. De hiába építenek mondjuk koaxot Pilisen vagy Monoron, aki akart váltott, szóval új előfizetőjük nem lesz jelentős mértékben, főleg hogy amire lejár a 2 év hűség, addigra már bizonyos változtatások is lehetnek Telekom részéről sebességben.
-
Nooeca
senior tag
válasz
kabelmania27 #9933 üzenetére
Ez most hogy jön ide? Mármint ezt mindig leírod, amikor én ezt leírom, picit uncsi már egyébként. Mindent lehet fényezni, de a barnasmile az barnasmile marad.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9931 üzenetére
ha a fizetésemelés szerint növelném én is a netem, akkor minden évben 2-3x csomagot emelnék
de sajnos a Telekom főleg - nem bírná a tempót - ha lenne - a mostaniról meg inkább... ne is beszéljünk. -
Nooeca
senior tag
Természetesen van nekik ADSL meg koax is, de én úgy értettem hogy a körzetben már csak optikát húznak leszámítva némi régi koaxot... Vagyis ilyen szemszögből értem.
Telekom koaxnak/ADSL-nek/VDSL-nek ugyanúgy nem örülnék mint ahogy a UPC koaxnak... ha már 2016 akkor egy korszerű technológia jöjjön ide, hiszen már 8~ éve szenvedünk, így pedig megérdemeljük, hogy ne egy köztes megoldással oldják meg a gondjainkat.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9926 üzenetére
Nem csak drága, de ha 2008 óta szívunk a UPC miatt, akkor már elvből sem választunk sokan UPC-t... én meghallom ezt a 3 betűt és a vérnyomásom 200 felett van.
Másrészt pedig technológiai különbségek... Telekom optikát hoz, a UPC meg ilyen hibrid koaxot... Tudom, van még jövő a koax háza táján, de nehogy úgy járjunk megint, mint annak idején az ADSL-el... elsők között jutott el a 29-be az ADSL, aztán ma meg szívunk vele... Lehet hogy most nem elavult de majd 10-15 év múlva az lesz, és nem akarok mégegyszer a "UPC 29-es átokkörzet" neve alá tartozni újabb 10-15 év múlva.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9917 üzenetére
Augusztus/Szeptember tájéka, szerintem 2 részben fogják átadni itt is a települést.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Janó 44 #9907 üzenetére
Inkább már Nyár volt amikor elkezdték
Most van alig több nem sokkal mint 1 hónapja. Ha végeznek Pilissel elmondható hogy az összes nagyváros 5+ ezer lakos felett már nem monopólium a UPC részéről
u.i: Egyébként a UPC is emlegeti a fejlesztést Monoron az év végéig, legalábbis mint ahogy megtudtam egy alvállalkozó tényleg töri magát azon hogy legyenek alapanyagok és eszközök. Bár őszintén hogy mit remélnek azt magam sem tudom. Meg hát van itt rengeteg város a körzetben, az hogy 1 városban lesz korszerű(tlen) UPC az még nem jelent semmit.
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9884 üzenetére
Itt egy hozzászólás korábbról. De biztos azért jóval több lemaradt még, mert azért 1 hónap alatt ilyen lassan csak nem dolgoznak.
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9882 üzenetére
Bonyolultan fogalmaztad meg és lehet én értem félre, de azt állítod, hogy ha 3 részre osztjuk Pilist (4-esen túl, 4-es és vasútállomás között, illetve vasutállomáson túl) akkor az utóbbi kettő közül csak az utolsóban láttál kábeleket?
Mondjuk voltak már itt irogatások, hogy a Kávai utcán is van, ami pedig már a 4-esen túl van, illetve a végén az Erdő utca és a Vágóhid utcánál is, de ezek szerint - legalábbis én így értelmeztem - a középső rész még kimaradt.
-
Nooeca
senior tag
Azért ezt így szerintem én nem csodálom, mert hát össze-vissza hálózat van a Telekomnál, sokszínű mint a szivárvány. Amit csodálok, hogy kapnak támogatást a kistelepülésekre Pest megyén kivül, ennek alapja az a megállapodás amit saját pénzből kéne finanszirozni, de hát ha ennyire megszorul ott a csap, akkor hogyan lesz itt hálózat önerőből 2018-ig az aminek lennie kéne, ha nem folyamatosan dolgoznak? Számomra ez így vicces, mert maguk alatt ássák a fát.
A Digi az más példa, az már milliószór ki lett taglalva, egy szerződést kötöttek a Telekommal és mégegyet az összes többi szolgáltatóval - kivétel a Digi. Ez pedig azért, mert a Digi nem akart önerőből nagyot lépni, főleg úgy, hogy cserébe kapott volna kistelepülésekre pénzt, Pest megyén kivül, elvégre ahogy ismerjük őket, ha Kistelepülésre mennek már az is csoda. Vagyis az nekik nem öröm hogy 1-2 ezer fős városban kapnak támogatást hálózatra, úgy, hogy elvileg "Epont" építenek - ezt te írtad - és így nincs meg az 500%-ban 1 Gbps-re képes hálózat sem, vagyis legalább fele arányban gpont kéne kitolniuk mucsogaröcsögén is ahol 2000 a lakos.
-
Nooeca
senior tag
Ha a 4-es autópályát nézzük Pest felé, a bal vagy a jobboldali rész van kiépítettebb állapotban?
Sok helyen van már fent optika? Vagy még a többségben hiányzik?
-
Nooeca
senior tag
UPC-ről beszélünk... nem valami minőségi szolgáltatóról:
Csak egy részlet:
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=60ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=59ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=238ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=134ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=64ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=65ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=62ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=66ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=63ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=321ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=61ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=59ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=61ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=304ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=87ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=76ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=67ms TTL=58
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=64ms TTL=58
Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=245ms TTL=58Folytatás/előzmény:
http://pastebin.com/Qbt6bbAzUnokaöcsém nem tud leülni a gép elé, hogy lejátszon pár meccset a lolban, mert hát ez a fos nem teszi lehetővé így, az elmúlt 2 hét óta.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9827 üzenetére
Az hogy natolt-e az attól függ, hogy a Telekom úgy dönt-e hogy megpróbál natolni téged. Vannak olyan felhasználók akik ezt észre sem veszik, ami ugye így a Telekom előnyére vállik. Míg mások észreveszik és jelzik, és visszaadják a publikus ip-t.
Az hogy hol natol, arra nincs szabályszerűség, mint dsl-en mint optikán már láttam erre példát.
-
Nooeca
senior tag
Hát, ha valaki Pilisi és sokat jár a városban, és esetleg leírná hogy szerinte hol tartanak annak nagyon örülnék
Mármint van ott ismerősöm, de nem szívesen kérném meg arra, hogy munka után járja be az egész várost... mert alapjaiban ő nem sokat mozog a városban össze-vissza.
Érdekelne szimplán hogy ilyen rövid idő alatt amióta kezdtek mennyire haladtak. Beszélhetünk-e már 1/4-ről vagy esetleg már több is kész van... stb. Azért nem kisváros Pilis.
attaca: kb. semmi. mármint olyan téren ami érdekel téged. a sebességek különböznek csak, meg az ár.
-
Nooeca
senior tag
Hát az nagy foltozás lenne mert eddig minden településről kapok visszajelzéseket, de Nyáregyháza pont egy olyan hely, ahonnan nem, mert nem ismerek ott senkit
Ellenben Örkény Táborfalva Hernád Csévharaszt Vasad és Pilissel ezeken a településeken mind-mind van ismerősöm. Most is úgy bizonyosodtunk meg arról hogy nincs ott optika, hogy szóltam a Pilisi ismerősömnek és kiautózott oda munka után.
-
-
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9806 üzenetére
3 hozzászólással fentebb ott is van hogy már elkezdtek dolgozni ott...
Amit meg linkelsz meg 2015 szeptember vége óta nem változott.
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #9790 üzenetére
Nem így van a történet.
Hernád, Örkény, Táborfalva egy kupac, mindhárom településen igértek már fűt fát, hogy kell a Démász engedély. Ebből az lett hogy mai napig nincs. Tervek szerint már mindhárom kész lenne.
A sorrend hivatalosan Örkény Táborfalva Hernád volt, és igen Hernádon is lenne már ősszel Telekom, de mivel az előtte lévő településeken sincs így ő is csúszik.
-
Nooeca
senior tag
Mégis mit? Az nem az én saram hogy hova menjenek.
De akkor leírom mégegyszer... Pilis, Örkény, Táborfalva, Nyáregyháza van tervben idénre, első sorban. A második sorban ott van Hernád is, de azt csak hallottam, hogy még megvalósulhat idén. De ha az első sor csúszik a második is csúszik vele együtt.
Ha ez teljesül lehet tovább. De amíg nem nem valószínű. Ez mellett még ugye megcsinálták Inárcsot meg Újhartyánt ha még nem is adták át, meg a Digi is 2 települést.
Ha jól tudom mind a 4 DÉMÁSZ. 1 hete kb. még azt mondta a kivitelező, hogy nincs megállapodás... erre fel én elmondtam nekik azt a regényt, most meg úgy néz ki Pilisen ott vannak.
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9767 üzenetére
Én is ezt tudom, sőt, a reakciom rá azt volt, hogy megmondtam az alvállalkozónak hogy nem azért nincs hálózat, mert hogy nincs rá pénz, vagy mert nincs engedély, hanem azért nincs mert ők az alvállalkozók. Nem akarnak / képtelenek kivitelezni / vagy csak szimplán máshol akarnak dolgozni, és jobban tennék, ha olyanra bíznák a munkát, akik képesek elvállani azt amit el kell.
A legnagyobb vicc kategória, hogy 2014 januárjától akarják begyűrni a DÉMÁSZ engedélyt (vagy még korábbról is, nem tudom), ma meg már eltelt 2 év és 4-5 hónap. Ilyen távban nézve, 2018-2020-ra se lesz DÉMÁSZ-os területen optika.
+ hogy a fenében van hálózat így Monoron, mert az is DÉMÁSZ.
De el is mondtam nekik, hogy maguknak megalkotni egy saját törvényt, kár, és sajnálom azokat akik összeültek azért, hogy erre időt szánjanak, mert tipikusan jobb a nehezebb út.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Janó 44 #9756 üzenetére
Meg a böngésző sem mindegy, hiszen a Chrome pl. csak úgy zabálja a memóriát már magában is. Ha magát az oldalbetöltési időt nézzük, akkor az IE/Edge kombó az ami a legjobb teljesítményt produkálja ebben, hiszen az IE elsők között kapott hardveres gyorsítást.
Vagyis ha valaki Chrome-ot használ, mellé még egy rakat kiegészítőt, akkor ne csodálkozzon ha lassan töltenek be a weboldalak. Főleg akkor ne, ha nem egy erőműve van. Én a Chrome-ot nem szoktam 4GB RAM alatt ajánlani...
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9742 üzenetére
mmo-hoz inkább a ping a fontos, elfut alig pár megabiten, a baj max egyedül a letöltéssel/frissítéssel lehet, de ez nem is a lényeg mert hiába frissülne mondjuk egy rossz minőségű vDSL hálózaton gyors sebességgel, ha a pinged az egekben lenne. Ezért is fontos mmo esetében a normális hálózat, lehetőleg optika, hogy az alacsony ping az valóban alacsony legyen, ne olyan fos, mint nekem ez a UPC ADSL.
Habár én nem MMO-zok, de a 50-80-as átlag pingem ha még stabil maradna annak örülnék... de nem, ha gondol egyet felugrik 200-ra meg 300-ra na az a borzalom.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9740 üzenetére
Azért majdnem mindenhol van már konkurencia. Jó, Pilis egy nagyváros, vagyis potenciális célpont, de valamiért egyelőre Inárcs, Újhartyán, Örkény, Táborfalva, Hernád van célpontban.
Első két településen már megkezdődött a kivitelezés, és Újhartyán már majdnem átadható állapotban van, míg Inárcs is hamarosan.
Másik oldalról meg Tápiószecső és Úri van készen majdnem a Digi által.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9727 üzenetére
Nem kábeleznek mivel a főoldalukon is ott van hogy vezeték nélküli szolgáltatás, vagyis Mikróhullámú hálózat lehet mint pl. az aktívcom. Berotel alá a T kábelez jelenleg Inárcson is elképzelhető hiszen engedélyt kaptak, Újhartyánon meg már szinte mindenhol kihúzták a T-sek a kábelt.
-
Nooeca
senior tag
válasz
kabelmania27 #9670 üzenetére
változhat.
én nekem már volt arra példa hogy hűség felénél a szolgáltatóval újabb hűséget kötöttem kedvezményesen. ha mindkét fél beleegyezik akkor jogilag lehetséges az aktuális hűséget eltörölni egy újért. Most gondolj bele akinek 3 hónapja van és kötne az így megéri a UPC-nek felbontani a szerződést és kötni egy újat.
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #9635 üzenetére
Dehogy tartják
Már igérgettek nekem fűt-fát, elvben már 1 éve itt vannak gyakorlatilag sehol. 2015 szeptembere óta csak hitegetést kapok!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9602 üzenetére
Nekem igen, mert ha kimegyek az utcára elnézek jobbra 10 méter és ott a "doboz". Szóval én jól járnék ezzel...
Egyébként nem tudni mire gondolt, lehet hogy csak a legkisebb csomagokat vonnák ki a forgalomból (elvégre használhatatlanok) és ahol lehet ott még adnának többet...
Elvégre a UPC élményprogram keretében már volt emelés több helyen, de az csak ott ahol konkurencia is jelen volt.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9598 üzenetére
Ez vagy az év vicce lesz...
Vagy pedig egy rossz tréfa
De ha mégsem, remélem ezt nem úgy értik hogy felcsörögnek telefonon és lenyomják a torkomon hogy hé te ott, kapsz nagyobb csomagot, fogadj még 1-2 évet, hanem az összes meglévő csomagot (hűségtől független) felemelik a megfelelőre. Csak mert ha hűséges opció, akkor én ennek gyümölcsét nem fogom látni, az elmúlt 2 évben is hűség nélkül voltam UPC előfizető, mert ugyanaz a 2000 ft kedvezményem megvan még azelőttről, mint amikor hűséges voltam
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #9591 üzenetére
Ez csak kiskapu hogy ha mégis kellene akkor tudják alkalmazni...
Optikán a szerződés sem 120/50-re szól hanem 120/10-re mégis 120/50-et adnak. Nos az is hasonló helyzet, ha akarnák ott is visszavehetnék a feltöltést, ha esetleg valami közbe jönne, meg így jobban is mutat az "egységesítés" elv amit nem rég bevezettek.
-
Nooeca
senior tag
Olyan alapján hogy ezekkel folytat tárgyalást a helyi kivitelező... Ezek a kérdések... Örkény/Táborfalva illetve Nyáregyháza/Pilis és most Inárcs van úgy, hogy munkába lássanak a kivitelezők...
Minden más ezután.
Monorierdő az majd egy új tárgyalásos folyamat lesz... de addigra már lehet nem a Démásszal hanem az állammal aki egyből majd bólint hiszen kötelessége lesz.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9517 üzenetére
Monorierdő nincs is tervben jelenleg.
Örkény / Táborfalva illetve Pilis. Itt folynak a "tárgyalások".
Gondolom külön engedély kell minden falura/városra, hiszen Monoron már van Telekom, szintúgy Démászos területként. -
Nooeca
senior tag
válasz
szundika82 #9460 üzenetére
terjeszkedést területre értem
Még most ha gyorsak lennének kapkodhatnának el jópár ügyfelet a környékről... De ha megvárják míg a Telekom lesz ott mindenhol akkor mindenkit köt majd a hűség 1-2 évre és bukhatják.... Pl. ott van Újlengyel kifejezetten mellettük.
-
Nooeca
senior tag
Ezzel már érdemes lenne terjeszkedniük mert egy publikus IP (IPv6) és ilyen árazás megelőzi a T kínálatát már. Csatornakiosztások miatt mindenképpen.
De a sávszélesség emelésének oka valószínűleg a T megjelenésének közlése Inárcson... Így viszont felesleges munkát végez ott a HFC mert hogy egyrészt már a lakosság egy része bekötötte a Berotelt, másrészt így megint egy jó páran befogják kötni a Berotelt...
Támogatom hogy legyen jelen Inárcson is a Telekom, de így a prioritáslistán nem kellene ennyire előre rakni.
-
Nooeca
senior tag
Így emeléssel máris jobban hangzik a Berotel...
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9430 üzenetére
De akár nézd meg a fenti szórólapot is, ott is kiemelik hogy az ELMŰ engedélyét megszerezte... a HFC már csak ilyen... jófiú
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9430 üzenetére
De, de az úgy drágább a kivitelezőnek, ezért a HFC mint kivitelező nem él a törvényi szabályozással. Ugyanis ebben az esetben az oszlopok javítási költsége a kivitelezőt terheli, mi több, konfliktust sem akar az energiaszolgáltatóval.
És már szinte ősz óta él ez a szabályozás, ez korábban lépett érvénybe.
-
Nooeca
senior tag
Nem tudja esetleg valaki hogy az Eon mennyire baráti így hálózatkiépítési szempontból?
Csak mert elvben a Démászt valaki megveszi, vagy az állam, vagy az Eon a pletykák szerint (az biztos hogy megveszik, csak a vevő kérdéses), és lehet ugranánk az egyik vödörből a másik vödörbe fulladozni.
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9424 üzenetére
Q1-ben nem valószínű hogy lesz mozgás.
Démászos területek közül egyedül Örkényt és Táborfalvát emlegeti az alvállalkozó... ha jól tudom Pilis is Démász szóval szerintem csúszik. Év közepére igérte ebbe a két településre az optikát, illetve most Inárcson megy a dolog szintén év közepi kezdéssel...
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9415 üzenetére
Nem, és ha lenne ott Telekom, arról tudnék.
Viszont Pilisen van ilyen.
De mint írtam, a UPC-nek is van ilyenje az oszlopain, ha nem hiszed, holnap hozok képet... ismételten.
Sőt itt is van, nem tudom mennyire hasonlítanak egymáshoz, te elég közeli képet raktál fel, én ezeket csak távolról látom, mindkettő fekete, hengeres:
Alsónémedi - Google Maps UPC eszköz. -
-
Nooeca
senior tag
válasz
screeny #9400 üzenetére
Az a fekete hengeres valami az ADSL hálózat része a UPC-é, ilyen van Alsónémedin is, Dabason is, Örkényen is, Táborfalván is. A többiről fogalmam sincs.
Egyébként ezt már egyszer én is beraktam ide képként egyet fotóztam alsónémedin egyet meg már nem is emlékszem hol. (akkoriban természetesen nem volt még csak tervben sem a Telekom errefelé.)
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9395 üzenetére
Ennek csak az a lényege hogy esetleg ha szükség van rá, lehessen élni a korláttal, hiszen az "elvi" jogai megvan a cégnek... Nem törvényellenes ha lekorlátoznának mert hogy valamiért szükség lenne rá... ha elérted a limitet.
-
Nooeca
senior tag
Miért személyeskedés, hogy leírom hogy off az, hogy leírod azt, ami egyrészt senkit nem érdekel - hogy te mikor mit csinálsz - másrészt nem ide tartozik és zavaró!? Mindezt egy olyan hozzászólásra, ami alapvetően meg topicbavaló.
Konkrétan kijelentetted hogy a játék az haszontalan, értelmetlen időpocsékolás... nem számodra, hanem úgy általánosságban... ennek meg nem itt a helye, ne csodálkozz hogy van aki nem nézi ezt jó szívvel. MErt amit te csinálsz azok között meg számomra is van időpocsékolás, mégsem írtam le, hiszen senkit nem érdekel... és nem is ide tartozik.
-
Nooeca
senior tag
Attól mert te nem szoktál, még más szokott, így feleslegesen írod le, hogy téged ez nem érint... Ez a hozzászólásod 100%-ban off és zavaró... Az internet előfizetők egy jelentősen nagy része szokott játszani, ismerősöm is így tesz közel 50 évesen.
Mi több néhai nagyapám is szeretett játszani 70+ évesen. (igen online játékokkal).
Kicsit olyan ez a hozzászólásod, mintha te lennél valami nagy sztár, akinek fontos a napi rutinjának a részét megosztania egy internetes topikban. Közben meg mint tudjuk... ez nincs így.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9301 üzenetére
Mostanában - nem otthon - 50 Mbps-es internetet nyúzok és ezután hazajönni a 2,5-ös netemhez nem is lenne probléma HA nem felejteném el, hogy itthon kár bármiféle letöltést elindítani
Úgy érzem hogy pont ez az 50 Mbps az ami nekem úgy a minimál igényeimet kielégítené. Ha jól számoltam az 50 Mbps az olyan 6.25 MB / sec letöltési sebesség, és azért ez sem egy olyan gyors letöltés, ami úgymond "eget-verően" gyors mai piacszinten!
Így hát 2,5 Mbps-es internetet birtokolván a 10-30 Mbps nem egy olyan sebesség, amire megérné váltani... Ha már azok sem fedezik az én minimumszükségletemet akkor teljesen mindegy, hogy 2,5-el szenvedek, vagy 20 Mbps-el.
Szerintem ezeket a 20 Mbps-es csomagokat manapság már el kellene felejteni - habár még a technikai körülmények indokolják, de remélem nem sokáig... Az lenne a jó, ha piacszinten is a legkisebb csomag 25 Mbps lenne.
-
Nooeca
senior tag
válasz
BPéter1984 #9271 üzenetére
Sokszor hónapok tellnek el miközben folyik a munka...
Sokan nem tudják de egy kiépítés sokszor - sőt a legtöbbször - csúszik, még akkor is ha kész a fizikai munka. Fentebb nagyon jó példa Inárcs. Ott is most mindenki örül meg boldog... de:
1. Attól hogy engedélyt kaptak, még nem közölték, mikor is kezdenek munkába.
2. A kiépítés 1-2 hónapba kerülhet, amiben az engedélyeztetés még nincs benne.
3. Az 1-2 hónap még csúszhat ha az emberkék máshol is dolgoznak.Szóval attól hogy valami projekt alatt is van számolhatunk közel fél évvel mire köthető lesz.
-
Nooeca
senior tag
Lestem szinte az összes projekt alatt lévő várost, de a legtöbbje hónapok óta nem teszi közzé a jegyzőkönyveit. Kb. mindnek írtam emailt, de eddig egy sem írt vissza, de ha nincs más, kormányhivatal felé indulok. (ők gyakorolják elvben az önkormányzatok feletti kontrollt).
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9239 üzenetére
Hagyományos utat választják, és a Démász még nem adott engedélyeket.
Nézd meg a hírmondót feljebb, ott is írja: "Az ELMŰ engedélyét is megszerezte..." nem is kellene már engedélyeztetni, hanem lehetne önkényesen is csinálni, de az úgy nem jó a HFC-nek.
-
Nooeca
senior tag
Teljesen mindegy mit mondtak, Kakucson az Önkormányzat nem fogadta el a tervet, oda is be lett nyújtva. Inárcson is 3-an tartozkodtak 4-en fogadták el. Ezért sem mehet be bizonyos utcákba Inárcson sem a HFC, hiszen Kakucs nem hogy nem fogadta el, hanem kifejezetten elutasította.
-
Nooeca
senior tag
válasz
szundika82 #9213 üzenetére
Kakucson leszavazta az Önkormányzat és ez még a cikkben is benne van. Vagyis nem, nem lesz.
-
Nooeca
senior tag
Nem kell költöznöm sehova, jön a Telekom optikai hálózattal.
Nem ugyanarról beszélünk egyébként, mert a Telekom már nem húz koaxot, nála úgynevezett "elavult megoldás" következtében van 10 Mbit, míg a UPC frissen fejlesztene Koaxra. Ez a nevetséges, ebbe kötöttem bele. Ilyen eshetőségek mellett nem igazán hiszem hogy megéri fejlesztenie a UPC-nek.
-
Nooeca
senior tag
válasz
kabelmania27 #9198 üzenetére
Ahol?
A UPC országos hálózata is "kisebb" sávszélességet ad, mint amit az ember igényel mint pl. én. Vagyis nem ahol, hanem mindenhol, mert a 29-esben még ezt sem éri el.
Én úgy kalkuláltam, hogy akármelyik szolgáltató fejlesztene is a területemen a legjobb technológiájával a 3 nagy közül (UPC Telekom Digi) csak 2 opció (Digi Telekom) a UPC botrányos feltöltési sebességei miatt... Ezen nincs mit foltozni toldani rizsázni, ez így van.
A UPC-nek egyszerűen nincs olyan csomagajánlata, ami kielégítené az igényeimet ugyanis számomra ők még az őskorban élnek.
Azt meg felettébb nem értem, hogyha azt írom, hogy számomra az "Az országos internetcsomagkínálatuk sem valami kedvező" te rávágod hogy "Rendben van", miközben számomra nagyon nincs! Lehet hogy neked rendben van, de hagy döntsem már el, hogy nekem mi van rendben és mi nincs, légy szíves ebben ne dönts helyettem. Mindenesetre nem tudom te mit látsz a UPC weboldalán - lehet neked mást kalkulál ki a szerver - de amit én látok, arra a "Botrányos" szón kivül nincs alternatív kifejezés.
-
Nooeca
senior tag
válasz
kabelmania27 #9196 üzenetére
Hogy lenne rendbe? Tudnak nekem adni középcsomagban 25 Mbps feltöltési sebességet?
Ha nem akkor miről beszélünk? Még a legnagyobb csomagjában sincs csak 22 Mbps és azért fizetni elő csak a max csomagra... nevetséges, mikor 50 Mbps letöltés bőven elegendő lenne, fizessek elő az 500-ra a még 25-öt el sem érő feltöltésért.
Engem nem érdekel "sok társaság" engem a piacvezető szolgáltatók érdekelnek és amit a UPC nyújt az nekem sehogy sem megoldás. (országos hálózattal sem)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest