Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- Huawei Watch GT - kimerülés, nem lemerülés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dani_kp
üzenetére
fa? Jah, az más. Én lemezről beszéltem végig... úgy értettem az írásod.
Fémet is lehet ragasztani ám! Meg szegecslni, ami ócó. Ilyen vékony lemeznél hegesztés nem annyira jó, esetleg szakaszosan, vagy ponthegesztve, de nem ócó.Imiboci: dógozzá!
...jah, itt is sok most kicsit a meló, saját projectek félredobva, de azért figyelek, agyalok. 
-
imibogyo
veterán
válasz
Dani_kp
üzenetére
Na végre én is megérkeztem.

1.
Szerintem is nagyon vékony lenne a 0,5-0,7-es lemez. Én 2-es aluval szoktam dolgozni, az már elfogadható merevségű.2.
Lehetne faragni a méretekből, elég helypazarló a mostani elrendezés. Mivel kb. 20 centi széles lenne a ház, a tápegység pedig csak 15 centi széles, így mellé állítva elférnének a merevlemezek is, a házad eleje pedig lényegében üres lenne, nyernél vagy 5-6 centit mélységben, maximum a szélességhez hozzácsapsz mondjuk 2 centit és akkor két merevlemezzel, plusz SSD-vel is jó vagy. A tápot pedig felülre raknám, ilyen kis méretben hasznos nagyon, sokat segít a szellőzésben.3.
Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat". Szerintem nem gáz. Ha használod, akkor hajrá, vagy ahogy HookR is tanácsolta, tedd el a ház hátuljára.4.
Viszont ha 7 mm vastag a plexi, akkor úgy már mindjárt más, akkor nem lóg ki a távtartó csavar sem.
Ennél a vastagságnál már tényleg bejátszik a fa is. És egy előnye mindenképp van az "élőfának" a rétegelttel és egyéb alapanyagokkal szemben, ilyen szép textúrát nem fogsz kapni egyikkel sem. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha a vastagság nagyon számít, akkor vastagabb anyagból kifűrészelni vékonyabb "lemezeket", így megkapod a vékonyságot (ekkor kell merevítés), viszont nem veszíted el a fa szépségét sem.Persze ha fested, akkor meg mindegy, válaszd azt amelyik vékonyabb...

Nekem vastagabb anyagból is tetszenek a házak, mivel szinte ingyen hozzá lehet férni ezen vastagságú anyagokhoz (szétszedett bútor, deszka stb.), így magamnak is mindig ilyenből készítettem őket. Akkor is, ha hibrid házakról volt szó, tehát fém-fa kuckókról, meg akkor is, amikor szinte az egész ház fából készült.
Bár mostanában kezdek rákapni a laminált padlóra is, mert van vagy két dobozzal kimaradva lakás felújításból. Mondjuk volt egy régebbi hibrid fém-fa projektem is 7 mm-es laminált parkettából, de az elég nagy fail volt (mivel passzív vízhűtéshez terveztem (lásd a tervet, a ventik csak vésztarataléknak lettek volna), de abból nem lett semmi, így ott maradtam egy kutyaól méretű léghűtéses géppel).

De plexivel is jó dolgozni, főleg ha vastagabb.
SZERK.: hamarosan bedobok egy tervet az ötleteimmel, csak most meló van...

Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
...jah, itt is sok most kicsit a meló, saját projectek félredobva, de azért figyelek, agyalok.