- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
pe de
csendes tag
Sziasztok ismét!
Tápmodding után (#8840) az Everest kissé hibás (+12V helyett pl. 8,39V) feszültség-adatokat ír ki, de BIOS-ban jó, és működik a gép... Nyilván mielőtt belenyúltam, nem néztem, mert hát kit izgat, simán lehet hogy előtte is ezt írta ki. Ennyire rossz lenne az Everest, majd elrontottam valamit?
-
pe de
csendes tag
Na jó, összerakom...
-
pe de
csendes tag
#8840 valaki? Tudom, én csesztem el, de nagyon raknám össze...
-
pe de
csendes tag
#8840 valaki? Tudom, én csesztem el, de nagyon raknám össze...
-
pe de
csendes tag
válasz
XP NINJA #8841 üzenetére
Szia! Én éppen lábalok ki az UV-moddingból, lassan kész a gép
Maradt némi tartalék az UV-reagáns kék színű A.C.Ryan harisnya-zsugorcső szettből, van egy félig eladott 30cm-es dupla UV-neonom, meg egy-két ötlet, ami hasznos lehet. Harisnyát esetleg cserélnék is, ha már vettél.
-
pe de
csendes tag
Sziasztok!
Táp-moddingra adtam a fejem (túl hosszú volt a kábel), és amellett, hogy tudom hogy mennyire fontos hogy odafigyeljen az ember arra, hogy mindent úgy rakjon össze, ahogy szétszedte, kissé könnyelmű voltam... A kérdés: az alaplapi 24-pines csati +12V-ja, és a plusz 4-pines +12V-ja a tápon belül nem ugyanarra a pontra van beforrasztva... Már összeraktam, multiméterrel összecsipogtattam, elvileg rendben de nem tudom számíthat-e valamit... Ha külön kör szabályozná, gondolom nem jelezné rövidzárnak... Ha a különböző terhelés miatt van, talán nem gond, mert a plusz 4-pines-ből kettő volt a tápon, az egyiket kiszedtem belőle meg amúgyis nem túl tápos a konfig, nem lesz csúcson pörgetve. (450W-os a táp, kétmagos proci, sima videokari max 2 hdd, 1 optikai)Kösz az ötletekért!
-
pe de
csendes tag
Moha és And, köszi a válaszokat, kicsit előrébb jutottam. Jópofa az óra, de annyira azért nem akarok belemászni
Mindenképpen fontos infó a fordulatonként 2 impulzus, azt esetleg tudjátok milyen jelet ad ki magából a drága azon a szerencsétlen sárga "spárgán"? Ha jól tippelek, talán Hall-generátor lehet benne?D
-
pe de
csendes tag
Sziasztok! Elektro-guruk véleményét várom a következő probléma megoldásához:
fehér (vagy egyéb UV-reagáns anyagú) ventit szeretnék villogtatni UV-leddel/ledekkel. A cél, hogy bármilyen fordszámon is megy (lehet akár PWM-es is), a venti úgy látszódjon, mintha állna. Ehhez ugyebár a fordlatszámmal egyező frekvenciájú jelre lenne szükség - ezt le lehetne szedni pl. a venti sárga kivezetéséről. Ezután ezt a jelet egy viszonylag bika és minél rövidebb ideig tartó impulzussá kéne alakítani, hogy így a LED-re kötve ne legyen elmosódott a venti "látványa". Egy 800-on vagy afelett pörgő ventinél talán már nem lenne stroboszkóp hatású...Vélemény? Szerintetek megvalósítható? Vagy nem véletlenül nem árulnak ilyet minden számtech-boltban 1500 Ft-ért...
Tanultam ilyesmit, nem vagyok annyira sötét hozzá, csak sosem érdekelt eléggé...
Minden segítséget előre is köszönök.Dani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest