- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
válasz
gudpikcs #20851 üzenetére
Mert a hagyományos RGB az +12V + R(-)+G(-)+B(-) (vagy GRB)
Míg amit használni szeretnél az aRGB, ahol 12V(vagy+5V)+GND+Data pinek vannak.
Kb... Szóval ha a vezérlőd nem tud aRGB-t kezelni akkor vegyél RGB szalagot.
A különbség a címezhetőség. az RGB nem tud LED-enként másként világítani (alap esetben), míg az a(Adressable)RGB igen.
-
creation
senior tag
válasz
Panthera #20566 üzenetére
A csatlakozóknál ott a felirat. Jobb oldalt csatlakozó alulról első 4 PIN 12V GND GND 5V, ezt le tudod akasztani Molex-ről. Utána bekapcsol a kijelző (valószínűleg)
Fan1 és Fan2 Dc szabályzott ventilátor, tehát piros-fekete kábelei a ventinek mehetnek erre polaritás helyesen (multiméterrel kimérheted).
HDD CPU VGA valószínűleg egy egy 100kOhm-os termisztor.
Gombelem kellene bele, ha meg akarod tartani a beállításaidat.
A többi kérdéses. Az IC kiöntöttsége miatt a típus nagy kérdés
A noname gépházról lenne egy kép az segítene nevesíteni sokunknak. Talán -
creation
senior tag
válasz
Dißnäëß #20505 üzenetére
Az ügyet jól látod.
Az infót, ahogy előttem is írták, a SATA data kábelen kapja és nem minden HDD-nél jár eseménynel
A tápfeszek folyamatosak (bár arra nincs potos rálátásom, hogy notebook HDD esetén, ami ha USB-n van, a port feszültségét is lekapcsolja e a win/linux vagy csak altatja...
Anno ugyebár még az IDE idején nevezgettük primary és secundery-nek a HDD-ket elhelyezkedésük és jumperelésük szerint a kábelen és sokáig a SATA is oda volt "emulálva". Lehet hogy ezért nem volt tiszta hogy mit értek ez alatt. De hogy tisztáztad az elsődleges meghajtó SSD mivoltát, így már érthető a dolog.
Lekapcsolható, nem kell a tápágat mókolnod. -
creation
senior tag
válasz
Bocimaster #20499 üzenetére
Szervusz,
Első körben azt mondanám, hogy igen tudod használni az alaplappal... Csak kell a lap és a LED-ek közé egy ARGB controller (pl: link ).
Az már másik kérdés, hogy megéri e... Mert ha van Arduino ismereted, akkor negyed áron összerakható a vezérlésük, bár az nem biztos hogy annyira "fancy" kezelőfelületet eredményez -
creation
senior tag
-
creation
senior tag
válasz
Dißnäëß #20494 üzenetére
Nincs több jó ötletem (ha már ezek se voltak elég jók).
Bár mindkettőnek meg van a maga nyűgje, azért csak választani kéne...
Vagy nem tárolsz és bízol napban és a szélben, netán folyó mellé költözöl
Szerintem az akku a szuperkapacitással, szél és nap által generált árammal, majdnem teljesen jó megoldás a "tiszta" energiára. Esetleg még játszhat a szobakerékpár autógenerátorralés kész az egészséges életmód is.
-
creation
senior tag
-
creation
senior tag
válasz
Dißnäëß #20490 üzenetére
Teher akksi és ne mertsd nullára... Nem is értem miért lenne cél nullára tenni. Építesz hozzá egy figyelő áramkört, ami x fesz alatt nem engedi lejjebb (akkunál meg van adva a biztonságos szint) és ha eléri, átkapcsolsz hálózatra (feltéve, hogy csak a világításodat szeretnéd akkuról vinni...
Másik kérdés, hogy mivel töltenéd az akkut és hogy ez mondjuk sátorozáshoz kell e, mert akkor viszont a Power bankokban használt 18650 elég jó választás lehet. Akár elmebetegül nagy kapacitásban isakár nyomtatva is
-
creation
senior tag
válasz
nihill #20458 üzenetére
Az egy üveglap (vagy plexi) négy csavarral... Elmész vasboltba, veszek egy táblalemezt a szükséges méretben, fúrsz bele négy furatot és kész. Ezért nem fújogatnám... Ha szépet akarsz és hasznosat, akkor aluból veszel (mondjuk az legalább drágább). Ráadásul ha jól olvastam ez inkább üveg lap... Szóval festeni nehéz lesz, de lehet kapni tégla mintás tapétát... Pfff
-
creation
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #20452 üzenetére
Hello,
A lap sima RGB-t és aRGB-t tud kezelni, van rá csatlakozója. Így gyakorlatilag bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható rgb szalag jó, ha betartod a max terhelhetőségre vonatkozó szabályokat.
- 1 x RGB LED Header*
- 1 x Addressable LED Header**
- 1 x AMD Fan LED Header***
*Supports in total up to 12V/3A, 36W LED Strip
**Supports in total up to 5V/3A, 15W LED Strip
***The AMD Fan LED Header supports LED strips of maximum load of 3A (36W) and length up to 2.5M.
Szóval csak rajtad múlik -
creation
senior tag
válasz
razorbenke92 #20407 üzenetére
Köszi a választ.
Arra jutottam én is, hogy 700W feletti nettó teljesítményre van szükségem egy ágon (vagy kettőn összesen) de nem peak esetén, hanem tartósan is.
Jelenleg 2db 12V@30A táp hajtja a vasat.
Amit tulajdonképpen szeretnék, az 1db nagy Amperrel megáldott ág. Két táp kétszer annyi hiba. Ráadásul az "Ipari tápok" elég hangosak tudnak lenni. És ha ez kevés lenne az ebay-es tápok elég csekély része megbízható (nem hiába írtad te sem a tartós tesztet). Ez nekem is a tapasztalatom.
Akkor lehet tényleg maradnom kellene a legalább 700W 1 ágon elképzelésnél a stabil üzem érdekében.
@Reggie0: válasz fentebb
-
creation
senior tag
"Hejhó
Igyekszem a szabályzatnak megfelelően összeszedni, hogy mihez kellene tápKérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá? --> max 20eHUF
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
2db 130W Heated Bed (300*200), kábelhossz: 2*500mm
6db 40W Hotend kábelhossz: 1*800mm
MKS SKR PRO kábelhossz: 1*400mm
kb 10m LED szalag kábelhossz: 1*400mm
6db 40*50-es Delta server venti kábelhossz: 4*800mm
2db 12cm-es venti kábelhossz:2*500mm+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Igazából csak az van...Szóval 3D nyomtatóhoz vadászok normális tápot, ami alsó hangon elbír 500W-nyi maximum teljesítmény felvétellel, tartósan is.
Köszönöm a segítséget előre is."
Azt mondták, itten lesz nekem jó helyem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged