Új hozzászólás Aktív témák
-
schumy1
aktív tag
válasz
gerleimarci #19276 üzenetére
Köszi.
-
schumy1
aktív tag
Sziasztok, itt is felteszem a kérdést.
Biztos van ilyen topik, de nincs kedvem keresni, hát ha itt is kapok választ.
Nemrég írtam hogy a Lenovo Miix 310 nem hajtja meg a külső HDD-t, ezért vettem egy aktív hubot.
Ma kaptam egy Y kábelt kipróbálásra és ha 2 helyről kap tápot akkor megy, mert valljuk be hogy a hub egy kicsit kényelmetlen.
A kérdésem a következő:
Laikusként feltételezem hogy ugye minden usb portból 5v jön ki, de mondjuk csak 500mAH-ban.
Ha két usb-ből kapja a tápot akkor nem 10v lesz? Vagy a benne lévő elektronika lecsökkenti 5voltra?
Baja lehet ebből a HDD-nek?
Az is érdekes, hogy amíg hubbal 20mb/s, addig Y kábellel 34mb/s a másolás, pedig mind a gépben lévő usb, mind a hub 2.0-s -
schumy1
aktív tag
Sziasztok!
Aki jártas az elektronikában az kérem írjon, akár itt akár privátban.
Van egy hangrögzítőm aminél hangra indul a felvétel.
Kb. 48-50 db-nél kezd rögzíteni ami nagyon sok számomra.
Kérdés hogy a mikrofon ilyen, vagy szoftveresen?
Azért kérdezem, mert volt egy másik aminek nagy érzékenységű volt a mikrofonja de folyamatosan vett fel, tisztább volt a hangja, de megadta magát valami alkatrész benne.
Ha azt a mikrofont átforrasztanám e helyére szerintetek változna valami? -
schumy1
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de felteszem.
Számít hogy az aksitól a kütyüig milyen kábel fut, már mint méretileg?
Az van, hogy egy 18650-es akksi és egy kütyü közt van kb. 1-1,5-ös hangfalkábel, és bár a kütyü tud max. rögzíteni 45 órát, de valamiért lekapcsol és csak kb. 23-26 óra van, mert olyan mint ha lemerült volna az akksi, ami nem igaz, mert még mindig van benne 4volt. Tehát azt feltételezem, hogy a kábel vastagsága, ergó sok felesleges energia veszik el és ezért kapcsol ki. Létezik ilyen, vagy ez hülyeség.
Azért jutott eszembe, mert régen egy nagyon vékony kábelellel volt összekötve és majd nem megvolt a 45 óra. -
schumy1
aktív tag
válasz
macko20 #17578 üzenetére
Na innentől magas. Gondoltam a következőre. Van egy power bankom. Van egy usb kábelem. Az usb kábelt szétszedem, a piros, fekete vezetéket ráforrasztom az akksi drótjára, és az usb másik végét bedugom a power bank usb csatlakozójába, és mint külső akksiról menne. Ha lemerűl akkor a power bankot töltöm külön, nem a voice recorder elektronikán keresztűl.
Működne? Az már egy megint más kérdés, hogy a powerbank kimenete 5V.
Vagy a másik megoldás, hogy van 18650-es akksim, és azt kötni rá direkbe a jelenlévő akksi helyére, és ha lemerűl akkor a 18650-es töltővel töltöm. -
schumy1
aktív tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Van egy usb-s voice recorder, de az akksija nem épp a legszuperebb.
Szerintetek működne úgy hogy szétszedem, és az akksit leforasztom, és helyébe egy nagyobb kapacitásút de ugyan úgy 3,7v-os forasztok rá?
Töltés közben nem vesz fel, ezért gondoltam hogy így kéne.
A jelenlegi akksi 120mA 3,7V, gondoltam ráteszek egy 2200mA 3,7V-ost.
Gondolom az elektronikája bírná.
Annyira nem vagyok jártas az elektronikában, de ezt megtudom csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest