Új hozzászólás Aktív témák
-
Franticfox
tag
Jó, most elveszett a novella, amit beírtam. "másik üzenet", mi? Talán Ez, nem? Mindegy.
Hhhhhhhhhh.
Ez igazából jó hír. HDD nincs a gépben, alaplap, cpu ram bővítőkártyák leállnak egy windows kikapccsal? Hogy fog a táp tovább működni? A ventiket le tudom külön lőni, ennyi belefér (amúgy is van vmi corsair link a táphoz, azzal lehet pont meg tudom oldani).
-
Franticfox
tag
válasz
razorbenke92 #20392 üzenetére
Gondolsz itt a ventillátorokra?...
-
Franticfox
tag
válasz
Franticfox #20390 üzenetére
Ááá, van gányoló topic is, oda is átküldhettek!
-
Franticfox
tag
Nem-nem. Szóval. Bár jó lenne egy teljeskörű leírást kapni arról, hogyan van ez szabályozva, az élet nevű jelenségre hivatkozva hajlandó vagyok elengedni ezt a részét (legalábbis a minimálison felülit).
Nézzük kicsit gyakorlatiasaban:Akarok üzemeltetni pár 12 V-os ventillátort, ami egy projektort fog hűteni.
Akarok üzemeltetni egy RasPi-t három (egy jó ideig legalábbis) 2.5"-ös HDD-vel.
Van még egy PC-m is.
A jövőben, legalábbis ha ezeket sikerült megoldani, még lehet kötök rá pár kisebb fogyasztót.A ventillátorokat valszeg nem a raspivel, hanem külső billenőkapcsolókkal szeretném vezérelni alapvetően, bár ezek működése erősen összekötött azért a Pi-ével, jelentős részben az fogja az adatot szolgáltatni a projektornak (esetleg néha PC vagy konzol bejátszhat).
A RasPi működéséhez még egy vagy két ventit installálok. Mivel van felesleges 12V-os, így azt. Hogy pontosan honnan kéne ehhez a kraft még nem teljesen eldöntött, a Pi 5+3.3-as vonalát gondolom egybe lehet kötni, így végül is az elégnek tűnik, úgyhogy alapvetően onnan. Továbbá a 3 külső merevlemez tápellátását is a Pi-n keresztül gondoltam megoldani, mégpedig egy USB3-as HUB-bal, amibe lehet kötni még micro vagy mini USB-n keresztül áramellátást, na, ide vezetnék még a Pi GPIO-járól kraftot, így elvileg ennek elégnek kéne lennie.
Na és van még egy PC-m is, aminek mindezektől függetlenül kéne működnie.
Hogy érthető legyek: NEM kikapcsolt állapotában akarom használni a PSU-t... -
Franticfox
tag
Sziasztok!
Átküldtek ide a milyen tápot vegyek topicból.
Bemásolom az ottani irományom:
Sziasztok!
Legutóbb az jutott eszembe, hogy egy Raspi-t, illetve egyéb ventillátorokat lehetséges-e ellátni úgy egy PC tápjáról, hogy közben a fő PC-m nincs bekapcsolva? Írtam egy levelet erről a Corsairnek (mert egy 650rmi-t néztem ki), erre elhajtottak, hogy felejtsem el, de nem vagyok meggyőzve
Szóval meg lehet ezt oldani valahogy?
Alapvetően az lenne a kérdés, hogy a PSU hogyan érzékeli, hogy neki most működnie kell épp.
(...)
Jah, lehet mégiscsak OFF. Azt azért valahogy kikövetkeztettem, hogy az alaplapról kapja a jelet általában.Az lenne az értelme, hogy ezek a ventillátorok nem a PC-t hűtenék. Valamint az, hogy ha már veszek egy ilyen g**i drága tápot, ne kelljen már többet. (RasPi is lenne. (És nem, még csak nem is a RasPi-t hűtenék a plusz ventillátorok (bár annak is lesz.))
Szóval mi a legegyszerűbb modifikáció, amivel működésre tudom bírni, illetve a kikapcsolását megakadályozni, amikor a main PC-t kapcsolom le? El tudok képzelni valami félszoftveres-nagyon egyszerű, és valami egyszerű külsö kapcsolós megoldást. Az is lehet a Pi-ről lehetne felülvezérelni, mert gyakorlatilag annak a működéséhez lesz főként kötve, mivel mini szerverként akarom használni - és így gyak. 0-24-ben menne.Szerk.: Ah, alapvetően arra gondoltam, hogy egy sata kábelből szedném ki az 5/12 Voltot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged