Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Pontosan.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy a vita egyetlen apróságon robbant ki: egy ág vs. több ág. Ez így azért nem jó, mert a legtöbb n ágú tápegységnél az ágazás az csak virtuális. Teljesen közös, tehát egyetlen egy darab szabályozó kör van, minden közös. Csak a védelmek nem virtuálisan többszörözöttek, minden más igen. Egy virtuális ágra van egy valós védelem, ami lekapcsol. Ha a védelmet (teszt körülmények közt) kiiktatnánk, az ilyen virtuálisan több ágú táp egy ágon is leadná vígan a teljes terhelésének megfelelő teljesítményt. (Ha a kisebb feszültségekre vonatkozó szükséges terheléstől most eltekintünk.) Természetesen nem a vékonyka vezetékeken. A több ág tkp. épp azért kell, hogy a nagy áramok egyenletes, és alacsony feszültségesést hozzanak létre. Kell továbbá a szabványnak való megfelelés miatt is.
Ezen okokból kifolyólag teljesen helyénvaló amit fentebb írtam. Miszerint, kevésbé éles beavatkozású védelemmel rendelkező tápok egy virtuális ágakon az adott ágra megszabott terhelés felett terhelhetők, ha másik ág meg alul van. Anélkül, hogy túlterheléstől elpukkanna.
Több, de kisebb főtrafóval rendelkező tápoknál már van értelme beszélni egy ágon jelentkező túlterhelésről. A PC piacon ilyet ritkán látni. Én még pl. sosem voltam hozzá elég szerencsés. Szervertápok pedig más tészta.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest