- iPhone topik
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bluetooth-headsetekről általában
- Mobil flották
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Nehogy azt hidd, hogy én szakértője vagyok a témának, én is eljátszadoztam a SPICE-szal egy kis ideig - de ezt írtam is, szóval nem akarom megjátszani a nagyokost, amikor nem vagyok az.
De hát miért ne használjam ki az alkalmat egy kis tanulásra, ha már egyszer felmerült a kérdés?
Az induktivitás csak az egyik paraméter, ezen túl jó sok apró részletre kell ügyelni és lehet kitérni.
Ez így van, ezért sem lehet egyértelmű választ adni az eredeti kérdésre.
Hamar rá lehet döbbenni, hogy 'nagyáramú' DC-konverter alkalmazásokhoz nem lehet túl kicsi fizikai méretekkel rendelkező tekercset használni, noha a legfőbb(nek hitt) paramétere, vagyis az induktivitása egy sokkal kisebb példánynak is megfelelő lenne
Bizony, a nagyáramú konverterben már csak azért nem lehet a tekercs fizikai mérete túl kicsi, mert a konverternek kisebb áramoknál is működnie kell, ott pedig nagyobb induktivitásra van szükség. Nagyobb terhelés esetén viszont nagyobb lesz a tekercsen átfolyó áram, ami nagyobb induktivitás esetén a kisebb méretű magot gyorsan telítésbe viszi.
De természetesen igazad van a többi dologban is, nagyon figyelembe kell venni, hogy nem ideális áramköri elemekkel dolgozunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fűnyíró topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest