- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
superecneB #9363 üzenetére
Igen, ennyi lesz a kapott fejszültség. Lehet ellenállás, az viszonylag egyszerű, csak annak a teljesítményére is figyelni kell, ne melegedjen szét.
-
moha21
veterán
válasz
superecneB #9361 üzenetére
Sima trafónál elég egy great híd+ egy elektrolitkondi puffernek. Pár száz Ft.
Viszont az egyenirányított áram feszültsége gyök2-szerese lesz, a váltakozóénak. ( szinusz esetén )
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8977 üzenetére
Ja LOL ! nézem nem értem mit akarsz mondani nekem, most esett le
-
moha21
veterán
válasz
nemethati #8975 üzenetére
Üdv!
Ez nézd végig! Rövidzár mérővel ( csipogó ) ki tudod mérni a lábakat.
-
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8768 üzenetére
9V -al számolva és HA!! a LED nyitófeszültsége 3,5V, akkor egy 150 ohm vagy annál picit nagyobb ellenállás kell ( 150 ohm 9v és 3,5V nyitófesz esetén sorba kötve 19mA folyik kb) az ellenállást a + oldalra kösd be.( bár lehet utána is, de szerintem jobb így.)
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8756 üzenetére
A +12V-ra rákötsz egy 270 ohm-os ellenállást és utána sorba mehet a 2 LED. A 7 V -ot felejtsd el. 1/4 w-os teljesítményű ellenállás elég lesz.
"A hosszabb láb a pozitív (anód) + , nyilván a rövidebb a negatív ( katód) - .
Ki lehet cserélni az ellenállást és egyszerűsíteni ( sorbakötni a LED-eket), de ahhoz nagyobb feszültség kell."Ez hobbielektronika topicba téma volt.
AND kiegészítése:
(A ledeknek ránézésre nem feltétlenül van 'helyes' polaritásuk. Van, amelyiknek a hosszabb lába a katód, de van fordított kivitel is, úgyhogy ez nem szentírás. Ugyanez vonatkozhat a belső felépítésre (melyik bevezetés közelében van a félvezető kristály, amely tiszta tokozatnál látható). Meg léteznek antiparallel bekötésű, azonos színű dupla ledek is, azoknál mindegy a bekötés, mert valamelyik led a tokban úgyis világítani fog a kettő közül..)
-
moha21
veterán
válasz
RobinClark #8741 üzenetére
Azért a kártyákkal csak óvatosan, van azon ami melegszik és úgy van tervezve, hogy el tudja vezetni a hőt. A gumi meg minden csak nem jó hővezető.
-
moha21
veterán
válasz
Den Hadnagy #8713 üzenetére
de a légszállításának azért közel azonosnak kell lennie hasonló paraméterek mellett!!( feszültség, áramerősség) +-20% CFM, de tápos topic-ban biztos tudnak ajánlani. Alaplapról nem vezérelünk tápventilátort!!! ( Mert ő nem tudja ott mikor kéne "akcióba lépni" ). Fix megint vagy túl hangos, vagy túl kevés.
-
moha21
veterán
válasz
CounterBoci #8646 üzenetére
Kapcs üzemű táppal nem kell foglalkozni az 50hz-es brummal. Milyen erősítő ez?
jaja1981:én is elsők közt a molex csatit írtam, csak ha minden kötél szakad akkor a házat vegye negatívnak. Azért én amiket mértem még mindig 1 potenciálon volt a ház a fekete vezetékkel.
-
moha21
veterán
válasz
CounterBoci #8639 üzenetére
De a vezetéket is le kell árnyékolni/koax kábel/ illetve az erősítőt. Engem mondjuk nem zavar legalább tudom sms-em jön
Ez Colletor tesla-ja
Egyébként üres fémnél a fémüreg belsejében nincs villamos tér, ez a villamos árnyékolás elve a külső elektrosztatikus tér hatása ellen. Pl ha jó a mirkósütőd akkor benne a telefonodat nem tudod megcsörgetni. -
moha21
veterán
válasz
Vasinger! #8634 üzenetére
A multiméter fekete "erintkezőjét bedugod egy molex csati feketéjébe vagy a házhoz érinted, ez lesz a "0" potenciál, ehhez képpest bármelyik ágat tudod mérni.
de szerintem ezen is a fekete a föld. bármelyik megoldás jó, bár én a fentiben bíznék/ mert lehet hogy nem 100% ezen is a fekete a foldet jelöli/
a - vezeték megy a földre tehát a feketére a + t a mérendő "eszközre"
DC mérésre kell állítani a multimétert tehát egyenáram és ott mondjuk 20-as állás, ha piaci dt830 akárhanyas mérő például.
Ja és a feszültségmérő állásban a multiméter szakadás és párhuzamosan kell bekötni a mérendő eszközzel. -
moha21
veterán
válasz
jaja1981 #8625 üzenetére
Igen 230-as izzó, bár én is az elején 24V-ossal akartam.
Kíváncsiságból megmértem egy 6V-os 21w-os tungsram égőt annak pont 0,5 ohm volt az ellenállása.
de kerítek van itthon valahol egy 24V-os traktro vagy mi izzó azt is megnézem kíváncsiságból.Na a lényeg 40w-os 230V-os izzó jó terhelésnek!
-
moha21
veterán
válasz
Zsolti1987 #8608 üzenetére
Akkor az max P=20 V * 4,5 A = 90 W , ehhez azért méretes ellenállás kell, előttem írták az izzót 24V-ost ha tudsz szerezni és ha mondjuk (csak mondok valamit) 20 W -os egy ilyen izzó, akkor 3-at ( ha van ) aggathatsz rá párhuzamosan, ez így durván 60 W ami elég talán ahhoz fesz esést nézz rajta.
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz
---gabika--- #8517 üzenetére
hehe perverz módon én is játszottam a vinyóval:[link]
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz
banderasz77 #8471 üzenetére
Ennél jobban nem lehet megfogalmazni:[link]
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8466 üzenetére
Egyáltalán nem vitatkozásképpen mondtam.
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8464 üzenetére
Kisebb ventilátor más szélcsatorna stb...ergo megváltozhat jelentősen a többi alkatrész hűtése.
"ami most benne van gyári 8 cm-es elmondom h épp csak annyi levegőt szállít h szellős a táp, de olyan hűdenagyon nem hűtheti szerintem"
"Az a baj, hogy nem ismerlek és így nem vagy számomra hiteles mérőeszköz, tehát engedd meg, hogy szkeptikus legyek. Ha eléd raknak egy tápot, amire rá van írva 500W,, gyanítom, arról sem tudod megmondani, hogy ez 500W. Na a ventivel is ez a helyzet. És mivel a biztonsági, tűzvédelmi előírásoknak, MEEI-nek, EU-nak, Pistikének elvileg szigorúan megfelelő tápegységekből is szép számmal jön be olyan az országba még márkásnak mondottak közül is, amikre a ráírtak enyhe jóindulattal is hazugságnak nevezhetőek, ezért nem hiszem, hogy a ventilátoroknál kőbe véshető lenne a ráírt adat, mert köblábat senki nem fog otthon mérni, ahogy légnyomást sem. Az eléteszem a kezem módszer pontosságát meg remélem, nem akarjuk firtatni." by didyman
üdv:moha
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8462 üzenetére
A légszállítás azért maradjon közel az eredetihez. Miért nem keresel 1 halk 8cm-es ventilátort? A 3 kicsi biztosan zajosabb lenne..
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #8460 üzenetére
Üdv! Elvileg meglehet oldani,de gyakorlatilag át kellene alakítani az egész tápegységedet. Magyarul olyan alkatrészek kellenének bele, mint egy passzív tápban
Szóval gyakorlatilag újratervezni az egészet és az bizony nem kezdő munka.
Röviden a válasz: nem! nem elég a nagyobb borda az ic-n minden mást is hűt az a ventilátor( nem csak kondikat). És gyorsan tűzveszélyt tud okozni.
Szóval nem nem és nem!!!Banderasz: milyen lap 1000%, hogy nem tudja vezérelni?
-
-
moha21
veterán
Köszi a nyelvatani felvilágosítást!
Megvallom nem sokszor írtam le, hogy Ω csak kézzel és így
Valószínű az Ohm törvénye miatt írtam naggyal az maradt meg, de jó tudni ezt is
Alt+num-ra gondoltam én is néztem ASCII táblázatokat, de nem működik. a Venti nem lineáris ellenállás igen, de csak ezt tudtam betenni, motort nem találtam (egyelőre).
Szóval köszi! -
moha21
veterán
Elég, minőségtelen kondik szoktak lenni általában az asztali dvd lejátszók tápjában(sőt a legtöbben az egész táp elég igénytelen), érdekes "elmélet" ez a sorba kötött ellenállás estére szétkapok egy rossz lejátszót és kipróbálom, bár szerintem ez önmagában nem sokat ér, úgyhogy előtte körülnézek
-
moha21
veterán
válasz
God MonXter #8397 üzenetére
a Hdd-ben léptetőmotor van. Bővebben itt:[link]
-
moha21
veterán
Én nem merném így használni a két tápot..Fix, hogy nem egyenlőek a feszültségeik és nem tudom az alaplap vga mennyire szeretné ezt. Persze elméletben mehet(sőt gyakorlatban is
, de én akkor a hdd-t meg dvd-t raknám külön tápra(igaz azok meg nem esznek annyit:S). Az elindítás nem problém, de én nem közösíteném a 2 táp semmilyen! kábelét a földet sem.
-
moha21
veterán
Egy kis modding:
[link] -
moha21
veterán
válasz
CounterBoci #7050 üzenetére
engedj le egy cérnát
-
moha21
veterán
válasz
CounterBoci #7370 üzenetére
milyen csengő? /hangszóró van benne vagy mágneses?/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest