- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
sziasztok,
következő problémám lenne: észrevettem, h a hűtött rackem a winyóm lazán olyan hőértékeket dob ki, mint aki nincs hűtve. Megnéztem is kiderült, h nem csoda, mert az egy szem ventillátor a rackfiók külső részén, hátul ült, tk a belső rackfiókot fújta. Erre föl kiszereltem a ventit, kivágtam egy lukat a fiók alján és beraktam oda. A kötést úgy oldottam meg, h a winyóhoz menő belső tábkábel 5 V-s vezetékét csapoltam meg.
A probléma az, h a venti magától nem indul el, be kell löknöm. Utána megy rendben, de magától nem indul el. Lehet ez attól h ez eredetileg egy 12V-s venti? Vagy mitől? A winyó gond nélkül megy... És ha megy a venti, akkor szépen 36 fok körül van a hője.
-
rlazol
veterán
válasz
Stylewars_kp #2999 üzenetére
ha kihúzott tápkábellel is ráz, akkor szerintem nem biztos, h a ház a ludas. Lehet, h a környékén a padlóban van vmi árammaradék, pl egy háztartási gép hibás földeléséből adódóan.
-
rlazol
veterán
köszönöm,
tk két normál ház fám vázát szeretném erősen átalakítani, egybedolgozni. A lefedés a szokásos rácsavart lemezes megoldás lenne, a szerelhetőség miatt.
beszerzéshez és az ajánlott irodalomhoz konrét linket tudsz adni esetleg? tudom, gugli a barátom, de én azzal nem lettem sokkal okosabb, nem tudom, hol a kályha.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
sziasztok, hegesztéssel kapcsolatban kérdeznék:
ahhoz, h egy ház alapjait jelentő vázat összehegesszek milyen felszerelés kell? Milyen könyvet-egyebet érdemes előtte elovasni? -
rlazol
veterán
sziasztok,
vettem egy szép új racket. Beraktam a winyót, minden szép. Aztán megnéztem 47 fok...Eddig 20 alatt volt, de ugye a rack miatt levettem róla a benga nagy hűtőjét. Megnéztem a rack hűtését, mert állítólag hűtütt. Naigen, de a venti hátul van, így amikor betolom a fiókot, amag a fiók blokklja a légáramlást
.
a kérdés, hogy ha qa winyó tápkábeléből kivezetem a megfelelő drótokat és előre teszem így a ventit, akkor ez fogja a winyó áramellátását zavarni?
így gondolom:
jelenleg:
_____________WINYÓ
lenne___________WINYÓ
I_____VENTI
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
[link] #2965 és #2967 - valaki?
megfizetem a munkáját, ha valaki életet lehel belé... -
rlazol
veterán
válasz
#65675776 #1883 üzenetére
tud a lapom olyat, hogy instant play, vagyis ha berakok egy audio CD-t akkor simán lejátsz a gép anélkül, hogy fellítanám a rendszert vagy ilyesmi, még sose használtam, de gondoltam, ha tudja a lap, miért ne lenne rá képes a HW? de ha lebeszéltek róla, inkább hagyom....
-
rlazol
veterán
sziasztok guruk,
segítsetek egy szegény elektromos lámernek pls... Adott egy szabvány audió kábel, ami a CD-t hivatott összekötni a hangkarival. Van egy fekete csatija, ami a CD-be megy, a másik végén fekete megy egy fehér, ezek közül a fehéret nem tudom hova dugni, de nem is baj, mert a fekete szépen befér a hangkariba. Eddig szép és jó.
De most van egy TV-tuner karim, akit szintén össze kell kötni a hangkarival, egy olyan audió kábellel, aminek mindkét vége fekete. ld a mellékelt ábrát.
az a kérdésem, hogy ha a összeforrasztgatom a megfelelő kábeleket:
És a két végét bedugom a CDbe illetve a tunerbe, a közepét meg a hangkariba, akkor működni fog?
Vagy csak tönkreteszek valamit?
konfig az adatimnál.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
ha inden igaz kábé így van bekötve: Bővebben: link.
hogy kéne? -
rlazol
veterán
beraktam egy 12-es venti ford. szám szabályozója el egy kapcsolót, majd utána egy zöld led-et. A gondom az, hogy ha feltekertem a fordulatrszámot, valahol a tető előtt nem sokkal kialszik a LED. Ha leveszem a fordulatot, megint felgyullad.
Ha berakok egy ellenállást, már kisebb fsz-n is kialszik. ez nekem totál nem logikus, miért van? -
rlazol
veterán
a számítógép alapból 4 IDE eszközt tud elvezetni. Csak kettes és egyes kábelek léteznek, mivel a master (0) és a slave (1) között nincs harmadik lehetőség.
De elkeseredni nem kell, elég egyéb megoldás van:
a kolléga által már említett PCI-s IDE csatlakozó - én még sose használtam, elvileg működhet, de járj utána, hogy az alaplapod mit szól hozzá.
SATA-Ha van az alaplapodon SATA csatlakozó, akkor oda is be lehet dugni a RACK-et, nem is kell, hogy SATA-s legyen, elég ha van egy SATA/PATA átalakítód. A SATA sebességi előnyeit viszont elveszted.
USB2.0- A jobb rackeket ma már rá lehet dugni az USB portra is, teljesen hagyományos winyóval a pocakjukban. Ilyenkor az Xp ugyanolyan ''removable device''-nk fogja kezelni, mint egy pen drive-t. Ha a lapod engedi az USB-s boot-t még bootolni is fogsz róla tudni. Szvsz ez a legjobb és legegyszerűbb megoldás.
Akármilyen racket szerelsz is be, legyen hűtött és lehetőleg fém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest