Keresés

Aktív témák

• Bari

Modder

válasz zrubi #9 üzenetére

Szia

Érdekelne nagyon ez a dolog, nemcsak a számitógép ház mitt hanem másra is fel tudnám használni, nagyon örülnék neki ha tudnál irni egy kis leirást azokról az anyagokról amit be kell szerezni hozzá. Azt tudom hogy nem olyan egyszerü mint leirtam feljebb, de ha az sgi-s srác is belevágott akkor én is kiprobálnám.

• Bari

Modder

válasz tomcs #11 üzenetére

Szia

Sajnos nemtudom mi lehet a pontos magyar neve de elektronikai boltban meg kell kérdezni hátha be tudnak ilyet is szerezni, pesten van jónéhány bolt ahol előfordulhat.

• Bari

Modder

válasz tomcs #7 üzenetére

Szia

Itt láttam képeket rőla [L]http://mashie.glassbil.net/casemods/oenone05.htm[/L] ,
    a teljes cikk pedig innetől olvasható [L]http://mashie.glassbil.net/casemods/oenone01.htm[/L] .
    Konkrétan nemtudom hogy kell vele dolgozni mert a cikket nem olvastam el, csak a képek érdekeltek ( sajna az angol tudáson igen kevés hozzá ) de nem lehet olyan nehéz ha az ilető is megcsinálta. Az üvegszálas anyagot a megfelelő sablonra rá kelett teriteni és azt bekenni műgyantával ami kb 12 óra alatt teljesen terhelhetően megkötött a kapott kész anyagot csiszolni polirozni kell és lehet festeni, hogy milyen vastag az anyag és mekkora súlyt bir el az függ az üvegszövet rétegektől, természetesen több réteg egymásra helyezhető, egy 2-3mm vastag üvegszövet-es nyűgyanta réteg több 100kg-al terhelhető, csak nézd meg a könyű tesü kajakokat, kenukat. A szénszálas anyag amelett hogy a mintázata nagyon jol néz ki künyű és még erősebb mint az üvegszövet-es műgyanta, de gondolom drágább is.
    Ha sikerül több infót megtudnom akkor majd jelentkezek.

• Bari

Modder

Sziasztok

Én erősen gondolkozom szénszálas anyagból házat épiteni, maga az anyag nagyon tetszik, még festeni se nagyon kéne a mintázata miatt nagyon állatul nézne ki, ha az egész ház abból lenne. Az a másik része a dolognak hogy bármilyen formáju és alakú tárgyakat meg lehet belőle formázni megfelelő sablonok segitségével ( pl gipszből kimintázva ).Az előlap meg az oldallapjait biztosan lefesteném, csak a hátlap és maga a váz kerete maradna eredeti. Még nem volt időm utánnajárni hol lehet beszerezni a hozzávaló cuccokat. Pontos terveim még nincsenek ezügyben csak elképzelések meg az, hogy kényelmessen elférjenek benne a vizhűtés cuccai is, mondjuk a radiátor a gép oldalára lenne felszerelve. Régebben tervezgettem üvegszálas anyagból vizhűtésnek valami dobozt eszkábálni, akkor utána is néztem kapható volt minden bár nem volt olcsó dolog és viszonylag sokat kelett volna venni belőle, de itt Miskolcon találtam egy kishajó épitő mühelyt ahol tudtam volna venni üvegszövetet és műgyantát is kisebb menyiségben. Meg is beszéltem a fönökkel csak sajna anyagiak mitt sztornozva lett. Mindenesetre kiváncsi vagyok mást is foglalkoztat e ez a dolog.

Aktív témák

Hirdetés