- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
L4Me
csendes tag
válasz
GeorgeTerror #14 üzenetére
...köszi a ''tippet'', elhiheted, hogy nem írnék, ha találtam volna valakit...
-
Bari
Modder
Szia
Érdekelne nagyon ez a dolog, nemcsak a számitógép ház mitt hanem másra is fel tudnám használni, nagyon örülnék neki ha tudnál irni egy kis leirást azokról az anyagokról amit be kell szerezni hozzá. Azt tudom hogy nem olyan egyszerü mint leirtam feljebb, de ha az sgi-s srác is belevágott akkor én is kiprobálnám. -
zrubi
senior tag
Én dolgoztam ilyen anyagokkal... (repülőgépgyárban)
Azért nem olyan triviális.
Amik mindenképpen kellenek:
gumikesztyű, porálarc, grammra pontos mérleg, formaleválasztó anyag (hogy ne ragadjon bele a formába)
sablonok: ez sem úgy megy, hogy nosza csináljunk egyet...
És nem két fillérbe kerülnek ezek a cuccok.
Nem akarom elvenni a kedved tőle, de brutális sérüléseket is tudsz vele magadnak okozni, pl:
- az üveg/szén szövet formában beleáll a bőrődbe többezer pici üvegdarab... Nagyon tud viszketni...
- a gyanta a bőrre kerülve kimarja a bőrt..
- a gyanta nem megfelelő keverési arányban akár ki is gyulladhat
- a megkötött gyanta+üvegszál brutálisan vág, csiszolásakor iszonatosan porzik (ahol a por tele van pici üvegdarabokkal...) ja vágni/csiszolni CSAK gyémánttal lehet :)
-és hogy egyáltalán rendesen megkössön, szük határok közötti páratartalom/hőmérséklet kell
Azért ha mégis ilyenra adod a fejed szívesen segítek... -
Bari
Modder
Szia
Itt láttam képeket rőla [L]http://mashie.glassbil.net/casemods/oenone05.htm[/L] ,
a teljes cikk pedig innetől olvasható [L]http://mashie.glassbil.net/casemods/oenone01.htm[/L] .
Konkrétan nemtudom hogy kell vele dolgozni mert a cikket nem olvastam el, csak a képek érdekeltek ( sajna az angol tudáson igen kevés hozzá ) de nem lehet olyan nehéz ha az ilető is megcsinálta. Az üvegszálas anyagot a megfelelő sablonra rá kelett teriteni és azt bekenni műgyantával ami kb 12 óra alatt teljesen terhelhetően megkötött a kapott kész anyagot csiszolni polirozni kell és lehet festeni, hogy milyen vastag az anyag és mekkora súlyt bir el az függ az üvegszövet rétegektől, természetesen több réteg egymásra helyezhető, egy 2-3mm vastag üvegszövet-es nyűgyanta réteg több 100kg-al terhelhető, csak nézd meg a könyű tesü kajakokat, kenukat. A szénszálas anyag amelett hogy a mintázata nagyon jol néz ki künyű és még erősebb mint az üvegszövet-es műgyanta, de gondolom drágább is.
Ha sikerül több infót megtudnom akkor majd jelentkezek. -
tomcs
őstag
-
Bari
Modder
Sziasztok
Én erősen gondolkozom szénszálas anyagból házat épiteni, maga az anyag nagyon tetszik, még festeni se nagyon kéne a mintázata miatt nagyon állatul nézne ki, ha az egész ház abból lenne. Az a másik része a dolognak hogy bármilyen formáju és alakú tárgyakat meg lehet belőle formázni megfelelő sablonok segitségével ( pl gipszből kimintázva ).Az előlap meg az oldallapjait biztosan lefesteném, csak a hátlap és maga a váz kerete maradna eredeti. Még nem volt időm utánnajárni hol lehet beszerezni a hozzávaló cuccokat. Pontos terveim még nincsenek ezügyben csak elképzelések meg az, hogy kényelmessen elférjenek benne a vizhűtés cuccai is, mondjuk a radiátor a gép oldalára lenne felszerelve. Régebben tervezgettem üvegszálas anyagból vizhűtésnek valami dobozt eszkábálni, akkor utána is néztem kapható volt minden bár nem volt olcsó dolog és viszonylag sokat kelett volna venni belőle, de itt Miskolcon találtam egy kishajó épitő mühelyt ahol tudtam volna venni üvegszövetet és műgyantát is kisebb menyiségben. Meg is beszéltem a fönökkel csak sajna anyagiak mitt sztornozva lett. Mindenesetre kiváncsi vagyok mást is foglalkoztat e ez a dolog. -
tomcs
őstag
jo aze femalkatreszak kellenek bele.. pl jobban vezetik az aramot mint a plexi.. bar komolyra forditva a szot a hot is, te6 a winyotarto az fembol kell keszuljon, legcelravezetobb talan egy masik gephazbol atoperalni.. meg valami tartoszerkezet hogy szerelheto is legyen.. meg pl hol talalok olyat ahol kivagjak plexibol pl szellozonyilasokkal stb egyutt a cuccot, mindezt eroteljesen pontosan es meg nem is tul dragan.. szal nem lesz azert tul konnyu..
esetleg uveget mivel le7 megmunkalni? az talan idotallobb lenne 1 kicsit (nem karcolodik olyan eroteljesen) de nem nagyon tudok rola hogy uvegbol szokas-e gephazat... mondjuk nem is nagyon keresgeltem meg weben, vodanet ehez lassu.. majd ha lesz kabelem ugyis soka kezdek neki epiteni :] -
tomcs
őstag
otleteket szivesen.. mondjad te is a tieid meg mas is biztos fog, de az az igazi filing ha te csinalod meg magadnak.. en szvsz nem birnek olyan gep mellett ulni amit nem magamnak alakitgattam....
amugy.. meg 1 moddertopik.. nem baj :]
probalkozott mar valaki olyannal hogy a semmibol gephazepites? meg szeretnek probalkozni valami fullplexivel vagy esetleg skeleton-sztajl femepitobol vagy valamibol.. persze majd nyaron ha sok idom lesz ra de addigis hadd tervezgessen az ember :DD -
L4Me
csendes tag
Csao!
Keresek valakit, aki vállalna néhány módosítát.. (pl. ablakvágás) esetleg bonyolultabb megoldásokat is (figura kivágása, stb..)
Érdekelne még LCD kijelző köré valami hátlap dolog is (5.25'' helyre beszerelhető legyen..)
Ha lehet nem fikázásokat szeretnék kapni, hogy így meg úgy sz.r, hanem... értitek ;)
köszi...
Aktív témák
Hirdetés
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest