- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Zoltán
őstag
Fentebb már elmagyarázták neked, hogy mik azok az esetek amikor ''megérni ingyen fejleszteni''. De egy fontos kimaradt, az OOo, amit Te is említettél: Van a FIZETŐS StarOffice, aminek lényegében az előszobája az OpenOffice.org. Tehát mielőtt a fizetős StarOffice-ba kerülne egy új, plusz szolgáltatás, előtte az az ingyenes OO.o -ban jelenik meg, sok ezer ember teszteli, majd, ha minden oké, akkor megy a fizetős StarOffice -ba. Ezért éri meg nekik ingyen adni az OO.o -t.
-
Ehhhh. Az előbbi sem arról szól, amit én írtam. :)
Annyit mondtam, hogy mivel az MS elég drága oprendszereket árul, és a MS birodalom nem mindig korrekt a piacon, ezért a legtöbb hacker ezeket az oprendszereket támadja. Több az MS ellenes hacker, mint a Linux ellenes. Nem szakembereket írtam, akik lyukakat keresnek, hanem rosszindulatú hackereket.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
de érdemes akkor az ingyen munkát és az ingyen szoftvert is megkülönböztetni. mint beszéltük feljebb, lehet hogy a programozó kap pénzt érte, csak a cége adja ingyen, mert más forrásból fedezik a fejlesztést.
de ha azt tekintjük ingyen munkának amikor magánember szabadidejében programot ír, annak is van létjogosultsága. valószínű először magának írta a progit, tehát a progi közzé tétele már ''ingyen'' volt neki. programozói gyakorlatot szerez ezzel és lehet hogy egy cég így fog rá felfigyelni. ezek a szempontok is számítanak. -
Flashy
veterán
vissza lehetne kérdezni, hogy ''miért, jobb?'' mert tényleg nem tudom. van support, de ez megint olyan hogy aki nem ért hozzá az a supporttal is megküzd, aki ért hozzá az a supporttal való bajlódás helyett inkább megkeresi neten vagy rájön.
ha egyszerű ésszel gondolkodunk, a fizetős valahogy azt kéne hogy jelentse, hogy jobban van megírva, mert ''van képük'' pénzt kérni érte, csaknem adnak pénzért szart. az ingyenes meg azt sugallja hogy ''örülj hogy ingyen van, ne reklamálj, tűrd''. de ez egészen nem így van... -
Garancia alatt azt lehet érteni, elvileg, hogy bármilyen adatvesztésért, meghibásodásért nem felelős a Linux írója. Nem is lehet az. Linux alatt amúgy sem lesz adatvesztésed. Hogy erre ad-e garanciát a MS? Nos nem tudom. Ha adna is, valami okos kifogással úgyis kikerülné a károd megtérítését.
Nem is tudom, Bill beperelte-e a cégét, mikor a win98 bemutatásakor hatalmas kékhalált kapott, nem kis imázsvesztést okozva ezzel magának. :D
Mikor jön meg X-COM? :DDD -
eddie303
őstag
www.gentoo.org, vmelyik mirrorról letöltöd az universal vagy minimal livecd-t, aztán mirrorselect neked megmondja, hogy pillanatnyilag melyik a leggyorsabb. De figyelmeztetlek: Folytonosan kell olvasni a manualt. S nem leszel elkényeztetve semmivel telepítéskor, a liveCD-n még X sincs, szal.... :) Na de most megyek gépet szervízelni, jó gentoo-zást.
-
eddie303
őstag
Hát a napokban jelent meg a 2004.2, a LiveCD megvan, s be van már bootstrapolva, stage1-bõl van telepítve, úgy is érdemes, akkor MINDENT te fordítasz le neki, még a glibc-t is :) odafigyelést igényel, nem kicsit, de megéri, a végén olyan rendszered lesz, ami úgy táncol, ahogy te fütyülsz.
-
eddie303
őstag
SuSE-t én is szeretem, de egyúttal van herótom is tõle. Slackware 10szer gyorsabb lesz, megnyugtatlak :) Az a bajom a SuSE-vel, hogy abból semmit nem lehet szinte tanulni, mindent elrejt a szemed elõl, s maga old meg. Ez kezdõnek jó is, de azt a stádiumot úgy érzem kinõttem. A jó pap holtig tanul (TM) :)
-
-
eddie303
őstag
Miért, szerinted akkor beleraknák va'egy disztróba? Szerintem nem, látod, az XFree86 4.4-tõl elzárkóztak PUSZTÁN AZÉRT, mert volt 1 mondat benne, amit kötelezõen meg kellett volna jeleníteni. S igazuk van. Aki reklámot akar látni, használjon Windows-t. S mikor a HP, IBM, Novell pénzeli a Linuxot, mert szerintem nem csak terjeszti és vigyorog, nomeg ha legális helyrõl veszed, akkor egy kis pénzzel (max 5-10 dollár ingyenes disztrók esetén) Te is segíted a fejlesztõk munkájat, vagy legalább azt, hogy hostolni tudják a dolgaikat, hogy tudd letölteni. Nagyrészt úgy ahogy már elõttem leírtak, úgy van, hogy alapesetben mindenki mindent magának csinál, ezért meggondolja, hogy mit írjon bele, hogy jó legyen. Pl. MS-nél sztem pénzért az ember megírja ahogy tudja, nem gondolkozik rajta, hogy kéne-e optimalizálni, fut tovább, munkája van bõven. De szerintem ha valamit magadnak csinálsz azt jól megcsinálod (Bár megesik, hogy pont emiatt sokminden más embernek használhatatlen, bár Te ismered, Te fejlesztetted :) ) Na most ezek után kérdem én tõled: Te írnál kémkódot a saját programodba? Én ami LEGNAGYOBB kémséget láttam Linux progiban (Smoothwall, érdemes kipróbálni), az, hogy visszajelez automatikusan a program írónak statisztika miatt, hogy tudja, kb hányan használják.
-
Zoltán
őstag
Van olyan linux disztribúció ami ingyenes és van ami nem. (Mondjuk ami nem azok is sokkal olcsóbbak mint egy microsoft sz@r)
De nem keverjük össze a ''szabad software'' és az ingyenesség fogalmát. A szabad szoftver lehet ingyenes is és fizetős is. Attól szabad, hogy nyilt a forráskódja, bárki továbbfejlesztheti. De lehet, hogy Én írok egy progit amit ingyen letölthetővé teszek (freeware), de mivel a belepiszkálást megtíltom, és nem hozom nyilvánosságra a forráskódját, nem lesz szabad.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
Szerintem csak magánfelhasználásra ingyenes a linux, de lehet, hogy buta vagyok, szinte semennyi kontaktom nem volt a linuxszal még.
Szerintem azért van ingyé, mert nyílt forráskódú, bárki fejlesztheti, bárki hozzáadhat valami pluszt, de el kell fogadnia, hogy ingyé, a köz érdekében csinálja.
A Picipuha jóóó sok pénzé fejleszti a windózait, ez zárt forráskódú operációs rendszer, aki belenyúl, törvénysértést követ el.
Annyira, hogy pl mi a suliban foglalkoztunk Resource Workshoppal, amivel pl meg tudod változtatni a gombfeliratokat, meg gombelhelyezéseket, meg mindent, WHSIWYG formbában, de a vizsgán a munkádat nem szabadott elmenteni, nem lehetett módosítani a windózt.
A linux kiagyalója Linus Torwald (remélem jól írtam a nevét) direkt így találta ki, hogy ez egy ingyenes megoldás legyen.
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Linux kezdőknek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest