- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
Először is te is inkább más topikban villogtasd a tehetséged, ahogy oda is szúrtad, igen, az a topik az..de akkor miért ide írogatsz???
Nagy a különbség egy tuningra képes egészséges és egy agyonhajszolt kártya közt, ez utóbbival pedig ez történhetett, különben miért károsodott az én utsó tesztem után???
Szóval nem tudnám a dolgom több mint 10év tapasztalattal...
Erre egy ésszerű magyarázat létezhet; a kártya kifáradt már a sok tuningtól, de inkább a szakszerűtlen OC-tól, vagy akár a durvább beavatkozástól, így ami bárki kijött volna, akihez kerül ez a kártya és elkezdi rajta a stresszteszteket...
Gondolj bele logice, ha akkor elkezdem tuningolni, szerinted mi lett volna a végeredmény, ha már a múltját tekintve agyonhajszolták???
Balszerencse volt, hogy nálam fáradt el, de ennek előzménye is kellett legyen, egy ilyen potenciájú kártya nem megy tönkre csak úgy...és pedig nem én intéztem el, erre is mérget vehetsz!!!
Azt is leírtam, hogy bíztam a rangjában, hogy tényleg jó a kártya, ezért is elnéztem akkor azt a kis dupla ütődésnyomot rajta, ennyi a magyarázata...hát igen, jó hiszemű voltam, mint általában...de hol itt az ellentmondás? Az is érdekes, miért hallgat erről az eladó???
Szándékosan kíméltem a kártyát, csak szükséges benchmarkokkal bombáztam (Valley, Heaven, Superposition, 3Dmark, az utsó a Furmark volt, mikor épp felment 86fokra, talán az nem használt már neki), mindig mindent inkább alul működtetek, tehát bármikor jött volna ki a hibája, akkor pedig a nem rendeltetésszerű használattal takarózhatott volna, tuningra nincs garancia, stb..amit most is gondol, de aki eleve 3napot ad bármire, valószínűleg gyorsan elakarja sózni a portékáját, mivel vaj van a füle mögöttMivel csak én ismerhetem legjobban a valóságot az átvételtől kezdve a félrerakásig, annak van mersze ezt megkérdőjelezni, aki nem is volt jelen???
A modik már leírták a lényeget és nem kérnek ide több kommentet és én sem!
Engedtessék meg, hogy leginkább én tudjam mi történhetett, ami a szervizes véleményével összhangban áll, mások pedig csak vaktában lövöldöznek és messziről ítélkeznek ahogyan most te is!
Rossz helyen tapogatózol a szavahihetőségemmel kapcsolatban...de ha én az eddigi privijeidből kiindulva ítélkeznék, azt mondhatnám, rád sokkal inkább jellemző, hogy ígérgetsz, nem nagyon tudod, mit akarsz, majd lelépsz és újra csak ígéret jön...szerintem inkább tiltalak is, felejtsük egymást, az én időm ennél jóval drágább!Ha azt kérdőjelezik meg, aki épp pórul járt, szörnyű világnak lehetünk tanúi...
De amikor a szervízes megbontja, úgyis kiderülnek a valós tények, csakis ez számít !!!
-
cbm1974
tag
válasz
Attix82 #3724 üzenetére
Csakhogy mindenki láthassa, akit érdekel a konklúzióm, amit csakis a józan ész diktál, nem a düh, úgy gondolom, másokra is tartozhat még, ha moderálnak is érte;
- Mi az esélye, hogy egy ilyen kártyát, amit terhelésre szántak(főleg a Rog Strix kiadásút), nem nyúzták alaposan, már csak a korát is nézve, ki tudja hány kézen mehetett át???
Majd 1év után szinte a semmiből, üzemen kívül hirtelen meg is hibásodik, aminek semmi jele nem volt észrevehető a futtatott tesztek alatt sem, miközben még a kicsomagolás utáni állapotot is fotóztam, aggódva, szinte gyanakodva bármely apró, árulkodó jelre...(írtam már, könyörögtem ennek az embernek, hogy mindenképp hibátlannak kell lennie, ha ennyit kiadok érte...)
- Ha számomra tuti, hogy sem én, sem a szervizes nem tehetett benne kárt(mivel ő is csak gépbe tette, nem nyúlt a belsejébe, csak a drivert tette fel, mikor már jelentkezett nála az első intő jel, hogy bíz ezt rángatták, az újraindítás utáni szemetelés...) tehát csakis a kártya stresszes múltja okolható...zöld emberkéket pedig még nem láttam a portámon azóta sem
- Ezért muszáj lesz szétkapni a javítósnak, hogy egyértelműen megállapítható legyen, egyáltalán belenyúltak-e, mert én biztosan nem fogom továbbadni ilyen állapotában, hogy aztán a következő áldozat hasonlóképp azt érezze, hogy átvágták, ezt nem kívánhatom senkinek, inkább megnézetem hozzáértővel..
Szerencsés esetben segíthet egy rámelegítés, de ennek az esélye elenyésző...
Sajnálattal szembesültem azzal a ténnyel is, hogy ez a szervizesek által olyan fajtának titulált széria, amin ha egyszer cserélni kell valamelyik ramot, az összes részt érinti, így a szervizelés jóval túlhaladná a kártyára szánt összeget..tehát ha a GPU-nál van a kontakt, jobbak az esélyek, ha pedig a ramoknál máris vége a dalnak, mert utána mindet le kell cserélni hajszálra azonosra és még az sem garancia, hogy össze fognak tudni egymással dolgozni...
A szervizesek szerint(más javítósok véleménye is ki lett kérve) ezért felejtő utca, alkatrésznek lehet talán értékesíteni...- Tehát a kártya már ilyen állapotban kellett, hogy hozzám érkezzen, ami csak azért derült ki most, mert 1 év elteltével vettem újra elő (ezért ilyen szempontból lényegtelen, hogy mikor ért a felismerés, hogy hibás, ha eleve így kaptam), hogy upgradeljem, de akkor az én utolsó tesztem után már mégsem volt hibátlan, viszont még mindig nem lehetett észerevenni, nem volt szemmel látható hibája, miközben már rég meg volt sérülve benne valami
- Ez esetben a személyes átvét sem oldotta volna meg ezt a problémát...azt is kizárnám, hogy a szállítás okozta volna, a csomagolással nem volt gond !!!
Tehát borús múltját tekintve a hirtelen meghibásodása alapján jóval valószínűbb, hogy tényleg hibás állapotban került már hozzám ez a kártya, amit az erőszakos tuning, agyonhajtás, vagy mókolgatás okozhatott.. -
cbm1974
tag
válasz
Attix82 #3722 üzenetére
Igen, jól mondod, vagy elhiszed, vagy nem, amit mondok, de akkor a tények alapján miért is hinném, hogy tényleg becsületes vagy, erre vajon mi a garancia???
Ahogy írtad, egyszerre több ilyen kártyát értékesítettél csokorban, gondolom mindegyik sorsa ugyanígy érdekelt...de ezek a kártyák vajon honnan érkezhettek?
Ahogy mondta itt valaki, az olyanok mindig a vörös zászlós kateg...
Ha nem követed a hw-k előéletét, miféle üzleteket bonyolíthatsz le, még sose ütötted meg a bokád...elég nehéz elhinni???!!! A GPU épp a legérzékenyebb, nyavalyás hw, a proci már jóval egyszerűbb (egy 4770k halt meg teljesen, évekig csak az integrált grafikája volt rossz, de dedikált karit jól tudott hajtani, pár napja már csak az egyik Dim slot-t kezeli, a többi halott, de valamikor még postig sem jut)Sajnálom a következő áldozatot, aki tőled akar vásárolni, nem ismerve ezt a sztorit.., de talán majd felnősz egyszer Graphics szintjére, addig is remek politikus válna belőled
-
cbm1974
tag
válasz
envagyok #3716 üzenetére
Igen, kapott is pár tesztet és minden jó volt, de arról ki tehet, hogy már előtte valaki alaposan elintézte...ha annyira értesz az elektronikához, tudnod kell, hogy az nem fekete-fehér; van olyan, amikor már a torka véres, de még 1-2 teszt le fut rajta, nincs szemmel látható jele, és utána közvetlen beadja a kulcsot és ahogy írtam már, ezen ütődésnyom is van, amiből már akármire lehet következtetni..
Persze, én is hibáztam épp eleget;
1. A rangjában bíztam, ez volt a legnagyobb naivitásom
2. Az előéletéről semmit sem tudott mondani, emiatt is aggódtam,
3. Amikor láttam a nyomokat rajta és mégsem szóltam érte, végül a gyanúm idővel beigazolódott..
De a kártya hibájához az égvilágon semmi közöm nincs, a történet lényege, hogy én fizettem meg az árát annak, hogy valaki agyonhajszolta, vagy akár buherálta a kártyát és még sikerült elsóznia, ez nyilvánvalóan előbb-utóbb gondot okoz valamikor, most én voltam ennek az áldozata, a többi pedig a sallang... -
cbm1974
tag
válasz
Graphics #3703 üzenetére
Naná, persze, elbasztam, aztán kitaláltam, hogy visszavegye a kártyát, ne magadból indulj ki!!!
Nem én vagyok a csaló, a tények alapján engem basztak át egy agyonstrapált, kártyával, amiért fizettem 52-ezret postával együtt, de köztudott, hogy a mai törvények a bűnözőknek kedveznek, ha én is az volnék biztos jobban boldogulnék, de ahhoz elsősorban gyomor is kell, az alaptalan rágalmaid tartsd meg magadnak, te "Jómunkásember"!!! -
cbm1974
tag
válasz
Attix82 #3699 üzenetére
Majdnem jó, amit írtál, de így azt hihetik majd, a szervizes mahinálta, ami nagy hazugság volna!!!
Pontosabban a driver aut. feltevése után, amit a win végez el, újraindításnál szemetel a kép, tehát addig jó, amíg a meghajtó nem megy rá, nincs szó bios frissítésről, ahhoz senki nem nyúlt, mivel nem jutott oda el a dolog odáig, ill. ütődésnyom is látszik a kártyán, tehát ezt valaki tuti, hogy buherálta...!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest