Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle #50 üzenetére
Csak míg a MILD az amúgy lassításkor elmenő veszteségeket hasznosítja, a turbónak + nafta kell. Nem atomfizika ez, nem értem miért felejtették látszólag el az emberek...
Valóban nem atomfizika.
De pontosítok.
A lassuláskor elvesző mozgási energia egy részét alakítja át elektromos energiává.
Feltéve, hogy a lassításkor keletkezik visszanyerhető energia. Ha csak kigurulja magát a jármű a pirosig üresben, nincs mit vissza tölteni. Illetve a mild esetében minimális kapacitású akkumulátorokat használnak erre a célra. Inkább képzeld nagy kondenzátornak, mint akkumulátornak.
A mild megoldások esetében a benzin motor paramétereit hozzáigazítják az optimális felhasználás esetén rendelkezésre álló elektromos rásegítéshez. Ha a motor teljesítménye nem változik, a nyomatéka csökken. A rásegítés nélkül, magasabb fordulatszámon képes megtermelni a gyorsuláshoz szükséges nyomatékot a motor. A hatásfoka esik. A vége magasabb fogyasztás és a környezet védelme is kap egy pofont. Növekszik a szennyezőanyag kibocsájtás, magasabbra, mint a mild előtti változaté.Optimális esetben autópályán közel egyenletes sebességgel haladva, a mild rendszer csak feleslegesen növeli a mozgatandó tömeget. Ha van még betárolt elektromos energia, 130 km/h sebesség mellet az a plusz nyomaték, amit az elektromos képes hozzáadni, már nem sokat jelent. Városi forgalomban sokat jelentene, ha nem feltételes módban működne.
A mild hibridekre már semmiféle kedvezmény sem jár a legtöbb országban. Még zöld rendszám sem vagy az adott országban érvényes jelölés.
Kizárólag arra jók, hogy a környezetvédelmi előírások egy részét meg tudják kerülni a gyártók.
Hasonlóan az autók motor stopp-start rendszereihez, amik csak részben működnek. Dugóban néhány megállás után lekapcsolja az elektronika. Nem kockáztatható a motor elindítás sikeressége. Onnantól nulla a környezetvédelmi hatás. -
7Heads Drago
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #50 üzenetére
Nagyon nem. A teszt is leírja hogy ez csak parasztvakítás. Amikor épp rásegít akkor kevesebbet fogyaszt, de mivel pici az akku ez szinte semmi. A plugin főleg az újjak amik már a gyári adtaok szerint is 100km felett tudnak azok tényleg érnek is valamit.
Turbó: olvas utána, mert nem így mükődik. Nem használ naftát. A kipufogógáz hajtja. Viszont mivel bonyolult és lerakodhat a korom rajta drága a javítása. -
7Heads Drago
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
kisegíti a gyengébb benzinmotort.
Mit??? Itt írták hogy a sima belsőégésű motorral gyorsabb az autó .... jó eséllyel a kisebb önsúly miatt. -
Sirus86
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #43 üzenetére
880 literes a Kangoom, es sokszor keves. Most a 7 szemelyes van a lehetseges teriteken, 5 szemelyes modban 1.3 m3 puttony 1.33 TCE motorral, sajnos nincsen belole hibrid, mint a Dacia Joggernel. Toyota Corolla puttony nem eleg. Toltes ahol elek nem lehetseges amugy. Trafic es tarsai meg tul nagyon es diezelek, ami kizart a felhasznalas vegett.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #34 üzenetére
A Toyotak nagyon jok, ezert is irtam le. Szerintem van ertelme a plug-in hibriodnek, mert pl azzal en is csak elektromos modban tudnek furikazni iskolataxi alatt. Aztan meg ha menni kell, akkor meg ott a motor. Azert irtam le az ures akkus KIA esetet, mert benne ultem, es nagyon szoftiszikaltan csinalta a dolgot ures akkuval, akkuval meg 50-70km-t megy el Svedben, ami tokeletes csaladi uzemben. Viszont a puttony keves nekem. Es sajnalaiom, hogy nincsen ertelmes puttonyos ilyen verzioban, csak SUV orulet van
-
Sirus86
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
De mennyire noveli a hatasfokot, itt ez volt a kerdes Bog reszerol is - amivel teljesen egytertek, mint ketseg. Az en 880 literes batyus, 15 eves 1.6-os Kangoom , mezei 8 szelepes szivobenzinkent kajal be 8.6 litert 100-on (262 ezer km van benne, ez a nagyatlaga) minimalis szervizelesi koltseggel. Ez meg 5 ulesesben is kisebb es hasonloan kajal ezer evnyivel bonyolultabb megoldasokkal egy kicsike traktormotorral a belsejen. Egy KIA/Toyota/Renault plug-in hibrid szerintem sokkal jobb, mint barmilyen mild-hibrid. Kollegam Svedben ures akkus KIA Ceeddel, 120 km alatt evett meg 4.6 litert szazon, hidegben. Es az is egy ertelmezehto auto, de ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest