- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Necronom #156 üzenetére
Erre a szintre gondolok én is. Ezek elérhetőek mini gépként is, akár alig drágábban, mint egy itx lap. Sőt! Ne felejtsük el, hogy az itx laphoz is kell ház és táp, valamint a végeredmény legalább 4× nagyobb lesz mint a Chieftec IX-01 vs Intel NUC például. Ezek vannak nekem, és baromira meg tudom érteni, ha valaki inkább mini pc-t szeretne. A leírt igényekhez az itx bővíthetősége és variálhatósága nem szempont szerintem. Kell egy ssd a rendszerrel, egyéb anyagokkal, egy dokk vagy egy nas a nagyobb adatoknak (filmek).
Az átállás Linuxra szerintem már most is szinte elengedhetetlen. A Windows túl pazarló az erőforrásokkal, és túlságosan kiveszi az irányítást a felhasználó kezéből. Ez csak rosszabb lesz. Nem irigylem azokat, akik hozzáértés miatt, adott esetben koruk okán nem mernek váltani, és nincs a közelükben senki, aki segíthet nekik. Nálam mondjuk elég problémamentes a Manjaro KDE-vel, szép, csilli-villi, nem kellett semmit hegeszteni, mióta feltelepítettem, szóval bátran ajánlom bárkinek, akár nulla hozzáértéssel is. A Debian/Ubuntu vonal nekem kicsit idegen, főleg a verzióváltások miatt. A half rolling vagy teljesen rolling disztrók szerintem zökkenőmentesebbek, kevesebb problémát okoznak a felhasználónak. Ha meg ennek a disztrónak a fejlesztői is alaposak a tesztelésnél, tényleg tiszta szívvel le lehet okézni minden frissítést, nem lesz velük gond. Szerencsére a Manjaroval ez a helyzet nálam.
-
Pista0001
addikt
Erre a kettőre valószínűleg bármelyik alkalmas, a legolcsóbbak is. Persze függ attól is, hogy netezés alatt mit ért. Legalább 8 giga ram legyen benne, azzal 8-10 lapig elvan, illetve ha Windowst használ, akkor annak is kell ennyi, hogy normálisan menjen. A procin/APU-n nem sok múlik, ha támogatja hardveresen a manapság használt technológiákat, akkor menni fog minden. Az elmúlt 4-6 év "Atom" cuccai (Celeron/Pentium Nxxxx) megteszik szerintem. Én pl 14 éves laptopon netezek, első generációs (Arrandale) U-s, 1,1GHz-es 2 mag/HT-s i5 van benne 8 giga rammal, és elvagyok vele. Win 10-zel is elvan, én inkább Linux-szal használom. Ha ez használható, akkor egy Nxxxx-nek 4 maggal, 2GHz felett meg se kottyan a net és a 1080p. Ami szempont lehet, a youtube új kódolását támogassa az igp, akkor azt se a procinak kell erőből megoldania, ott se lesz gond az 1080p.
-
-
Pista0001
addikt
Nem bántam meg a nas-t, egyszerűbb vele az életem. Retró gépekhez is egyszerűbb, mert Win 98-hoz pl a pendrive-okhoz is driver kell, XP-n se könnyű néha adathordozón másolni, a hálózatot sokkal könnyebb összehozni. De médialejátszós tapasztalatom továbbra sincs, nem tudom, azokkal hogy megy.
-
Pista0001
addikt
NAS-ról nincs gondom, rendszerint a NAS mappáját felcsatolom hálózati meghajtónak, és kész, semmi hálózati beállítást nem változtattam. Annyi, hogy az elején otthoni hálózatot választottam minden megosztással. A NAS mappáit is fel tudom csatolni, a nyomtatás is megy gond nélkül. Úgy látom, neked a másik irányba van problémád, a Win gépről szeretnél megosztani, és azt nézni a médialejátszón. Ehhez nem tudok hozzászólni, nincs médialejátszóm, és közvetlen két gép egymás közti megosztását sem használom, mert a NAS-ra felmásolni egyszerűbb, amit másik gépről is el akarok érni. Van itthon Linux, Mac, Win különböző verziói, nem szivatom magam közvetlen megosztással a gépek között
Csütörtökön kipróbálom hdmi-n kiküldött hanggal, aztán meglátjuk. Bár szerintem nagy generáció különbség van a két gép között, esélyes, hogy az en tapasztalatom nem releváns a te gépedhez. Addig is inkább driver fronton néznék körül még.
Ja, ami viszont érdekes lehet, a szomszéd srácnak van valami kínai laptopja N4100-zal és Win 11-gyel, a hét elején egy frissítés óta nincs hang se bt-on, se a gép saját hangszóróin, sem a 3,5-es fülhallgató kimeneten. Egy barátjának ugyanilyen gépe van, nála is ugyanez a helyzet, szóval ha ez nálad is mostanában kezdődött (okt. 16-i a frissítés), akkor ez is lehet a baj. Próbáltam eltávolítani a frissítést, kiírta, hogy kész, de valójában nem távolította el. Még ma kipróbálom nála az usb hangkártyámmal, ha az megy, akkor relevans lehet a te esetedben is.
-
Pista0001
addikt
Igen, azért gondoltam erre. Gondolkodtam, mi lehetett más a két helyszínen, hdmi útja biztosan más volt. Nekem 2. gen NUC-om van (i3-3217), és nem tapasztalok ilyesmit. Win 10 van rajta, minden frissítés rajta van, ami eddig jött. Ennek egyáltalán nincs hangkártyája, hdmi-n tud küldeni hangot, vagy usb-s megoldást lehet használni. Nálam most az utóbbi a helyzet, amikor Mo-n vagyok akkor viszont hdmi-vel tévére van kötve, júniusban (akkor mondjuk még Win 7-tel) jó volt. A következő hét második felében tudom megint tévével megnézni, immár a win 10-zel.
Esetleg az neted/hálózatod otthon? Potplayer, VLC-ben helyi vagy hálózati forrásról próbáltad? A szervizben mi volt a forrás, csak netest próbáltak ott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Home server / házi szerver építése
- Okos Otthon / Smart Home
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest