- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tavlev
csendes tag
Sziasztok!
Jól olvasom, hogy a SuperDrive nem kezeli a kétrétegű DVD-ket? Akkor éredem alapot venni, és külön beszerezni merevlemezt, és DVD-írót? -
biker
nagyúr
úgy néz ki, csak a hűtőtartó 4pöcök egyike ugrott ki, és azért nem volt jó.
-
biker
nagyúr
namost...
Tiger upgrade, felmegy a pantherre clean installal, csak legyen valami, ne üres hdd
iLife benne van, rajta van a panther DVD-n
tehát a gyári pantherre tiger clean install, majd panther DVD add. packages, és ott a teljes iLife 05
nekem is gyorsabb az össz adobe terméksor mint pc-n -
Macc
aktív tag
válasz
Don Vittorio #70 üzenetére
Neeem, az expose az az ablaktoszogatos varazslat
-
Macc
aktív tag
Na de hogy ontopic legyek:
Mac mini teszt, ill elso tapasztalatok:
- negativumok:
iLife '05 nem volt a dobozban!
Csak Tiger upgrade volt a dobozban.
- pozitivumok: minden mas!
Sebessege teljesen kielegito, bar az Expose nem olyan mint a G5-onMunkara 1GB RAM-mal tokeletesen jo, es vegulis a lenyeg az OS-en van, ami meg nagyon szepen szaladgal rajta
A Photoshop gyorsabban indul a minin (15mp), mint a ceges PC-men (20-25mp, P4@2.8GHz 1GB RAM, WIn XP prof.). Szoval hat nem tudom mit irjak meg. Kellemes a gep elott toltott ido, gondok meg nem voltak: kop-kop-kop.
-
biker
nagyúr
válasz
Don Vittorio #66 üzenetére
szombat délelőtt vitték el a 2hónapos, 50ezres rugós behúzós szúnyoghálót a teraszajtóról garis feljavításra, mert szar volt
délután a mini.
A vasárnapi fényképezővásárlást inkább lemondtam, vajon miért?
Pedig annyira kezdett megtetszeni...
Ugyan sok mindent kell állígatni, főleg a kódlapok miat (mac CE, iso CE, stb) de utána tényleg ''Just work'' -
biker
nagyúr
elhunyt a mac mini-m.
illetve haldoklik.
venti egy perc alatt lassan felpörög, fullon teker, ha megterhelem bármivel, felüvölt turbina módban, majd lemegy sleepbe.
Hardware teszt szerint:
ERROR*****ERROR*****ERROR
2SH/1/2: CPU BOTTOMSIDE
ERROR*****ERROR*****ERROR
kedden csere
még jó, hogy épp mindent beállítottam, és kezdtem kiismerni, meg élvezni -
biker
nagyúr
nekem az előbb olyat csinált, hogy sleep és ébredés után mindkét egérgomb ''jobb gomb'' lett.
tiger, még nem frissített.
ez ragadós??? -
Alex91
félisten
Na, nekem is megvan!
1, 25 GHz. 1 GB RAM, 40 GB HDD, Combo
Zaj: Eleg halk, de a combo mukodes kozben furcsa hangokat ad ki, szoval zajos. Es a HDD is neha add ki magabol hangokat. (Pedig en PC-s notit is hasznalok, azert ott halkabbak a HDD-k, mondjuk ide bizta nem a legjobbat tettek
.) De amugy minimalis zajszint.
Teljesitmeny: Jo, gyorsnak tunik a gep, tehat az alapveto muveleteknel nem is gondolkodik az ember, hogy mekkora CPU van benne. A video sajna nem Core Image kompatibilis, par effekt hianyzik, de ami van, az gyors. (Pl. nagyitas kozben a video kepe folyamatos.)
Tiger van most rajta, mar ezzel aruljak. (Plussz a Panther is benne maradt.)
A gond a billel van, Logitech OEM bill USP-PS2 atalakitoval. Sajnos a magyar kiosztas nem jo, a 0 helyen í van, az í helyen ű. Es a Mac bill-nek megfelelo a tobbi jel is rajta. A masik gond a Logitech eger, mert PS2-n nem ismeri fel a Logitech szoftvere, de usb-n mar igen. (Csak ugye 2 USB port van rajta.) Ugyhogy talan erdemes Mac bill-t venni hozza, egeret meg inkabb 2 gomb+gorgo, vagy barmilyen jobb Logitech megteszi.
Nalam Samsung 173P-n van DVI-n, kulonosebb gond nincs, bongeszoben nehany betu kicsit mosotnak tunik, es a simitast is erdemes probalgatni a jo kephez.
A netet 5 perc alatt belottem, az egesz Tiger telepites is max. 30 perc volt.
Meg tesztelni kell, alkalmazasokat telepitgetni, de osszesegeben jo benyomast tett. Aki nem fel az angoltol, es nem banja, ha egy kicsit mast kell megszoknia, mint a PC-n, valamint nem jatszik, es nehany kellemetlenseget is elvisel, annak ajanlhato. Es a csend se mellekes szempont.
-
Bjoco
csendes tag
Én nem szoktam játszani de a gyerekeknek letöltöttem
csont nélkül megy
-
Bjoco
csendes tag
megnyugtatlak, megy rajta
-
Zenty
őstag
hm itt van egy kis hun cikk róla:
Bővebben: link
Azért a world of warcraft csak elmegy rajta -
taltos
senior tag
Hali!
Van valami tapasztalat a sulinetes oldallal? Mármint érdemesebb sulinetben beszerezni a MAC mini-t? -
Bjoco
csendes tag
Ja és aki kamerát akar nekem nem sikerült csak az iSight-tal működik rendesen.Biker által egy másik forumon emlitett Logitech camerákhoz a driver csak 10.2.6-ig jó.
Én is megszivtam ezzel
Ugyhogy most veszek egy iSight-ot -
biker
nagyúr
válasz
Don Vittorio #47 üzenetére
köszi, remélem...
-
biker
nagyúr
válasz
Don Vittorio #44 üzenetére
wow...
ez igazán remek dolog
bár gyanítom, korai lenne még árulni a régi gépeid, mert mire megérkeznek...
amugy én megrendeltem az 1.42ghz+80gb hdd+1GB ram+superdrive egységet, gyanítom egy ideig el leszek vele, ugye? -
Bjoco
csendes tag
senki nem használ még mindig minit ? vagy csak egyszerüen nem jön az országba?
-
biker
nagyúr
minap bementem az xms-be, tesztelni az ottani mac mini-t, 1.42-es, 1gig rammal
na mondom, lássuk azt a szuper multitaskingos eget, megfektettem én ezt, mint a p4-emet.
hát nem jött be
első 4 próbám nevetséges kudarcba fúlt, mert mire másra váltottam volna, kész volt a ps, illetve real time is dolgozott.
ekkor már volt bennem egy kis ''anyád szivasd'' feeling....
ja igen, A4 képpel dolgoztunk, egy pdf képként.
na a fullra elnyomott radial blur kb 1percig izzasztotta, ekkor dock:
amit csak találtam, megnyitottam, excel, word, iwork, keynote, calculator, ical, és minden ment rezzenés nélkül
közben proci 100%
ja, itunes ban meg zene szólt....
hát kellemes érzéssel jöttem ki, és rendeltem meg egy ilyet... -
biker
nagyúr
és amugy általában milyen a gép?
-
Bjoco
csendes tag
válasz
Don Vittorio #36 üzenetére
Nem egészen, A camcoder DV8-ra vesz csak fel, de lejátsza a Hi8-as kazettákat is
Ugyanezt egy G5-ön kipróbáltam és csont nélkül átvitte. Na erre mit lépsz -
Bjoco
csendes tag
Ja és köszönöm a felajánlásokat, hogy itt -ott vegyek hardver a gépemhez, mindent be tudok szerezni, viszonteladói áron
És nem számitástechnikával foglalkozom mielőtt mindenki megköpköd , hogy reklámozom a gépet. -
Bjoco
csendes tag
A külső eszközökkel kapcsolatban a saját álláspontom
- Mivel inhomogén hálózatom van, PC-MAC
1. veszek egy külső FW HDD kb 250 Gbytost (Belejavítottam. Don V.)
2. valamint egy külső FW duálos DVD irót
most keresgélek olyan házat amibe ez a kettő egyszerre berakható és nem kell két külön doboz.
- videózás szinten a házi felvételeket kivánom átirni és mivel digitális beltérit használok és vettem egy egy DVD recorder-t, szeretném a filmeket megvágni a MAC-en és visszairni.
Igazából az lenne jó ha a DVD recorderem, amin ugyan van FW csatlakozó és a leirás szerint támogatja is a számitógépböl való adatfolyamot, arra irnám vissza. Lesz egy pár hosszú éjszakám. -
Bjoco
csendes tag
3. fejezet (bocsi sieltem a hét végén
)
Videózás,
Na az nagy meglepete volt nekem. Én Hi8 Xr Sony-t használok, kölcsönkértem a haverom digitálisát, tök jól lejátsza a kazettáimat, csak éppen az új iMovie HD nem olvassa be.
Egy gyors anyázás kiséretében mindent kipróbáltam, de semmi. Kicsit berágtam és mivel úgyis vennem kellett egy másik DVD-t, beruháztam egy DVD recorder-re. Egyenlőre itt tartok, a kazettákról szépen felveszem +RW lemezre és talán ma este jön a próba cseresznye, hogy MAC-en mit tudok vele kezdeni
Lehet szurkolni -
ludus
aktív tag
Sziasztok!
DVD másolás - gyári DVD-ről is - esetleg dual-layer lemezre (dual-layert tudom hogy nem támogatja a superdrive, de külső íróval?), file megosztás és cserélés a Net-en működnek mac-en, esetleg használja vki?
Ezek még nem tiszták számomra, bocs
ludus -
thot
csendes tag
-
ludus
aktív tag
Bjoco!
3. fejezet?
ludus -
biker
nagyúr
köszi, jöhet majd még...
mondjuk gondoltam, hogy videozni kicsi lenne, hiu remény lenne mást...
én is azon filózok, hogy majd egy FW hdd beszerzése, illetve lehet, hogy nem belső superdrive, hanem külső FW dvd iro lenne az igazi, de még nem tudtam eldönteni...
valahogy jobb lenne egy ksi doboz az asztalon, mint sok kis doboz.
és hülyén nézne ki, ha a külső dvd író nagyobb lenne, mint a mac mini -
Bjoco
csendes tag
2. fejezet
Az iMovie HD-vel szenvedtem, de a problémát nem tudom kezelni. DV kamerába beteszek egy HI8-as kazettát a kamera lejátsza, de át nem viszi a MAC-be. Ez ugytünik sw probléma a G5-ön csont nélkül átmegy pedig régebbi a op.rendszer meg a iMovie is.
Egyébként a kicsike csak megy és megy, már az 5. napja nem kapcsoltam le. Ez alatt az egész család - persze külön User-ként - nyuzza. És senki nem tet tönkre semmit, pedig a legkisebb kölök 5 éves és gátlástalan.
Az MS offfice programok szépek és érdekes módon pont ugy használható mint PC.
A vinyó viszont nagyon kicsi, mármint méretileg. Mivel videókat kezdtem átvenni analóg kazettáról, ehhez sajna irdatlan HDD kapacitás kell. Javaslatom kizárólag Firewire HDD beszerzése. Kipróbáltam USB-vel és Firewire-el , messze jobb gyorsabb a Firewire.
És furcsán halk, néha nem akarom elhinni hogy ez nem melegszik
És mindenki megkérdezi, hogy a gépet hova dugtam
-- na tessék kérdezni -
biker
nagyúr
1:_ ok, köszi
2: 6mpx és 100mbyte scan, az már épp több mint otthonién ennél kisebbre gondoltam, bár dolgoztam a mostani 2.8 HT-vel olyan képen, ami rgb, 100mb, photoshop, és kegyetlen használhatatlan volt
3: ugy értettem, mekkora és milyen ram van benne, és az 1.25 vagy 1.42-es gépet vetted?
[szerk] hülye vagyok, #3 a válasz
4: és honnan vetted? ez uj kérdés
[Szerkesztve] -
Bjoco
csendes tag
Mivel nem véletlenül vettem Wifi-t és Bluetooth-t bele, ez lesz a ház szervere. Már keresek hozzá valami stabil külső winyókat és ez lesz a házi szerver vagy a gyereket játék gépe lesz
)
-
Bjoco
csendes tag
a webcam Logitech pro 4000
Pc 1 : HP tabletPc Tc1100
Pc 2 : P4 2.4 Ghz, 512 Ram,
A kezelhetősége egyszerübb, nem kell qva sok drivert telepiteni, meg upgrade-elni, csak dugd rá és használd az esetek nagy többségében
Mivel én a gépeket játékra abszolut nem használom, vannak dolgok amiket nem tudok megitélni.
szerintem otthoni használatra nagyon megfelelő, de
- ne játék erőmünek akarja senki használni
- ha van sok digit fénykép, meg dig.videó, meg zene, akkor kell egy külső Hdd vagy inkább több.
- a perifériák drágábbak a Pchez képest, a MAC csak minőségi cuccokat enged meg használni a gépeihez.
- aki PC-s RAMokat akar bele tenni, felejtse el - ide nem noname kell- és annak sajna ára van
- a hangja tényleg szinte nulla, néha tényleg beindul a ventilátor, de itt a ''néhán'' van a hangsúly, a gép még csak nem is meleg, inkább langyos.
[Szerkesztve] -
Bjoco
csendes tag
1. Játékteszt : a gyerekek nyúzták pár órán át én néztem őket és nem vettem észre sem kockásodást sem, leakadást, sem a hanggal nem volt semmi gond, FPS játék folyamatban.
2. Photoshop : sajnos csak 6 Mpixeles képeim vannak, de kapok scannelt kb 100Mbyte-os képeket és azzal megpróbálom. Azt jelenti az otthoni, ugy kezelte, hogy nem kellet semmilyen müveletre várnom, bár csak RGB-t volt idöm kipróbálni.
3.. kérdést nem értem, de biztos fáradt vagyok
Bocsi -
biker
nagyúr
azért remélem, kapunk választ
-
Bjoco
csendes tag
Ja, én szinte azonnal javaslok hozzá egy legalább 6 portos USB Hubot. (Belkin vagy valami hasonlóan szép és persze USB 2.0-at)
Persze ha van mit rádugni.
Na ennyi voltam -
Bjoco
csendes tag
Pénteken du. megérkezett. Először azt hittem viccelnek mikor odaadták a dobozt, annyira kicsi
Kicsomagolás, billentyü, egér. A bill. MAC bluetooth, az egért Logitech Cordless ClikkPlus.
Rögtön levert a viz, mert hogy fogom installálni. Na mindegy bekapcs. érzékelte hogy nincs bill. csak egért, megkérdezte bluetooth billentyüt keressek ? Na nem volt nagy ördöngüsség beállitani.
AZ OP rendszer rajta van, a beállitás kb 5v perc volt, nyelv, régió, stb
Mivel nekem WIFI-van gyorsan beállitás a Router neve és jelszó és már is megy a net.
Upgrade elindul : érdemes letölteni mindent de az OSX 10.3.8-al én még várok kicsit, javasolták a nagyok
A gépen csak az Ilife nem volt rajta, gyorsan felpakol, meg a szokásos irodai cuccok
Összesen kb 1 óra alatt megvoltam vele, mindenestül.
Jöttek a perifériák, (printer, fényképező, webkam) stb. A webCamhoz kellett Driver, a többihez nem, (epson R300, Canon Eos300d)
Elsőként a játékokkal kezdtük, (gyerekek vannak), grafika látványos, nem szaggat, hang gyönyörü,(stereó falak).
Mikor elaludtak Photoshop Test : szerintem otthoni munkára bőven elég.
Office programoknak meg mindegy mekkora a gép ugy is elfutnak bármin.
Ami szerintem kicsit gyenge az a Wifi, mellé téve egy tabletPc-t alaplapi wifivel a Tablet stabilabb jelet mutat mint a MiniMAC.
A Héten kipróbálom a videók digitalizálását és vágását IMovie, IDvd,
Egyenlőre ennyi, kérdezzetek bátram, ha tudok válaszolok.
''Kovács úr megvette élete első Macintosh-át''bár én nem vagyok kovács
-
LLam
senior tag
nekem mindegy hol csak mond a tapasztalataid!!!
-
faster
nagyúr
Inkább használd ezt a topikot:
Bővebben: link
Remélem, beszámolsz a fejleményekről, ha megkapod. -
Bjoco
csendes tag
Pénteken megérkezik
1,25 proc 512Ram, bluetooth, wifi -
Bjoco
csendes tag
Valakinek akart lenni, bocs?
-
Bjoco
csendes tag
Van már galakinek mini mac-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Háztartási gépek
- Rendszergazda topic
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest