-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Hali!
Nagy örömömre szolgál, hogy így pörög a mini-ITX topik, azthittem ez egy halott téma
A lényeg:
Építész cimbinek kéne noti helyett egy mini-ITX-es gépecske, amit lehet ide oda cipelni. De ha kell kimutatja a méregfogát
Egy 780-as J&W Minix lapot néztem ki, ami AM2-es procikat fogadja, de ha jól látom AM3 is belemegy, noti ram slot, meg egy 4x PCI-E csati is van rajta. Ház vagy saját berhelés, vagy valami bolti amit nem néztünk még ki.
Kérdés, hol lehet ilyet kapni olcsón? Így hirtelen nem találtam sok boltot ahol lehetne kapni... Esetleg hasonló spec-ekkel tudnátok ajánlani elérhető cuccot?
Proci valami 65 Watt körüli 2 magos AM3 lenne.
Az utolsó pedig táp téma lenne: Mit ajánlotok hozzá? Olyan kéne ami elvisz egy AutoCAD-hoz való olcsóbb VGA-t. Úgy tapasztaltam OpenGL-ben már bőven elég erős egy olcsóbb passzív hűtésű kártya is. Legalábbis 3d tervezés alatt tökéletesen ment a HD3470-em
Ha jól értelmezem, ezekhez lehet pattintani külső tápot is? Vagy egyszerűbb (és olcsóbb) venni egy sima tápot, és beleapplikálni a házba?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Yettel topik
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest