- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Tarokk79 #47876 üzenetére
A J5040 megörökli a J5005 kialakítását, konkrétan szerintem csak a proci változik, a körítés teljesen ugyan az lesz.
A PCIe slotba lehet pakolni pl. olyan bővítő kártyát, amire egy boot SSD-t tudsz rakni, vagy sima SATA bővítő kártya, amivel +2 csatit nyersz, így akár telepakolhatod a Node 304-et.
Nekem pl. olyan kártyám van, amin egy mSATA slot van +1 SATA csati. -
Patice
nagyúr
válasz
Tarokk79 #47867 üzenetére
Ha nem sürgős a dolog, akkor lehet várnék egy kicsit, ugyanis az idei CES-en kiállították Asrock-ék a J5040-es Gemini Lake refresh procis lapot. Én erre várok, hogy frissíthessem az épített szerveremet (én is OMV-t használok).
Asztali gépnek egy 5005-ös procis Intel NUC-ot használok, egy gyors SSD-vel alig éreztem különbséget egy Haswell i5 T-s prociról váltva.
Szervernek szerintem tökéletes választás az integrált Intel proci, keveset eszik és elég erő van benne.
Szintén FD Node 304-es házam van, BQ táppal, ezek szerintem sokáig kiszolgálnak majd.
SSD a rendszer alá mindenképpen ajánlott részemről, pláne, hogy nem kell nagy és most elég jó áron vannak.
Ha ezt a lapot, vagy akár a J5005-öst választod a RAM-ra figyelj! Válogatós sajnos a lap, nézd meg a gyári kompatibilitási listát, notebook RAM kell bele. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest