- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9582 üzenetére
Nekem volt régen Hawk 5770-em, három napig. Valamiért nem bírta az 1920x1080-at játékok alatt. Borzalmas szaggatásokba tudott bonyolódni. Talán a 128 Bit lehetett az oka, mert visszaváltottam egy 4890-es kártyára, és megszűntek a gondjaim. Tehát ha játszani akarsz ezen a felbontáson, akkor inkább egy 6850.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9578 üzenetére
Akkor idézlek: "Tápcsatik oldalt vannak."...
Bruttó 50k-ból azért már lehet válogatni a kártyák között. Persze el kell döntened, hogy mik az igényeid. A 6950-es karit csak azért említettem mert a tápról esett szó ami az SG05-ben van, és hogy az a ház bizony megéri az árát.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9571 üzenetére
Az az 5870-es kártya hosszától függ, na meg hogy mennyit fogyaszt
Az én kártyám a legrövidebb 6950-es (240mm) nem referencia hűtéssel, de talán beleférne még a 260mm-es is ha felül vannak a kiegészítő tápcsatik. Az 5870-es talán többet fogyaszt, de ennek nézz utána mielőtt belevágnál!
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9565 üzenetére
Viszont ami tápot az SG05-höz adnak, az valamivel jobban terhelhető a 12V-os ágon.
Amit linkeltél, az 16A az egyik ágon, és 8A a másik ágon. Az SG05 tápja viszont 16A és 14A
Én egy HD6950-es kártyát táplálok vele az SG05-ben, és eddig nem volt semmi gondom. Megéri az árát az a házikó, főleg, ha a jövőbeni esetleges fejlesztésekre is gondolsz. -
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9554 üzenetére
Ez is jó lehet.
FSP általában egyenlő a minőségi darabokkal de miért nem jó amit az SG05 mellé adnak?(#9556) felora
Érthető az indok.
Tegnap kerestem de nem találtam a könyvjelzőim közt de talán még a Microdigit.hu oldalát lesd meg ez ügyben.
Náluk talán még találhatsz magadnak megfelelőt, jobb ötletem nincs.
Jelenleg nincsenek kint az árak de anno cirka 3 évvel ezelőtt igen drágállottam az akkori lapok árait de telefont megér.(#9557) Boolash
Brazos lapok filmnézésre bőven jók de komolyabb számításokhoz már kevés a proci.
Második variációra voksolnék.
Vga ha nem játszol, felesleges.
Házakat fentebb találsz de első körben a konfigot kellene tisztázni.(#9561) igi
Feltéve hogy az alaplapodon van 19 pin-es Usb3 -as kivezetés.
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9551 üzenetére
Szerintem nincs jobb választási alternatíva ház terén (ha minél kisebb a cél) velejáró FSP 300W 80+ -os táp is tökéletes.
Van akinek hangos de én pl sose hallottam a hangját.
Ház anyagminősége nem épp első osztályú de nincs gáz vele max. ha szerelni kell mert akkor atomjaira kell bontani hogy kivedd pl. a vinyót.
Vga-ból meg soha rosszabbat.Amúgy már nagyobb kecóba költözött a konfigom de itt van pár kép ha érdekel.
SG05 és ASUS M4A88T-I DeluxeSzerintem is valamit elnézett EyEsOnU
Ph-s cikk a prociról amiben ezt írják:
"Maga a processzor külsőre teljesen megegyezik a korábbi Phenomokkal, a rajta található fémsapkáról leolvashatjuk az adott modell főbb specifikációit. Az AM3-as processzorokon 938 darab lábacskát találunk, míg az AM2(+) foglalatba illeszkedőkön 940 van (tehát az AM3-asokról két darab lábat eltávolítottak), így belepasszol az AM2-es alaplapokba is. Az AMD-től egy OEM verziót kaptunk, ezért csak külföldi tesztekből tudjuk, hogy a 955-ös mellé járó processzorhűtő gyakorlatilag megegyezik a korábbi AM2-es típusokhoz mellékelttel."
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9546 üzenetére
Nem tudom segít-e de nekem is ilyen Asus lapom van.
Anno ezt írtam róla és magasnak vélték a V értékeket.
Nem értek hozzá így nem piszkáltam a bios-ban.
Ezek az értékek ahogy a gyári beállítás adja. -
mrbig25
őstag
válasz
h1n1_900 #9546 üzenetére
Erre sajnos nem tudok pontosan válaszolni...elindulni szerintem elindulna, de nem véletlenül korlátozták 95W-ra a használható procik max. TDP-jét.
De szerintem jobban járnál egy Intel LGA1155-ös lappal + egy Core i3 21x0 procival. Teljesítményben szinte ugyanaz, időtállóbb, kevesebb fogyasztás, kisebb hőtermelés. Ez utóbbi kettő pedig mini-ITX esetén nem mellékes.
Arról nem beszélve, hogy az Asus M4A88T-I Deluxe lap 12k-val drágább, mint a fentebb említett Asrock H61. -
mrbig25
őstag
válasz
h1n1_900 #9537 üzenetére
Szerintem ez így jó lesz
Az alulfeszelés hiánya annyira nem probléma, pláne ezeknél a 65W TDP-s prociknál. Én is ilyen lapot használok, még csak egyetlen BIOS létezik hozzá...hátha később még bővítik. Bár én nem érzem hiányát az alulfeszelési opciónak.
Procira én CM Vortex Plus hűtőt tettem. Normál 25mm vastag ventivel is befért a tápegység alá. (gépem az adatlapomon megtalálod)
Vinyókkal kapcsolatban szerintem a legjobb megoldás mini-ITX esetén -természetesen, ha anyagilag megengedheted magadnak- egy SSD rendszernek + egy külső vinyó adatnak. Így a házban nagyobb rend uralkodik és a 3,5"-es vinyó által keltett -esetleges- rezonanciától sem kell tartanod.buca84: mennyi hely áll rendelkezésedre? (magasságra?)
Ettől függetlenül szerintem jó vétel a Samurai ZZ. -
mrbig25
őstag
válasz
h1n1_900 #9534 üzenetére
Szia!
AM3-hoz létezik mini-ITX Asus lap, de ebbe csak so-dimm (notebook) RAM megy, így a Kingston memóriádat nem tudnád használni...
1156-os foglalathoz i3-540 vagy i5-650 való...ezt összekeverted a hozzászólásodban. Ehhez a foglalattípushoz Gigabyte H55N-USB3 ajánlott.Én személy szerint az Intel LGA1155-öt ajánlanám, mert ez a legfrissebb és van választék is bőven. (i3-2120 vagy i5-2300 procihoz)
Asrock H61M-ITX - olcsó, USB3-as...egyetlen hátrány, hogy nincs alulfeszelésre opció
Gigabyte H61N-USB3 - tudomásom szerint ebben már lehet alulfeszelni, de nem biztos, hogy emiatt több ezret megér pluszba az Asrock-al szemben
Ha komolyabb lap kell, akkor ezek közül válassz: Asrock H67M-ITX / H67M-ITX/HT (wifivel) - Gigabyte H67N-USB3Házból a Silverstone SG05 / SG06 párost ajánlanám. Ebben gyárilag van egy 300W-os SFX táp, ami bőven jó lenne a konfigodhoz, viszont gyárilag csak egy darab 3,5"-es HDD megy bele.
Lian-Li PC-Q11...ebbe rakhatsz hagyományos ATX tápot és belemegy két darab 3,5"-es HDD is.
Hirtelen nem jut eszembe több, jóféle kuckó, amibe belemegy a dualslotos MSi Hawk VGA-d...
Vagyis tudnék még mondani, de azok már 30k felett vannak árban. (Lian-Li PC-Q08 / Q25, Silverstone SG07)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amatőr csillagászat
- Suzuki topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest