- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz
Goatman #22999 üzenetére
intel g3420 16k
ASUS H81T 19k
tápegység 90w 7k de elég nagy a szórás
2x2gb kingston 1600mhz 15k
57kopcionális hűtő ha a gyári nem jó
magamnak is ilyesmit tervezek, szerintem jó összeállítás és ha nem lesz benne bővítőkártya (ház) fölösleges a sín és a teljes méretű itx lap, ráadásul megspórolsz egy picopsut. -
Pista0001
addikt
válasz
Goatman #13246 üzenetére
Azért nem tiszavirág életűek...
Nekem Optiarc (Sony-NEC, nemrég megszűnt a márka de a raktárakban biztos van még) van, teljesen hibátlanul működik (azt leszámítva hogy ha be van kötve SATA-val akkor az USB-s WiFi stickem nem működik
). Van ezzel kapcsolatban
egykét tippem, mégpedig notebook bontókban/szervizekben érdeklődj. Jellemzően nincsenek agyonhasználva, és a bolti ár feléért megkapod. A másik, ha nem találsz olyan notiból bontottat ami szimpatikus akkor inkább USB-s külsőt vegyél. Nem vagy alig drágább mint a SATA-s belső, viszont a környezetedben levő összes számítógéppel tudod használni (értelemszerűen nem kell egyikbe sem beépített), a gépben levő helyet meg egy 1500 forintos adapterrel felhasználhatod SSD-nek.tlac: Nem rosszak. A tápos angiairól kéne szerezni tápspecifikációt, ugyanis ránézésre nem PicoPSU 160TX-nek tűnik. Jó lenne tudni hogy mit tud, főleg 12 V-on. Amit utoljára linkeltél (itt azt akartam írni hogy nem éri meg jobban a drága posta miatt, aztán néztem nagyokat hogy angliából még drágább) azt még jobban meg is éri, hiszen ha ahhoz vesz az egyszerű halandó egy PicoPSU 160XT-t akkor kb ugyanannyiban van a cucc anyagilag, és a táp is egy ismert specifikációjú darab.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goatman #12067 üzenetére
Ott sincs szükség akkora tápra, de hát piacgazdaság van.
Az a 180- as táp az említett konfigot valószínűleg gond nélkül elbírja, feltéve hogy nem lesz tuning és a VGA is tápcsati nélküli lesz.
Ha esetleg mégis kevés a táp akkor nem túl drágán lehet minőségi darabra cserélni. Apróban is sokszor van már SFX táp, de újonnan is kb 15000 huf egy minőségi 300+ wattos darab.
Szerintem vállalható a gyári hűtés, csak hangos. Az említett házak közül ahogy írtam a Codegen-ben van hely tisztességes procihűtőnek, de abba se fér be bármi. A Chieftec-ek annyiból jók hogy a táp nem az alaplap felett van, így alaplap felé szellőző hűtővel nem vesznek össze a levegőn, viszont a DVD és a kábelezése adott esetben sok fwejtörést okozhat. A Spire (és testvérei) sajnos ebből a szempontból legrosszabbak, de talán azoknak van a legjobb arányuk. Most néztem hogy a Spire-t táp nélkül adják (kb 10 ezerért), a Thermaltake-ben van egy 200 wattos (kb 16 ezer ft), így mégsem olyan durva az ára. Ha ez az elrendezés tetszik akkor érdemes körülnézni az apróban tápért, úgy a Spire jó választás lehet.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goatman #12065 üzenetére
Jó lehet egy Chieftec BT-02 vagy BT-03, egy Spire Powercube (ez összesen kb 7 márkanéven kapható, többek között Thermaltake Element-Q néven is), esetleg egy Codegen MX-31. Mindegyikbe csak 1 slotos VGA fér, mindegyik tápos, Codegen ATX (csere nagyon ajánlott), a többi SFX formátumú táppal van szerelve. Ez az alsó kategória (na jó, a Thermaltake ára annyira nem az
).
Szerk.: Ja és mindegyikben korlátozott a beszerelhető procihűtő magassága is, kivéve a Codegen-t. Pontosabban abban is korlátozott, de közel sem annyira. Tulajdonképpen egész értelmes procihűtők is elférnek benne.
Szerk. 2.: Ja, és a Codegenbe slim ODD kell, a többi fogadja a normál méretűt is.
remélem mást már tényleg nem felejtettem el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged