Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csicsóka

őstag

válasz GerykO #7275 üzenetére

Afatech Technologies, Inc. AF9015 DVB-T USB2.0 stick megy nálam. Gyakorlatilag észrevehetetlen a rendszerben annyira kevés procit eszik. Tvheadend sreameli a csatornákat az XBMC-nek, és a belső hálóba 2% procit eszik összesen. Ez a harmat gyenge atom meg sem érzi, ha menne vele a HD soha nem cserélném le.

Ahogy olvaslak titeket, nekem sem tetszik már a VIA, mert nem jobb a gsejt-nél.
    Legtutibb Core i3-2100T lenne, mert üresben szinte a gsejt fogyasztását mutatja, de ha kell irtózatos erő lakik benne, és még akkor is szolid a fogyasztása. Egyetlen bökkenő van csak, dupla annyi az ára egy ilyen vasnak mint egy Brazos.

• ViZion

félisten

Nah, ezt a részét nem tudom. Amit tudok, a digi beltéri egy vacak, HW és SW is hulladék sz¤r. Hangerő-beállítás nevetséges, a csatornák mentése, rendezése is szánalmas. EPG egy vicc, mondjuk ennyi pénzért... Jah, a szerelő meg kijött, elkezdte kitörölni a csatornákat az összes listából, ide csak az egész újra keresésével lehet visszahozni... Mondom mit csinál? Segít. De engem a CNN nem zavar, sőt, és amúgy is majd had'én rakjam sorba, töröljem, etc... Ha összeáll a dolog, majd visszakanyarodunk ide.

Asrock PV530-ITX (ez fontos, mert van mini ATX is, azon van csak PCIe...) teljesítmény.pdf. Csak 32 bites OS-t támogat, de Win7-et is elvileg. Egy ilyen Ubuntus nettop. Ez 60 W külső táppal van, 6 W készenlét, 35 W normál és 43 W max. fogyasztás. Ha ehhez hozzátesszük a "lemarketingezett" 5-10 W-ot, akkor sem eszik többet 60 W-nál egy HDD-vel (persze nekem ATX táp lesz, ott több a veszteség, legyen fullon mondjuk 100 W fogyasztás, de majd veszek fogyasztásmérőt...)
    Van olyan, hogy VIA linux portal. Egyelőre Ubuntu 10.10 a legfrissebb, mondjuk hivatalosan a 11.4 még nem is jelent meg, de ha ilyen precízek, gondolom az is lesz majd.
    Chipsetről angolul. Elvileg 1080p HW gyorsítással játsza le (a VGA chip), de csak win alatt írják, linuxot nem említik. Youtube-on van olyan teszt, ahol Youtube HD-t néznek vele, elég jó.
    Sajnos kevés teszt van, inkább csak rövidke fizetett ajánlókat találni... Itt van pár vevő vélemény. Innen egy eredmény: SuperPI (1m) completes in 3m 57s. 3DMark06 (all default settings) scores at 2178 points. Atom d525 superPI 1m az kb. 3 perc, tehát jóval gyorsabb. 3D max-ról ezzel bizony le kell mondani... :O (vicceltem! :K )
    Jövő hétig még keresgélek, de sztem bevállalom.

• zhagyma

őstag

" ... Jelenleg a UPC-nél is dolgozom, és itt is van megkötés, hogy csak saját beltérivel megy a digitális adás -ezt úgy kell elképzelni, mint a mobiloknál a szolgáltatófüggő példányokat. Viszont a PC lenne a "kártyafüggetlen" megoldás, veszel egy usb-s conexant kártyaolvasót a tuner mellé, és voilá. ;) Működik, szerelőink is mondták. :C ..."

Annak igazán örülnék, ha ezt UPC kábel-re értenéd. Ha arra érted kíváncsian várom a megoldást: úgy tudom UPC kábel esetén össze van rendelve az STB a kártyával. Lehet "belsősőknek" feloldható ez a kötötség?

Új hozzászólás Aktív témák