- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AxBattler #51581 üzenetére
Előre elnézést kérek, megint "csak" kötözködni jöttem.
Igazából azért lenne fontos ez a kapcsolgathatóság, mert a 4 fiók közül 2-be 2db tükrözött HDD-t raknék a fontosabb adatoknak, és ezeket csak havonta néhányszor pörgetném fel archiválásra.
Szerintem ha eltávolítod szoftveres raid kötet mindkét elemét, majd újra indítod, majd visszarakod, utána nem fogja tovább piszkálás nélkül raid kötetnek felismerni/kezelni a két meghajtót. Hardveres -valódi- raid kártya tudom képes erre, megy tovább beavatkozás nélkül, ha visszakapta a lemezeket, ha addig nem konfiguráltad el. De a szoftveres megoldásnál, szerintem minimum egy adat konzisztencia vizsgálat lesz, rosszabb esetben lesz a kezedben két meghajtó azonos tartalommal.
Szerintem semmivel nem kapsz így nagyobb adatbiztonságot, ha ilyen előfordul, mintha alapból mindkét meghajtóra archiválod ugyanazt az adatot, raid-ezés nélkül.
Másrészt ha fizikailag eltávolítod ezeket a HDD-ket és berakod mondjuk a szekrénybe és rázárod az ajtót, sokkal nagyobb biztonságban vannak mondjuk tűz vagy a gyakoribb villámcsapás esetén mint a NAS-ban hagyva, de a tápfeszültséget "lekapcsolva".
Ha meg a Nas-ban tárolod, akkor meg az energiagazdálkodás képes rá, hogy aktivitás hiányában leállítsa a lemezt, az elektronikát st-by-ba küldje, és így is alig fogyaszt áramot, viszont így még van lehetőséged automatizálni a backup-olást ha netán kiderül hogy heti/napi rendszerességgel kell, nem amikor eszedbe jut.Nekem azzal a házzal semmi bajom, csak arra akartam rávilágítani, hogy, igazából nem akarsz rá kapcsolót tenni, vagy olyat keresni amin van, mert f@szság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest