-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
AM1-et nem ismerem, olyanom nem volt még, csak N3150-nel vannak hosszú távú (~ 8 hónap) tapasztalataim.
AM1 szerintem is valamivel erősebb proci és IGP terén is, de többet is fogyaszt (és valszeg többet is fűt), bár az is hűthető passzívan az említett hűtővel.
Szvsz. egyikkel sem lősz mellé, a villanyszámlán igen lassan hozná csak be a különbséget az Intel, és lehet jól jön a plusz teljesítmény.
Driver ügyileg pedig azt tudom mondani, hogy nincs gond már ezzel sem Intel oldalon. Kérdés, hogy milyen OP rendszerrel akarod használni.
Ha Intel mellett döntesz, akkor én a Linuxot javaslom.
-
Akkor csapj bele, így jó lesz szvsz.
(#32293) Benőke
+ az Intel soc-hoz notebook RAM-okat kell venni, az is körülményesebb.
+ az Intel grafikus driver támogatása a bányászbéka segge alatt van, két év múlva már nem fog frissülni (amúgy is gyengébb az IGP-je).Szóval szvsz inkább AM1.
-
Benőke
őstag
AM1 gyorsabb 20-30% -al az N3700 nál. Viszont az n3700 kicsit újabb, és kevesebbet fogyaszt. Árban az n3700 34k körül lappal együtt van, AM1 kijön 22-23k körül hűtéssel. N3150 nem sokkal gyengébb N3700 képest, nem tudom pontosan mire elég. FHD videóra elvileg ez is elég.
Valamivel többet eszik az AM1 platform, de az ára miatt jó választás. 37k környékén pedig már van G3900.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest