- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nagy különbség, hogy 50W vs 100W.
Amúgy nagyrészt igazad van, én sem sokat vacakolok a hűtéssel. Pl. a desktop tuningolt i5-2500-amon is egy 3k-s TX3 van 1000rpm-re letekert fix 8cm-es ventivel és röhögve elbírja. De sok múlik a házon, ITX-ben azért egy rossz kialakítás és máris küzdeni kell 30W-tal is. Nekem ITX házban sem volt soha nagy hűtésem a 30W körüli procikra (meg MX31-ben a 65W-os AMD-re sem), de pl. most belefutottal a kockaházba ahol felső nyílás híján megreked a levegő. Tehetsz rá kis procihűtőt, nagyot, stb... tök mindegy. Rossz szellőzés, idő kérdése hogy a ház teteje langyos lesz és bent a minden felmelegszik.
És ez ugyanaz a 30W-os proci ami lehet, hogy egy másik, fele méretű házban majdnem passzívan is elmegy. -
törölt tag
en meg azert szivok vele, mert kicsi helyre probalok tulsok mindent bezsufolni. egy nagy hazban valszeg elfelejthetnem a problemamat, akkor tap tuti nem zavarna semmilyen bazinagy procihutot, az atx alaplapon jo esellyel nem kene filoznom h hogyan hegesztek ra egy kilos alutombot mert elfer es lehetne haromszlotos videokartyam, ketto tehat nem a megfelelo eszkozt valasztottam a feladat megoldasara. ittvan viszont ez a buzeria a kicsi hazzal, az 5.25-os helyre betett negyvinyos rack-kel, stb. egyebkent elvezem, de legkevesbe sem mondhatjuk h koltseghatekony. a gond ott kezdodott, hogy sosem akartam bele videokartyat, tehat minden klappolt. a mult hetig.
es most mit csinalok? nezegetem a kaveri procikat es lapokat, mert ures az sg05-om. es a baj az, hogy meg is tudom indokolni h nagy nagy szuksegem van egy kaverire
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Apple notebookok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Ingatlanos topic!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest