- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Rosewill Legacy U2-S mITX ház [link]
Hunyoritva elég ismerős, valami Lian Li lenne? -
Mercutio_
félisten
Ha esetleg valakit érdekel : Egész jó árban lehet újra kapni a Giga GA-H77TN ThinITX lapot.
-
Mercutio_
félisten
Gondolom gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen.
Giga GA-Q87TN (2 LAN, 4x sebességű pci-express, miniPCI-express a wifi modnulnak, msata és 4xsata csati, HDMI, DP és LCDS csatlakozók)
Az ajánlott powert csatlakozós részt is érdemes megnézni, illetve a proci fogyasztáslimitet, bár gondolom ez nem lesz gond)GA-H87TN (43 helyett csak 30k itthon, azonos az előzővel, de csak 1 LAN-csatija van)
-
Mercutio_
félisten
válasz
btudos #23395 üzenetére
A ThinITX lapok külső táppal (gigákhoz jók egyes Dell-ek, amiből van 120W-os is) hajthatóak, viszont elég drágák és a fizikailag 16x PCI-express az általban 4x-es és max 25W-os áramfelvétel engedélyezett, tehát VGA-t nem lehet/érdemes bele tenni. Valamint notiramot fogadnak.
A 2 lancsati egyébként is ritka, ahol van ott meg a pci-express csati helyett csak PCI van, ThinITX-nél nem tudom van-e egyáltalán.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23254 üzenetére
És most látom, hogy alig többért a Realan E-D5 kuckó is van Sharkoon cimkével, +2 usb+ venti módosítással CA-M néven bár ez féloff, mert már mATX, de méretben a nagyobb mITX-ek alatt van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23244 üzenetére
Az LC Power az átcimkézett Realan E-D3, a Sharkoon-t is valszeg a realan gyártja, csak talán egyedi igény alapján raktak rá +2 usb-t.
A sharkoon ventik mennyire számítanak jónak?
Azt jó lenne tudni, hogy az LCPower-ek olyan szálcsiszolt hatású anyagból vannak-e mint a Realan-ok, vagy élőben is az a randa matt festett(?) felület -
-
Mercutio_
félisten
Jah, bár a GA-H81N-em gyakorlatilag 2 hét alatt eltűnt a hazai boltok polcairól, és mivel korábban azt írta mrbig25, hogy csak jóval drágábban lehet msata/M.2-es 1150/1155-ös lapokat beszerezni szerintem meg is tartom.
mintAdarab: Ph-s teszt szerint gyakorlatilag mindenben alulmarad a 250, én komolyabb feature-öket nem tudok amik miatt a 250-est érdemes lenne választani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
ZetorGumi #23093 üzenetére
msata nélkül 1155-ben az Asrock H61MV-ITX elég olcsó, bár ott usb3-ról is le kell mondani.
Az msata foglalatot olcsó lapra egyébként se rakják
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
#25954560 #23081 üzenetére
Én se vittem túlzásba, itt meg az AM1 topicban toltam pár képet, igaz azóta továbbadtam, de ha menne az erősítőmön az optikai bemenet megtartottam volna.
Tényleg valakinek esetleg van kölcsönbe garantáltan működő asztali CD/DVD/BD-lejátszó és optikai kábel, nehogy végül kiderüljön, hogy csak béna vagyok/sz*r a kábelem?
-
Mercutio_
félisten
válasz
MiklosSaS #22334 üzenetére
Némi késéssel, de azért jelzem, hogy Giga H81N lapban a Crucial msata SSD tökéletesen működik, bootol róla a rendszer, stb.
És ha már, akkor kérdeznék:
1. msata-t kezelő 1150-es alaplap a fentin kívül 20k körüli árban van-e még (4 sata csati előnyben)
2. m.2 ssd-s lap hasonló feltételek mellet?+1: Valahol olvastam, hogy m.2 ssd-ből is több méret van, hol/hogy lehet kideríteni melyik kell az adott laphoz?
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23003 üzenetére
Ivy i3-ak úgy emlékszem mentek benne gond nélkül, Haswell lehet már a magasabb fogyi miatt nem fér bele
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23001 üzenetére
ISK-110-nek úgy tudtam a 90W-os paneltap és a külső kocka tartozéka
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #22941 üzenetére
Nem-nem, ilyenre semmi szükség, rendes notebook külső kocka kell csak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #22930 üzenetére
Mármint notebook tapegysegre gondoltál ugye?
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #22772 üzenetére
Alaplapok általában drágá(bba) k és a pci+express slot terhelhetősége 25W-ban van limitálva, alaplapi sata-tápra 2(-3?) eszköz köthető, valamint spdif tüskesor sincs talán a lapon, de erre nem emlékszem pontosan, nézz utána.
Ramok ugyanúgy mennek ha cl-érték azonos mint az asztali. -
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #22762 üzenetére
Gigához Dell PA-10 ha jól emlékszem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #22750 üzenetére
swif2-höz jár gyárilag, de amikor az elsőt sikeresen elszakítottam nem próbálkoztam tovább. Egy másik CM-ventinél sikerült a műanyag pöcköket beraknom a helyükre, de valahogy nem tartották stabilan a ventiket
biztos én voltam béna, de van valami "best practice" megoldás, hogy fixen rögzítsen és el se szakadjon?
-
Mercutio_
félisten
válasz
norbalia87 #22696 üzenetére
Dell-t eladhatod az aprón (egyébként konkrétan melyik típus) és vehetsz az árából olyat ami jó a táphoz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
>Deego.. #22690 üzenetére
Asrock AM1B-ITX lap AMD X4 5150 vagy 5350 proci, a gyári hűtője is hallhatatlan, most vittek el tőlem egy ilyet csak notitáppal etethető alaplappal (AM1H-ITX) és W8.1-el SSD-vel pörgős kis gép az új tulaj szerint.
Ramból inkább 4GB, abból 1 GB-t úgy is az integrált VGA-nak osztasz.
SSD vagy HDD ezt neked kell eldönteni, nyilván utóbbi lassítja a rendszert.
-
Mercutio_
félisten
Milyen monstrumnak tűnik a gyári cooler a többi pici komponens mellett
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #22675 üzenetére
1150-es lapok integrált táppal, a ThinITX-ek, de azoknál a szabvány notiramokat ír elő, valamint a pci-express slotra is 25W max terhelést ad meg.
-
Mercutio_
félisten
Ha tudod küldd vissza, és vegyél táp nélküli Lite verziót abba olyan (SFX) tápot raksz, amilyet szeretnél.
mrbig25: Ez az ST30SF csak ránézésre hasonlít a Be quite! SFX Power 300W-ra, vagy...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Viktor77 #22533 üzenetére
AM1 topicban találsz eredményeket, talán WoW infó is akad.
Az integrált tápos alaplap 6k-val drágább, de jobb a felszereltsége, és elég hozzá apróról lőni egy notitápot, vagy boltban venni FSP-t, aztán ha elég 1 SSD/HDD mellé mehet az egész egy Chieftec IX01B házba. Külön hűtő nem kell, a procihoz adott gyári is néma.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #22407 üzenetére
Delocknak vannak rövid (20cm) sata kábelei már az is sokat javítana a helyzeten és persze 1-2 kábel kötöző
rover45:Nyár van, mindenki nyaral /bulizik, ilyenkor pang a pc piac, nekem is fent van pár új cuccom és 1-2 értetlenen kívül, aki nem tudja értelmezni se a fix ár, se a csere beszámítás nincs kifejezéseket csak az ssd-kre van jelentkező
(ráadásul szinte minden cuccom ontopic
)
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #21974 üzenetére
Mekkora ez a két kuckó egyébként?
-
Mercutio_
félisten
válasz
btudos #21856 üzenetére
3,5"-os HDD-hez külön rendelni kell egy "púpot" ami a mostani lecsúsztatható oldallap helyére megy és annyiva vastagabb lesz tőle a ház, hogy elfér a 3,5"-os HDD.
Alap kiszerelésben csak 1 notivinyó/SSD fér be, illetve elvileg 2 férne, de a második helyébe belelóg a gyári hűtő.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zsolti_1990 #21851 üzenetére
Gyári speckó első sora.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 4
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android szakmai topik
- Synology NAS
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest