- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
VitaD5 #22812 üzenetére
Tehát ott tartunk, hogy 20-30 ezer forinttal többet kiadnál egy alaplapért a jobb hangzásért. Ennyi pénzből már komoly minőségű USB-s DAC-ot lehet kapni, amit később is tudsz használni másik géphez, akár egy laptophoz is, havernál, barátnőnél, stb, stb. Az az alaplap egyáltalán nem racionális választás neked.
-
Pista0001
addikt
válasz
VitaD5 #22788 üzenetére
Szerintem ne adj (dobj) ki érte ennyi pénzt, főleg ne évek múlva. Elképzelhető, hogy 2-3 év múlva egy belépő szintű IGP-s gép megkerüli ezt a konfigot
Kezdj el gyűjteni, aztán amikor van legalább egy 100-as a zsebedben, nézd meg a piacot. Egy gamer gép nem az alaplaptól lesz az, hanem a VGA-tól. Ha meg amúgy sincs szükséged komoly teljesítményre (a 750ti csak középkategória, a proci is, de az alaplap föleg túl van méretezve), akkor tényleg csak pénzkidobás. Több ventifoglalat sem nagyon kell, pl az Artcic PWM-es ventijeit föl lehet fűzni, akár 5 darab is mehet egy aljzatra. Ha gamer gépet akarsz, akkor a VGA-n meg a RAM-on ne spórolj, procinak valami jó közepes célszerű, az alaplap a legutolsó szempont, ha nem húzod a procit. Persze a szerelem az más, ott nem kellenek észérvek
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #22640 üzenetére
En a caseking.de-n láttam, onnan szoktam ilyesmit rendelni, mert külföldön élek.
Más: csak nem hagy nyugodni az ML05/06. Kb 2/3-a a PC-Q07-nek (7 liter a több mint 11 ellenében), szóval lehet, hogy mégis fogok vacakolni vele, viszont dobom a hiúságot, és ML05 lesz, ha elkel a Lian-li.
-
Pista0001
addikt
válasz
Polllen #22627 üzenetére
Az ML06-al (csak a hiúságom miatt, valójában az ML05 is jó lenne, de az olyan ronda) szemezek én is NAS-nak, csak ahhoz előbb el kéne adni a PC-Q07-et. Valószínűleg nem fogok vele vacakolni, és utóbbi lesz a NAS kasznija. 2 db 3,5-es lesz benne, meg egy 2,5-es, természetesen pico-PSU-val, tehát az ML06 (ML05) jobb lenne. Pont azért, mint amit az ML07-tel kapcsolatban írtam, az arányai miatt könnyebben elhelyezhető.Alaplapnak Gigabyte 1037U-s passzív alaplapot néztem ki, szóval a hűtés miatt is jobb lenne a lapos ház, tekintve, hogy van pont "raktáron" 8 centis ventim is.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #22623 üzenetére
Silverstone ML07? A Raven polgári tesója. Már én sem emlékszek pontosan az elvárásokra, de ez is gémer, nagyon kicsi, és az ára sem túl vészes. Literre talán nagyobb mint az SG05/06, az arányai mások. ODD hely van, de csak slim és nem tálcás passzol bele, emellet 1 d 3,5-es és 3 db 2,5-es fér bele dupla slotos 330 mm hosszú VGA mellett. A szellőzésről 3 db 120-as venti gondoskodik, kettő a VGA-ra, egy a procifoglalat tájékára fúj.
-
Pista0001
addikt
Ha XBMC lesz rajta, azzal mindegyik MCE (Microsoft Media Center) kompatibilis távirányító jó hozzá. Nagyon jól kezelhető vele alapból is, de kis "buherálással" mindegyik funkcióra rávehető. Bővebben a HTPC topikban, illetve Logouton találhatsz infót.
Szerk.: Bár valóban van egy nagyon jó app (Yatse), amivel wifin keresztül nagyon jól kezelhető az XBMC.
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #22452 üzenetére
Rövid SATA kábel. Bár ez sem olcsó annyira.
-
Pista0001
addikt
válasz
he7edik. #21807 üzenetére
A prodigy tökéletes egy ilyen konfighoz. Elég sok ventit lehet belepakolni, a vga mellett meg rácsos az oldallap, szóval a melegedés elég jól kordában tartható. Alaplapból célszerű olyan, amin a cpu foglalat messze van a pci-e-től. Mivel a magasság nem nagyon limitált, elég bivaly procihűtő is belefér.
-
Pista0001
addikt
válasz
TomiLi #21695 üzenetére
Persze, lásd az aláírásomat
. Alul SFX táp slim ODD-vel és 3,5-es vinyóval (végül csak 1 darab volt benne, de 2 is elfért volna), felül az alaplap meg a belevalók. A méretek: 210×210×260 (sz×ma×mé). Felül szintén kb 125 mm volt a hűtőnek, viszont a teljes hosszúságot nem lehetett kihasználni VGA-nak a burkolat formája miatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #21101 üzenetére
Nekem is volt egy időben 2, az egyik bibis, a másikat eladom, ami nem megy el vele, azok közül a 7870-et meghirdetem külön, egy garnitúra RAM, a pico-PSU meg a 120-as Samu SSD megy talonba. Asztali gépnek marad a NUC. 10×10×6 centis, nem nagyon lehet ez alá menni
U-s Ivy i3 van benne, bőven hozza a kötelezőt, másra meg ezt sem használom.
-
Pista0001
addikt
Srácok, úgy néz ki, hogy kiszállok az ITX buliból. Még a télen vettem egy Intel NUC-ot, teljesen jó a cucc. Lett közben egy 7-es tablet is, így az ITX gép már csak a torrent miatt érdekes. Utóbbi funkciót egy két fiókos NAS fogja kiváltani, így elég kompakt lesz végül a rendszer, jobb lesz a fogyasztás, és összességében is jobban meg fog felelni az igényeimnek
A topikot természetesen követem továbbra is, hátha egyszer visszatérek.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #21066 üzenetére
Az enyém kb 3-4 hónappal a gari lejárta után adta meg magát.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #21064 üzenetére
Az enyém morgott, aztán el is pusztult azóta. Kicsit csalódtam benne.
-
Pista0001
addikt
Ellképzelhető, hogy a paneltáp elkezdett már elhalálozni. Összteljesítményt tekintve nem szabadna problémának lennie, áganként nézve viszont rendszeresen a maximális terhelést kap(hat)ja. Ilyenkor már kell neki légáram is, különben elpusztul (iletve szrintem amúgy is). Egy barátom két paneltápot nyírt így ki, mire megtanultuk.
-
Pista0001
addikt
Szerintem az Intellel jobban jársz, válassz hozzá olyan házat, amiben egy LP kártya (nem hátrány, ha a dupla is akár) elfér, meg olyan tápot, ami egy max 50-60 wattos VGA-t is elbír akár, így ha rádjön a játszhatnék, de az IGP kevés, akkor 10-25e forintból vehetsz bele egy dVGA-t, és még mindig elég pici a géped.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hiperhuje #20335 üzenetére
Ekkora konfighoz szerintem is felesleges a Prodigy. T-s proci is, mivel a nem T-s is javarészt ugyanazon az órajelen menne, releváns különbség szerintem csak nagyobb terhelésen lenne. A táp elég, akér a 150XT is. Megfelelő alaplappal használhatsz mSATA SSD-t, így a ház kiválasztásánál csak arra kell figyelned, hogy a 3,5-es HDD beférjen. e-SATAval vagy USB3-al ez sem szempont, mehet a vinyó külső házba. Ja, platform szempontból szerintem is jobb lehet az 1155. sb fórumtárs tapasztalatai szerint fogyasztásban és talán hőmérsékletben is jobb az Ivy mint a Haswell, és a teljesítménye is elegendő a feladathoz.
-
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo #20332 üzenetére
A pico az izmosabb 12 V-os ágon, elvileg szerintem is el kell bírnia 150/16XT-nek. Ha biztosra akarsz menni, akkor megfelelő (stabil 12 V-ot adó) kockával a kiegészítő tápcsatit (ami ugye csak 12 V) bekötheted direktbe. Leírást HookR kisgép építő Logout cikkében találsz.
-
Pista0001
addikt
válasz
anytime #19573 üzenetére
Itt találod az eredeti Pico PSU-kat. Ezek kipróbált, megbízható típusok. A link a csúcsmodellre mutat, a bal oldali menüben találod a többit is. A termék képe mellett jobbra van egy "Downloads" ablak, a manual-t célszerű letölteni, abban találsz táblázatot az ágankénti terhelhetőségről.
-
Pista0001
addikt
Két 5.25-öst tudtommal egyik itx ház sem ad, csak 1-et vagy annyit sem. A Bitfenix Prodigy/Phenom egész közel van az elképzelésedhez, de ezek nem túl kicsik.
HookR: A paneltáp szép izmos, kár hogy nem 12V a bemenete, ellenben a Mac pro replika eléggé vérszegény belsőleg (az eredetihez képest) .
-
Pista0001
addikt
válasz
Kornl23 #19222 üzenetére
Találtam időközben egy Zalmant (70€), ezt passzív üzemre tervezték. Nyilván alap házszellőzés kell ennek is, de hogy mit tud, azt nem tudom. Ez is aszimmetrikus, így szerintem el kell hogy férjen a dVGA mellett. Hogy a RAM-okra rálóg, az ne zavarjon, nem fognak megsülni miatta. Bár tény, hogy magasabb hűtős modulok nem férnek alá, arra azért figyelnek a hűtő gyártók, hogy a normál modulokkal ne legyen ütközés.
Ami még passzív üzemre alkalmasnak tűnik, az a Silverstone Heligon, de ez is 80€, mint a HR-22.
Egyik hűtőt sem ismerem, és az árukat nézve nem is fogom.
Hogy más hűtők mit tudnak, arról fogalmam sincs, 4 éve volt egy CM TX3-am kb 2 hónapig, azóta csak "passzív" Scythe Ninja modelleket és vízhűtést használtam a stock cooleren kívül.
Szerk.: [
B]shteer&rew kolléga előző kommentje alapján - ha a házba befér - lehet, hogy kipróbálnék egy HR-02-t, ha tényleg kapható még. Caseking-nél már nem elérhető, de Magyarországon kisebb a kereslet a csúcs hűtőkre, így elképzelhető hogy van valahol beragadt készlet. -
Pista0001
addikt
válasz
Kornl23 #19216 üzenetére
Az új Thermalright HR-22 (ha majd kapható lesz) szerintem jó lehet, aszimmetrikus kialakítású.
Szerintem a kategória legjobbja a Scythe Ninja család, de dVGA-val esélytelen. Nekem Giga Z77N van, HookR kutatása szerint pár milivel távolabb van a PCI-E-m, de még a Ninja Mini se passzol dVGA-val.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #19167 üzenetére
Szerintem se kell félteni a bricket, megbírja, ha minőségi darab. Sokan notit is fix gépnek használnak, állandóan töltőről, munkahelyen akár 8+ órában naponta. Ha azt bírja (márpedig szerintem egy ilyen brick meg egy olyan brick között nincs (sok) különbség), akár a 24/7-et is bírnia kell. Dell DA-1/DA-2 vagy Xbox táp biztos hosszútávú megoldás.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #19164 üzenetére
Még ha renderel, akkor is csak kb 80%-on menne a táp. Csak 2,5-es vinyói vannak, azok - ha jól tudom - nem terhelnek, vagy csak nagyon keveset a 12 V-os ágon. Az tény, hogy a ház szellőzésén javítani kell, esetleg bordákat tenni a picora. A legjobb, valami nagy, alaplapra merőlegesen szellőző procihűtés lenne, a táp eredeti helyére esetleg egy nagyon kis fordulató 80-as ventivel, így minimális zajjal nagyon jó hőmérséklet értékeket lehet elérni.
-
Pista0001
addikt
A "nagy" gépem (P55, i5-760, GSkill ram, úgy tűnik utóbbi a ludas) produkált némi anomáliát 24-én (karácsonyi ajándéknak azért jobbat vártam), ezért az egész háttértár rendszer (Samu 830, 2×250 GB Samu HDD@RAID0) költözött a "kis" (Z77, G540, CSX ram) gépbe. Értelemszerűen a tárolók tartalma nem változott, a Win és az alkalmazások indulása is érezhetően gyorsabb (minden ilyesmi az SSD-n van). Mivel más tényező nem valószínű, csak a SATA3 miatt lehet gyorsabb.
-
Pista0001
addikt
válasz
D1Rect #19070 üzenetére
Ööö... már túl vagyok rajta sajnos
...de többet soha, az tuti. Valahogy nem világos nekem, hogy hogyan lettek piacvezető gyártó???
-
Pista0001
addikt
Szólj, ha találsz, nekem is kéne egy
A múlt héten kezdett körvonalazódni az elképzelésem a gépeimmel kapcsolatban, de még nem kezdtem ennek az alkatrésznek utánajárni. Azon már filóztam, hogy hogyan készíteném el, de valami gyári, normális darabot megvenni csak egyszerűbb lenne. Ha más nem, szétvágok egy tápot, bár erre való épp nincs itthon.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18958 üzenetére
Azért gondoltam az élére derékszögűre, mert akkor az alaplappal párhuzamosan elöl (vagy rosszabb esetben hátul) a külső burkolat mentén szépen el lehetne vezetni a kábelt.
shteer: Köszi, már csak Delock kereskedőt kell találnom a környéken.
mrbig25: Pontosan, köszi a linket.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #18954 üzenetére
Már csak annak a "csúnya" kék sata adatkábelnek kéne diszkrétebb helyet találni
Olyan kábel lenne jó neked (is), aminek nem a kébel síkjára merőleges a csati, hanem az élére. Keresgéltem elég sokat, de nem nagyon találtam. Mellesleg nekem az sem lenne mindegy, hogy melyik irányba.
-
Pista0001
addikt
Annak idején a "nagy" paneltáppal kapcsolatban megkereste őket valaki, de lepattintották. Rétegigénnyel nem hajlandók foglalkozni.
A Realan kínálatából nekem is tetszene egy ház, de
sajnosnem Magyarországon élek, és mostanában nem megyek látogatóba sem, így a közös rendelés sajnos kiesik. Árul nálunk egy amúgy sem olcsó bolt néhány Streacomot, de olyan áron, mintha az alunál nemesebb anyagból volna. -
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18919 üzenetére
Akkor ezeknek az adatoknak ne higgy szerintem. Ha a magok hőmérséklete alacsonyabb lenne mint a kupak (ez fut CPU néven), akkor azt jelentené, hogy kintről van fűtve, ezt meg cáfolja a 17°C-os külső hőmérséklet. Kintről befelé haladva (házban a levegő hőmérséklete -> hűtő hőmérséklete -> kupak (CPU) hőmérséklete -> magok hőmérséklete) a kupakig tök ugyanaz minden, ott mérve számottevően nem lesz melegebb a Haswell (sőt, lehet hűvösebb), utána viszont lesz egy baromi nagy ugrás, mert nem jó a hőhíd (paszta).
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18906 üzenetére
A Haswell-el (és kisebb mértékben az Ivy-val is) az a baj, hogy ugyanakkora házbeli, és szintén ugyanakkora kupakon mért hőmérséklet mellett a magok sokkal melegebbek. A nagyobb hőmérséklet különbség valóban jobb hőátadást von(na) maga után, ha minden más tényező változatlan (lenne), itt viszont erről nincs szó. A Haswell mellett szinte lehetetlen olyan házbeli hőmérsékletet elérni, amit a proci hosszú távon kibír, de a többi komponens nem, mert pont az a baj, hogy nem lehet a magokról a hőt rendesen a házba továbbítani a szar pasztázás miatt. A Lynnfield-em (ami ugye még forrasztva van) is produkál néha akár több mint 20°C-os dT-t a magok és a kupak közt, képzelem mi lehet egy Haswellnél.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #18858 üzenetére
Komolyra fordítva a szót, egy ASUS Rampage IV Black Edition magában annyiba kerül, mint a Shuttle barebone. A legolcsóbb 2011-es lap kb 175€, és még kell hozzá ház, táp, procihűtő. Ezeken lehet spórolni, ki lehet hozni a Shuttle árának kb 2/3-ából, de az még mindig nagy. Valamit valamiért. A hanggal kapcsolatban ugyanaz. Ilyen kis helyen ilyen teljesítmény... Némi plusz pénzmagból biztos ki lehet hozni belőle valami sokkal csöndesebbet, bár a gyártó szerint (új korában) ez sem hangos nagyon.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #18855 üzenetére
A Shuttle XPC családjában van X79-es. Nem igazi mini-ITX, cserébe 4 RAM slotja van, és támogatja is a 4 csatornás működést. Emellett van mSATA (hosszú) és mini PCI_E (rövid) aljzat, 2 (!) 16× PCI-E (több VGA-s módról nem találtam infót, de szerintem nem kizárt, természetesen single slot kártyákkal), tehát eléggé ott van, cserébe alig nagyobb a Node 304-nél.
HookR: Valószínűleg az ASRock olcsóbb/jobb felszereltségű, és mostanában nem olvastam panaszt ASRock lapokra.
-
Pista0001
addikt
A jelen géped melyik generáció? Szerintem jobban járhatsz, ha csak a házat és az alaplapot cseréled, a hűtést valahogy meg lehet mindig oldani. Ha a teljesítménye még elég a mostaninak, akkor szerintem nem praktikus bukni a cserén. Tudom, hogy később még kevesebbet fog érni, de szerintem jobban megéri jó vasat összerakni, majd azt sokáig használni, mint sűrűn cserélgetni. Főleg, ha a programozók rákapnak az AMD "hülyeségére", akkor aztán nagyon sokáig jó gép maradhat akár egy első generációs Core i is egy 7xxx VGA-val.
sb:
Egyedül a jó elrendezésű olcsó(bb) kategóriás lapok miatt választanám a 8-as szériát, csak ha komplett konfigot kellene venni. Amúgy - mint fentebb írtam - jobb lehet a csak ház és alaplap csere, hűtést lehet találni.
-
Pista0001
addikt
Ezek a Zalman hűtők manapság már egy kicsit elavultnak számítanak, de rohadt jól néz ki abban a házban, azon a lapon.
Szerintem ebből a szempontból nem para az 1150, ha jól összerakod, évekig elmegy. Nekem a fő gépem a mai napig 1156-os (i5-760), mert nincs értelme lecserélni. A teljesítménye bőven elég, kicsit talán többet fogyaszt, mint az aktuális(abb) vasak, de akkora bukó lenne eladni, hogy nem ér annyit. Inkább marad
Ha bevállalod az 1150-et, akkor az ASRock lapjai jók lehetnek, azokon a procifoglalat a belépő/közép szinten sincs a PCI-E mellett, így értelmes méretű levegős hűtő is elférhet. Ha a magassága belefér, akkor én a Scythe Ninja-t ajánlom, kis légárammal (csöndben) nagyon jó a hűtőteljesítménye. Ha ez túl magas, akkor használtban vadászhatsz Ninja Minit (6K körül szokott lenni amikor éppen van), az is bőven elég. A többi alaplapra csak keskenyebb hűtők férnek rendszerint, azok is többnyire csak úgy, ha a VGA felé fújnak. Ez a VGA-nak tulajdonképpen nem rossz, de szerintem szélzajosabb lehet, ha nem egyenesen áramlik a levegő a gépház eleje felől hátra.
A Haswell inkább a hőháztartás miatt érdekes, állítólag még szarabb a pasztázása, mint az Ivy-nak. Én az utóbbit preferálnám, de ahhoz valamelyik csúcs alaplap (ASUS vagy EVGA) kellene, hogy bitang léghűtést lehessen tenni rá, azok meg csúnyán drágák, annyit nem ér a dolog.
Konklúzió: ASRock B85M-ITX/H87M-ITX (így hirtelen nem vágom mi a különbség, maga az alaplap és a hátlap tök ugyanaz szerintem) + i5-4570/4670.
Apróbetűs: Nem szokásom ennyire konfigot ajánlani, mivel mindenkinek más és más a márka preferenciája és a tapasztalata. Ezeket a termékeket nem ismerem, nem próbáltam, így természetesen felelősséget sem tudok vállalni az ajánlásért. Ha éppen az lenne az elképzelésem amit vázoltál, akkor ezeket választanám.
-
Pista0001
addikt
válasz
#72042496 #18824 üzenetére
Most nem felejtettem el off-ba tenni
A Windowsal az a bibi, hogy egy korlátozott fiók szerintem csak a felhasználó direkt ámokfutásai ellen véd, a mindenfelé klikkelgetésből eredő kéretlen és nemkívánatos dolgoktól szerintem nem (annyira). Tény, hogy a legtöbb kártevő Windows-ra van.
-
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
A Node 304-ben is van dupla radihely, csak a megfelelő radit kell megtalálni hozzá
Természetesen nem 100% hogy jó az elejébe, le kéne mérni hogy a ventik mellett mennyi hely van (hogy a csatis oldal elfér-e, a másik biztos elfér), meg hogy a ventik közt mekkora a távolság. A HWlabs 2×80-as radiján sem közvetlen egymás mellett vannak a ventik, hanem hézaggal, tehát van esély hogy a 2×92-esen is így van, kis szerencsével megegyezik a hézag a házéval.
Ez a kép alapján nincs szerencséd, de valami közdarabbal meg lehet biztos oldani.
-
Pista0001
addikt
válasz
D1Rect #18721 üzenetére
Miért ne lenne értelme? Szerintem a mini ITX-nek nem az a lényege hogy az abszolút lehető legkisebb gépet építsd, hanem hogy a teljesítményhez képest lehető legkisebb legyen. A 915-ösben pont elfér a mITX alaplap, egy akármekkora VGA-val, elegendő teljesítményű - akár - passzív táppal, komplett vízhűtéssel. mATX vagy full ATX alaplappal ugyanez ennél is nagyobb lenne, tehát a cél teljesítve. Brutális teljesítmény, síri csöndben. Sokan mondják hogy akár ez, akár a Prodigy nem igazi mITX ház, szerintem csak a skála felső végét fedik le. Kb olyan ez, mint ATX fronton a legkisebb midi házakat összehasonlítani a full tower házakkal.
-
Pista0001
addikt
válasz
Geller72 #18718 üzenetére
Igen, meglepően
olcsónem túl drága, ezért is linkeltem be. Szerintem egyáltalán nem rusnya, a szokásos HAF dizájn. Elég átgondoltnak tűnik, és biztos nem okoz neki problémát egy nagy teljesítményű konfig. A táp elhelyezést is okosan oldották meg, nem kell gányolni senkinek, csak választani. Egyedül a mélysége nem szokványos, de gondolom van akinek ez nem okoz gondot. -
Pista0001
addikt
A 915-ösök miatt on-topic az új HAF Stacker házcsalád a Cooler Mastertől.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #18669 üzenetére
Képzeld oda magad Mathias helyére!
Hirtelen néztem képeket Guglival, jellemzően szimpla hátlaposak.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #18667 üzenetére
Vehetsz teljes magasságút, hűtés mindegy, egész sok hely marad alatta. A hossza, lehet érdekes, az előlapi USB-vel ütközhet.
A képen LP dupla passzív hűtős kártya van. Ja, a hátlap még érdekes. Abból jobb lehet az LP, hogy ahhoz biztos van single, egy soros hátlap. A full size dupla hűtősöknek a hátlapja is lehet dupla, ha a csatik két sorban vannak, akkor vágni kell.
Szerk.: ha a csatik két sorban vannak, akkor házon kell tutira vágni, ha egy sorban, de dupla hátlappal, akkor vagy a fül felét vágod a kártyáról, vagy lyukat neki a házon.
-
Pista0001
addikt
válasz
dkekesi #18611 üzenetére
Ha az AMD fícsörjei megfelelően támogatottak, akkor valamelyik R7, ha csak a Cuda, akkor GTX650 szintre gondoltam, ezek nem hosszabbak mint az mini-ITX alaplap, így a táp is maradhat. Ilyen célra szerintem nincs szükség csúcs vagy felső-közép VGA-ra. A lényeg, hogy pontosan nézz utána, hogy milyen GPU-s gyorsítást támogat a szoftver, és használod-e azokat a dolgokat, amikhez van gyorsítás.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #18494 üzenetére
Szerintem az egybevíz sértés bármilyen konfignak.
Komoly levegős szettek szerintem többet érnek hosszú távon, a "normális" víz meg ugye alapból veri, de az már nem ugyanaz az árkategória.
Az Asus csúcslapjain megoldották, az ASRock lapjain megoldották, az EVGA lapokon megoldották, a DFI-n megoldották... nem lehetetlen küldetés, és ebben a kategóriában nem lehet az árra sem nagyon hivatkozni. Főleg, hogy az ASRock ugyanazt az elrendezést az olcsó(bb) lapjaira is átmentette.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #18471 üzenetére
ARM-os holmikból még rosszabb a helyzet. Ha bemutatnak egy új SoC-ot, jó ha 1-2 év múlva kapható lesz vele mobiltelefon vagy Tablet. Siralmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest