- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53592 üzenetére
1db 92mm-es venti van középen. De mivel egy i7-10700 van alatta, szerintem messze nem kell ekkora. Nézem, és gondolkodom, mi a bánat hűti a vrm-et, meg a cpu foglalat környékét?
-
Rick4
félisten
Nálam nem lesz, én csak kipróbálom, milyen, aztán szerintem melléválogatok pár alkatrészt, és megy az apróba, nekem a topflow jöhet szóba, és a lapos házakat szeretem, max 7-8 centi magas házaim voltak az utolsó 8-9 évben, így ez nekem hatalmas.
Mivel szerintem ehhez házat találni is kihívás, lehet eladom majd külön...Jó- jó, de otthonra nem kéne.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #53573 üzenetére
Érdekes, itt akár 75°C-nál is mehet a 10% venti sebesség. Most néztem, 60°C-os cpu-nál a max 1800-on megy, ennek határása a proci visszahűl szépen, 55-52 között 1200-on megy már, végül beáll a szokásos 1100 alatti fordulatra, és nem is szoktam hallani a hangját.
Biosban ennyi látszik, a többit megoldja:Nálad az a 3900-as RPM nem semmi... Mi az a venti, ami ilyen gyorsan is tud forogni?
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53569 üzenetére
Hmmm, én amerikai autók alkatrészeit importálom már 17 éve, így valószínű nem értek hozzá ez a "sold out" mit jelent, ilyet sose láttam még.
Amúgy az amerikai amazonon már 2021 július 21-től lehetett ezt kapni, augusztusban voltak ugyanezen referenciaszámmal eladások, ezekről vélemények is vannak ott fent, szóval ez kapható volt már, csak most nem elérhető....
Szóval ez konkrétan volt, de elfogyott.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #53556 üzenetére
Én másképp látom, idézni valakitől szerintem tök egyértelműen pozitív, mivel nem belemagyarázni akarok, hanem annak értelmezési vagy értelmezhetőségi oldalát feltárni, de mondom, hagyjuk, mert ez is rossz irány, mivel az éln szándékom se ez volt. Akárhol idéz az ember vitapartnertől, az sosem volt tiszteletlenség, hiszen egy dolog valamit gondolni, és egy dolog valamit leírni, mint azt már jeleztem, bárkivel előfordul, hogy nem azt, vagy nem úgy írja, mint ahogy gondolja, és ehhez negatív tulajdonság se ell, egyszerűen csak annyira benne van egy témában, hogy neki olyna dolgok is evidensek, amikről másnak fogalma sincs. Velem is előfordul, szerintem mással is.
Amúgy találtam megint egy lapot, ami közel van a tutihoz: [link]
-
Rick4
félisten
Visszaolvastam, onnan másoltam ki az idézett szövegeket! Én sem vitázni szeretek, arra a ph-n rendkívül kevés ember alkalmas, mert az érvek és a tények ütköztetése csak úgy valósulhat meg, ha a két fél ugyanúgy érti a másik mondandóját.
Ellenben amiről én írtam, hogy akkor most próbára vetted, vagy megtartod (mostmár 1:2 az arány, szóval a megtartás felé tekintünk) az nem ugyanaz, pedig mindkettőt írtad.
Tudod te is, mert egész biztos van olyan szitu, hogy te adsz segítő választ másoknak, mennyivel egyszerűbb, ha minden elsőre le van írva. -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #53542 üzenetére
Dehogyis áll, akkor mi hűtené a proci környéki dolgokat, mint pl ssd, vrm, mindenféle más alkatrész?
Még csak oldalt (keresztbe) fújós venti se jöhetne szóba soha, mivel az alapelv az, hogy nem csak a procit kell hűteni, a körülötte lévő alkatrészek is melegszenek működés közben, nem is kicsit, keresztülfújós- vizes hűtéssel rontja az ember az élettartamot is meg a hatásfokot is, így csak topflow hűtő jöhet.
Abból is a max betehető méretű hőcsöves hűtő a max rátehető legnagyobb ventivel, ez nálam most egy id cooling is60-as cpu hűtő, és fölé egy arctic 12 pwm pst venti,és az is amennyire csa lehet, a felső fedél közelébe szerelve, hogy csak kavülről érkező levegő legyen, odabent pedig túlnyomást generáljon.
Ahogy itt netezgetek, megy a biztonsági kamerák képe a jobb felsőben, meg egy hd stream vlc-n a jobb alsóban, 35°C körül van a proci, és természetesen minden körülötte lévő dolog is hasonlóan hűvös, ehhez 1100-as venti fordulat társul, odahajolva, de úgy, hogy a fülemet már darálja a ventilapát, épp hallható valami belőle.
Ha kergetném valami teszttel, maga a proci elmegy biztosan 70°C-ig is, viszont a topflow kialakítás miatt nem, vagy csak jóval később fog visszavenni, mivel a vrm-ek is hűtve vannak, így azok se melegednek el, szóval tuning esetén is ez a jobb megoldás..
-
Rick4
félisten
Elég nehéz vitázni, hogy te leírsz valamit, amire én vagy véleményt, vagy tényt írok, sokan próbálták már, de igazából egyikkel se lehet vitába szállni.
Viszont ha bővebben leírnád a dolgokat, és legalább 4-5 hozzászóláson keresztül kitartanál ugyanazon irányvonal miatt (szereztem egyet, ha más nincs, ez marad vs senki se mondta, hogy igényes, csak a spdif próba miatt szereztem) akkor akár mások számára is átlátható, érthető lenne a problémád, ami miatt jellemzően sokkal gyorsabban születik megoldás.
Ne értsd félre, nem kötözködöm, de ennyiből nem egyszerű megérteni, mit akarsz, és mit nem. Azt már az elején megszültük, hogy a kérésednek megfelelő lap konkrétna nem létezik.
De legalább tudni, milyen kártya megy majd bele, ez is valami. -
Rick4
félisten
Ezt mindennek tartom, csak igényes gépnek nem, ahogy nézem, nagy kókány lehetett az előző gazda, többféle alaplap rögzítő csavar, kötegelővel rögzített paneltáp...
Nem tudom, tényleg ezt a kategóriát keresed-e...Én nem gondolom sehogy, de egy jobb tápegység által szűrt DC-t tovább szűrve egy picoPSU-val mitől több a zaj, nem értem, bár hozzátezem, szakmailag sem értek hozzá, pláne nem hallgatok igényes rendszeren zenét, az én fülem se jó erre, és az időm se elég rá.
Végignéztem a saját lehetőségeim szerint, tényleg nincs ilyen lap sehol, én vennék egy jobb lapot, aminem minőségibb alkatrészek vannak, és beraknél egy audigy kártyát 4K-ért. Pl ezt itt: [link] ezekhet van egy kis adapter, amit a felső lyukba dgsz, és ott az optikai kimeneted.
-
Rick4
félisten
Neeeem, költői kérés volt, legalább annyira, mint hogy az 5x-ös árú kácsa kábelen zöldebb-e a fű.
Gergello: Te törni madzsar..
Nem, szokás szerint a jól bevált
45°C-> 45% ventisebesség,
50°C->55% ventisebesség,
60%->75°C ventisebesség
65°C-> 95% ventisebesség
adatokat állítottam be, és ez áltlaában be is válik, nem meleg, de van lágáramlat6, tehát mindent átmozgat a levegő, hanem melegedne, úgyis mindegy, mekkora hangja van.
Elvileg elég jó.
-
Rick4
félisten
Oké, értem, tehát kép nincs, hang van. A hangszórókból ezek szerint zene esetén nem ugyanaz szólna, mint amit a hangszerek, énekesek hangja csinált élőben a mikrofon előtt, plusz utána a keverés, meg a szakemberek megálmodtak? Dehogynem, a házimozi pont ugyanerről szól.
Tehát szerinted egy dc-vel hajtott picopsu- ami még nyilván szűr is azon a dc-n, rosszabb, mint a direkt DC?
Mégis mitől lenne rosszabb?Az optikai kimenet digitális jel, miféle zaj menne keresztül rajta?
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #53504 üzenetére
az egy dolog, hogy nem szokás frissíteni, de kiírni se szokták, plusz nekem mindig van 4-5 gépem, amiből kettő van használatban, 3 a sorsára vár, plusz a nyári konyhában még van 5 db régi teljesen komplett, azonnal indítható komplett P4-es is.
Szóval nekem meg kevés a hely.
a 160W-os pico psu-ra simán réereszhteted.
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #53481 üzenetére
Annyira lehet valós a 110-120W, hogy a 250-es táp lekapcsol egy aida fpu teszt alatt i7-8700- nál, szóval jóval túl van az a 110-120W-on kergetve intergrált vga-val is.
duo: Ha megvan, az teljesen más kérdés, bár én ilyen esetekben is piacra tolom, és megveszem az újat, ami új is, meg garis is.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #53477 üzenetére
Persze, bármit lehet cserélni, nem tudtam, hogy külön volt-e összevásárolgatva, vagy sem, de első körben csak költői kérdés volt. Én is néztem anno a 450-eseket, inkább 550 lett belőle.
AxBattler: Nemrégi mikor a sajátomat vettem, Asrock B450M itx gaming és B550m- itx között 6K különbség volt, 38 vs 44K, mivel amott volt pár jobb dolog, ami nekem nem számított semmit, tehzát pénzt nem ért, maradt az általam jobbnak olvasott, de valósban azonos kivitelben kb 10K lehetett volna az eltérés...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #53474 üzenetére
Mennyivel lenne feláras? 10 ezerrel? Nézzük, mit nyerhetünk annyiért:
Jobb jövőbeni ryzen támogatás, jobb vrm, pcie 4.0, a későbbiekben több- jobb vga támogatást hoz, újabb fejlesztés, azaz a felár a későbbiekben is érvényesíthető lesz, miközben egy jobb lapot használunk a vétel és az eladás között. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53444 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53441 üzenetére
Szerintem meg se érzi. Vágd nyugodtan.
-
Rick4
félisten
válasz
tippm86 #53410 üzenetére
A középárfolyam olyan, mint ha azt mondanád, 300 a benzin, mert a mol 200-éert veszi, 500-ért adja, de te se tudsz 300-ért venni, én se, más se.
Pont úgy mint egy banknál, ahol működtetni kell az infrastruktútár, hogy az ügyfél belépve 4 perc alatt megcsinálhassa amit akar, sokezer embernek kell dolgoznia ezen, ahogy a benzin se a te kocsidba kerül direktben, hanem kell bele adalék, szállítás, mililiterre pontos kiadagolás évenkénti felülvizsgált fejekkel, benzinkút alkalmazottakal, stb stb stb.
A középárfolyam egy marhaság, pláne bank megjelölés nélkül, mert minden banknál más a vételi ár, más a marzs, más az eladási ár, így más lesz a középárfolyam is.Amúgy ez a pár forint semmit se indokol, pláne nem közel 20% növekedést, mivel szeptember végén is alig 2Ft-tal volt olcsóbb egy dolcsi, azaz 6%-ot mozdult a beszerzési ár, ehhez képset nem kell 6%-ot mozdulnia az értékesítésnek, ghogy ugyanaz a haszon megmaradjon.
Jön a karácsony, minek olcsóbban adni bármit is. -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #53401 üzenetére
Jaja, sajnos annak vége, de használtan még érdemes ezeket megvenni, lehet belőlük tlaálni itt- ott, ez a legjobb, ami csak létezik... Értthetetlen, hogy megszüntették, de persze a részvényeseknek csak az osztalék számít...
Én se nagypályázok, a projektorom kb ugyanannyi pénz lehetett, mint a tévéd, persze hely is kell az ilyesminek, de egy 65-ös tévéhez képest óriási élmény.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #53399 üzenetére
Hmm, jól hangzik a marsmallow, de oldalt az sd kártyán bedugsz egy coreelecet, és kinyílik a világ, se az androidos lejátszás, se az okostévés bohóckodás nincs a közelében sem, amit egy ilyen kis cucc tud egy sd kártyra írt coreeleckel.
Én nem tévézek, hanem projektorozok, 3m képátlóval megint más, okostévé sose kellene.
65"-os 4K LED TV volt az előző monitorom.Nekem is minden egykézben kell, a megoldás nálam erre egy logitech harmony touch lett, csatornát a fel- le gombokkal váltok, ami a linuxos 4K műholdvevőt vezérli, de ha hangerőt adnék, a táv a pio erősítőt hergeli. Minden eszköz távja el van csomagolva. Ha tévéznék, egy gombnyomásra (pontosabban az érintőképernyőn az avtivityre nyomva) bekapcsolja a beltérit, bekapcsolja és a TV bemenetre teszi az erősítőt, bekapcsolja a projektort, minden gomb a megfelelő eszközt vezérli, ha a filmezésre nyomok, akkor kikapcsolja a beltérit, bekapcsolja a médialejátszót, bekapcoslva hagyja a projektort, átteszi az erősítőt a blu-ray bemenetre, és minden működik ugyanúgy.
Mindezek miatt nem is tudom igazn, hogy működik a transzkódolás, utoljára valami lábtörés miatt ültem 8-10 éve a röntgen váróban, és akkor indítottam el telefonról egy filmet plex segítségével... -
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53379 üzenetére
Én is ígys vagyok vele, de "sajnos" itx méretben is mindig a lehető legerősebb gépet építem, aminél a passzív hűtés eleve nem jöhet szóba, és még a jónak mondott, combos procihűtővel is trükközni kell, hogy hozza az elvártakat, én viszont szerertem sávosan hűteni a gépet, alapon ne halljam, ha emelkedik 50 környékére a cpu hő, akkor lehet némi hangja, 55-60˛C környékére emelkedve meg hűtsön, más igazság valójában nincs, a passzív borda egy vrm-et, dolgozó m.2 ssd-t nem fog hűteni, ez okból nálam csak top flow hűtő jöhet szóba.
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53375 üzenetére
Jogos, mindig eztt mondom, holott tudom, hogy nincs, de akkor írom másképp, 7V-ra pont elég a venti többségét szabályozni.
Grave444: van zsírúj, sose használt 5 ventis érintőkijelzős- hőszenzoros ventivezérlőm, csak nincs mibe tenni, mert az 5.25-ös helyre megy, itt meg már nincs annyi.
Azt a kettőt amit meg kell, vezérli rendesen az alaplap is.
Ahova ez az ellenállásos kábel kellett, az mind mind csak harmadik - negyedik venti volt, ha jól emlékszem, egy CoolerMaster ventihez volt gyári tartozék az én ellenállásos kábelem, szóval az se rosszabb ennél. -
Rick4
félisten
Elvicceltünk ezen, semmi baj sincs, nekem van ilyen ellenállásos toldóm vagy 10 éves darab, használtam is sokat, nem újdonság, jó dolog akár egy molexről levett táp esetén is halkítnai a ventit.
Nem vagyok az xpenology topic aktív tagja, semmi olyan nem írnak ott, amit ne tudnék, de ezekől azért még mindent tudok ettől a topictól függetlenül.
Persze, tudom, biztonságban elég jól áll a dsm rendzser, nekem is be van állítva, hogy max 3 bejelentkezés 30 percen belül, utána egy nap tiltás, és a ddos is dolgozik, plusz a tűzfalra is szántam 3 percet, gondolom nem vagyok célpont, sose jött ilyesmi jelzés, de úgy a biztos, hogy ip címek ajapján kína- fél- amerika, afrika, és minden olyan hely is tiltva van, ahova nem készülök holnap reggel, van 15-20 európai ország, ahonnan be lehet lépni, és ugyan ez is megkerülhető, de azért leredukálja a próbáálkozások lehetőségét is.
Ezzel azért betonbiztos a dolog, nameg az összes többi nas szoftver egyszerűen nem megszokott, minek átszokni, ha a legjobbat szoktam meg?Az én igényeimet is messze felülmúlta az i7-es azért is lett kivéve, itx gépként eladásra vár, a kontron ktqm87-es lap is így járt, az asrock q1900-as bent van, és mindent tud, épp csak egy hajszállal lassabban, passzív hűtéssel, ilyet viszont boltban nem lehet venni, az újabbak a j3455, j4105, j5005, j5040-esek lennének, de utóbbi már 50K körül jár, és ezek így sorban szintén beszerezhetetlenek, gyakorlatilag nincs most integrált procis itx lap a boltokban, ha lenne is, az is amd, és nagyon gyengus, [link] [link].
Vagyis én is abban a helyzetben vagyok, hogy vagy várok az új rendszerre, várok új alaplapra, és majd egyszer meglesz, addig ez megy, amíg nem tlaál valaki egy hátsó bejáratot, vagy megrendelem holnap a ds920+ -t, áttolom a vinyómat, migrálom a rendszert, és kész vagyok. Tudom, sokaknak ez nem pálya, régen nekem is számított, ilyemsire mennyit tudok költeni, de ma már szerencsére másképp mennek a dolgok, így én is csak a macera miatt lépném meg, valóban nem kapsz semmi sebességet, funkciót pluszban a 4x-es árért. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #53367 üzenetére
És te be mered rakni a gépbe? Én be merem.
-
Rick4
félisten
Ezen mi a sufnituning?
Full hivatalos, bontban kapható alkatrész, forrasztgatásról senki se beszélt, amúgy az összes ventivezérlő az elmúlt 20 évből ellenállás elven működik, nem tudom, most vannak-e már pwm-esek, de ellenllással kivlóan működik a mai napig minden, ennél bonyolultabb dolgok is, szóval....xpenology hp microserveren nem rossz, de az a gép már régesrég idejétmúlt ( ott is írtam, de itt is így lesz kerek, nekem még 2012 körül volt, én voltam anno az első itt a ph-n, akinek ez felkerült microserverre, és 2014 óta egy asrock q1900-as lapon van ugyanez, bár mostmár oda jutunk, hogy DS920+ lesz újonnan, és elfelejtem a macerát, ami 3 évente 10 perc, de nem is ezzel van a baj. Ebbe pont rosszkor kezdenél bele, a syno kicsit előrébb jár, mint a hekkelők, nem megy az új rendszer, így ki tudja, mikor kiknek leszel célpontja. Tegnap este tettem ki egy lapot vinyóval, nézegettem ezeket a nas szoftvereket, amahi, freenas, truenas core, xigmanas, opemnediavault, openfiler, végigpróbáltam, nézegettem, tesztelgettem, háát, a DSM-hez képest mind egy dos-os dizájn, funkcionalitásban még oké, de mire odajutsz, hogy menjen minden....
Volt kontron lapon ráforrasztott i7-4860EQ mobil procival 8GB DDR3 rammal, volt i7-6700-as procival +16GB DDR4 rammal, óriási különbség vegyes használatban nem volt, (összehasonlítás: [link] ) utóbbiakkal egy hajszálnyival gyorsabban nyílnak a mappák, és ennyi, aztán hogy most egy ilyen épített nas neked transzkódoláskor 25 vagy 45% procit eszik, az meg tönkmindegy lesz.Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
Amennyben lejátszani is erről akarsz, mert hogy HDMI van rajta, valami herélt win10+ indítópultba kodi, virtualboxba valamelyik nas szoftver, és kész vagy.
-
Rick4
félisten
Odaát? Mármint a folyó túlpartján?
Persze, értem én, hogy kifutott, nem is gondoltam, hogy újat kellene venni, az apróból lehet ilyeneket nézni, csak azért küldtem, hogy itt össze tudsz két proct hasonlítani, szerintem eléggé objektíven. Ventit te is le tudsz szabályotzni egy ellenállással, de mindigf azt mondom, ezeknek az eszközöknek nem kell az ágy mellett lennie, pakold el valahova, ahol nem hallod a ventit, de a hűtés legyen rendes.
-
Rick4
félisten
válasz
Zirowe #53343 üzenetére
Ilyen házam van, ierre a célra szolgáló nyílás, keret, vagy bármi más gyárilag nincs rajta, viszont egy egyszerű kis keretet te is tudsz neki gyártani, ezt akár kézzel is meg lehet hajtani, a költsége max 500- 1000Ft, gyorsan lerajzolom, mit tudnék neki elképzelni:
Amennyiben azt szeretnéd, hogy földrengés során se essen ki a gép, szerválsz a postástól 4-5 tejgumit, majd azt felteszed körben, a visszahajtott lemez alacsonyabb tetejétől lefelé kb 2 centire. Úgy megfogja, hogy kirobbantani se lehet onnan, be lehet ezeket állítani, hogy usb-s bill- egér mozgatásra bekapcsoljanak, úgyhogy a tévé mögé nyúlkálni se kell.
Ha a felső nem szimpi, lehet variálni:
És persze a lemez helyett lehet ragasztott műanyag lap, plexi, fa deszka, gyakorlatilag háztartási hulladékból is össze lehet dobni, megoldható akár két laposvasból is, belülre mehet, ahovas felől a gépház kerül, oda ablakhoz kapható szivacsos- öntapadós tömítőcsíkot ragasztasz, és akkor nem karistol.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53339 üzenetére
Való igaz, hogy elég sok dolgom volt tegnap, plusz még xopattam magam este 2 db rendszertelepítéssel, amiből a végső win11 lett, mert az amd proci mellett a vlc semmilyen formában nem hajlandó rögzülni a legutolsó beálított méreten, aztán még láttam ezt is, de így már ismét elolvasva képben vagyok, hogy a jonsbo a hűtő, az akyga meg a ház. :D
Háát, valóban, a 36mm magas hűtő valahol itt bosszulja meg magát, nem lehet akkora feület, ami valósban elvezet 110W ot, de emellett az is érdekes, hogy az i6-10600-am a kamu 65W TDP osztályba van sorolva, és az én példám is mutatta, hogy 2x annyi is lehet, akkor a tied mennyi, ha ráírják a 125W-ot? Szóval a másik oldalon se kell csodálkozni, kicsit túl lett lőve a proci a többi alkatrész méretéhez. -
Rick4
félisten
Én kezdtem el először itt a ph-n használni az xpenology-t n40L microserveren, majd itt- ott elhinteni az infót, hog yilyen egyáltlaán létezik... Talán 2012 lehetett az eleje, nálam azóta is megy, most épp egy Asrock Q1900B lapon 2X4GB notirammal hiba nélkül, előtte ment Asrock h110m-itx lap+ i7-6700+ 16GB DDR4 RAM társaságában is, meg volt Kontron itx lappal, i7-4870EQ mobilprocival is, a vinyó ugyanaz a 6TBG-os WD purple, viszont észre lehetett venni ablaknyitogatások közben, de erre csak n vagyok érzékeny, másnak fel se tűnne, hogy ez nem az a lap, a mindennapokban nem sok jelentősége van, itt közös fájlszerver és felcsatolt mappák miatt kell a szerver, viszont nem transzkódolok. Annak kell utánajárnod, hogy a rendelkezésre álló keretből mi az ami kihozható, hiszen vannak olcsóbbak az aprón 12-15K körül, és vannak jóval erősebbek j3155, j3455, j5040 cikkszámokkal, talán itt- ott még elérhetően, legutóbbira vadásznék én is, de kapni már sajnos sehol se lehet, várom, hogy felbukkanjon bárhol.
Ez itt egy viszonylag egyszerű összehasonlító oldal, ahol a proci erő, és pár fontosabb adat látható, nem kérdés, hogy bármelyik választás jobb a jelenleginél. [link] -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53304 üzenetére
samsung 970 evo plus-om van, kettő is, az egyik egy H410m-itx lapban egy akasa bordával, meg a mindenre is fújő 120-as ventivel elég jó körülmények között van, felmegy duzzogva 60°C-ra is, ha épp sebességet tesztelek, normál körülmények között elvan 40-45°C-kal, a minap másoltam rá 300GB adatot, a belső hálón nem jött olyan gyorsan, hogy abba belemelegedett volna. Itt nálam a B550-es lapban már gyárilag két fémlap közé kell szorítani, meg lecsavarozni, itt pár fokkal kevesebb, 56-58 körül megáll, de az új vezérlős 970 evo plus-ok azok, amik ezekre a hőmérsékletekre még 10°C-ot rádobnak, onnan lehet felismerni, hogy azok nem 3500/3200-akat tudnak, hanem mérésben többet, a való életben meg kevesebbet, figyelni kell, mit vesz az ember. [link]
-
Rick4
félisten
válasz
Synthwave #53240 üzenetére
Erről nekem is ez a véleménye az elmúlt tizenév után, de nemis az én állításom volt mindezt, itt volt ovasható.
Amúgy erről a minőségi tesztről annyit, hogy a vw 1..9 pd motorokhoz valahol Győr mellett gyártották a hengerfejeket. Az elkészült darabokat osztályozták egy 10-es skálán.
10-9 Audi hengerfej lett
9-8 vw hengerfej lett
7-6 skoda hengerfej lett
5-4 seat hengerfej lett
3-2 ha javítható, újra QC
1 vissza az öntödébeTehát ugyanaz a cikkszám, ugyanaz a gyártósor, mégis a minőségtől függően más más osztályba kerülnek, és azt hiszed, ugyanaz kapod, de nem, szóval szemre azonos termékek lehetne igencsak eltérő minőségűek. Sőt, ami egy vée megfelelő minőség volt, azt azonos cikkszámon egy másik beszállítói forrásból totál más anyag, minőség, kidolgozás, pontosság, tartósság lehet. És sajnos nem csak pozitív, negatív irányú eltérés is lehet...
-
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #53185 üzenetére
Persze, a szintetikus tesztek elvileg pont ezt mérik, azért egy normális paszta a megfelelő mennyiségben tudja a 98%-ot, a maradék 2% múlhat a felkenésen, a spéci összetételen, vagy bármi egyéb faktoron. Az a 98% meg a többségnek észrevehetetlen, mondhatni mérési hibahatáron belül vagyunk.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53180 üzenetére
Pont a bacsis tesztek után döntöttem el, hogy különösebb energiát nem fektetek a paszta- kérdésbe, bár volt annyi, hogy lehetett volna tesztelgetni, de sosem tudtam labor- körülményeket és annyi időt szánni erre, hogy bármi mást is bebizonyítsak.
De tényleg nem vettem észre semmit egy olcsóbbnak tűnő, és eg yismerten drágább- és emellett dícséret darab között sem, pedig volt itt már mindenféle hűtő meg mindenféle proci, ha van valami nagy eltérés, fel kellett volna tűnjön.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53176 üzenetére
Az volt a legutolsó vétel, most cseréltem a dolgokat ryzen 7-re, gondoltam megpróbálom (mert nem találtam a dobozkámat, amiben az összes többi paszta volt :-D ), igazából sose teszteltem egymás után több pasztát, viszont utólag visszagondolva a legolcsóbbat se éreztem ennél érdemben jobbnak, de rosszabbnak sem, cpu- hő monitorozás se mutatott soha kiugróan jó- rossz értékeket sem.
&rew: Nálam az id cooling IS-60-as alulról csavarozós, ha le akarom venni, ki kell vegyem az alaplapot, így oda mindenképp jófélét akartam tenni, bár ahogy látszik, a sil- more fogyott legnagyobb mennyiségben, és az az egy tubus is kb 10 év alatt lett szétpancsolva..
Iagzából amíg ezek ott vnanak, nem nagyon sokott gond lenni, sokéves konfigot is szedtem szát, az anyagot ügy kellett zsepivel letörölgeni, újrappasztázás mellett meg a borda is ki volt fújva, szerintem igazából csak az volt a hatásos, az újrapasztázás nem. -
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #53125 üzenetére
Először írt egy max 69mm magas cooleres beleférős ház igényt, taglaltuk, mekkora a többi komponens által elfoglalt méret, szerintem elég fontos, mert ATX meg szerverházas környezetben ritkán kell a millimétereket számolni, lett is egy elég hasznos kis kép erről, és úgy gondlom némelyek, mint én is, szeretnek kotorászni, utánanézni dolgoknak, nekem sokszor jön az ihlet ilyenkor.
Utána az általam linkelt házra jelezte, hogy nem jó a zárt tető, mert a lapja már megvan, láttuk is, hogy nem beforrasztott lapos, azt meg sejtettük, hogy nem 12 magos cpu kerül majd be.Nyilván mindvégig ki lelhetett volna kérdezni válaszadás helyett, ha a kolléga csepegtette az infókat, mi nekifogtunk tláalgatni, ettől még rengeteg infó bekerül is, a kulcsszavakra keresve pedig megtalálható, szerintem nem olyan rossz ez.
Nem kell mindig azonos véleményen lenni, d enyilván itt is egyszerű lenne, mint a vga-s vagy többi topicban, hogy a friss hús kitölti az adatlapot, hogy mi a nyűgje, az alapján egyszerű megválaszolni.
Tény, kérdezni is lehet konkrétabban, de ma nem kerestünk a kákán se csomót.PRONTON: Na látod, miféle csodák vannak elrejtve? Ha most nem kérdeznek, te se találod meg..
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53123 üzenetére
Én se tudok többet, végig kell nyálazni, minden adat elérhető a neten. Amúgy a passzív gép a valós légáralmláshoz és hőleadáshoz nem méretezett, csak a szükséges minimumot ellátó bordával nekem inkább egy utópisztuikus dolog, mint célszerű megoldás, én inkább elrakom bárhova az ilyen eszközöket, router amúgyis a bejövő kábel környékére kell, nyilván ott meg mindegy, ha egy kis venti szépen áramoltatja a levegőt 18 dB-es zajt keltve.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #53121 üzenetére
Én is eszerint gondolkodok, ráadásul az ilyen eszközök távol vnanak tőlem, most is minden szerver, szünetmentes, akksi, router, switch egy régi hajlított füstöveges tv állványban kapott helyet, a hátsó szekcióbna 3 befelé, és egy kifelé fúhú 80-as arctic venti oldja meg az átszellőztetést, és nem is aggódom, hogy rásülne valami a másik alkatrészre.
Plusz ugye az sem mellékes, hogy a mérhető CPU hőmérséklet csak egy adat, az, hogy a környező alkatérszeket, kondikat 30 vagy 50°C-on 3-4 évig főzzük, ennél egy sokkal fontosabb dolog.
-
Rick4
félisten
Velem összeveszni elég nehéz lesz, itt a csapat nagy része annál sokkal több inteligenciával rendlekezik, hogy ez elsőre sikerüljön.
Melorin: Oké, értem, de gondolom nem a párnád alá fogod tenni a hálószobában.
Nekkem is van passzív bordás épített nasom, de keresztülfújó ventit azért raktam bele, 32-33°C a vinyó is, és az a legmelegebb. Nyilván maradhatott volna passzív, de engem ez nyugtatott meg, ne vedd kötelez érvényűnek a dolgot.
-
Rick4
félisten
válasz
Melorin #53111 üzenetére
Valóban nem, de oldalt keresztbe fújó ventikkel mindezt simán meg lehetne oldani, pléne mivel a passzív hűtés egy nagyon erős kompromisszum, egy alig- alig fújó, nem hallható venti is már nagységrenddel jobb hőleadást eredményez bármiféle passzív hűtéshez képest.
De persze a te géped, te tudod, hogy szeretnéd.Egyébként ezt a kitételt megírhattad volna elsőre is.
-
Rick4
félisten
válasz
Melorin #53108 üzenetére
az alaplap, a távtartók, a foglalat és a proci elvileg belefér 9mm-be, tehát neked egy 78mm-es ház már jó, amennyiben ez [link] a dizájn bejön, egynek jó lehet a maga 88mm-es magasságával.
Ezt az értéket ugyan nem sikerült értelmeznem:
Height CPU cooler (max.)40mm²/30mm³
De a képeket nézve nem okozhat gondot a kitételeid alapján a beszerelés. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53084 üzenetére
Szerintem ezek a kapcsolüzemű tápok már mind be lehetnek kapcsolva nonstop, áramfelvétele szinte nulla, csak akkr indul meg, ha fogyasztóval terheled... Amúgy biztos cuki lenne az a sokeres vastag kábel a táp meg a gépház közé.
A zsugorcsőre meg mehet egy gégecső, hadd szóljon.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53075 üzenetére
Volt 120W-os noname tápom 3 (pontosabban 5) is, ezek beltéri led szalag tápok voltak, de kb ugyanaz, mint egy ilyen tápkocka, a terhelést is bírnia kell, mert odanyúlsz akapcoslóhoz, és 0.3 másodperc alatt 0-ról felugrik a teljesítményigény 100W-ra. Gondololtam én is, jó lesz nekem. Kialakítás, teljesítmény alapján is pont jók lettek volna arra, amire kellettek, 12V 10A, ebből a 120W-ból a gép kb 80-at kérhetett induláskor, majd egész nap eldolgozott 20-30W körül.
Ahhoz képest, hogy elsőre jó dealnek tűnt darabja 5 ezerért, a háromból egy megunta 3 hét alatt egy megunta 2 hónap után, ezek cserélve lettek, végül a háromból egy bírt végig egy évet, a másik kettő már úgy halt meg, hogy ezen idszakon belül cserélték őket újra, azaz pár hónapokat bírhattak. MIndezt úgy, hogy az első pukk után figyeltem őket, se3m vezeték melegedés, sem kézmelegnél magasabb külső hőmérséklete nem volt egiyknek sem, ennek ellenére a 3. puknál, ami a harmadik táp volt, a jól működőt is visszavittem, és pénz vissza lett a dollogból.
Bezzeg a jó kis lc power 75W-os tápjaim a mai napig hibátlanul mennek, pedig az elsőt még 2013 decemberében vettem, volt, amelyik az i7-6700-zat is vitte a hátán egy évig. Most épp pihennek, de azokban bízom, szóvla mennyire noname az a noname? Ennek sinc sigazából jó híre, aztán tessék. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53072 üzenetére
Nem tudom, az a leggyengébb pentium gold melyik, de ami a G6405 szintje, az is már 20K, és se lap, se ram, se más...
A 160W pico PSU -val annyit fog tudni tolni a gép, amekkora tápegységet veszel hozzá, ha egy 5A-est, akkor max 60W- os fogyasztásig mehetsz. Ha 120W-os tápegységet akarsz, arra már ki kell tenni a zsozsót, egy 250-es TFX tpegység ára kb. -
Rick4
félisten
Két verzió van, (leglaábbis én ennyivel találkoztam) a két pici csavaros, meg az alátétes- anyás. A kisebb tlejesítményűek (120W-ig) 2.1-es középső tüskével jönnek, a nagyobbak 2.5-össel.
2.5-ös közép + anyás megoldás:2.1-es közép + csavaros megoldás:
Ha a ház gyengébb tápegységre lett tervezve, de erősebb picopsu-t választasz, aminek anyás a bemenete, lehet kell egy picit fúrni a házon. (ebből már ki lett véve a 160W-os pico psu, és visszakapta a sahát 85W-os paneltápját)
Píneltápnál nem kell külön test, amit látni fogsz, hiszen a bemenetet rácsavarozod a házra, paneltápnál meg a lefogasó csavarokkal testeled a cuccot, pont úgy, ahogy az alaplapot is.
PROTON: Nem árulom, csak beszlgetünk róla, hogy vannak ilyenjeim, elfér ez még pár évig a fiókban, van itt (sajnos tonnaszámra) épp elég más cucc, amit idő sincs meghirdetni, és 10-20x ennyit ér. Én csak a tisztánlátásban igyekszem némi támpontot adni, ha már itt vannak a kezemben, nem olyan nagy ügy ránézni, hogy is van, más linkelte be a cuccomat.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Itt nem lesz gondod a ventihűtő fölötti réccsal, ugyanis mindnenhol rács van.
Szerintem méretben is tuti, egy picopsu és egy adapter ki is maxolja a szükséges energiaigényt. A minőség nem hiszem, hogy kérdéses...
[link]A keretet be se raknám, hanem menne fel ragasztva az ssd.
Amúgy itt pl csak be van llítva az SSD, körbetekerve rajta a sata kábel, és rá van tolva a teteje, hibátlanul működik minden. Faraghattam volna neki kontzolt, becsavarozós fület, bármit, mehetett volna a tetejére kétoldalassal is, de rátoltam a fedelet, és kész volt.
-
Rick4
félisten
Itt a gyári intel hűtő épp befért alá, ebőlb már a max elérhető hűtő magasságot elő lehet keresni a netről, csak a fele nyílást elfoglalta, flexszel meg 3 perces meló volt szabad utat biztosítani.
Amúgy ha annyira reszelnéd, elég egy kis műanyag tartót felragasztnai a fedlap belső felére, és akkor a komplett lemezt ki lehet venni. PL egy ilyen tökéletes: [link] Sőt, a lemezt kivéve szerintem akár egy 3.5"-os nagy vinyó is beférne, de ehez már méricskélni kellene. -
Rick4
félisten
Lc power házakat nézted már? Nekem sok sok éve vannak ilyenek, egyikkel se volt gond soha.
Ilyenem is volt, szerintem ez els körben inkább passzív cuccokra jó, de nekem volt benne i7-6700 is, ott kivágtam flexszel a procihűtő fölötti részt, hibátlan lett. [link]
Ott még látszik épp, hogy nincs a rács alatt lemez, csak a hűtő, és az is látható, milyen kicsi a ház, amúgy iszonyat masszív volt, sajnálom, de a mostani cuccaim már nem férnek bele:
-
Rick4
félisten
válasz
imibogyo #53026 üzenetére
A kapcsolt vállalkozásoknál (azonos, vagy részben átfedés a tulajdonosi vagy döntési jogkörrel rendelkező, ott vezető pozícióban dolgozó személyek között) nincs olyan lehetőség, hogy te az egyik cégeddel megcsinálod, majd azt féláron adod a másiknak, így befolyásolod a dolgokat, játszol a társasági adóalappal, mert elővesznek... Piaci áron kell tolni, tehát nem lehet beszer ár, nettó bekerülési költség, és minden egyéb alatt adni- venni a cuccokat az asszony cégének, mert faroklevágás lesz.
Illetve lehet, de nem jó ilyenbe bonyolódni...
Na de mindegy is, nem is az árazásra, hanem a várható sebességre, az ismert munkára, és a másik cégénél a feladatra vonatkozó prioritásra vonatkozott volna, tulajdonképp ezen felül semmi jelentősége sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 3
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest