- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53301 üzenetére
Viszont a VRM hődetektálása a legtöbb alaplapon kaki, mivel nem tudják fizikailag a megfelelő helyre pozícionálni az érzékelőt. Ha ránéznél hőkamerával rendesen kerekedne a szemed hogy igan is 60 fok fölött jár...mondjuk 110 fokig vannak méretezve, de ott már csak pár ezer üzemórát kell kibírniuk, szal alig pár évet.
Az SSD terén ha az adatlapod szerinti 8200-as van akkor érthető miért nem tapasztaltad a 970 EVO PLUS-ok elképesztő elszállását hőmérséklet terén, akkor nem kapcsolnád ki a ventit.
Mármint az a heatsink a PLUS-ról nem tudná kellően elszállítani a hőt hiába lehel rá a proci venti.A hangerő terén ha valaki akarja, tud úgy tervezni alaplapot hogy jó venti kerüljön bele, szal hihető hogy nem érzékelted mondjuk egy eleve zárt házikóban.
-
PROTRON
addikt
Köszönöm a segítő szándékot, tényleg értékelem, szóval ne érts engem félre, de nagyon félreértetted a feladat kiírást.
Nem a hosszú üzemidő a lényeg, de azért ne fél nap alatt merüljön le.
Elhiszem hogy Neked nem jött be a Calibur 1, de nővéreméknél csak apple gépek vannak így mindenféle apple pötyögési lehetőséget kipróbáltam...nem akarlak megsérteni, így inkább azt írom, hogy nekem a mechanikusok az egészségesek. Nem véletlenül nem csapok le egyik apple lehetőségre amik az utóbbi 2-3 hónapban előferdültek HA-n, pedig rendszeresen nézelődöm.Amúgy valamelyik korábbi díjátadón az egyik neves filmrendező a beszédében kitért arra hogy annyira idegesítően szarok az apple billzetek (értsd még díjátadón se tudott elmenni szó nélkül) mint napi 10 órán át szövegíró feladatkörben dolgozó számára, hogy emberiség ellenes bűntettnek tartja őket...és bárkivel beszélt szakmabeliek közül mindenki lecserélte valami valódi billzetre.
-
PROTRON
addikt
Drágák.
Szóval lehet félreérthetően írtam. Olyan billt keresek ami olyan mint a Royal Kludge RK71, vagy másnéven Drevo Calibru V2 pro (illetve sok gyártónak van hasonlója):Tehát dedikált kurzor gombok, felettük rendesen vannak home-end-page gombok.
Az egyel keskenyebb méretem van jelenleg és a kevés gomb rosszul van elosztva. De Pl a keychron K1 már nagy, kevés a helyem a billentyűzet számára, ezért nem ugrottam rá a most HA-s 19k hufos ajánlatra, a korábbi olcsó K2ről meg lecsúsztam.
Tehát a cél hogy szélességben a K1 és K2 között legyen. A 61-es meg számomra már elviseletetlenül kevés lehetőséget tartalmaz.
Fontos hogy wired-wireless-t tudjon, legalább 2Ah aksival, továbbá hogy ne kerüljön 15k huf-nál többe.
A fenti két típus vagy nem kapható vagy 22 és felfele mire ideér, meg igazából anyagminőség is kérdéses, pl az egyik csak 1Ah aksival van szerelve ami 1 munkanapra sem elég, de mondjuk 10k-ért megbékélnék vele.Viszont ha sikerülne összehozni a fenti usb adapterrel és egy splitterrel hogy mondjuk egeret is rátudjak csatlakoztatni, akkor az már megérné nekem a felárat.
Meg akkor a power bankot tudom okosmobil töltésre is használni. -
PROTRON
addikt
Nagyon gondolkodom hogy kénytelen leszek DIY-ben csinálni billzetet, mivel ami nekem kéne 71 gombos wired+wireless kialakítás vagy külföldről macerásan drágán, vagy ritka mint a fehér holló...ebéd szünetben találtam ilyet : [link]
mondjuk húzós 10k a modul, szintén amcsiból rendelve, de elvileg megoldható hogy szabadon bármit ráköthess ha olyan kedved van...és persze nem vagy gyártóhoz kötve hogy mekkora aksit pakolt az egységbe.Tudom hülyeség, de ha valaki megszokott egy billzetet nem biztos hogy talál pont ugyanolyat aksisban.
-
PROTRON
addikt
válasz
mpierre #53258 üzenetére
Képet vagy megse törtélt!!
Sorry not sorry, de az adatlapodon lévő leírásod alapján szegényke beleőrül a tétlenségbe.
Oké hogy én is megalázom a saját 10940x procit az 1 szem 1070-es VGA-val, de nekem tervben van a pcie sávok rendes kihasználása.
BTW ha csak a proci magok képességeit nézzük kidobott pénz a konkurensekhez képest.Nyugtass meg hogy legalább a dizájnra ügyeltél.
-
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53246 üzenetére
Gondolom arra érti hogy muszáj neki a platinum, meg a minőségi gyártó, nem akar arra ébredni hogy valami elszállt, ugyanakkor addig is a minél halkabb és alacsonyabb fogyasztás a cél.
Én ugye most szereztem egy 150W mean-well tápot meg egy inter-tech 200W pico-psu NAS ( 4 db sata csati, külön leágazás cpu-hoz), ami alapból coil wine-os, eléggé dűhítő frekvencián. Továbbá egyelőre úgy néz ki több teljesítményt igényel mint ugyanazon terhelés mellett egy 450-es 15 éves chieftec.De ha ennyire fáj a platina egységek ára akkor ehhez mit szólsz?
[link]
Mert ez a leírás alapján minden igényed teljesíti, kivéve az árat. -
PROTRON
addikt
válasz
Synthwave #53240 üzenetére
Na ez hasznos info, mert a "milyen alaplapot vegyek" topicban 1 héten át nem kaptam ennyire egyértelmű visszajelzést a "vehető-e az asrock alaplap intel lga1200" kérdésemre, azon kívül hogy ITX vonalon ár-értékben egyetlen lehetőség.
Apám még abból a másfél évtizeddel ez előtti eresztésből vásárolt ezért sem voltam jó véleménnyel az asrockról.Bár amikor x299 lapot néztem hajszálon múlt hogy nem Taichi XE, vagy CLX lett, mert baromi bejött a dizájn és mert XE-ből HA-n lett volna egy tesztelésre kapott, 1X összerakott példány teljes doboxban 60k hufért, amennyiért nettó áron boltban nem volt ilyen felszerelésű alternatíva. Végül azért nem azt választottam, mert azokban nincs kivezetve az összes PCIe sáv az x16 foglalatokra, hanem SSD-vel számolnak...
#53238 ii77
Oké hogy jobban örülnél, de arra még emlékszel hogy az általad visszaküldött Giga lap Gen 4-esből csak 1 db M.2-vel rendelkezett, a másik csak Gen 3-as volt leírás szerint.
Lehet tévedek, de szerintem nem emiatt romlott meg.
De tény hogy a fentebb linkelt Asrock lap még második gen 3-assal sem rendelkezik, ha erre van igény...
Én inkább tartanám a munkafájlokat 2,5GLan NAS-on és csak az aktuális projekt fileokat a munkaállomás meghajtóján, de ez én vagyok. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53223 üzenetére
Én inkább ezt javasolnám: [link]
Csak aksis hegesztéshez ne akard használni.Nu végül csak összedugtam tegnap hogy hamar kiderüljön ha vissza kell vinni bótba.
Aztán nem bírtam magammal és rámértem lakatfogóval...létezik hogy ez a kis mean well (amellett hogy k..va hangos a coil wine-ja terheletlen állapotban) stand by-ban 2,5x többet fogyasszon mint a 450W-os chieftec PC táp?
Meg aztán UEFI alatt is olyan 20%-al többet...pedig HDD-ket még vissza se dugtam.Stand-by: 7W vs 16W
UEFI: 22W vs 25W -
PROTRON
addikt
válasz
tippm86 #53221 üzenetére
Persze, de azért én csak raknék oda egy buck boost konvertert, de tényleg csak azért hogy mindig stabil 12V-om legyen a PICO-nál.
De a csavaros cuccomnak örülök, mert így nem kell gondolkodni hogy polaritás helyesen kössem be, hisz a mean well-en van V- meg V+, a csaroson meg szintén...de azért rámértem hogy a henger külső részén negatív legyen.
Ami még kérdéses hogy mennyire bízhatok a parkside lakatfogómban, mivel a mean well-en van potméter 10,8-13,8 közötti fesz állításhoz, én most 12,02-re lőttem be a lakatfogó szerint.
Mondjuk ezen videó szerint 0,04 V-t felfelé tévedett az illető példány: [link] -
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #53218 üzenetére
Reméltem hogy megállítotok...de látszik hogy nagyon fáradt voltam már, mert most megtaláltam az egyetlen darab csavaros 2,5-es belső átmérőjű DC apa-mat (természetesen a PC melletti asztal legfelső fiókjának elejében volt) amit még fél éve PC boltból szereztem [link], mert sehol másutt nem kapni...most se.
Amúgy jaja picit furán hangzik a "biztosan tudom mit csinálok" és az "elvileg" kifejezések egyidejű használata.
-
PROTRON
addikt
Köszi a választ.
Más téma (félig):
úgy néz ki ez a hét nem az én hetem tápegységek terén, mármint az szupi hogy az előre vállalt 2 hét helyett 5 nap után megkaptam az Inter-Tech 200W nas pico-t (piros bolt a botnak, meg annak is hogy egyáltalán árustják), csak hogy aztán kibontva ez fogadott:
A jobb felső, egyedüli egység alatti forrszem kicsit nagyobbra sikeredhetett és emiatt kicsit csálé...stabilnak "tűnik" de még nem volt érkezésem kipróbálni.
Amúgy ami nem látszik a gyártói fotón az hogy a fekete mosfetek:
nk0
PK650BA
UZE1VA313
A másik oldalon a srágákon olyan picik a betűk mintha rizsszemre akarták volna írni.Haza fele beugrottam a lomexbe, 150W meanwell tápegységért, meg persze a biztosítékkal és 2p kapcsolóval egybeépített 230-as IEC C14 PC dugaljért hogy igazi tápegységet tudjak gyártani. A nagyobbik gond, hogy nem vagyok annyira tápos forrasztásból osztán nem találok 5,5x2,5 csavaros DC apa-t boltban...
Lehet ki kéne próbálnom a 19V-os gigabyte brick téglával hogy elindul-e 12V pico psu a server PC-ben? Tudom hogy elvileg a téglának le kéne szabályoznia magát, de félek tőle.
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #53211 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, van kifejezett PC teszt tápkábelem = le van bontva a köpeny hogy rá tudjak mérni lakatfogóval a fázisra.
Az megnyugtató hogy ennyire nem értik a definíciót a gyárban, nem azért adjuk ki a pénzt a minőségre hogy aztán ne is lásson QA test metode-ot... -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53208 üzenetére
Köszi a megnyugtató választ.
Asszem ez esetben az lesz hogy jó minőségű mikrofonnal felvétel aztán megy a levél a boltnak...mármint először "csak úgy kíváncsiságból" besétálok hozzájuk SSD-t vásárolni, közben kedélyesen elcsevegek az eladóval hogy
-"képzeld egy haveromnak ilyen hangot ad a tápegysége, szerinted csere?"
Hátha őszintén fog válaszolni...#53209 Duracellm...
köszönöm szépen az időd hogy ezt beírtad.
Egyetlen felvetés: ez nem IDLE állapotban volt, hanem bekapcsolás előtt, úgy hogy 1 hete áramtalanítva volt a PC. Csak be dugtam a dugaljba a tápot, azt oké ilyenkor már elkezd feltöltődni, továbbá a védelmi körök ilyenkor már aktívvá válnak hogy védjék a gépet a hálózattól.
Csak ezeken a TFX-eken nincs főkapcsoló...Meg az zavar hogy azért a gyártó neve alapján nem vártam ilyet, ha a Chieftec 14 éves tápom megoldja nem hallható sávban...szobámban halkabb a körülmény mint irodában.
-
PROTRON
addikt
Sok mindenről írkáltam itt az elmúlt hetekben, ezzel a géppel kapcsolatban végig normál tápegységről volt szó.
TFX lett, 80 mm ventivel, csak meg kellett volna várni azt az 1 hetet hogy újra legyen GOLD, amiben halkabb venti van, csak tartottam tőle hogy kevés lesz a 13A amit az tud 12V áganként...a bronze 1db 12V ága 25A-el terhelhető, majd ha lesz VGA lemeccselik egymás között, de addig is tutira elég a 10600k burstjeihez.
Az egyetlen általam elfogadható alternatíva ehhez a buildhez a HDplex400W kitje lett volna, de nem akartunk szenvedni külföldi céges rendeléssel, meg persze árban is durván felette van.A venti hangnál viszont jobban zavar hogy bekapcsolás nélkül, csak simán áram alá helyezve már nyüszögő hangot ad...talán a védelmi körök coil wine-olnak hogy egyszerűen magyarázzam, de nyugtalanító, mert az olcsó kínai ACDC tápok amik ugyanígy nyüszögnek nem a tartósságukról híresek.
Csak azért írtam be, mert tudom hogy vannak itt olyanok akik a hangra nagyon érzékenyek, hogy tapasztaltak-e hasonlót 20k körüli tápoknál...Lehet kifogtunk egy hibás darabot?
Mert most meghallgattam a 2 éve akciósan 45k-ba került EVGA platinum 1000-es tápom és annál nincs ilyen hang...vagy annyival halkabb hogy nem hallom.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53204 üzenetére
Hát gyerekek én egyre többet csalódok a be queitben...a használtan vett ventik motorja hangos, ahogy az új bronze-os tápegységé is, mármint minimál loadon nem szabadna 16-18 dBA-nál hangosabbnak lennie, pedig érzetre az, mert a motor búgás olyan frekvencián szól hogy hallani...most meg ez a táp ha áram alá kerül simán hallani irodában a nyüszögését az elektronikai elemeknek...
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53160 üzenetére
De én sose tudom hogy igazam van-e, csak feltételezéseim vannak...csak hát általában kiderül hogy a feltételezéseim igazak.
Viszont az tényleg benne van a pakliban hogy az OPP védelem egyidejű össz 120W miatt már bootoláskor ledobja az ékszíjat, a kezdeti, pár pillanatnyi minden áramköri elemet áram alá helyeszünk dolog miatt. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53157 üzenetére
Az általad linkelt [link] weboldalon van egy nesze semmi fogd meg jól "adattábla", de az oldal legalján ott a Downloads rész a kizárólag letöltve olvasható részletes Datasheet-el.
Innentől nem lehet elkeverni, de elvileg Te is az abban látható "DC Output / Ac Input" sort idézted, amellett pedig csak 1 db táblázat van amit kiveséztem.
Szal inkább Te linkeld már be hogy mit töltöttél le. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53138 üzenetére
Húúú elkerülte a figyelmem az írásod, vagy közben egészítetted ki mint ahogy én szoktam.
Félreértelmezed a letölthető datasheet "DC output/ AC input" részét.
Az a táblázat rendesen ki van töltve. A tégla táp csinálja az AC input részt 100V-240V/ max 1,5A aminél csak kisebb lehet, pl minimumon terhelve 230V-ról üzemelve amikor a géped csak 40W-ot eszik, nem fogja 230*1,5A= 345W állandó igénnyel óra hosszakon át pörgetni a villanyórát, ez az előnye a kapcsoló üzemű tápegységeknek, meg magának az elektromos hálózatnak, hogy amperből mindig annyit kell adni, amennyit igényel a rendszer.Ezután van először a DC output majd a panel tápon DC input, ami csinál DC-->DC átalakítást, a különböző fesz értékekre.
Valóban a tégla táp csak 12V 10A-t DC outputot tud elvileg szolgáltatni folyamatos üzemállapotban, de azt állandó jelleggel a panel táp DC inputjára.Aztán jön a táblázat DC output része, a DC-->DC rész ebből csinál DC +5V peak 12A, DC +3.3V peak 12A, +12V1 (azaz első számú 12V ágon, mivel ugye normál tápegységekben van 2-es 3-as még akár 4-es ág is) peak 10A-t....valóban a max loadnál szerepel a 120W, alul meg ezt a sort már N/A-val jelölik, ellustulták vagy másképp fogalmazva nem akarják vállalni a felelősséget az elírásokért.
De(!) a fentiek azok peak értékek, amelyeket egyenként rövid ideig lazán el tud látni, de ha minden ágat peaken terhelsz, akkor összesen egyidejűleg a DC oldali input igényeddel túl léped a tégla táp output kapacitását, amit a tégla táp persze pár pillanat/esetleg pár másodpercig ellát.De hosszú távon nem akarja, na erre írta Duracellm hogy letilt és "resetelni kell az áramkört", azaz teljesen szét kell húzni mindent.
Elvileg a panel táp is letilthat, hisz ha az egész rendszert védeni akarják lehet arra van méretezve hogy ő se engedje egyidejűleg huzamosabb ideig a 120W feletti össz. teljesítményt.
De előferdülhet hogy elég a téglatápot lecserélni és mehet is a buli mondjuk a Te +12V1 ágon maximálisan, tehát Cinebench R23-nál erősebb feladatok során 114W (azaz 9,5A) igényű prociddal meg a konfig további, kb 25-35W igényű dolgaiddal.Mindenesetre az megnyugtató hogy 200W Inter-tech picoval kapcsolatban Duracellm... magára az áramköri elemekre azt írja hogy elvileg a fontos, minimális dolgokra figyeltek, mert a bolt visszaigazolta a megrendelésem mostanra meg megint készlet hiányuk lett belőle, szal 1 hónapig megint nem lehet majd kapni.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53144 üzenetére
Az ereseti ventije min 47 max 55 dBa.
Ha kicsereli noctua ugyanakkorara, akkor az csak max 20-30, cserebe gyenge, egyedul nem tudja elvezetni a hot ezert kell beduco venti. -
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53142 üzenetére
Ha lenne pénzed lóvéra a következőt ajánlanám
28k-ért silverstone gold flex táp: [link]
venti csere-->noctua elszívó ventire, mivel ami benne van az tökéletes hő elszívásra lett méretezve amivel 55 dBa körüli hangereje van...ha elcsendesedik akkor csak 47.
Ami a legfontosabb: a kábelezés fölé a házba belecsaravozni egy 80-95-ös halk befúvó ventit, ami így a kábelek melletti rácsozáson keresztül fúja a tápot és rádolgozik az egyébként halottnak a csók kategóriájú vékonyka elszívó noctua ventire...ami ebbe a tápba belefér halk noctua venti, arra tényleg azt írják akik próbálták hogy öngyilkosság. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53135 üzenetére
Nekem is egyre jobban tettszik ez a 200W-os változat, főként azért mert észrevettem még egy fontos különbséget: a cpu 4 pin külön megtápláló vezetékezést(leágazást) kapott, míg a hasonló árú egységeknél mindig közös vezetéken van az egész.
Ez az egyetlen indok ami miatt jobban ajánlanám a 160W-ossal szemben, mert azért a 12V 8A is elég egy gyengébb procihoz.
Szerk: közben ránéztem erre a 3400G-re, hát eléggé éhes jószág, elvileg elmehet 10A-ről, de gyakorlatban nem biztos hogy megmerném kockáztatni én legalábbis...azthittem ez valami olcsóbb amd-s proci htpc-khez...
Tulajdonképpen nem muszáj bedugni a sata-khoz tartozó vezetékezést, ha csak m.2 van a gépedben akkor csak ez az eleve ráforrasztott cpu vezeték kell...lehet felvásárlom a készletüket.
Az általad linkelt 120-ashoz ott a weblap alján a datasheet és ott leírják hogy elvileg 12V ágon 10A peak terhelést bír, ami azért fura.
Egyébként ránézésre megbízhatóbbnak tűnik maga a kialakítás a pico egységekhez képest. De lehet csak több olcsóbb alkatrészből oldják meg a panel tápokon ugyanazt csak elmélkedem...ennek ellenére ez drágább mert "márkás"... -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53133 üzenetére
Ejnye a ****26-os hszemben pont ezen örömködtem, hogy de faja, nem kellenek átalakítók, cserébe ugye drágább a 160W-os verziónál.
Én most rendeltem egyet, 15 napot írnak, de remélhetőleg benne lesz a jövőheti szállítmányban. Ha megjött jól megszemlézzük aztán megy bele a serverembe de hogy mennyi ideig fogja bírni azt nem tudom, nem ismerem a gyártó ilyen irányú képességeit.
Persze van ezen a területen is nagy márka, meg is kéri a külföldről rendeléssel együtt az árat.#53129 hegegabi80
Ez ugye "NAS"-ba lett szánva, ez azt takarja hogy több sata csatlakozó van rajta, a fotók szerint meg van duplázva ez a kábele, tehát nem 1 kábelt terhelnek 2x annyi egységgel, ami nagyon fontos különbség.
A 160W-os, 4k huffal olcsóbb változathoz képest a 2,5" méretű háttértárak számára szükséges 5V ágon 6 helyett 12A terhelhetősége, de a CPU továbbá a 3,5" egységek számára szolgáló 12V ágon alig 2 A-val több 10A elvileg gyártói szerint, amit inkább max 100W-al szabadna megterhelni biztos ami biztos. Azt neked kell feltúrni a netet hogy a Te procid szélsőséges esetekben mennyit kér.Van még egy különbség, hogy ezen csak 4 pines csatlakozó van a cpu-hoz, ami eléggé vicces figyelembe véve hogy a 160W-oson, ami csak 8A-t tud oda tolni azon meg 4+4.
A 160W-osból is időnként van a fenti boltban, de amúgy a Hestore elektronikai üzletben szinte mindig van raktáron.
-
PROTRON
addikt
Jaja.
Milyen gyöngyszemekre bukkan az ember amikor épp mást keres:
[link]
4 db SATA, 2 db molex csatis pico-psu, nincs felesleges madzag rajta, 10-12A mehet 5 V ágon az adatlap szerint, mintha fentebb valaki keresett volna ilyesmit...és még csak nem is drága a havonta 1x amikor épp van 1 db belőle...mármint a fenti 160W pico-ból is csak 1 db volt amit a kolléga be is húzott.#53125 Duracellm...
Látod, végül Te bontod itt a csendet ...és még fütyülsz is...tudod kell a közös ellenség.Amúgy én a 69 mm magas hűtő miatt feltételeztem, hisz ha nem igényelne valami miatt hűtést akkor biztos Ő is tudná előre hogy lehetne hűtőt cserélni...márpedig szerintem kevesen használnak olyan soc-os vagy beforrasztott mobil procis alaplapot mini-itx környezetben amihez értelmetlenül választanának 69mm-es hűtőt...tény hogy az alpine passivera nem gondoltam, de abban biztos voltam hogy legalább 54W elvezetéséről lesz só.
-
PROTRON
addikt
En is lattam ezt, csak azert nem.ajanlottam neki, mert a gyarto ceg honlapjara ramenve, ott van ennek az "S" nelkuli valtozata es annal beleirtak hogy 55mm magas huto mehet bele, ami meg kenyelmesen tud maganak levegoz keringetni. Persze eloben nem tapogattam, lehet az ssd talca miatt irjak, de mivel max 85 mm az egesz haz nem biztos hogy alaptalan.
Tenyleg fontos a huto tipusa, mert egyebkent vannak alacsony hazak teljesen passziv hutesre, amiknel a haznak adod le a hot hocsovekkel, csak persze akkor kuka a mar megvasarolt alpine passive...vagyis mehet hardveraprora eladasra, mert ez tuti.nem romlott meg. XD
Es persze az ilyen hazak kozul sem olcsok.
Ezert biztam benne hogy mond valaki valami okosat az IX-01Bre magasitassal, mert ha velefer akkor a kovi irodai pchez az fpg kelleni nekunk is. XD
Amugy en meg arra is gondpltam hogyaz alpine passive eseten dremellel szepen megvagni egyenkent a lamellaknal...ezaltal a szabad terbe kerul az utolso 5-10 mm, tehat javulhat a holeadas, ugyanakkor mivel ez mar a lemezek vege, remelhetoleg nem.melegszik 45fok dole hogy hivatalosan baleset veszelyesse valjon. -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53099 üzenetére
Az elektromos paraméterei rendben vannak a felhasználáshoz.
A márkát nem ismerem, árazás amúgy rendben lenne ehhez a felhasználáshoz, tehát elvileg lehet minőséget adni ezért az összegért. -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53096 üzenetére
Az első a tuti megoldás, persze megfelelő minőséggel. Pl amit választottál HP márka a laptopjaihoz nyilván olyat ad ami 10 évig elmegy gond nélkül, míg az univerzális notebook adapterek lutri.
A másodikkal az a gond, hogy a "handshake" része nem mindig csak egyszerű érintkezés alapú, van hogy csip is kéne a másik oldalon. -
PROTRON
addikt
Pont azért gondoltam bele ventit, hogyha meglódul a PC...amúgy a 2x1+4x0,5 vezeték szépen elrendezve nem olyan vastag, egyes minőségi tápok betáp kábele ha rendes köpenyt kapott kb ugyanolyan vastag.
Mondjuk eleve jobb lenne 7x1,5mm2 YSLCY-JZ-t használni, az ugye számozott és árnyékolt is ("C" betű), így egybe nem is kellene zsugorcsövezni...csak hát költségek...
Gégecső? tudod te mennyibe kerül annak métere?
Jó lesz oda a zőccsárga zigszalag...#53086 viperabácsi
Vannak adapterboltok mindenféle fesz értékekre, a fenti főleg led szalagokhoz árulattakal foglalkozik. -
PROTRON
addikt
Pont azon gondolkodtam, hogy lehet biztos-ami biztos, az én külső házam esetében csak belerejtenék egy ventit.
Csak valahogy megkell majd oldani hogy csak akkor járjon amikor a gép....pl a gépházból kivezetni toldóval a 4 pines ház venticsatlakozást, arra meg egy meghosszabbított 4 eres vezetékkel lehetne rácsatlakozni és persze a 2 eres betáp 12V-al össze zsugorcsövezni teljes hosszban. Mivel gondolom biztonságilag nem szerencsés ha az alaplap csak a vezérlő jelet szolgáltatja, de a betáp a pico-psu előttről érkezik... -
PROTRON
addikt
Fúúú de irigyellek hogy pont amikor kellett megjelent az a PICO...mindig a fordítottja törtélik velem, amikor kéne valami tuti épp kikerül a listából.
Remélem akkor is lesz amikor épp nekünk fog kelleni, mert a másik boltban nettó 8,5k és 3 db fog kelleni.
Igaz az elektronikai bolt, tehát elvileg bevizsgálták hogy mennyire megbízható, míg erről az Inter-Techről korábban egyáltalán nem hallottam. Persze nálad HTPC esetén nem akkora problem bármi is van, de azért munkahelyi irodai környezetben más az elvárás.
Nálunk a kollégák nem ismerik a ki kapcsoló gombot...mármint a power gomb arra való hogy bekapcsolják a gépet és 24/7 menjen akkor is amikor munkaidőn kívül senki nem ül ott.
Mert jaj nehogy hibernálás alatt elfelejtse a megnyitott munkamenetet.Az IPON olyan téren korrekt hogy szállítási időre a legszélsőségesebb esetet adják meg, azaz ennél csak hamarabb jöhet meg.
Nekünk a 29-re ígért tápegység 1 héttel korábban, már 21 kedden beérkezett így az egész packot át tudtuk venni, szal már összeraktuk az új gépet.
Csak ahogy azt előre tudtuk nem fér bele a táp házba, szal még a moddolás hátra van. Elszámoltam és nem csak annyi kell hogy 5 mm megemeljük a fedlapot meg berakunk egy keresztmerevítést, hanem az eredeti rögzítés a ház oldalsó részén útban van szal dremmel kell.
Csak utána fogok feltolni ide anyagot róla. Amúgy szerintem faján összeválogattam, csak a HP-400-on lévő venti motorja alapból hangos 1200rpm felett...idle-ben 44 fok körül "csendes" bios fokozaton is magasabban jár, szal hosszú távon lehet noctuara lesz cserélve, de majd kiderül ha felpattintottuk a monitor hátára. Bár megnézzük hátha külsős programmal betudunk lőni csendesebb venti sebességet.#53073 Rick4
Köszi a tippet a téglatápokkal kapcsolatban, tehát azt mondod ha majd kell inkább ne akarjuk a noname univerzális 120W adapterrel hajtani 8k hufért? -
PROTRON
addikt
Én azon filózok hogy a következő 3 irodai PC számára ez a ház lesz a befutó.
A leggyengébbe Gold pentiummal, ott valszeg elég lesz ez a panel táp, a másik kettőben meg kicseréljük a hestore-os 160W pico-ra csak hogy biztosan ne égessem le magam (pun intended)...oké hogy költségileg már majdnem ott vagyunk mint a 30k-s chieftec házzal amihez adnak 120 ACDC-t, de nagyobb a szabadság és több a tartalék. -
PROTRON
addikt
válasz
apollo12 #53064 üzenetére
10/10, tökéletes, mehet is egyből a házibarkács topicba, csak hiányolni fogják(lehet én leszek) a zőccssárgát, mondjuk az AIO víz távtartóiról.
#Rick4
Hmmm valami itt nem kóser, megnéztem az INTER-TECH adatlapját és a datasheeten azt írja hogy power input 12V, 5,5x2,5-es DC csatlakozóra van szükség...honnan tudná hogy milyen panel tápot vagy pico-t rakok bele ha még én sem tudom?
Továbbá részletesen leírja hogy 12V-on 4,5A-t tud leadni a DC-DC board...de megintcsak he?
Lehet még is hinni lehet az Ő fotójuknak?
Mondjuk a 12 V-on peak 60W nem életbiztosítás a fenti esetből okulva...
[link]#Ant:
A pico vagy épp a panel tápok esetében amire figyelni kell hogy a 12V-os ágon meglegyen a teljesítmény, nehogy leoldjon a proci miatt, meg persze hogy eleve legyen rajta procihoz való 4 pin táp, mert a kisebb teljesítményűek közül nem mindegyiken van.
Mondjuk lehet hogy a melegedést is azért tapasztalod, mert a téglatápod csak 60W-ot tud leadni, a rendszer meg csúcs pillanatok-percekben 65-70-et kér és valamilyen alkatrész számára már üzemállapoton kívül kell járnia?
Megadod annak is a típusát?Hasonlót mint amit kolléga árul, kapni a Hestore elektronikai boltban (bocsi hogy rontom az üzleted, de Te téglával együtt hirdeted
)
A DC aljzat rögzítéséhez aminél menetet látsz elvileg ellenanya-t szoktak adni, mert az elég fura lenne hogy bedugot a pico-t az alaplapba, aztán meg elkezded tekergetni a DC fejet, ami által az egész vezetékezése felcsavarodik esetleg megtörik.
A téglatápod 12V-ot állít elő, ebben a felhasználási környezetben már valójában nincs megkülönböztetve 3 szálra mint a 230 esetében, mert nincs műszaki sem életvédelmi kockázat.
Simán 12V és GND a két érintkeződ.
Azért van a DC aljzatod fémből, hogy a külső részen keresztül az anya alatt megkapja a GND-t az egész fém gépházad, ezáltal kerül egyenpotenciálra. -
PROTRON
addikt
Látom pont középre esik a proci, na szép.
Csak a ragasztás lesz a nyerő Neked.
Amúgy a fentebb linkelt Akyga házikónak 18k-ba kerül a 200W-os flex táppal szerelt változata [link] bár az tuti hogy hangos lesz amíg ki nem húzod/vágod a táp ventijét belőle.
De továbbra is azt gondolom, hogy neked az már feleslegesen nagy házikó. -
PROTRON
addikt
Az inter-technél is szerepel a fotón, de a gyártói honlapon a "szállítási csomag" résznél nem írja hogy részét képezné. Úgy tűnik inkább csak azért rakják rá, hogy lásd elférnek.
A chieftec is ezt írja: "Optional AC-DC adapter with DC-DC transformer"
Vagy puding próbája az evés, valaki berendeli az alapcsomagot, aztán megnézi mi van benne...leszel áldozati bárány?
-
PROTRON
addikt
Jaja, én is jobban megnéztem.
Flexel egy mozzanat akkorára levágni azt a keretet hogy ne legyen útban, de egyébként meg 45 mm magas hűtőt ír a gyártó, szal lehet egyáltalán nem ütközne a tényleges konfigod esetén.
A paneltápot nem írja az alktrészek között ami mondjuk tényleg megdobja a költséget.
Az általam meg a kolléga által is említett IX-01B-nek ez a tápegységgel szerelt változata:
24k-ért, de máshol lehet olcsóbb : [link]
Meg nem csak az alaplap, a procihűtő is sokat segít az ötletelésben.Amúgy egy ilyen paraméterű géphez egy 9k hufos noname pico psu is elég, HA-ról meg tudsz szerezni hozzávaló ( A DC fejet jól kérdezd le előre) külső táp 2-6k huf között.
-
PROTRON
addikt
Nekem még ez is tettszett amikor ötletelésen voltam, én sem nagyon találtam olyat ami 65 mm-nél alacsonyabb és valódi hűtő fér be:
[link]
Azt nemtom hogy tényleg benne van-e a paneltáp.
Másik opció, de ebbe már csak 30 mm magas hűtő fér bele, tehát pl a 36 mm magas jonsbo hp-400 amit mostanában tesztelek nem biztos hogy belefér: [link]
Rengetegen az SSD-t egyszerűen kétoldalas ragasztóval felrakják a fedlap belső oldalára, csak szétszedéskor figyelni kell a kábelezés miatt.
Amúgy kereséskor azt szoktam, hogy nem a "mini-itx" kategóriára kattintok, hanem lejjebb görgetek és egyszerűen minden más típusra bekattintom a "nem"-et. Ugye amibe ATX elfér, abba mini-itx is, de ha beállítom hogy nem akarok olyat látni amibe ATX fér, akkor azokat kiveszi a listából. -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #52995 üzenetére
Az hogy az adott táp venti mikor kapcsol, azt a topic nélkül is megtudod nézni, hang erőre meg úgyse fog tudni neked senki válaszolni, mert az szubjektív, neked kell meghallgatni.
De amúgy pl Be quiet úgy is elkülöníti a bronze és gold tápegységeit, hogy az általam fentebb rendelt bronze-ban lévő venti 9 dBA-val hangosabb max terhelésen (30 vs 21).
Ahol mi fogjuk járatni kb 50%-on ott csak 3-al (12 vs 15), de ugye a dBA skála logaritmikus, tehát 3-as érték különbség nem egyszerűen "25%"-ot jelent.A 3060-as az sima, vagy TI lesz?
Elvileg az XBOX series S-hez hasonló játékélményt tudsz összehozni, nyilván az önálló kártyában van potenciál magasabb minőséget elérni, de kiinduló pontnak valamit ilyesmi.
Meg ugye függ a procitól is, mit bír max órajelen, hány magon, van-e valahol bottleneck, mert szerintem a fenti 10105-ben kellene hogy legyen.Keress rá youtube-on.
#5997 Rick4
Ahogy az egyik hazai youtube celebkedő 3 betűs boltosok csinálják(ez itt nem a reklám helye), proci tároló dobozból kialakított "spatulával"?
Én is abban hiszek, csak nem merem túl tolni, nehogy lefollyon, emiatt lehet kicsit "alul méretezek"... -
PROTRON
addikt
Na felmerült egy másik "irodai" PC leváltása is, i3-2120-al szerelt AIO-ról új bolti PC-re.
Az ár ugye AIO terén kb 250-nél kezdődik (11400T-vel szerelve), oprendszer nélkül.
Szal olyan mini konfig kell, aminél nem fontos a bővíthetőség, de megérje az ár különbség legalább 24 colos monitorral együtt a szöszölést.
Teljesítmény terén a fenti 11400T-re lehet szükség havonta 1-2 óra Autocad miatt...ezért nem opció a celerongy, pentium, meg gyengébb i3-asok. pl i3-10320 már jó lehet...nagyon szemezek a Deskmini h470-el, mert a jupiterrel ellentétben olyan bolt is árulja, ahol nem kell előre bankkártyával fizetni azért hogy utána készlethiányra hivatkozva lemondják és várhatod a visszafizetést...legalábbis a vélemények alapján.Szerettem volna Ryzen-t, de nincs értelmes alternatíva árban.
A legjobb talán egy 2600G lenne de nincs boltokban. -
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #52969 üzenetére
Igen, csak hogy 8.-án ajánlotta, mivel 7.-én vetettem bele magam az egész összerakósdiba és kezdtem kérdezősködni...6-14 között nem lehetett elérni boltban.
Hát a Dell U2410-nek eléggé masszív a tartókonzolja, remélem elbír 4 Kg-ot...ugye az akyga házikó kicsit vérszegényebbnek tűnik.
Tápra 0,9 kg-t ír a be quiet, a hűtő kb 0,5 kg, alaplap meg egyebek még max 1,3 kg lehet...szal kb 2,7 kgnyi alkatrész megy bele, szal elvileg működhet a koncepcióm.amúgy még az NFC Skyreach S4Tiny is faja a modularitásával, csak abban meg a tápegység oldali korlátozottság nem tettszik...idehaza nem találtam hdplexet boltban. :S
Szendvicselt közös cpu+gpu DIY hútővel meg is van az XBOX S méret. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52967 üzenetére
A fenti konfig már összekészítés alatt áll, majd a következőre tényleg megfontolandó.
Egy 11400-assal tényleg jó párosítás lehet.Amit viszont nem tudok felfogni:
Asrocknak (meg a többinek is ) kisujj gyakorlat lenne ebből bővíthető változatot kiadni. Egy H*70-es csipset gyakorlatilag hihetetlen pazarlás, az egy dolog hogy a lehetőségek 70%-át amúgyse használják ki a felhasználók, de hogy előre le is húzzák őket az alaplapról az durva.
Simán megtehetnék hogy meghagyják pl a x16-os PCIe slotot és lehessen hozzá rendelni olyan "fedlapot" előlappal, ami gyakorlatilag megduplázza az egész cucc méretét és riser kábellel szépen elférne egy vékonyabb VGA.
Meg persze a mobil munkaállomásokhoz hasonlóan dupla töltővel történhetne a tápellátás, aminek a controlja persze közösítésre kerülhet.
Tudom a 1070-es Galax Katana-ból nincs sok a piacon, de attól még lehetne erre törekedni. -
PROTRON
addikt
Azért ez a fotó amit beraktál kicsit mást takar, maga a gépháza azoknak durván súlyos eset, nekem is van kettő idehaza. Annyira rusnyának tartom őket, hogy nincs erőm hozzáérni hogy kidobjam.
Az egyedi keret nem probléma. Az viszont igen, ha annyira nehéz hogy a gépház széthajlik a súlytól.
-
PROTRON
addikt
Hmm erre csak most találtam rá.
Kár hogy feleslegesen tartalmaz low profil VGA számára helyet, lehetne annyival kisebb és akkor ha nem zavarna a 80 mm vastagság tényleg best buynak tűnik, mondjuk az utóbbi 1 hétben amikor nézelődtem nem volt készleten így nem tudtam róla:
CHIEFTEC BU-12B + 300W táp [link]Amúgy ilyen gépházak mennyire szeretik azt ha fejre állítod és feülre kerül a tápegység? Nem lesz instabil?
Egyáltalán mennyi az össz. tömege egy ilyen konfignak?
Csak hogy pl van-e értelme abban gondolkodni hogy monitor tartókonzoljára felszerelni...ha túl nehéz akkor nem lenne jó ha leborítaná a cuccost.
Köszi. -
PROTRON
addikt
válasz
zsirfecske #52952 üzenetére
Jaja amúgy tök pofás kis gép, így hogy van rajta USB-C, csak azért az a 120-as táp kicsit kevésnek tűnik, mivel feltételezem hogy akkor az alaplapi táp körökben sincs túl sok tartalék.
Szerintem max 10400-at raknék bele ha majd egy ilyen gép kellene.
Jól látom hogy ehhez az asrock már nem mellékel proci hűtőt?De ha meg már nem AIO, akkor azért a bővíthetőség lehetősége szempont, mert kitudja mit hoz a jövő. Ezért lett inkább ITX.
Elvileg így a "rendelési státusz: beérkezés alatt"-i fenti konfig a következő 5 évre tuti hogy elegendő alapgép. De ahogy elnézem utána is még 5 évig simán elegendő lesz az akkori irodai környezeti szoftverekhez, figyelembe véve hogy ma már egy wordnek is mennyivel nőtt a gépigénye egy 2000-es wordhöz képest, miközben továbbra is csak egy szövegszerkesztő.
Jelenleg ha tényleg sikerül a HP-400-al lehűteni és a táp is elegendő, akkor pontosan annyi és akkora amire jelenleg szükség van.
Ha a jövőben jön extra igény, pl dGPU, akkor ki lehet egészíteni...ugyanekkorka dobozba mint az Akyga szépen mellé lehet tenni riser kábellel. Aztán lehet hogy a oda már a táp is kevés lesz, de azon a hídon majd akkor motorozunk át azzal az oldalkocsis példánnyal.Árban most összeraktam, ugye Asrock-Asrock, csak az általam választott alaplap 1-el újabb, tehát proci cserében rugalmasabb. Így mindent egybevéve (ház minőséget még nem ismerem) kb 13500-al drágább a bővíthetőség lehetősége. No meg ha akarnám +4k az előlapi USB-c.
No meg persze majd az extra riser kábel meg "oldalkocsi" a mocira...ui.: ezúton jelzem elvileg mi húztuk be az utolsó Avengers 10600k-t...olcsóbb volt mint a nem "díszdobozos".
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52941 üzenetére
Köszi a tippet.
Viszont erre az árkategóriára akkor áldoznánk ha ki lenne használva az usb-c az előlapon...ja és ha lenne bennük az előlapon.
Jól néznek ki és értem a minőségbeli különbségeket, azonban nem nézegetni vesszük, nem is folyton átszerelgetni, hanem dolgozni rajta. Nem is jó ha figyelem elterelő dolgokkal veszed körbe magad szerintem.
Miután 1x összeszereltük lehet hogy haláláig egyáltalán nem lesz kinyitva...mármint a kollégákat ismerve 3 évenkénti 1X sűrített levegővel való kifuvatáson kívül nem lesz egyáltalán hozzáérve...megszokták az AIO-kat.
Még a kikapcsoló gombhoz sem ( mert hogy így nevezik, mivel általában hagyják munkaidőn kívül bekapcsolva a gépeket hogy megnyitva maradjon a munkamenet).Aztán lehet hogy a jövőben változni fognak az igények 3D-s téren és kellhet bele egy dedikált VGA, akkor meg majd egyben lesz cserélve a ház+táp.
Igazából a ház mindenképp el lesz dugva, ha sikerül beleférni a fenti említett Akyga házba és tényleg elbírja fizikailag a konfig tömegét, hozzá tapasztjuk a Dell monitor tartókonzoljára egy "U" alakú elemmel...már ha az is elbírja.
Másik opció hogy az asztal alatti gurulós fiókba lesz eldugva. -
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52928 üzenetére
Naja én is arra jutottam a Xbox series S hivatalos befoglaló 2,699.125 literes térfogatával és halk ventilátoros (de van benne, nem fanless) kiszerelésével kapcsolatban:
-HDPLEX 200W tápegység és 24 pin DC-ATX átalakítóval,
-egyedi építésű szendvicselt hűtőegységgel (CPU+VGA-t közös egységgel, továbbá a külső házat is felhasználjuk hőleadóként) kell dolgozni, hogy a VGA beforgaratható legyen az alaplap fölé, és akkor mehet bele egy teljesítmény korlátozott 3060 TI,
-egy szintén lekorlátozott 8 magos amd procival.
Így elérhető a fix-re kötött 60 FPS szép grafikával, amit valójában tud a series S, a papíron szereplő ígéretekhez képest.
Mellette mint PC sokoldalúbb a felhasználhatóság és a kiépítés ára nem volt megkötve.
Alaplap terén is meg kell válogatni hogy melyik mini itx-nek hogyan bonthatóak a hátlapi elemek hogy elférjen a közös hűtő.
De működőképes, csak időm nincs összerakni, de ha valaki kifizeti (khm....) a munkaidőt szívesen kiveszek szabadságot. -
PROTRON
addikt
Köszi, azt látom hogy a 40x valamivel alacsonyabb mint a jonsbo HP-400...jól látom? Mert akkor először megpróbáljuk azzal aztán max váltunk.
A venti váltás valszeg kelleni fog, mert a HP-400 főként full fordulatszámon hozza a jó értékeket, az meg 3000 rpm-et jelent.
De van felesleges 120-as cpu ventim másik prociról, szal tudjuk majd tesztelni. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52918 üzenetére
Tesztekben ahogy nézem a 10600-as 120-130W körül tetőzik, persze nem FPU teszt alatt. Az még csúnyán megdobhatja.
Ettől függetlenül az OPP beleszólhat a dologba, ha nem erre van kimatekolva annak a 250-es tápnak az a 12voltos ága amit épp terhel.Ez viszont most egy kicsit megijesztett, mert a fenti, 250-es tápnap is ugyanúgy 2 db 12V-os ága van,e gyenként 13A terhelhetőséggel, mint a 300-as Be quiet-nek...ha Neki levágott, lehet nekem is lefog.
-
PROTRON
addikt
Tényleg fogas kérdés a hűtő, eredetileg csak ráböktem az IS-47-re, mert néztem hogy a 4 hőcsöves HP-400 leveri a Blackridge-t, meg a Noctua L9-et is. Mondom magamnak hasraütésszerűen hogy akkor a 6 hőcsöves IS-47 csak jobb kell legyen, erre bakker ma nézem a videjókat hogy el van szúrva tervezésileg és valszeg a túl vékony lamellák miatt nem tudja elszállítani a hőcsövekről a hőmennyiséget full terhelésen.
Tehát a Blackridge-t próbálták budgetolni, csak túl tolták a Bélák és túl könnyű lett.Legalábbis Ryzen 3600-as tesztből ez jött le (aztán lehet tévúton járok és a 10600k alatt jobbak az értékek):
IS-47K [link]
HP-400 [link]Lehet végül kénytelen leszek még is költséghatékony lenni azzal a HP-400-al, csak a Blackridge halkabbnak tűnik...
-
PROTRON
addikt
húúú, előzőleg nem vettem észre hogy mialatt beírtam a válaszom, jöttek még válaszok.
Kicsit elbeszélsz mellettünk.
10600k jelenleg olcsóbb mindenhol mint a sima 10600-as...elvileg 570-es lapban ha akarom vissza kéne tudnom venni a teljesítményéből ha szükséges lenne.Én táp oldalról nem 250-est, hanem 300-ast választottam, pont a Te tapasztalatod miatt, hogy hátha a későbbiekben elbír mellette még egy gyengébb VGA-t, bár valószínú ahhoz már 400-as kéne, csak az a +20k felár jelenleg felesleges.
A bronze és a Gold között ezért vaciláltam, nomeg a belső alkatrészek minőségében is kell hogy legyen pár hajszálnyi különbség.Viszont a hűtési oldal nem mind1, oda egyelőre IS-47K, de most láttam tecsőn videjót, amiben csúnyán alulmaradt pl a cryorig c7-el szemben...
Szal tapasztalatotok szerint 47 mm vagy az alatti magasságú hűtők között melyik a legjobb? és árban?
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52905 üzenetére
Igen, már sörözés után voltam és fejfájós álmosan.
Köszi, akkor power 2-es lesz, ha csak nem tér vissza a 3-as, mert pl amazon azt igéri hogy szeptember végén biztosan lesz készletük belőle, tehát feltételezem hátha idehaza is kapni lehet, tehát van értelme várólistára feliratkozni.
Azt néztem hogy ha kap levegőt a TFX ventije, akkor elméletileg 65mm magas egy ilyen power 2-es táp, az a 70-be matematikailag belefér.
Mivel a procihoz való hűtők amúgy is 40mm magasság felett kezdődnek így lett belőve a 70-es ház vastagság.Amúgy a konkrét konfig egyelőre így néz ki:
Asrock H570m-itx/ac (lehet végül még is a Z590-es lesz, de nagyon nem akaródzik a felesleges költekezés);
NEM tuningolt 10600k, kell az 1 szálas magas burst teljesítmény és mert jó árban van jelenleg;
ID-Cooling IS-47k - jó lenne top flow hűtő, de ebben a méret kategóriában ez tűnik elég erősnek hogy elbírja a 10600k-t és jó árban is van, remélem tényleg csendes.
2x8GB LPX 3200 CL16 - szintén az ár érték arány miatt.
Kingston A2000-500.A befoglaló ház összege terén nem mennék 25k fölé.
PL: a barkácsolós énemnek nagyon megtetszett ez a kis "vacak" : [link]
tudom csak flex tápokra lett méretezve, de ha megemelem a feadlapot egy távtartó lemezzel és az előlapot kib...om a kukába(mert randa), még akár jó is lehet csak elsőre kicsit tartok a lemez vastagságtól így látatlanban. de a felesleges elülső tartományban legalább a TFX kábeljeit el lehet rejteni. -
PROTRON
addikt
Ilyen nincs...hétfőn reggel 7-kor akarom lefixálni a főnökkel a mini-itx konfig rendelését, erre pont eltűnik a boltokból a 300as be quiet tfx power 3-asa...mármint a GOLD változat...vagy az van hogy 2-es verziót veszünk de goldot, vagy elengedjük a goldot és inkább bronz...vélemények?
Tudom, túl jó dolgunk van hogy ez a first world problem...aztán majd a főni szívrohamot fog kapni amikor megtudja hogy gépházat egyedileg kell majd fabrikálni az igényeihez.Amúgy asrock H570m-itx/AC-val kapcsolatban van valakinek nagyon lesújtó véleménye?
Ugyanannyiért van mint a MSI B460 gaming edge amit előtte kinéztem, csak proci topikban azt javasolták hogy inkább 500-as szériát érdemes...meg 10600k-t, amire épp rábeszélem magam hogy majd lenyomjam főni torkán a +20k költséget mert hogy kell az Avengers különkiadás (a 10320-hoz képest amiről meg az összes internet le akar beszélni).
Durva hogy jelenleg olcsóbb a K mint a non-K...remélem hétfőn reggel 7-kor is az lesz.Jah még1: tud valaki kisebb mint A4-es lap méretű, maximum 7 cm magas hazai boltban kapható házat nem túl drágán? Tehát max (de a kisebb jobb) 190*280*70, amibe belefér a TFX táp(vagy valami hasonlóan kicsi amit jelenleg idehaza megkapni) az alaplap mellett, mivel nem kell bele VGA.
-
PROTRON
addikt
válasz
Graphics #52853 üzenetére
Köszi, persze hogy tudtam csak nem sejtettem.
Elméletileg a tecsőn lévő videók szerint nem megy 90W fölé a 10500. Mármint azon videók szerint ahol a 10600k stock órajelen nem megy 105W fölé.
1 db 4 pin EPS elvileg 100-at biztonsággal el tud látni, aztán majd nézem mennyire lágyul meg.
Ilyenkor csak figyelmeztet az alaplap hogy nincs bedugva a másik 4 pin de egyébként nem akadályozza az indítást jól tudom? Sose kellett még ilyet meglépnem ezért kérdezek hogy jók-e az infóim.Még az is kérdés hogy ha nekem az 1 szálon történő minél magasabb órajel a lényeg, Intel cpu-ból van esetleg a 10500-nál olcsóbb lehetőség? Pl 10320 papíron 1 szálon többet tud, bár kevésbé időtálló a csak 4 mag, illetve kevesebb chache miatt.
AutoCAD program az 1 szálon minél magasabb órajelet szereti és csak hirtelen burst-re van szükség a mi felhasználásunkhoz, nem dolgozunk olyan fileokkal ahol 10-30 perceken keresztül kell számolgatni. Bár nem tudom a chache kezelésével mi a helyzet, lehet ott elvesztem azt amit mhz miatt nyernék.Ryzenből jelenleg amit látok hasonló árban az 2600x, de az gyengébbnek tűnik.
-
PROTRON
addikt
"FPU teszten elvérzett"...pont emiatt félek. Nem akarok főni előtt leégni.
A Be quiet power 3, 300W-os TFX tápon csak 1x4pin CPU tápcsatit látok, egyelőre i5-10500 a cél, ami elvileg kicsit kevesebbet kér a Te 10600-asodnál...
Szabad rákötnöm arra az 1x4 pinre? nem fog leállni, vagy a vezeték túlmelegedni?
Villamosságisként az elméleteim azt mondják működnie kell a dolognak, de szintén az elméleti tapasztalatom mondatja hogy a 10600-asodat vinnie kellett volna a 250-esnek.
Ugyanakkor GOLD tápokból, amiben már megbíznék a következő kategória az említett silverstone 500W-os...árát tekintve nem mind1, csak magyar bolti vásárlás jöhet szóba.Még az érdekelne hogy ti megkísérlnétek-e azt hogy levenni a low profil proci hűtőről (pl: ID cooling ISK-47k-ról a ventit, tehát "passzívként" használni a fenti procin úgy, hogy rögtön mellette ott van a táp elszívó ventije, meg belső terelő lapokkal irányítani a légáramlást, hogy tényleg a hűtőn keresztül szívja a levegőt, még az alaplapi elemek hőjét is...
Add on: abból az AERO ITX-ből nem fognak tudni eleget gyártani a valódi tömegek számára...remélem beálltatok a sorba, majd 1-2 év múlva ideér.
-
PROTRON
addikt
Öhmm bocsi, de ezzel a gondolatmenettel az alza eseteben nem értek egyet. Mint nem magyar cég, ráadásul az embwerségellenes szinten idegesítő reklám figurajuk miatt én is tartottam tőlük mint a tűztől...de sajnos mint nagy cég megtehetik hogy akkor is bevállalják az egység gatanciálid cseréjét anikor egy kis cég kénytelen visszautasítani, mert őt is elutasítja a nagyker. Az alza mint nagy cég be tudja nyelni a veszteseget par darabnal. Ettol fuggetlenul en is irtozok a naluk torteno garanciaztatastol...hallani jot is rosszat is. A varakozas eetem hogy neked gond, de meg lehet oldani...viszel lapost aztan meg valaszolod azt a par emailt, legalabb nem terelik el a figyelmed. :)
-
PROTRON
addikt
Szerintem is korrekt kis gép, bár azért vannak fentartásaim:
1650 lehet hogy ma már idejét múlt, tehát akinek nincs szüksége gpu erőre, annak felesleges, akinek meg igen annak meg kevéske...elegendő lenne az iGPU, ellenben kifizettetik Veled.
A proci terén személy szerint nem tudom hogy napi használatban mennyit tud egy ilyen "H" proci, viszont az tuti hogy ha tényleg tud akkor azok a ventik visítani fognak...ahogy a hasonló mini konfigoknál megszokott.Gyakorlatilag hasonló teljesítményt pakoltam ma papíron össze mini itx konfigban, ház és VGA nélkül
A fent kérdezett tápegységgel, ami lévén mini itx elbírná a 1650-et.
Mivel céghez lesz, így muszáj az új alkatrész számlával...így kereken bruttó 200k jó magyar forint lett, i5-el, 16GB V-LPX, 500-as A2000-el...
Csak még gondolkodom hogy jövőállóan, tehát ha még is bekerül egy rendes VGA hogy rendes 3D CAD-elni lehessen ne csak 2D-t, lehet kellene egy 400W-os...csak TFX-ből nem találok most a boltban legalább gold-ot óccóért...a következő szint a silverstone tfx 500 42-ért...[link]. De ezen legalább tuti a 2x4 pin CPU táp...
Csak nem tudom ez mennyire hangos a 80-as ventivel, a be quiet halknak tűnik.No meg a koncepcióterv az hogy 2 fém lemez közé befogom a tápegységet és mellette meg ott a teljes konfig, a proci hűtővel. A táp ventije befelé fordítva, a terv hogy ne kelljen másik venti a gépbe.
Amúgy B460I lapokról mi a vélemény a fenti felhasználáshoz?
-
PROTRON
addikt
válasz
tippm86 #52816 üzenetére
Megint? Nem is lett befejezve, elvégre még(!) nem készült el.
Tokaji-t szeretem.Amúgy on: valakinek van Be quiet TFX power 1,2, vagy 3 tápja használatban?
Mennyire gáz hogy azon csak 4 pines cpu csati van a komolyabb 1200-as alaplapokon (mármint amire céges melót rámernék bízni) azokon meg 2x4-es? i5-10400-at hajtana...
Illetve még kérdés hogy a 300W mire lesz elég a jövőben, tehát ha kiegészül egy már nem belépő kategóriás VGA-val nem lesz-e kevés...nyilván teljesítmény igény terén szigorúan 3070 alatti kategóriából kerülhetne bele valami... -
PROTRON
addikt
Lejárt az időkeret. :@
A második videójában, a teszt eredmények között azért valahol rendetlenkedik a kisördög.
Összevetette egy bolti 120-as AIO-val és durván nagy a különbség a bolti változat javára, amit Ő azzal magyaráz hogy szerinte jobb minőségű a radiátor.
Még a noctua NH-L12s is jobb eredményeket produkált, a bolti AIO azt is elverte.Szerintem sokkal inkább maga a radiátor elhelyezéssel van a gond, tehát hogy a hőleadó felület a hőfelvevő mellé került, így leadás közben valamennyi hő terhelés vissza fele megjelenik a processzor körül.
Ha csak annyit csinál hogy kiforgatja szintben az alaplap fölül és keresztül fuvatja, szerintem ugyanazt fogja eredménybe kapni a boltihoz viszonyítva.
Vagy az is megoldás lehet hogy a radiátort teljesen átalakítani:
4 db 60x60x20-as radikat gyártani és "soros" felépítésben egymás mögé tenni, hogy az egyes radik közé pakolt 60-as venti keresztül fújja az így előálló hasonló méretű felületet. Erre szendvicsezésre gondolok, a méretek ne zavarjanak meg: [link]
Így magasságot sem veszítene és a hőmozgások iránya változna. -
PROTRON
addikt
válasz
Mbazsika #52727 üzenetére
Csak egy apró megjegyzés: elhiszem hogy minden egyéb igényeit kielégíti a gép csak a 720p youtube hiányzik, de mi lesz ha jövőre a kedves programozók olyan elemeket tesznek kötelezővé a youtube kódolásában, hogy minimum 1080p-re alkalmas gép fog kelleni akkor is ha egyébként nem igényelné?
Van idehaza olyan régi gépem ami simán elvinné a 720p youtube-ot matematikailag, néha sikerül is neki, de közben meg a olyan kódokat használnak hogy biztosan akadozzon...
Ez állítólag nekem jó...nem nagyon érzem ezt.Tudom a pénz az úr meg a víz, de sajnos olyan világot élünk hogy muszáj az ember megtervezni a kiadásait...lehet eleve jobban járna egy komolyabb tablettel és akkor androidon megint mások a tecső beállításai, ott érdekes ugyanaz a proci erő még is képes elvinni amit kell. : O
-
PROTRON
addikt
válasz
PROTRON #52177 üzenetére
Hmm...picit visszahozom ezt a problémát, lehet még sincs akkora gondom mint ahogy itt jó pár commentben írkáltam.
Érkezett pár új CAT6 kábel és most azzal használva nem jelentkezik böngészőben a korábban említett akadás, tehát hogy hosszú másodpercekig nem reagál a böngésző amire azt hittük hogy a DC táp csatival van a nagy gond. :S
Ilyennel találkozott valakit? Tehát hogy a hibás cat5e lan kábel kiakassza az egész win7-es gépet? -
PROTRON
addikt
Ha megfigyeled ezek 2 küön mondatban voltak.
Az elsőben válaszoltam a probléma felvetésre. Műszaki eNber vagyok, tudom hogy mindenre IS van megoldás.
A másodikban részben kifejtettem hogy nekem, aki régi eszközeim vannak amiket szeretek és nem cserélném most külön pénzekért az egyébként működő dolgokat, azok esetében bemutattam hogy a 4 port biza kevés lehet átlag józsinak, inkább a 6 az arany középút szerintem.
Meg a c-s pendriveot amit épp valaki kontakt áthoz, tényleg nem fogod tudni a 4 db A-s portba bedugni.
Csak életbeli példákat hoztam átlag felhasználóktól. -
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #52604 üzenetére
Igazából ha jó monitorod van, akkor a bill-egér-hang mehet mind a monitorba és akkor már csak 1 monitor kábel meg 1 usb megy az alaplap irányába.
Ha nem ilyen a monitorod, akkor szerintem usb-k terén kell a 2 db 2.0, 4 db 3.0 vagy erősebb, meg 1 db c-s. A mini gépemben csak 4 db 3.0-A van, kevés: egér, bill, webcam, scanner....hova dugom fel a c-s punidriveomat? -
PROTRON
addikt
Igen, elhangzott a kulcsszó. Mi a lényege a mennyiségnek a végfelhasználói árhoz? A végfelhasználót nem érdekli hogy az eladó 100 db-ot árul, vagy 1 db-ot. Erről egy szó sem volt.
Arról írtam hogy aki évente 100db-ot ad el, az látja a piaci folyamatokat hozzád képest, aki meg megveszed első józsikától a túlárazottat mert épp kellett egy általad épített konfigba és emiatt napi szinten azt látod hogy a bányászok miatt felment valaminek az ára ideiglenese, meg hogy úristen, már 2 hónapja nem lehetett olcsóbban kapni.
Egy kereskedő éveken át látja hogy mennyiért tudta eladni a terméket, nagyobb a rálátása nálad. Nem azért mondta mert tőlem vásárolt volna. Egyszerűen ezeknek ennyi az értékük. 15k esetén már jobban megéri újabb generációt keresni.De én innentől hanyagolom ezt a beszélgetést, 3x leírtam a lényeget, de nem akarod belátni hogy a racionális vásárlás az nem egyenlő fillérba.ással és egyáltalán nem elítélendő, ellenben a túlárazás és annak megmagyarázása, majd másikat "A" hibásnak titulálni (nem Te, de sokan csinálják) na az igen.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #52570 üzenetére
EVGA-nak van olyanja ami a vga mellett elvezeti vizszintben, jobb lenne ha inkább beraknál a beépítési környeztről fotót hátha tudunk ütletelni.
-
PROTRON
addikt
Értem én hogy Te 15 éve figyeled a piacot, de ebből mennyi időn át voltál aktív nagymennyiségben kereskedő? Mert addig ebben a kérdésben egészen konkrétan 0-val több a tapasztalatod mint casual vásárló nálam.
Mert tavaly, amikor 6-7th genes procit kerestem fél éven át ÉN is figyeltem(azaz pontosan azt csináltam amit Te) a 6.th genes piacot és bizonyíthatóan a celeronyok 4, a pentiumok 5-6, az i3-6100-asok 6-8, max ha valakinek nagyon kellett 10-ért mentek.
A nagyobb, 6400-6500 procikra már igaz amit írsz, ott el is fogadtam a piac árazását és ebből kifolyólag a véleményedet, de a fentiekre nem. Pedig én is figyeltem végül 7500T-t vettem.
ÉS azért vesznek bányászgépbe i3-ast, mert elfogytak az általad is írt minimálisan elegendő celerony és pentiumok. Mert azokat a még korábban ébredő bányászok felvásárolták.
Nem írtam hogy kell, hanem hogy szükség...emiatt ment most fel az i3-asok ára, nem pedig azért mert 15-20at érne.
Gondolom nem tudsz róla, de Te most azt magyarázod, hogy a 6-7-th genes használt piaci belépő konfigok ugyanannyit érnek mint az 1200-as belépők ÚJONNAN boltból, garanciával.
Mert csak hogy értsd 6100-ast egyes nyerészkedők még most is 18-22k között árulják használt piacon és a megfogalmazásod: "Ez a 4-5 éves procit fillérekért trend"---- szerint ezzel semmi baj...újonnan garival a pentium G6405, ami teljesítményben ugyanazt tudja na az kerül netto 19k-ba.Sőt, most nézem HA-N van g6500, gari nélkül 16k, másik hozzád hasonlóan gondolkodó meg a G6400-at árulja 24k-ért, igaz mellékeli a garit, ami nem az én nevemre szól és ebből voltak egyeseknek problémái adott kereskedőnél. Ehhez képest újonnan boltból 24,5K, úgy hogy biztosan tudom hogy ne barmolta szét előttem senki behelyezéskor, vagy ha igen akkor biztosan 100% hogy tudom érvényesíteni a garanciát.
Én azt imádom hogy "Ez a 10-20 éve még ment eljárás, hogy a 4-5 éves leharcolt agyonhasznált és a kezelési előírásokat nem betartó használt piaci műszaki termékeket ugyanannyiért akarják adni mint amikor ők vették boltban, sőt még drágábban, mert ez az ő levegőjüket szívta és különben is annyit ér mint a legújabb bolti termék...és még meg is akarják magyarázni."
-
PROTRON
addikt
Ezt nem saját kútfejemből nyaltam ki a szememen keresztül.
Elmondta a kajmár, hogy a 6100-nak mennyi a használt piaci értéke....volt mielőtt a bányászok fel nem srófolták az árakat...
A vele egyidős celeron meg pentiumokat is 4-5K-ért dobták utánad 2020 decemberében, ezt speciel 100%-ban tudom.
Ezeknek a 6th genes dolgoknak ennyi az értéke ezen nincs mit szépíteni, neki is évente több száz vevője szokott lenni, szinte ebből él, tudja miről beszél.
Ez nem fillérbaszás, ezt hívjuk racionalitásnak. Ha ezt ki akarod kezdeni, akkor az 5040-ről sem állíthatod hogy túlárazott.És mielőtt még kötözködnének, nem ráfogom a bányászokra, egyszerűen bányász gépbe nem kell i7 meg i9-es proci, elég egy 6100-as is.
-
PROTRON
addikt
Az az ssd tuti nem volt lopott.
Egyébként én azt láttam hogy 15-ért nem valósak az ajánlatok, inkább 20k, aztán alaplapból is néha kapni 10-ért, de sokszor azoknak a csipkészletével rengeteg a nyűg, inkább a 15k-s kategóriában van az igazi megbízható belépő kategória 1151-ből amit már beraksz homeserver alá.
Az egyik használt piacos kajmárral beszéltem, ő szerinte a 6100-asok 6-8k érnek valójában hisz csak 2 magos, szal örül az extra profitnak.Nekem végül 8100, 4 magos lett, 22ért...
-
PROTRON
addikt
Sajnos tapasztalatból írom hogy a globális válság részeként érthetetlen okokból de a 1151-es procik használt árai is irgalmatlan elszálltak.
30 de inkább 35k egy olyan belépő lap+cpu amit nem fogsz folyamatosan átkozni. Óvatosan, mert sok a valójában nem valós, vagy egyenesen lopott tételt a HA-n.
Persze vannak olyan, nagy mennyiségben használt piacon ténykedők akik tényleg 10k/db-ért megveszik, így ha 15-ért eladja már akkor is nyer, de nem ez a jellemző jelenleg, mert őket is lefosztották.Szerk azthittem ez a Q1900 és DC dugaszos.
Egyébként egyetértek, szintén tapasztalatból írom hogy otthoni serverként sincs akkora különbség hogy megérje 50k-ért az integrált procis alaplap szemben egy rendes itx konfiggal.
Ha tényleg a valós, 35k körüli értéken lehetne 5040-est, az "M" verziót szerezni újonnan garival, akkor jó vétel lenne.
Én a fenti Odroid H2+-al versenyeztettem az árat...azt decemberben netto 119 dodóért hirdették, + szállítás, + a kettőra áfa ....57k huf lett volna a legalacsonyabb értéken, de nincs rajta sok PCie slot és ebben nincs benne a ram, a procija 4 magos celerony.
De idleben 5W alatt eszik+ veszteség.
Ehhez képest használt piacról mAtx lap, proci, 2x4gb legolcsóbb rammal 40, meg egy 2,5G lan kártya boltból nettó 10k, szal 50k tápegység nélkül.
Ez idleben 20-35W között eszik konnektorból.
1.000W kerül Bp-n 36,3 forintba. -
PROTRON
addikt
Nekem egyetlen egy komolyabb legom volt valaha, az pedg egy vonat szett volt. Előtte csak be voltam küldve a szobába hogy tessék itt a láda lego, csinálj amit akarsz.
A vonatszettet valóban a leírás szerint építettem meg...egészen addig amíg meg nem láttam hogy a könyv utolsó oldalai 3-4 átépítési javaslatot tartalmaznak, pl hogyan lehet az eredetileg személy vonatból tehervonatot csinálni...volt belőle minden rakéta vonattól csatahajó vonaton átDe az unokaöcsémnél ezt sose láttam...elkényeztették, mindig csak megépítette, játszott vele 2-3 órát, majd felkerült a polcra. Sose értem amikor náluk vagyok.
Jaja amikor unokaöcsémmel játszottam, akkor is ez volt...kért egy szürke kettest, majd félóra múlva kérdeztem tőle hogy nem láttál egy fekete 4-est? mert kellene az űrhajómba...na ekkor kérdezte hogy hol van már az Ő szürke kettese amire félórája vár.
-
PROTRON
addikt
válasz
inf3rno #52370 üzenetére
Rendben, ez esetben szeretnék felajánlani egy új szolgáltatást:
Megveszem bármilyen termékedet 1 napra 5 forintért, aztán a piaci érték 10%-ával növelt összegért kötelezően visszavásárolod amikor másnap rájössz hogy azonnal kell.
Eredmény: röpke 10%-ért rájössz hogy mit tudsz vele kezdeni és nem porosodik.
Bevezető akcióban 1-et veszek 2-ért! -
PROTRON
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #52352 üzenetére
Amúgy tutira le akarod cserélni az alaplapodat? Tehát tényleg fontos az az 5 cm amit nyersz abba az irányba?
Mert vannak nagyon szép házikók amikbe éppen hogy elfér az mATX alaplapod, kártyát már nem tudsz belerakni, de legalább nem kéne azt cserélni.Amúgy APU-K terén pl a fenti chopin házban 150W-os táp van beépítve, szerintem az eléggé sokáig ki fog szolgálni, mert jelenleg procik, amikkel használni tudnád nem nagyon kérnek 120-nál többet OC nélkül. Max 200W-os táp amúgy mindenre Is elég egy ilyenbe, de az is csak azért hogy biztosan ne melegedjenek a tápban az egységek. 120-150-es elég szokott lenni.
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52345 üzenetére
#Sweet Lou 6-nak
Érdemes tecsőn videókat nézegetni a témában, mert Te látod hogy a költség keretedbe milyen cpu hűtő fér bele. A kolléga által javasoltba hivatalosan 43mm-es max magasságú fér el. Ebbe pl belefér egy Jonsbo HP400 ami egész baráti áron kapható, ami ránézésre elegendő lehet a te procidhoz, de a későbbi bővítéshez már kikéne tesztelned hogy mi a határa.
Másik lehetőség ugye Noctua... -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52322 üzenetére
És milyen színű levegőt keringettél?
Viccet félretéve tettszik a desing, de tényleg bátor vagy, azért a levegő még ha frissel pótolod nem olyan hatékony hő felvevő közeg bár látom rövid ideig 100-on pörgetted a procit jól fel is ment a hőfok.
Amúgy a jointok eresztését akartad tesztelni? Remélem a maxon járatott levegős kompresszorod nem okozott nem látható sérüléseket, elvégre a süvítő levegő eltérően terhel mint a folyadék.Amúgy jó elgondolás a VGA-t is vizezni ilyen kis helyen, de kíváncsi leszek a teljes tesztedre, mert sok helyütt olvasom hogy 1 db 240-280 hosszú radi kevés mind a 2 egység opitmális hőfokon tartásához.
-
PROTRON
addikt
Bocs egymagam után érkezem.
Így hogy jelenleg netezős gépnek használom a mini konfigomat, mert még mindig nem sikerült mobilizálni, kikapcsoltam rajta az intel turboját.
Valamennyit segített a fentebbi chrome böngészős problémámon, bár még mindig nem az igazi. Szal lehet még se 100%-ban a DC aljzatommal van a gond a H110-es lapban. -
PROTRON
addikt
Nu igen, ehhez már kell némi rutin PC gépépítés terén, mert a gyártók szeretnek ilyen elnevezés terén is versengeni egymással, ki tudja jobban megnehezíteni a felhasználók dolgát.
Ha jól látom akkor az "Advanced" oldalon, a "Video" részen van az "IGD" elnevezés, ami szerintem ez akar lenni.
De javítsatok ki ha tévednék. -
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #52311 üzenetére
Akkor a fenti hosszabb szösszenetem legutolsó része, amit neked írtam.
Ilyen legalább x4 to x4-et én is sokat kerestem, de nem nagyon van idehaza.
Mint linkeltem fentebb, ebay-ről 15-21 nap alatt ideér és kb 16-20 USD. -
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #52307 üzenetére
Azt sem látom az írásaidban, hogy pontosan mekkora méretű PCIe (x1, x4, x8, x16)-ot kell megoldani, mert pl HA-n vannak egész olcsó riserek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest