-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Úgy döntöttem átváltok ddr4-es konfigra, és majd már azt pakolom be a kis metisbe, de alaplapnál elakadtam. Első körben nem mitx lap kerülne, hanem egy olcsóbb lap, ami belefér, de nem tudok választani.
Gigabyte GA-H310M-H és a GA-H310M-S2V között variálok. Mind a kettő belefér, az elsőnél nincs gond, mert a cpu mellett van a pci-e sin, a másiknál viszont csak a második helyen. Így hátul ki kell vágni még egy slot helyett. Még ez sem annyira para. DE. A H-s lap esetében tudok a metis tetejébe tenni 2db 25mm vastag ventit. Az S2V-nél viszont már csak slim fér be úgy, hogy a vga bordáról leveszem a ventit. Ti melyiket választanátok?
A jelenlegi lapom is olyan, mint a H-s. Vga marad az adatlapomon lévő, és egy i3-8100 cpu jön hozzá. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #45505 üzenetére
Közelebbről nem annyira szép, de egyedi.
Na meg úgy se látszik, a funkcióját meg ellátja.
Állítólag a legújabbakban már van itt külön egy kicsit süllyesztett tartó, de szerintem a plus verzióban és ráadásul a venti is már a ledes. És igen onnan jött az ötlet, hogy van már gyárilag is. Na meg innen.
Csak az a vicces, mire elkészülök vele, lehet le is cserélem a konfigot, és akkor nem fog beleférni.
Most is majdnem átálltam AM4-re, de mivel ott horror áron van a mitx lap, és a kisebb matx-esek nem férnek be, így max az intel irány marad. Ott van H310 chipből olyan matx lap, ami belefér. Ezért is kell a +1 slot kivágás hátul, ha netán olyan lap kerül bele, akkor vga beférjen. Ventti lekapom akkor a vga-ról és a 2db 120-as slim fogja hűteni felülről.
Hazamentem, ránéztem a Metisre, áh mondom elég még nekem ez a gépecske, nem adom ezt a házat.Amúgy még tervben van egy FSP SFX táp beszerzése, majd egyedi festés és harisnyázás. De az kb 1 év mire elkészül.
Jó munkához idő kell.
-
hegegabi80
addikt
Ha már metis, én is elkészültem a plusz ssd tartóval. A 7mm-es pont elfér, legalább az oldallap elvezeti róla a hőt. Nincs alatta gumi, mint gyárilag, de nem is lényeges. Azért ferde az ssd, mert csak két csavarral löktem be, ha mind a 4 benne van akkor patentűl áll.Még hátul akarom kivágni harmadik slotnak a helyet, és pakolhatok át. A teteje meg még csak ez után következik.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #45452 üzenetére
Na látod intel oldalon ott van pl a a Giga H310M H, ez pont befér, olyan mint a jelenlegi H81M-S2H lapom. Csak az intel proci árak kicsit el vannak szállva, és szerettem volna AM4-et kipróbálni.
Amúgy a Realan ház elő lett készítve, alulra lett fúrva lyuk 120-as venti rögzítésnek, de úgy, hogy pl egy TY147A is beférjen, és még mellette elfér egy hdd/ssd a ház aljában. Csak a gépemben jelenleg 2 ssd és 1 hdd van. Nem egyszerű. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #45450 üzenetére
Nos igen, annyiért már van jobb lap is 3 év garral. De sajna akkor a metist is el kell engedjem. Marad a Jonsbo C3 vagy Realan E-D5 , bár utóbbiba még a hdd/ssd kombót kell megoldani, ha alulra ventit akarok tenni.
Egyébként még az Asusnak vannak hosszban jó lapjai, cpu melleti PCI-e slottal, csak nagyon szélesek.És neked mi van még a C2-be? Hőfokok hogy alakulnak?
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #45446 üzenetére
Nos ennek a gigának a B350-esét néztem, de azt a Jonsbo C3-ba. 17 cm-től szélesebb is beférhet, de akkor sfx táp kell bele, de a 21,5 sok lesz. Mert a sima ATX táp 86mm, az sfx 60, így olyan 18,5 esetleg 19, ami beleférhet.
Igen intelnél a 2 memória slotos lapok keskenyebbek, mint az AMD-s. Itt mindegyik majdnem olyan széles mint hosszú.
Egyébként úgy utálom, amikor sokszor még a gyártó oldalán sincs lap méret, csak hogy matx.(#45447) Speed(R): 30K már jobban hangzik, de sajna nekem még az is sok. max 20-22 esetleg, de már az is nyögvenyelős. Amúgy most néztem a Matterhorn-t, nekem nem tűnik olyan sűrűnek a borda lamellázása, de majd ha lesz időm kipróbálom rajta a szívó ventit. Bár ha AM4 lap kerül a gépbe, lehet maradok a topflow vonalon.
Na mindegy ha nem találok semmit, akkor lehet belakom a C3-at, vagy bevállalom a Biostar lapot. Végül is van arra is 2 év gari, ha addig kibírja akkor jó.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Nos megint bekattantam. MIre végre elkészülnék a metissel (alsó ventihely/szellőző, +ssd tartó az alaplapi tálcára) és költözhetne bele az 1150 konfig, kitaláltam, hogy lehet váltani kellene AM4-re. Hajt a kíváncsiság meg az 1150-et még most el lehetne adni (később ki tudja), és akkor van még egy fejleszthető konfigom.
Viszont a legnagyobb bökkenő, hogy nekem nagyon drágák az itx-es lapok. Matx-el se lenne gond, mert meg van még a Jonsbo C3 is, van hová tenni, de jó lenne maradni a Metisnél, ha már elkezdtem faragni.
DE találtam egy Biostar lapot (17,4x22,)6, ami beférne a metisbe, csak hát gondolom nem túl acélos egy lap. Igaz nem is kell nekem atomerőmű, alap felhasználás meg néha játék. És azt agyaltam még ki, ha esetleg tennék a VRAM-ra ramsüniket + topflow hűtőt használnék, akkor lehet hogy vállalható lenne ez a lap is.
Óh bakker még egy hete 12-13K-ért volt ez a lap, most meg már 18K. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #45361 üzenetére
Na kíváncsi leszek mennyiért vállalják, feltéve ha vállalják egyáltalán. A festést meg megoldja mindenki magának. De alúminiumból szetintem otthon is elkészíthető, ha még nem is lenne olyan szép, még ha nem is mindenhol hajlítással, hanem pl két külö elem szegecselésével.
-
hegegabi80
addikt
válasz
DoItYourself #45320 üzenetére
Akkor pl usb csati megoldható úgy, hogy bútorlap oldalához hozzácsavarozva belülről, kapcsológomb szintén. Ha komplett ház lenne, akkor is nyitogatni kell a szekrényajtót. Sőt az lenne a legjobb, ha pl az usb port és kapcsoló gomb ki lenne vezetve a bútorlapon, esetleg olyan helyre, ahol nem annyira szembetűnő, de még kényelmesen használható. Én biztos így csinálnám meg, a lyukacsos részen pedig 2 db ventinek kivágnám a kört is. Vagy ha nem lehet vágni akkor mehet oda venti, de nem tenném rá közvetlen a bútorlapra, hanem tennék távtartót is közzé.
Egyébként a Cougar QBX Kaze szokott alkalmanként lenni magyar vebshopokban is, de aprón is felbukkan.
(#45322) shteer: Ez nagyon ott van, mindent visz. Kell nekem is egy ilyen. Hűtésével biztos nem lenne gond, az tuti.
-
hegegabi80
addikt
válasz
DoItYourself #45318 üzenetére
Kép azért jó lett volna az érintett részről. Én lehet nem is küzdenék külön gépházzal, lehet jobb lenne simán csak beépíteni egy alaplapi tálcát, stb. Egy olyan szekrénybe épített gép. Igaz időigényesebb, de akkor nyerhetnél még pár centit. Feltéve ha nincs nagyon szem előtt.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
spgabor #45292 üzenetére
Megnyugodhatsz, a Silvretta ventivel együtt 45mm az össz. magassága. teszt+képek
Valszeg a többi is így van. Raijintek Zelos -
hegegabi80
addikt
válasz
mad823 #45199 üzenetére
Ha álló kell, akkor én megnézném még a chieftec és lc-power házakat. Bár minőségben biztos a chieftec lesz a nyerő. Pl: CHIEFTEC IX-03B-OP vagy IX-01B-OP. Esetleg még CHIEFTEC FI-02BC-U3 250W
Sőt még az Akasa-nak is vannak kis picike házai, pl:AKASA CYPHER AK-ITX04-BK12EU 120W -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #45188 üzenetére
Szerintem elég kell legyen. Én is olyan i7-re akarok majd váltani, és maradni fog a hűtő. Sőt én lecserélem majd a ventit egy 92-es scythe kama-ra, mert túl széles. Az i5 és az i7 is 84W tdp-s, így elég kell legyen. Kipróbáltam max hangon is a ventit, számomra nem volt vészes, de ez azért egyén függő is.
Esetleg még a cpu hűtő topokban is kérdezz rá. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #45181 üzenetére
ID cooling IS-50 vagy IS-60, Scythe Big Shurriken.
Nekem IS-50 van gyári ventivel i5-4440 cpu-n. Télen nem ment még 1000 rpm fölé a venti, de szerelékben van csavar normál vastag ventihez.
Még a phanteks-nek is van topflow hűtője, de az már drágább. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #45134 üzenetére
Így most már értem. Amúgy nem is tudom, minek az alaplapi tálcára az a kitüremkedés.
Én is attól félek, ha belefúrok nagyobb lyukat pl. a sata és tápkábelnek, mennyit fog gyengülni. Lehet hagyni kellene és max a táp oldalára tenni ssd-t.
Vagy mehetne az alaplapi tálca mögé is csak simán, a kábelt meg felül elvezetni, de akkor meg az alaplapi tálca peremét kellene megvágni, ami szintén gyengítene rajta. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #45130 üzenetére
Nem baj én értettem amúgy. Természetesen mindenről dobok majd képet, csak lassan haladok a projekttel, kisebb-nagyobb családi drámák miatt. Amúgy két nagyobb lyuk lenne a sata és tápkábelnek is.
Ráadásul a tetejét nem tudom eldönteni, mint legyen, de lehet első körben marad gyári állapotban, csak már végre belepakolhatnám a cuccot. Amúgy meg nem hinném, hogy az LP 1050Ti-nek nagyon melege lenne, de sose lehet tudni. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Ha már úgy is szót ejtettünk róla akkor metis tulajokhoz fordulok kérdésért.
Akinek az újabb fajta van, ahol az alaplapi tálca mögé lehet tenni ssd-t, nem sül meg nagyon? Kap rendesen szellőzést?
Csak mert nekem nincs ott hely gyárilag, de mielőtt összeraknám a gépet akarok barkácsolni oda egyet. Jelenleg 1 ssd és 1 hdd van, de lehet bővíteném még egy ssd-vel, így próbálok előre gondolkozni. Aztán lehet mégsem kell majd a hely, de jobb ha meglenne. Amúgy semmi komoly, csak vágok helyet a kábelnek, meg 4 db lyuk a csavarnak. A 7mm vastag ssd koppra befér. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #45115 üzenetére
Ott valami más gubanc lesz nem a táp, ha az lenne, akkor szerintem újraindulna a gép vagy csak leállna.
Lehet a böngésző kavar be.Nekem pl hdd-ről ssd-re, majd másik ssd-re klónozott win7-ről 10-re frissített, alaplap cserét túlélő oprendszerem van, azaz jó pár éves már és még semmi gubanc nem volt eddig (kopp-kopp-kopp). De azért már illő lenne újra tennem, csak még nem szántam rá magam.
(#45116) Grave444: Ejnye-bejnye
, metis az nem tesz ilyet, az nagyon szereti a vagdosó furkáló gazdáját, hiszen semmi kárt nem tesz benne.
-
hegegabi80
addikt
Jaja ennek a cpu-nak nem kel 2500 rpm. Nekem most IS-50 van rajta, gyári 120-as venti max nyáron nagy melegben megy 1000 rpm fölé. De maxon se vészes. A metisbe már nem fog elférni, ezérz vettem rá 92-es Scythe ventit a gyári helyet (300-2500 rpm) így lesz benne tartalék, bár nem hiszem hogy szükség lesz rá. A gyári ventitartót is leveszem a 92-es meg megy rá dróttal.
Csak ennek az újnak megtetszett a fekete-fehér összeállítása. -
hegegabi80
addikt
Ez az ID-Cooling IS-40X tetszetős kis darab, csak hát a venti rajta lehet kissé hangos. Bár nekem van egy silvretta még csak kipróbálva volt a ventije másik bordán, de nem volt vészes.
Esetleg tervezhetnének rá 20mm vastag ventit is, az olyan arany középút lenne.
Amúgy meg úgy utálom, amikor kijönnek valami új cuccal, egyből rám jön a cserélhetnék. Még jó hogy ezek nem olyan nagy tételek. -
hegegabi80
addikt
Noh már úgy is olyan rég volt szó metisről.
Elkezdtem végre a faragását.
Első körben alulra perforálok egy 120-as ventinek helyet, ha esetleg át akarnám fordítani az elhelyezést alsó vga-sra. A második kör az alaplapi tálca hátulján ssd hely kialakítása, mint az újabbakon.
Végül csigafúróval álltam neki (3,2-es kobalt, ez volt itthon), mert nem volt lépcsős fúróm. De igyekeztem szép lassan fúrni, a fele kb kész, majd aztán jöhet a sorjázás. Lépcsős fúrót mindenképpen beszerzem, lehet a többit azzal fogom kifúrni, bár az meg 4-től kezdődik, így fúrhatom át a többit. A legvégén a teteje jön, de lehet azt már nem perforálom hanem kivágom és teszek rá valami szép ventirácsot. -
hegegabi80
addikt
válasz
eastsider #44923 üzenetére
Igazándiból még nem volt felhasználva, vagyis a Realan házra rátettem, de végül nem került bele a konfig.
Majd megnézem neked pontosan, ha otthon leszek melyik van nekem.
De jó a tiszta gumi is, az magasabb és keskenyebb, míg a műanyag szélesebb és alacsonyabb.
Metis alá talán a gumis mutatósabb, meg talán jobban el is nyeli a rezgéseket, mert a másik az jóval szélesebb, tömör műanyag nincs sehol gumi, az inkább nagyobb házakhoz jó. De ha kell ráteszem majd és lefotózom vasárnap.
Egyébként még kábelharisnyát is vettem innen, ha budapesti vagy, akkor könnyebb beszerezned. -
hegegabi80
addikt
válasz
eastsider #44919 üzenetére
Én meg Adam Hall gumilábat meg műanyag lábat vettem aprópénzért. Ráadásul leküldték a miskolci partner boltjukba, így csak oda kellett elmennem érte, nagyon rendesek voltak.
-
hegegabi80
addikt
Nos kérdeznék egyet én is. Végre van egy kis időm metist faragni, de elakadtam.
Első körben az alját akarom perforálni (lyukakat fúrni), készítettem is sablont. Természetesen úgy, hogy megmaradnak a hdd/ssd rögzítő helyek is.
A sablont hová érdemes tenni és a pontozást/fúrást melyik oldalról érdemes csinálni? Tehát honnan lesz szebb?
Bár az alján nem érdekes, de a tetjét is lehet így csinálnám meg, ott már érdekesebb. De ha elcseszem, akkor kivágom telibe és megy rá valami rács.
Vagy vágjak egyből kört a tetejére? -
hegegabi80
addikt
Esetleg ha topflow is szóba jöhet, akkor lehetne pl IS-50, vagy IS-60. Az újabb készletekhez már van AM4 kit is. Nekem nem volt, írtam a support-nak, meg csatoltam a számlát és ingyen küldtek.
Jah és gyárilag 15mm vastag a vebti, de nekem adtak hozzá hosszabb csavart is, így bármikor tudom cserélni 25mm-es ventire. De eddig nem volt rá szükség, most terhelésnél max 900 rpm-en megy, nyáron ment fel néha 1400 körülre.
Nálam egyenlőre marad az IS-50, vettem hozzá 92-es Sctyhe ventit. Leszedem a gyári 120-as rögzítőket, és dróttal rögzítem a 92-est. Egy próba már volt is, eszméletlen jó lett, a scthye venti alapon 300 rpm-en forog és úgy tartja azt a hőfokot, mint a gyári 120-as venti 600-700 rpm-en. Íg legalább nem fog sok helyet foglalni, de még is hatékony lesz. Ha meg idővel váltok, akkor mehet vissza rá a gyári vagy 25-ös venti. -
hegegabi80
addikt
Igen, ezért is merném megcsinálni, mert nem egy nagy hőtermelő. Csak sajna a ventit nem tudom a vga-ra kötni, mert az csak 2 pines. De jó lesz az alaplapról is.
Amúgy az 1060 se egy olyan nagy kazán még, bár többet eszik a kisebbeknél az biztos, de még mindig nem egy 200W hőtemető. -
hegegabi80
addikt
válasz
Mercutio_ #44891 üzenetére
Miért, amikor én megvettem a Kolink 350 W-os SFX tápot a boltból, felbontottam és tök új szaga volt. Olyan jó műanyag, fémes papíros, nem győztem szagolgatni. Ez olyan új szaga volt a tápnak, jól eset.
Aztán néhány nap után már nem annyira volt ilyen.
Sőt amikor megvettem az Alpenföhn Brocken Eco hűtőt is, annak is ilyen szaga volt.Na de amikor megvettem használtan a Scythe Shuriken rev B. cpu hűtőt, na annak meg jó dohányfüst szaga volt, kellet pár mosás és pár hét szellőztetés mire megszűnt.
Nos nem is tudom melyik volt a jobb. -
hegegabi80
addikt
Noh úgy is olyan régen volt már szó metisről, hát kérdezek
Tehát adott egy metis és a jelenlegi rx 460 karimat cserélném egy gtx 1050Ti-re, ami viszont nem normál magas hanem LP. méghozzá 2 ventis MSI. Ez nem hinném, hogy terhelés alatt is halk maradna, de mivel ki lesz vágva metis teteje a szokásos 2db 120-as ventinek, gondoltam leveszem a két kis ventit a vga-ról úgy is közel van hozzá a 120-as. Szerintetek ez így elég lenne? -
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44684 üzenetére
Ebben is van valami. Ugyan is ha jól belegondolunk tegyük fel terhelés alatt 60-65 fok a cpu. Ez ugyebár jobb esetben a magra vonatkozik, de ha még a kupak is mindegy. Mire a hő átér a bordára az már tuti 45-60 fok körüli lehet, mire a venti lefúja a bordáról a levegő már jó ha 35-40 fokos jobb esetben. Nos ez a szintén 60 fokos meleg alaplapnak tuti hidegnek számít. Ezeket csak arra alapozom, hogy amikor megfogom a bordát éppen hogy csak meleg, és a venti elé teszem a kezem langyos levegőt fúj.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PainKiller13 #44674 üzenetére
Ez érdekes dolog egyébként, van is benne valami amit mondasz. Viszont az összes topflow kialakítású cpu hűtőn így van a venti.
(#44665) Patice: Ha jól látom előtte egy Alpenföhn borda volt a cpu-n passzívan és csak a hátsó venti volt? miért cserélődött le, kellett a plusz hely? Csak ne lenne olyan randa színe annak a noctua ventiknek.
-
hegegabi80
addikt
Pedig tökre úgy néz ki, mint ha füst színű lenne. Nekem is megvan most már majdnem minden hozzá.
Már tervezem is a vágásokat rá. Egyenlőre nekem marad a gyári plexis oldala, majd később lesz teleibe.
Remélem most már hétvégén lesz egy kis időm foglalkozni konkrétan a ház faragással is, nem csak a tervezgetéssel. -
hegegabi80
addikt
Van most is aprón 1 feket 1 kék. Nekem is utóbbi van, kicsit féltem a színétől, de tetszik. Ha meg megunom átfestem.
Más: gondolkodtam a cpu hűtésen és még az jutott eszembe, hogy az IS-50 ről leszedem a 120-as ventit meg a tartóját is, és akkor egy normálisabb 92-es beteríti és el fog férni legalább és még is csak nagyobb a borda meg több a hőcső mint a silvrettánál. Egy BeQuiet kerül majd rá.
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44615 üzenetére
Jaja emlékszem rá.
Nos én úgy gondoltam, alul perforálom, de marad hdd/ssd az alján. De ha meggondolom magam, akkor tudok oda tenni ventit, meg szellőzik a hdd is.
Gondoltam első körben a tetejét is perforálom. Vagy valami mintát, de csak egyenes vonalakkal, mint pl itt csak a végén kerekített, azaz úgy oldanám meg a vonalakat, hogy a két végén kifúrom majd beleeresztem a flex-et és összekötöm a két fúráspontot.
Aztán jött az ötlet, aprón van ventire egyedi rács, gondolom 3D nyomtatóval. Kivágom kör alakban a tetejét, aztán menne rá porszűrővel az egyedi ventirács.
Vagy legutolsó sorban kerítek egy CNC-st és kiatalálom neki mi legyen. -
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44609 üzenetére
Ebben igazad van. Tudom nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen.
Csak még is kíváncsi lennék véleményre. Bár van, aki ettől jóval erősebb, melegebb és hosszabb kártyát is belepasszíroz a metisbe. Természetesen nálam ki lesz vágva a teteje két db ventinek, természetesen még nincs eldöntve melyik variáció (van kb 3-4). -
hegegabi80
addikt
Szerintetek metisbe melyik vga-t vegyem ATX táp mellé? MSI RX 560 4Gb (155mm) vagy Asus Rog Stix RX 560 4Gb OC Gaming (194mm).
Az első tuti befér, de szerintem a másodikkal se lenne gond, mivel csak a műanyag borítás olyan hosszú és a táp kanócánál van még kb 2cm hely, ahová lóghat a kari. Na meg asusnak jobb a hűtése, volt már hasonló a kezeim között, ráadásul kicsit magasabb is az órajele, meg ugyebár tápcsatis.
MSI mellett meg jobban tud mozogni a levegő a házban.
Most már véglegesre akarom csiszolni a dolgokat, bepakolni metisbe és pár évig békén hagyni. -
hegegabi80
addikt
válasz
DanielLong #44598 üzenetére
Nekem IS-50 van, korábban memória felé lógott, igaz lp ramokra, de a normál is elfér alatta. Most át van fordítva a hátsó I/O felé, szépen rá is lóg kényelmesrn, ha esetleg ez au info segít.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44562 üzenetére
Aha értem. Egyébként nekem van egy régi gépházam, aszem még talán 486-os gép volt benne. Nagyon masszív szerkezet, és én is hasonló méretcsökkentésen gondolkoztam. Csak ATX vagy sfx táp menne az elejébe, mint a metsibe vagy styx-be, csak elölről kapna levegőt.
A ventik meg alulra és felülre mennének a táp felé meg hdd. Megadtad az ihletet nekem is. -
hegegabi80
addikt
Megértem a párodat, valóban cuki kis házikó. Az ODD van használva? Én első körben azt tuti kigornám belőle, és ha kell vennék egy külsőt (nekem is van, de kb 2x ha használtam).
Aztán megpróbálnék vadászni egy tfx-es tápot, igaz nehéz lesz, mert ritka, de talán Duliee kollégát megkérdezném, ö elég sokat foglalkozik tápokkal.
Aztán jöhetne 2 slot-os Asrock lap, nekik van sok fajta ilyen kisebb méretű matx egy i3 prockóval. Aztán SSD+2,5" hdd mehetne bele és szárnyalna a gép.Amúgy én még azt se vetném el pl, hogy a ház elejébe betenni egy SFX tápot úgy fordítva, hogy a vento a ház oldala felé nézzen, a ház alja felé pedig a rácsos rész. Igaz ehez mókolni kellene a házon is, meg L végű táphosszabbító is kellene.
No hajrá, és várjuk a fejleményeket.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44462 üzenetére
Uh köszi ez nagyon jó. Egy ilyet én is rendelek hozzá. Igaz át kell majd alakítani a több részt, de legalább elfér a tálca és alaplap mögött. És csavart is vettél hozzá, vagy milyet használsz?
Ha jól látom a metal jelzésnél mehet a rendes csavar, a plasticnál meg fém menet van benne. MOst nézem leírást M3 menet van benne. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44455 üzenetére
Sajnos az se jó, mert ott meg a fej alatti íves rész miatt nem hajtható be teljesen a csavar. Még egy másik fajtát néztem, amivel a fogantyúkat kell rögzíteni a bútorajtóhoz, de még azzal is magas, reszelni kell a tetejéből. Ha mégse lesz jó van még választék, Silvretta normális ventivel.
Most IS-50 van rajta, de sajnos az sem fog beférni, mert nem szimmetrikusan van a cpu-n és vagy a hátsó venti lesz útban vagy az ATX-es táp. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44451 üzenetére
Teljes mértékben megértelek, én is hasonlóképpen jártam. Amúgy varázslóéknál van a nanonxia házhoz külön tartó, ami talán a legjobb lenne neked.
Vettem helyben kemény 2500 magyar pénzért egy Matterhorn Pure bordát, hogy majd ezen szívóra teszem a ventit hátrafelé és így egy ventit megspórolok.. Igaz házi gyártású intel lefogatóval, ami még talán erősebb is mint a gyári. Csak az a baj, hogy metisben a kivágás nem pont oda esik, ahová a cpu borda blackplate, így nem tudom beszerelni, mert a normál fejű m4 csavar miatt az alaplap nem fekszik rá a távtartóra.
Így most több lehetőség adódik:
- az alaplapi tálcán nagyobb kivágást csinálok (ez lenne a legutolsó, mert szerintem így sokat gyengítenék rajta,
- csak 2 lyukat fúrok, ahol a két csavar útba esik
- megpróbálok a csavar fejéből rezelni, de ez kevés lesz
- esetleg magasabb távtartó, de akkor meg a borda nem fog beférni
Talán a reszelés fúrás lenne a legjobb ötlet. -
hegegabi80
addikt
Na ja ennyit a csökkenésről,de szerintem ebből már csak ünnepek után lesz valami. Legalább is a kereskedők biztosan nem fognak árat csökkenteni.
Nálam majdhogynem a komplett gép kerül 75K-ba.
Bakker most jut eszembe, ma voltam Obi-ba, és nem néztem meg a plexi lapot a metishez. Ó én hülye. -
hegegabi80
addikt
Ráadásul most meg az intel procik ára szállt el nagyon. Én is ki akartam próbálni az AM4-et, de drágább a lap alá, meg a ram se mindegy. Így maradt a régi 1150 deszka, max ha kell még dobok bele i7-et, meg fele annyiból ddr3 memót. Bár tegnap olvastam, hogy most a ddr4 árak is fognak csökkenni, mert túltermelés van.
Lassan én is nekikezdek majd a Metis faragásnak, még egy-két kisebb munkám van kintre, aztán hajrá. AMúgy meg én is matx lapot teszem majd a metisbe.(#44401) AxBattler Pl a Chieftec, amit a múltkor linkeltél. Én azóta se nagyon tudom kiverni a fejemből.
-
hegegabi80
addikt
válasz
gubisadam #44315 üzenetére
Grat a kis gépezethez, jó lett. Lehet egy SFX-es táppal jobban elférnél, de mivel nincs külön vga, ha jól látom, így nem igazán lényeges.
9cm alatt csak topflow hűtő jöhet szóba,
pl: ID-Cooling IS 40 9cm-es ventivel, IS-50 vagy IS-60 ezek 12-es slim ventivel vannak.
Cooler Master Gemini II m4 (12-es venti)
Scythe Shuriken RevB. (10-es)
Scythe Big Shuriken 2. (12-es)
Alpenföhn Panorama (10-es)
Esetleg még Alpenföhn Silvretta (9-es), de ez maxon már zajos lehet.Ebből nekem most IS-50 van, teljes mértékben elégedett vagyok vele. Most hogy nincs nagy meleg, max 1000 rpm-en forog hangtalanul, de nyáron se volt vészes max fordulaton.
Korábban volt Scythe Shuriken RevB., ez is vállalható, bár én ráfaragtam egy normal vastag 120-as ventit, előtte pedig volt panoramam is, az is vállalható.
Igazándiból már csak rajtad múlik, melyiket választod, ezek elvileg mind beférnek. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pista0001 #44312 üzenetére
Igen nekem is feltűnt ez a 250W-os táp. Talán még neccesen elég is lenne nekem, de jó lett volna már inkább 300-as. Amúgy ez most valami új kuckó, vagy már lehetett kapni korábban is? Én úgy látom, mintha még új széria lenne.
Amúgy jó erős masszív háznak néz ki a képek alapján, mint a régi chieftec kuckók. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
gubisadam #44219 üzenetére
Igaz nekem még csak normál házban van, egy ID-Coolling IS-50. 1000-1100 rpm körül van, amikor max-on van a proci 60 fok körül. Nyilván nyáron magasabb rpm-en, de szerintem halk is.
Ennek van nagyobb testvére az IS-60, vagy a kisebb IS-40. Ezek elvileg jók.
Vagy más topflow is szóba jöhet pl. Scythe Big Shuriken 2 Rev. B.
De lehet még egy Alpenföhn Silvretta is elég lenne, bár ennek már kisebb 90-es a venti, így zajosabb is. De majd még jönnek a többiek is javaslattal.. -
hegegabi80
addikt
Nos hétvégén már annyit meg tudtam nézni, hogy ha IS-50 marad cpu-n, akkor a hátsó ventit kívülre kell tenni. Hacsak nem úgy fordítom, hogy teljesen memóriára lógjon a borda, te még akkor se biztos. No meg ha teszek 2x8 memót bele, akkor csak normál magas jöhet szóba.
Viszont ha a matterhonrn-t teszem rá, és leginkább szívóra a ventit (így kevésbé kavar be a tápventinek), akkor hátra már nem fér venti. De ha a TY-147A-t teszem rá a bordára, nem is igazán lenne rá szükség, mert az egyben tolná is ki a levegőt a házból rendesen. De mlg egy normális 120-as is.
Amúgy ti mennyi meghajtót használtok? Nekem 1 ssd, meg 1 2.5" hdd lenne, de lehet jönne bele még egy ssd. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #44187 üzenetére
OK köszi az infókat. Szerintem a Silvretta is ki lesz próbálva, gondoltam rábarkácsolok 120-ast, abból van itthon pár darab, igaz mókásan néz ki. Elvileg 95W-ig van gyárilag, na de gondolom nem ilyen kis házban, meg maxon tuti visítani fog a venti, vagy majd leszabályozom kicsit nem olyan forrófejű azaz i5-4440-es.
-
hegegabi80
addikt
No akkor hajrá! Nekem tavasszal meg nyáron egyáltalán nincs ilyenre időm (kert, család, munka), inkább csak télen. Pedig jöhetnél pár képpel, mert kíváncsi lennék képekre.
(#44181) Nerazim igen erre is gondoltam, hogy kívülre teszem a ventit. Pedig a Scythe is 120-as topflow, mint az IS-50, csak ez nem annyira szimetrikus. No meg első körben ATX táp lesz benne, így k..va kevés helyem lesz benne.
-
hegegabi80
addikt
Már régen beszéltünk metis-ről, úgy néz ki hamarosan (1-2 hét) én is nekiállok egy kicsit fabrikálni az enyémet, majd jövök a képekkel.
Viszont olyan kérdésem volna, ki milyen cpu hűtőt használ metisben? Nekem most IS-50 van rajta, de van a fiókban egy Matterhorn és Silvretta is. Én talán első körben a Matterhornra gondoltam, csak mivel elég nagy dög, szívóra tenném rá a ventit és hátra nem lenne külön. IS-50 kicsit talán macera, beteríti az alaplapot, meg nem tudom hátsó ventitől hogy férne el, akkor inkább Silvretta, de az meg hangra ki tudja milyen lesz.
Vagy még egy kisebb 90-es ventivel szerelt tornyon gondolkoztam, pl. Termalright True Spirit 90 M.
Bár az is lehet, pár hónapig egyik cpu hűtő lesz, utána csere, és akkor kitapasztalom. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #44129 üzenetére
Egyébként megértelek. Én is folyamatosan nézem az AM4 cuccokat, de valahogy mindig lebeszélem magamat.
Pedig most még valamennyiért el lehetne adni a cuccaimat, később már nem igazán. De általános használatra bőven elég a jelenlegi cucc is, még a játékok amiket használok vígan elszaladgálnak rajta. Még az új BF V béta is szépen futott. Nem egyszerű dolog ez. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pete55555 #44127 üzenetére
Na én meg pont azt akartam mondani, hogy most megint kezdheti elölről az egészet. Szét kell szedni újra összerakni, ez elvesz egy csomó időt. Utána újrahúzni, mindent beállítani újra, kitapasztalni mi, hogy jó. Brrrrr..... rossz gonosz időszak! (igaz én mindig ősz/tél idejére hagyom az ilyen szereléseket, több időm van bent lenni).
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #44104 üzenetére
Ja igen, most már emlékszem. És hőfokok milyenek így benne?
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #44099 üzenetére
És a teteje se lett kivágva? ejej ez nem is igazi metis!
Én azt hittem, ezek a dtx-es lapok. Megint tanultunk valamit.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #44079 üzenetére
Azt a betyár eget neki!
Valóban jól meg lett tuszakolva rendesen, és még a matx lapot is benyelte (nekem is az lesz majd benne). Azt a hdd tartót hova rögzítetted? Hátra a rácsra?
Már épp kezdtem lemondani a metisemről, nincs időm faragni stb., de az ilyenek mindig visszarántanak (szerencsére). -
hegegabi80
addikt
Igen egész jó az Atlas, aprón én is szemeztem vele.
A Cougar QBX-re rá is tudsz keresni itt a topikban, volt már kisebb beszámoló róla, nem rossz ház az sem, én is szemeztem egy ideig azzal is. Ki tudja lehet még lesz is.
Mindegy száz szónak is egy a vége, megoldható a dolog, csak jól kell összeválogatni a ventiket és a többi cuccot.(#44062) Nerazim: nekem is volt a sima Shurriken Rev B.(csak mert ennek nincs hátlap, hagyományos bepattintós), amin 10-es venti van, én arra applikáltam egy normál magas 120-as ventit, na úgy teljesen hangtalan.
Most IS-50 ven a gyári ventijével, nálam hangtalan, igaz még NEM a MEtisben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest