- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #30668 üzenetére
nekem az FSP 300 sem zörgött, pedig valami beépített rendszerből szedhették ki, mert 2kg porral együtt kaptam és 2 évet lehúzott még nálam és csak utána lett eladva és semmi hangja nem volt aztán volt egy bequit 350W és 450W-om egyik sem volt hangos, ezek az ATX-ek komolyan mondom ennyi kattogós ventit, 2db xfx ts 450 egy hamburg 530 és most egy Superflower van nálam, mindegyiknek kattog a ventije mikor indul
Amúgy költözöm egy nagyobb házba, szeretném végre szépen elrendezni a gépet, nem mini ITX, de nem olyan nagy THERMALTAKE Versa H15 -
kisza25
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #30658 üzenetére
Jók az Asrock lapok, arra figyelj, hogy van ahol 2év, van ahol 3év garanciával árulják
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #30610 üzenetére
a LEPA pumpája elindult 5V-on és ott nem is volt hangja, csak a teljesítménye volt kevés a 4,5Ghz-en járatott i5-4690K-hoz, így load 12V kellett neki, de így hangos volt (zümmögött) a pumpa és a venti is tekert rendesen, bár annak csak szél zaja volt, a mostani léggel idle hangtalan, load kb ugyanaz a hang, de linx-el nem kell tesztelnem
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #30285 üzenetére
mondjuk azt nem bánom, hogy vízzel ki tudtam tesztelni a stabil órajeleket linx alatt, mert ezzel 95+ volt 4,4Ghz-en.
Vízzel, meg 4,5Ghz-et is tudtam tesztelni hol stabil, de a feszültségeket már tudom az órajelekhez, így már nem kell tesztelni csak használni
Mondjuk most belőttem, 1,1V 4,3Ghz-re hogy terhelve is halk legyen
bob.zxr: mondjuk én 14-esben nem tudok jó légszállítású halk ventit, a 200mm-es ami a házban van 500 rpm-ig csendes, de a légszállítása ott nem valami nagy, a 120 mm ventik olyan 1200-1350rpm ig csendesek, a 80 mm 1350-1500rpm, persze a jófajta minőségi ventikről beszélek.
Ezek közül a 120mm-es ventiknek a legnagyobb a légszállítása még csendes üzemben.
Az én gépem is halk, ez az 5. venticsomag amit kipróbáltam benne, hogy hangtalan legyen, mondjuk most meg nem passzol a színük az összképbe -
kisza25
félisten
idle hangtalan (~370rpm), 1500rpm-ig csendes,1500- 2000 erősödő szélzaj, 2500 erős szélzaj, motorhang nincs.
Játék alatt max 2000-et pörög ugyanezekkel a hőfokokkal, csak 70fokra van állítva a max fordulat, amúgy szinte semmi különbség 1 vs 2 venti között, biztos, mert hátul alapból is van és az elég közel van a hűtőhöz
jim bcs: ja szerintem is, nem is gondoltam, hogy 4,4Ghz-en fogom tudni használni léggel, azt sem értem korábban hogyan siklottam el efölött a hűtő felett -
kisza25
félisten
az a 960 itx rendben van, 960 topikban van egy csomó emberkének és az a legjobb áru 960 kari
bár 4GB-ból ez olcsóbb jelenleg 63eFt
méretei:H=36 L=177 W=121 mm
vs egy ventis: H=36 L=168 W=121 mm -
kisza25
félisten
válasz
lazydog #30248 üzenetére
nálam bevált az előző lappal, de ez nem tudta vezérelni a pumpát, alapon halk 12V-on már engem zavart, de 4,5Ghz-hez az kellett, hogy lehűtse, nem elég a ventit szabályozni, egy olyan lap ami mindkettőt tudja vezérelni azzal tökélete kis kompakt (na nem gyári ventivel, az összes kompaktnak hangos a gyárija terhelve)
jim bcs: hát nem tudom, lehet túl jóhoz vagyok szokva -
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #30191 üzenetére
Én rajta voltam a másikon, de nem akar postázni, egy katana 4 leszhejette, elvileg befér és elfér
-
kisza25
félisten
sziasztok! Kellene egy kis segítség! CPU hűtőt keresek, új alaplapom van (MSI B85I Gaming) és új procim (i5-4690K)
a maximum hűtő magasság 140 gyári szerint én 145 mm-ert mértem,
a proci közepétől 60 mm van a VGA nyákig, tehát max 55x2=110 mm széles hűtő férne be, leszámítva, ha aszimmetrikus
erre várnék ötleteket max 10eFt-ig minél nagyobb hűtési teljesítménnyel -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #30096 üzenetére
ez már a víz, de a pumpa csak 5V-on megy, az a baj, hogy 3pines és nem szabályozza a lap
mondjuk 4,2Ghz sem rossz 24/7-re, de úgy tűnik a kicsi magfelület miatt lassú a hőátadás, a víz meg elég lassan reagál, lehet megnézem 12V-on pumpával mit produkál, de nekem 5V felett már hangos (ismersz)
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30093 üzenetére
ebédszünetben csináltam pár tesztet, hihetetlen az alaplap úgy tartja a feszt, hogy meg sem rebben, ilyet még nem is láttam
1,175V kell a 4,4Ghz-hez és ez linx alatt igen kemény hőmérsékletekkel jár 95-100 fok nem is erőltettem,
1,1V 4,3Ghz en is 90 fokot nyaldosta, 5 kör után inkább kinyomtam
1,1V 4,3Ghz itt lement a 10 kör, de 80+ hővel
1,05V 4,2Ghz itt is lement a 10kör linx max 73fok
hihetetlen mennyire hűthetetlen a proci ilyen alacsony fesz mellett
4,3Ghz 1,1V már vicc mennyre melegszik -
kisza25
félisten
ma megérkezett az i5-4690k és lehet húzni az MSI B85I Gaming lapban
próbaként csak 1V 4Ghz-re raktam (0,976V az alapfesz
)
-
kisza25
félisten
CHIEFTEC FI-01B-U3 250W
ASROCK H170M-ITX/DL vagy ASROCK H170M-ITX/ac
ADATA 16GB DDR4 2133MHz CL15 AD4U2133W4G15-Q x2
proci ízlés szerint
CPU cooler height (max.): 65mm ebben a többiek segítenek
viszonyítvaegy midi toronyhoz
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #30056 üzenetére
ezt a lapot már 2 hete kapni és olcsónak annyira nem olcsó, de mintha már linkeltem volna mikor megjelent:
ASUS H110I-PLUS D3 -
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #30029 üzenetére
biztos azért változtattak, mert elég bután tud kinézni elöl a 200mm porkarika, amúgy oldallapok is kaptak porszűrőt, tetszik
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30019 üzenetére
BT-04B szerintem nagyobb, mint az sg-05
és a FN-01B-U3 415mm x 95mm x 296mm is nagyobb minden irányban (kivéve vastagság)
sg 05: 222 mm (W) x 176 mm (H) x 276 mm
én is nézegetem régóta mibe lehetne beletenni egy mini játékgépet, de sg-05-nél kisebbet egyszerűen nem találok amibe legalább egy 960 belemenne -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30004 üzenetére
a legkisebb amibe le is lehet hűteni és hasonló teljesítményt kapsz pl. egy silverstone sg05 (ez ~8kg egy hátizsába belefér, de nem lesz kényelmes cipelni
)
nekem abban volt i5 még i7 is és HD7870, de simán mehet bele gtx 960 is, esetleg gtx 970 itx -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29904 üzenetére
kinézetben az Asrock a nyerő, csak sajnos továbbra is 2év a gari, nagyon sok Asrock lap után most MSI mellett döntöttem a 3év gari miatt, lapot azért ritkábban cseréli az ember, mint a többi drivert.
MÁS: Most nézegettem és már kapni 1151-re "olcsóbb" lapot (ASUS H110I-PLUS D3)és megjelentek a pentiumok és egy i3, mondjuk utóbbi 50eFt akkor már 57eFt-ért i5, a pentium 24eFt kezdőára sem éppen baráti, de lesznek ezek még olcsóbbak is -
kisza25
félisten
MSI b85 Gaming OC: most sikerült biosban beállítanom 3,4Ghz-re csak UEFI BIOS megtréfált egér kattintásra nem engedte állítani szorzót, de enterre sem.
Kiderült, hogy +- kell nyomkodni, erre valahogy nem gondoltam, de csak 34-ig engedi, ivynél engedett max szorzó +2-t. 103-as bckl-el menne a 3,5Ghz, de annyit nem ér szerintem -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #29822 üzenetére
én ismerek pár futárt és pl az egyik 6hónapja van a cégnél, de még nincs bejelentve, a telefonja saját, ha felhív mert nem talál otthon azt maga fizeti, reggel 6-tól, este 8-10 ig melózik attól függ mennyi a csomag és ezért kap 150eFt-ot (mert ugye nincs bejelentve)
Az MPL sokat fejlődött én mindent azzal küldök (vaterafutár) 1 nap alatt ott van, 100000Ft-ig értékbiztosítás és 950Ft -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29804 üzenetére
beraktam egy 12cm-es ventit fentre szívóra és helyreállt a rend
ja a lappal kapcsolatban:
a PWM-es CPU hűtőt nagyon szépen lehet profilozni, de a ház venti érthetetlen okból 50%-tól indul és nem is lehet lejebb állítani
szóval, vagy egy alacsony fordulatú ventit kell szabályozni, vagy egy csatlakozóra kell rakni a procival, hogy nekem mindig a ventikkel kell küzdenem
agyalok rajta, hogy visszarakjam a vizet, mert nem nagyon kapkodnak érte, elherdálni meg nem akarom, de jelenleg lusta vagyok rá, meg beszerelném még aznap vinni akarnák -
kisza25
félisten
játék közben monitoroztam (battlefront 2-3 óra játék) és meglepődtem milyen jók a hőfokok és nem is volt olyan nagyon zavaró a gyári hűtő hangja, na mondom, a végén nem kell lecserélnem, mondom hőfokok jók, halk, mi baj lehet.
de aztán összeraktam a gépet (felkerültek az oldalai a gépnek) és minden megváltozott, a hőfokok 5-10-el emelkedtek (ez még simán belefér) és maxon ment a gyári hűtő jaj (ezt még nem mértem le, majd most)
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29752 üzenetére
Na gyorsban összehajigáltam, hogy egyáltalán minden működik-e, új a táp (Super Flower FX 450) a lap (MSI B85I Gaming) és a proci (i5-4460),
jó hír (nekem) működik
Nos annak aki szép rendezett belsejű gépet szeretne összerakni, ezt a lapot nem ajánlom.
A lap nagyon szép, de nagyon rossz helyre rakták a csatlakozókat, a 8-as power csatlakozó középre fel, jobbra mellé a PWR HDD reset....csatlakozójobbra az atx power (ez még elmegy de az előző 2
)
na mindegy ha stabil lesz a cucc nem érdekel, de szépen kábelezni nem tuom, hogy hogyan fogom, jelenleg ötletem sincs
a 3pines ventit nem sikerült szabályoznom benne, de a PWM ventiket nagyon jól be lehet biosban állítani hőmérséklet fügvényében.
nonK tuningra sem leltem eddig a biosban, kicsit bonyolultra sikeredett, pedig már pár biosban turkáltam az elmúlt 18 éveben, amúgy mire lennél kíváncsi?
Legalább a részletekre figyeltek (na nem a csatlakozóknál)Ezt a kupit rosszat fogok álmodni
-
kisza25
félisten
Ez nem volt igazán előrelépés, sőt, de ITX szinten a 4Ghz feletti tuningot nehéz csendesen lehűteni, még kompakt vízzel sem sikerült, részben ezért, részben a garancia miatt (most mindenemre van legalább 3 év), részben a hibás venti vezérlésű lapom miatt cseréltem.
Kisebb kompromisszumokkal az i5 igazából mindenre elég és 2-3 évig ez az i5-4460 is az lesz, azért nem várhatják el, hogy játékra mindenki i7-et vegyen, szóval ebben biztos vagyok.
A lepát azért is vettem, mert tudtam, hogy i7 ki lesz próbálva és az előző lapra nem ment fel komolyabb léghűtő. Le kell még mérnem, de szerintem erre nagyobb helyem lesz, amúgy egy COOLERMASTER Hyper TX3 EVO 6eFt-ért szerintem csendben letudja majd hűteni az i5-4460-at.
Amúgy mindenáron nem akarom eladni a Lepát, fekete piros mint a lap, biztos jól néznek ki egyben, csak kicsit luxus csak azért, hogy jól nézzen ki -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
na pont ezt nem akarom, hogy bármi ciceregjen nekem, na meg a hang az fontos, meg egy csomó apróságot tud az a lap amit én mind kihasználnék, ha nincs tuning akkor nincs, az a 200Mhz amit tudna a non K nem a világ, aztán majd 50-60eFt-ra leesik az ára i7-nek kap egyet, vagy addigra megint platform váltás 2-vel újabbra, igen ennek sosese lesz vége
jim bcs: ok köszi szimpatikus kis lap, az ára is nagyjából a helyén van, az i5-4660 is elfogadható áron, feldobok apróra egy hirdetést aztán meglátom, hogy viszik a motyót, vagy nem, köszi a segítséget -
kisza25
félisten
Ja az általam említett asrock lap is azutolsó elötti bios-ig tudja a dolgot, viszont, ha nincs tuning akkor elég lehet egy olcsóbb lap is, de mondjuk 25eFt alatt nincs is normális akkor meg már majdnem mindegy, hogy 26 vagy 30eFt azért nyújt pár extrát a felárért
Jöhetne pár olcsóbb 1151 lap, lehet azt még kivárom talán i5 is lejebb megy pár ezressel addig és akkor már inkább arra váltok, bár akkor kell ddr4 is omg sose lesz ennek vége -
kisza25
félisten
elméletileg lehet benne szorzót emelni, csak gyakorlatilag nem erősíti meg itt senki, pl az ASROCK H81M-ITX/WiFi-ben egy ismerős g3258-at használ 4,2Ghz-en szorzóemeléssel,
de nekem ez az MSI lap szimpatikusabb ezért is érdekelne, hogy lehet, vagy nem lehet benne szorzóval tuningolni (visszatérve az eredeti kérdésemre)
jim bcs: megtudnád mondani, hogy a nonK procidat fellehet húzni benne max szorzó +2ig pls
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest