- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #59443 üzenetére
Félreértesz, úgy értettem, hogy az alaplapon kellene kezelni 5-600 wattot, és ezt a procifoglalaton is át kéne juttatni, ez a nagy probléma. Hogy egy dvga-s rendszerhez van táp, és le is lehet hűteni, az nem újdonság.
-
Pista0001
addikt
Ha úgy vesszük, már a jelen. Az átlagos felhasználók gépeiben túlsúlyban vannak a dedikált vga nélküli gépek szerintem, amikben van, ott is sokszor olyan van, ami nem oszt, nem szoroz (laptopok, brand gépek nagy része). Egy kis réteg gépében van csak külön értelmes gpu, őket viszont nehéz lesz integrálttal kiszolgálni. Elég megnézni a mostani felső kategóriás gpu-k fogyasztását, rendszer szinten a procival együtt 5-600 watt is simán összejön. Ehhez már a tápellátás megoldása és hűtése komoly feladat lenne, főleg ITX méretben.
-
Pista0001
addikt
válasz
laychi #59330 üzenetére
Ahogy írtam, nem tudom, melyik, csak hogy van olyan. Volt régen a Swiftechnek is például, de úgy tűnik, már nem gyártják. 10 éve építettem custom vizet, akkoriban voltam jobban benne a sztoriban. Most tervezek újra vizezni a Kolink Rocket Heavy-ben, de csak a procihűtőhöz kellett rögzítést vadásznom hozzá, minden megvan a régi rendszerből.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59321 üzenetére
Nem is emlékszek már melyik gyártó csinálta (talán Tt
), de létezet/létezik radiátor is integrált pumpával, ahhoz meg használhatsz bármilyen blokkot. Ez nem lenne megoldás, amennyiben befér hosszra és elférnek a csatlakozói is?
Szerk: Swiftech-et találtam, kisebbnek tűnik, mint a mostani Barrow
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59108 üzenetére
A fentebb szóba került Kolink Rocket Heavy-ben az alaplap nem háttal van a VGA-nak, mégis vagy 20 centis risert adtak hozzá, pedig talán 5 centis kellene. Harmónikába hajtogatva van jelenleg, majd ha esetleg veszek PCI-E 4-est, rövidebbet választok...
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #59092 üzenetére
Teljesen hidegen indítva, boot után egyből csa hwinfot futtatva is ilyen magas a minimum érték?
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
Biosban a többi (pch, vrm, stb... nem tudom, miket ír a Giga bios-a) hőmérséklet is 50 foktól indul? Kicsit fura, hogy a fotókon minden minimum hőmérséklet 50 fok vagy több ...
Ahogy más is írta, a biosnak néznék utána. Van-e újabb, a version history-t végigolvasnám, hátha említenek temperature bug-ot
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59018 üzenetére
Mer' a szendvics jól néz ki.
Ahogy írtam, elég kompromisszumos ház, nem véletlenül nem dobtam fel. Pl az sem világos, hogy ha má' a másik oldalon is üveg van, miért nem arra néz az alaplap, meg ilyenek...
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #59015 üzenetére
Úgy rémlik, belefér, de mérget nem veszek rá. Amúgy sok szempontból kompromisszumos ház, mondom ezt tulajkánt, ezért is fogtam be inkább a számat. Ja és risert is csak 3-ast adnak hozzá...
Szerk.: egy francia tesztben azt írják, nem fér bele a 280-as. Talán a radi hossza miatt...
-
Pista0001
addikt
válasz
Crabface #58915 üzenetére
Sokadlagos projekt, úgyhogy huszonpár euro/dollár felett kb mind drága, amiket írtok, annak a nagyját (100 euro/dollár felett) elsődleges gépnek se venném.
Alin az egyik nincs 25 dollár, szállítással már a duplája, így már nem az igazi...
cucka: tizenpár éve itx-ezek, csak nem vagyok képben mindig minden területével, ennyi.
Amúgy jelen esetben a riser is megvan, nem kell, hogy adják a házhoz. Igazából minden más adott a projekthez.
sasNAXO: hát annyit már végképp nem ér a dolog, de azért értékelem a segítő szándékot
AxBattler: jelen esetben a flex táp is jó lenne nekem, a zaj nem számít.
Mindenki: köszi mindenkinek, ez a projek így és most nem fog megvalósulni. Reméltem, hogy kínai "segítséggel" van rá esély. Az elsődleges gépem amúgy szendvics itx a nagyobbik fajtából, amikor azt vettem, utánanéztem a piacnak, de csak abban a mérettartományban.
-
Pista0001
addikt
Csak épp durván drága még ez is, nem hogy a Velka...
sasNAXO: sokan sok dolgot rendeltek már Aliról, el is hiszem, hogy működik a dolog, csak valahogy a kártyaadataimat nem adom meg szívesen. Paypal jobb lenne... Másrészt még ez is drága, és még szállítás is jön rá. Reméltem, hogy találok elégvolcsó opciót, hogy legalább elgondolkodtató legyen a dolog.
-
Pista0001
addikt
Ezek vagy nagyok, vagy drágák, vagy mindkettő...
#58910 coccolino: Csakis rövid. Úgy nézem, ezek az Alis dobozok a legkisebbek. Alaplap, max 170-180-as vga, 1U/flex táp, 1 2,5-es drive... Sokszor 2 "előlapi" usb is van. 20 centinél alig magasabb némelyik, kicsit több, mint 10 centi szélesek, a mélységük is 20 centi körüli, talán annyi se némelyik. Már csak forrást kell találni... Amcsi amazonon bezzeg vannak ilyenek
Ez az eddigi legkisebb, amit találtam:
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #58809 üzenetére
Egy 2 darab 2,5-es hdd/ssd rögzítésére alkalmas lemez jár hozzá gyárilag, a vesa rögzítő és a 3,5-es hdd-hoz vagy slim odd-hez használható magasabb fedél külön tartozék. A magasabb fedéllel és 2 eredeti hdd/ssd tartóval befér 4 darab 2,5-es egység, csak sajnos erre a kombinációra nem gondolt a gyártó
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #58804 üzenetére
Nem tennék bele 5 centis ventiket, inkább lemérném, mennyi hely van a procihűtő ventije es a fedlap között, vágatnék olyan vastag plexilapot, amit két oldalas ragasztóval rögzítenék, miután átjelöltem és kivágtam a ventinek lyukat.
Ja, meg eladnám nekem a merevlemez tartó lemezt belőle
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #58643 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #58638 üzenetére
1st gen xbox házam van 2 is félretéve
-
Pista0001
addikt
Srácok, Aopen S120-at látott már valaki élőben? Moduláris mini ITX ház, az alap 19,8×19,8 mm, 78 mm magas, 30 mm magasak a kiegészítők. Az alap házba 1 darab 2,5-es meghajtó fér az alaplapon kívül, 3 féle bővítő volt hozzá, slim ODD, 3,5 HDD és bővítőkártya. Szimpatikus holmi. Érdekes kérdés, hogy ha 2 bővítőkártya szint egymásra került, akkor a 2 slot pont olyan távolságra került-e, mint egy normál házban. Ha igen, akkor 2 alap, 2 HDD bővítő és 2 kártya bővítő jól jönne.
-
Pista0001
addikt
Akkor meg méretben nem nyersz vele, max fogyasztásban, ahhoz meg igen jó ár kellene, hogy megtérüljön.
Amúgy az Intel NUC jó alapja lenne DIY NAS-nak ilyen mini PCI-E vagy M2 SATA adapterrel, nem is értem, hogy miért nem készült hozzájuk ilyen ház. Amúgy vannak custom NUC házak bizonyos alaplapokhoz (árulta/-ja magában az alaplapok egy részét is az Intel), de ilyesmit nem csináltak tudtommal a gyártók. Lehetne az adapter direktben a backplane, amin a 3,5-es HDD-k betápját is meg lehetne oldani, rendszernek meg lehet használni a NUC natív SATA-ját, már amelyiknek van...
-
Pista0001
addikt
A legegyszerűbb megoldás a minigép plussz külső HDD ház, ez úgy 65e körül megáll (50e-nek feltételezem a minigépet). Ha 2 vinyót szeretnél, vannak RAID képes DAS-ok is, 40e-ért már van is, így 90e-nél járunk. Együtt a két doboz kisebb lehet (igazán kevesebb helyet viszont nem foglalnak, mellesleg 2 konnektor kell, két külső táppal), mint a jelenlegi i3-as NAS-od háza, talán kevesebbet is fogyaszt, de nem gondolnám hogy számottevően. A további megoldások már tákolással járnak szerintem, vagy költségben messze a jelenlegi megoldásodnál drágábbak.
-
Pista0001
addikt
10-ért kb egy jobb dokkoló se biztos, hogy kijön, másrészt itt az is kellene, hogy ne legyen bottleneck a vinyó csatlakoztatása.
Barkácsolás nélkül nem hiszem, hogy találsz kész megoldást, talán a legegyszerűbb, ha veszel egy DAS-t vagy gagyi NAS-t, kihajítod belőle az alaplapot, ennek az alaplapját (vagy még jobb, ha csak alaplapot veszel) szereled bele, aztán M2-es SATA kártyával bekötöd a vinyókat, amiket jó esetben (ha nem az eredeti eszköz alaplapján keresztül voltak tápolva) az eredeti tápról tudsz etetni. Ebben az esetben mondjuk az M2 SSD-t is bukod, de pl Xpenology-hoz asszem nem is kell, az az adatvinyókról csíp le helyet. Ez így se nagyon fog kijönni 100 alatt szerintem.
Szerintem az a 100e-s házi NAS elég jó megoldás, árban nem nagyon lehet alá menni komolyabb teljesítményvesztés nélkül.
-
Pista0001
addikt
Nem értettem az előző hsz-ban az első linket, de már világos, figyelmetlenül olvastam az első mondat elejét
.
NAS-nak szeretnéd használni, vagy ilyesmi? NUC-ra kötöttem már rá 3,5-es HDD-t. A SATA 2 portos mini PCI-E kártyával volt megoldva, a betáp külső kockáról (molex-es, USB-s IDE 3,5/IDE 2,5/SATA átalakító mellé vettem, értelemszerűen molex-sata átalakítóval), és erre oprendszert telepítettem.
Szóval nem lehetetlen, csak az értelme kérdéses. Ha mondjuk NAS-nak használnád, akkor valami nagy sávszélességű csatolóval (minimum 3-as USB, de inkább újabb, vagy még inkább Thunderbolt, abból is a lehető legújabb, de ennél már a költség miatt értelmét vesztheti a dolog) megáldot DAS-sal (direct attached storage) meg tudod oldani, de igazából ebben az esetben is a jobb DAS és a minigép ára együtt több lehet, mint egy jobb NAS ára.
Az Ali-s kábel tudja a 3,5-et tápolni, korábban lehet a probléma, minigép tápellátása van valószínűleg csak 2,5-re felkészítve.
-
Pista0001
addikt
Régebben (illetve biztos most is) lehetett kapni bővítőhelyre való sata és táp kivezetést, amit a táp egyik sata vagy molex tápcsatlakozójára, és az alaplap vagy bővítőkártya sata csatlakozójára kellett kötni. Már ha van szabad kártyahelyed. talán dupla is volt ilyenből. Ha a PCX-es linken ilyen van, bocsi, nem jön be nekem a tartalma.
-
Pista0001
addikt
válasz
Archttila #58435 üzenetére
Tiszta idióták, hogy a másik, "csúnya" oldalra maradt az üveg
AIO gyakorlatilag a Kolinkhoz kötelező a procira, levegővel hűthetetlen csendesen. SFX(-L) tápos a Kolink is, nem is lehet szerintem sehogy ATX-et tenni bele.
Rick4: ismétlem, nincs venti hely sem elöl, sem hátul a Kolinkban, csak felülre lehet tenni 2 120-ast vagy 140-est. Ide max 30-as radi mehet 25-ös ventikkel.
-
Pista0001
addikt
válasz
Archttila #58421 üzenetére
Egyelőre 2 120-as régi fehérlapátos Arctic F12-t tettem felülre, a Ryzen 5 5600-on a gyári hűtő van. Így a hőfokok vállalhatóak, de a procin a hűtő nagyon hangos. Ha 3 slotosra szereled a VGA tartót, akkor a procihűtőnek még kevesebb helye van. Én custom vizet tervezek a procira, mert ahhoz vannak cuccaim (és mert be is fér, mert csak 2 slotos a vga-m), úgy szerintem rendben lesz. Kompakt vízzel ugyanúgy jó lehet, sőt, szerintem 3 slotos módban a custom loop prociblokk be se fér. 240-es vagy 280-as radit lehet beszerelni felülre, ha jól tudom, de max 30 mm vastagot!
Rick4: csak fentre tudsz ventit tenni, nincs hely se lent, se elöl, se hátul.
A felső 2 ventinek kell átszellőztetnie a házat, ha kell, a radin keresztül.
Ó, én a Mugent tettem volna bele
-
Pista0001
addikt
válasz
Archttila #58418 üzenetére
Mondjuk kompaktvízzel ha 3 slotos helyen van a vga helye, akkor tuti elégséges távolságra lenne az oldallaptól. Nekem is 6650XT van, de Sapphire Pulse, ami sima 2 slotos. 2 slotos "módban" van a ház, szerintem legalább 1 centi van a kártya és az oldallap között. Persze ha maga az üveg nem tetszik, az más.
Rick4: Igen, mondtad, hogy nem lesz megtartós mégsem
-
Pista0001
addikt
A Phenom M (ahogy a Prodigy M is) micro ATX-es, ők is rájöttek, hogy belefér abba a méretbe az is.
sasNAXO: amikor én vettem a Prodigy-t, még nem volt Phenom sajnos, pedig tuti inkább azt választottam volna. A trutymótól függetlenül is. A kapaszkodó volt az egyetlen részlet, ami nem tetszett a Prodigy-n, azt leszámítva továbbra is szuper háznak tartom, ha komoly vizezésben gondolkodik valaki, és kell emellett pár 3,5-es lemez is. Akkoriban 1 ssd mellett 2 3,5-es vinyót használtam raid0-ban, egy 120-as és egy 240-es radiátorral volt vízhűtés az i5 760-on és a 7870-en. Nem sok itx házban fért el akkoriban ez az összeállítás.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Grave_444 #58159 üzenetére
Nem írtam sehol, hogy offban se mehet, az off sokmindent megbír, még azt a beszélgetést is, hogy ki szerint mi az off. A topik címe "mini-itx", nem "custom sff/usff pc", szóval elég egyértelmű, mi on, és mi off. Régen is (talán többször is) előkerült, hogy át kellene nevezni a topikot, vagy kellene nyitni egy újat, gyanítom, hogy egyik se lehetetlen. Azt sem írtam, hogy a matx csak anyagi okokból kerül elő, azt írtam, hogy alapvetően így van, természetesen vannak kivételek.
Mindegy, túllihegtük a dolgot már így is...
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #58153 üzenetére
Nem igazán követtem az elmúlt 10 évben a házakat, főleg nem a matx-et, szóval így hirtelen nem is tudok ilyet mondani. Lehet, hogy nincs is. Sőt, fogadni mernék, hogy nincs. Tudod, hányféle igény létezhet még, amihez nincs pont passzoló ház? Gyanítom, hogy rohadt sok. Megoldja a helyzetet egy más méretosztályról szóló topikban a "kesergés", hogy lehetne nagyobb? Nem. Nyilván ha a matx topikban menne a téma, hogy egyik vagy másik ház melyik méretében lehetne kisebb, szintén nem oldaná meg a dolgot, de ott legalább nem lenne off.
AIO ház se nagyon van (Gaba monitor volt pár, aminek a burkolata alá lehetett itx konfigot építeni), szóval gyanítom, brand gépekről van szó, azokból viszont le lehet fedve az igényed, nézz körül sff és usff fronton.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #58149 üzenetére
A radi hely is rendben van, amikor Prodigy-t vettem, nálam is szempont volt, most a Kolink Rocket Heavy-nél is szempont volt.
Ha valaki matx lapot akar, nézegesse a matx házakat, ennyi. Nem baj, ha valaki matx-et szeretne, az a baj, hogy itx-ek között keresi. Hamarabb talál megfelelőt, mint a "lehetne pár centivel nagyobb" itx házak között.
Értem én, hogy drága az itx alaplap, értem én, hogy kell a több bővítőhely, de hát basszus, ez ezzel jár, más méretosztályú ház kell a matx-hoz. Hogy nincs annyi összezsúfolt, lehető legkisebb matx ház? Hogy nincs annyi prémium modell? Hát ez van, a matx alapvetően budget kategória, mindig is az volt. Tök érthető, hogy a legtöbb ház gagyi(bb), de azért akadnak kivételek. Hogy az sfx tápra reagáljak, még "full" atx is létezik (na jó, létezett)...
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #58142 üzenetére
Az egy dolog, hogy szóba kerül, az egy dolog, hogy ha belefér, beleteszik a nagyobb lapot az egy méretosztállyal kisebb házba, de hogy tényleg szinte minden itx háznál szóba kerül, hogy pár centivel nagyobbnak kellene lennie, hogy beleférjen a matx lap, az egy kicsit túlzás. Van épp elég matx ház, lehet onnan válogatni, ha az kell. Úgy tűnik, egyeseknek szinte fáj, hogy készülnek itx házak...
-
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #58081 üzenetére
A szabályzás és a vezérlés között a különbség a visszacsatolás. Vezérlés akkor lenne, ha minden egyes fordulatszámhoz tartozna egy-egy feszültség (DC) vagy pwm jel (PWM), és az alaplap ezt a jelet adná csak ki a fordulatszám ellenőrzése nélkül (igazábol ekkor sem, erre térjünk vissza). Ez nem így van, van fordulatszám visszajelzés, ami alapján az alaplapi (vagy egyéb) szabályzó belövi a feszültséget/pwm jelet. Gyanítom, ezért is pörgetik fel maximumra induláskor, hogy megtudják, az mekkora fordulatszám. És a visszatérés... Igazából fordulatszám visszajelzés nélkül is szabályzásról beszélhetünk, mert ilyen-olyan hőmérséklet értékek alapján működne akkor is, a hőmérséklet értékek is a visszacsatolások.
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #58075 üzenetére
Nekem annó az MSI rögzült be. ITX-ezés előtt elsődleges custom gépben csak az volt, amióta ITX-ezek, (majdnem) minden volt, csak az nem.
DFI, Gigabyte, ASRock, ECS, Intel,... Én speciel sose szerettem a Gigabyte-ot, nem változott azzal a lappal sem, amit használtam (Z77N). ASRock alsó házast próbáltam még AM3 időkben, nem voltam tőle elájulva, inkább cseréltem MSI-re. Azóta van integrált procisom, és most egy B550-em, ezek eléggé tetszenek. VGA-ból eddig csak MSI-m (nVidia) és Sapphire-om (ATi/AMD) volt, most először eltértem volna (AMD-s MSI
), de mire a rendelésig eljutottam, elfogyott a készlet, szóval megint Sapphire lett
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57828 üzenetére
Látod, eszembe se jutott, amit Rick javasol, pedig pár napja láttam egy hirdetést, és el is gondolkodtam rajta. Végül azért ejtettem a dolgot, mert a telefon előfizetésem net része elég combos, és azt is meg tudom osztani wifin, ha másik eszköznek kellene. Ezt azért az androidos telefonok nagyja tudja, szóval lehet, hogy ilyenre sincs szükséged
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57817 üzenetére
Ez a belső sim-es dolog nem világos. Ha laptopokra gondolsz, akkor igen, kell egy mpci-e kártya, ami maga a modem. Ha ilyet szeretnél, akkor kell az átalakító a mpci-e aljzat és a kártya közé, ami egyrészt átviszi a pci-e-t, másrészt a sim aljzat is bekerül a képbe (mpci-e -> mpci-e + sim). 20€-tól láttam ilyet, és ez még hosszabb is, mint egy sima full hosszú mpci-e kártya, szóval szerintem elég kevés alaplapba fér bele plussz átalakító (90°) nélkül. Az usb-st bárhova elhelyezheted, saccra 20-30 centis lehet a kábele, es akkor maradhat a wifi+bt a pci-e-ben, mer' ugye az is köll. Költség oldalról ez 20€ plussz a modem, egy sima usb-s külső stick lehet, hogy nem drágább.
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57808 üzenetére
Szerintem ilyen nincs, sőt, a mpci-e wwan kártyák is teljes meretűek szoktak lenni. Wifi-BT kombinált kártyák vannak feles méretben, a mostani wifi helyere tehetsz ilyet, amennyiben az nem BT-os. A wwan-t usb-s 3G/4G/(5G) modemmel tudod megoldani, vagy ha van valami wwan kártyád, amit felhasználnál, van belső usb-re köthető mpci-e aljzatos holmi sim foglalattal, de lehet, hogy nem olcsóbb így.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
sff-cucc #57601 üzenetére
A ház eleje és alja perforált, a tetején 240-es radi lesz (előbb-utóbb, ez a mostani szerelés egyelőre kicsit elbizonytalanított
) 2 120-as ventivel. Mivel a radiról egyből kimegy a proci hője, remélhetőleg házszellőzés elég lesz az alaplapnak és a vga-nak. Majd plexicsíkokkal alul azt kell megoldani, hogy a táp kifújt levegője ne (vagy minimálisan) jusson vissza a házba, illetve a hátfal tetején a perforációt kell lezárnom, hogy a radi ventilátorai ne onnan szívjanak friss levegőt, hanem valóban átszellőztessék a házat.
-
Pista0001
addikt
Értem. Ha szeretnéd, privátban elküldöm a linkjét annak, amit vettem, de ahogy fentebb írtam, 2-ből 2 különbözőt kaptam, szóval semmilyen felelősséget nem vállalok vele kapcsolatban. Most nem tudok nekiesni, de megpróbálok még a héten egy kis tesztet összehozni. Az újabbal megpróbálok neked 12V-ot mérni a DC-DC előtt és után.
Rick4: szerintem a DC-DC-nek se 100% a hatásfoka, szóval a géphez még egy kicsit kevesebb jut el.
-
Pista0001
addikt
Ha van időd, ebay. Egyértelmű ajánlásig nem mennék el, mert az a 2 darabom is különböző lett, amit kb 2 év eltéréssel ugyanattól az eladótól vettem...
A régebbi 0-24-ben megy, Asrock QC5000 alapú gép meg róla, szóval nem nagy a terhelés. A másikról egyelőre Intel D510-zel kíssérletezgettem, nem volt azzal se gondom még, de ott is messze voltam a táp határaitól.
-
Pista0001
addikt
Hdmi-vel használom, gyanítom, hogy a filmlejátszó szoftverek (vlc és mvp) meg is oldják a dolgot. Így hirtelen meg se tudom mondani, mennyire van meg a hatás helyi lejátszásnál, ha van is, olyan kismértékű, hogy nem zavar. Netflixnél nagyon erősen van jelen a töredezés, de azzal gyanítom, nem is lehet mit kezdeni.
Vannak amúgy emlékeim ilyesmikről, de már nem vagyok annyira rápörögve, mint 10-15 évvel ezelőtt. Ha elég jó a film, kb lesz.rom
-
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #57176 üzenetére
Minden sima, semmit nem kellett hegeszteni.
Video lejátszásnál természetesen akadnak problémák, főleg a klasszikus svenkeléseknél. Normális forrásnál kevesebb, Netflixnél elég sok. Nem néztem utána, hány fps-sel adják a tartalmakat, vagy hogy mi az oka, komolyabb tartalmat úgysem ott nézek.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57069 üzenetére
5-ös Ryzen az elképzelés igp nélkül. Van 3-as vga (2-es is, talán még 1-es is
), eladni nincs sok értelme, úgyhogy erre (meg tartaléknak) pont jó.
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57067 üzenetére
Gondolom, az is megoldâs, ha 3-as kártyát teszek a 3-as riserbe, és úgy állïtom auto-ról 3-asra. Egyszerűbb, mint kivenni a lapot.
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57064 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem ennyi belefér.
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57058 üzenetére
Még semmit nem rendeltem meg, a riser amúgy a ház (Kolink Rocket Heavy) tartozéka. A tecsőn nem sok anyagot találtam a házról, de ami volt, abban nem említettek problémát velük. Megnézem újra, hátha említik milyen vga-t használtak.
Rick4: azért itt tettem fel, mert itt többen is építettek szendvics szerkezetű gépet, több tapasztalat lehet riserekkel.
Francia91: olvastam korábban valamit, hogy sok újabb kártyán nem drótoznak be 16 sávot, csak 8-at (esetleg még kevesebbet) az újabb szabványra hivatkozva, ez jutott eszembe. Kérdés, hogy a középkategóriában elég lehet-e 3.0-n 8 sáv, ha ez a helyzet (Rick4: igen, tudom, ez már tényleg inkább vga-s kérdés
).
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Motoszkál a fejemben egy újabb gép beszerzése, ezzel kapcsolatban merült fel egy kérdés. Ha az alaplap, a processzor és a vga is pcie4 kompatibilis, de a riser csak 3-as, lehet ebből hátrányom? A vga egy 6650xt lenne.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Szükségem lenne egy házra némileg speciális igényekkel, de sajnos most nincs lehetőségem építeni. Az igények: 2 darab 3,5-es és egy 2,5-es háttértárat szeretnék elhelyezni benne, integrát procis ITX lapot I/O shieldnél nem magasabb hűtéssel, pico táppal, a lehető legkisebb külmérettel, barkácsolás, módosítás nélkül, normális áron. Eddigi kereséseim nem vezettek eredményre, remélem, valaki találkozott már ilyesmivel.
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #56262 üzenetére
Én is így gondoltam, bele is pattintottam a 160XT-t az Asrock QC5000-be, aztán felszereltem a 2 2,5-es meghajtót a tartólemezre, és jól nem fért be, mert az első diszk meg a táp egyik (vagy 2?) kondija a tér ugyanazon részére tartott igényt.
Kapott ebay-ről paneltápot, megyeget is már egy ideje 24/7-ben
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #56111 üzenetére
341-em volt nekem is. Ha jól emlékszek, MSI 786GM-E65 volt benne Athlon II 250-nel, 2×2 giga ram, meg talán 3850-es Radeon. Jó gép volt. A procin egy 1st gen Scythe Ninja volt venti nélkül, a ház hátsó ventije pont mögé esett. Glacialtech ventik voltak elöl és hátul, előbbi volt az alaplap cpu fan csatiján, az első meg a case fan csatlakozón, ezt fix 50, 75 vagy 100%- on tudta hajtani a lap, nekem 75%-on ment. Az oldallapra vágtam egy plexi lapot a ventilátor helyekre, így semmi se zavarta a légvonatot a házban. A valaha volt egyik legcsendesebb gépem volt, pedig dupla 8 centis ventilátoros, asszem 420-as Chieftec táp volt benne.
Jah, a régi szép idők
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #55720 üzenetére
"ha meg nem kell normalis vga akkor minek ekkora haz."
Remélem, te is érzed, hogy ez nem valid negatívum, nyilván nem vesz ilyet, akinek nem kell
Hogy az elejéhez is hozzászóljak, sok kártya érkezik 2,5 slot széles hűtéssel
-
Pista0001
addikt
válasz
KaiotEch #55250 üzenetére
Nem megoldás egy épített gép az egyéb funkciókhoz elegendő tárhellyel, plussz egy alap NAS csak arra a funkcióra, amire kitalálták, azaz adatot tárolni és megosztani? Nagyjából egy ARM processzornyival fogyasztana többet, mintha egy gép/NAS lenne mindenre, ha jól számolok.
-
Pista0001
addikt
válasz
KaiotEch #55247 üzenetére
Ilyesmi házból nem láttam még olyat, amibe kettő fér.
T J: Nem kell elengedned a házat, vannak nagyobb teljesítményű panel és pico tápok is, ha szükséges, van hova nyúlni. Ami már problémásabb, az a külső kocka, abbol ritka a combosabb darab.
Nekem nincs tapasztalatom ilyen újabb generációs, komolyabb turbos procikkal. Ha az alaplap menüjéből jól menedzselhető a dolog, akkor simán elég lehet ez a táp is, aztán ha belaktad, elkezdheted próbálgatni, hogy mit bír. Elvileg a különböző védelmek megoldják, ha túlléped a táp határait.
-
Pista0001
addikt
"The nature of reporting processor power consumption has become, in part, a dystopian nightmare. Historically the peak power consumption of a processor, as purchased, is given by its Thermal Design Power (TDP, or PL1). For many markets, such as embedded processors, that value of TDP still signifies the peak power consumption. For the processors we test at AnandTech, either desktop, notebook, or enterprise, this is not always the case.
Modern high-performance processors implement a feature called Turbo. This allows, usually for a limited time, a processor to go beyond its rated frequency. Exactly how far the processor goes depends on a few factors, such as the Turbo Power Limit (PL2), whether the peak frequency is hardcoded, the thermals, and the power delivery. Turbo can sometimes be very aggressive, allowing power values 2.5x above the rated TDP."Valahol olvastam korábban is erről, fene tudja, a korszerű prociknak mi is a tényleges igénye. Gondolom, be lehet úgy konfigolni a lapot, hogy a proci ne turbozzon például, szóval akár elég is lehet. Ez azonban felveti a kérdést, hogy kell-e valójában ilyen proci, ha a teljesítményét esetleg vissza kell fogni a táp miatt. Ennek olvass utána, hátha van üzemeltetési tapasztalat.
KaiotEch: Csak egy fér bele tudtommal, mellé még egy 2,5-es. Vagy 2 2,5-es meg slim odd. Vagy normál tetővel csak 2 2,5-es.
-
Pista0001
addikt
Ez paneltáp, nyilván megvan a helye a ház elejében. A pico táp az, amit direkt az alaplap 24 pines aljzatába tudsz bedugni.
Amikor megírtam a hsz-t, még nem görgettem tovább, azt hittem valami integrált procis, vagy max AM1-es gépet éptesz. Ilyen potens hardverhez combosabb tápot tennék. Így hogy a merevlemez tartót nem akarod használni, természetesen bármilyen pico is jétszik, sőt, a kábeldzsungel mérséklése miatt jobb is lenne. Ez a Chieftec MK-35D a magasabb tető, amit említettem. Kb 4000 forint, nyersz vele kb 20 mm belmagasságot. Két előlapja van, az egyik a kivágott a slim optikai meghajtóhoz, a másik teli. Ezzel gyakorlatilag az IX-04 és a 05 specifikációját kapod (előbbi egy IX-03 ezzel a tetővel, utóbbinak egybeszabott előlapja van). A gyártó oldala szerint 55 mm magas hűtő fér bele így 2,5 hüvelykes HDD-kkel. Mivel csak M2-es SSD-t szeretnél használni, a merevlemez tálca (és természetesen merevlemez nélkül) szerintem minimum 65 mm-el gazdálkodhatsz, ami már nem is olyan rossz.
-
Pista0001
addikt
Pico táp ütközhet merevlemezzel. Integrált procis lapokkal nem lehet gond, 2,5-es HDD/SSD-k elférnek a hűtés felett. Cserélhető procis kiépítéshez ha akarsz HDD/SSD-t, akkor a magasabb fedlap készletet (kb 4000 forint) célszerű megvenni hozzá. 3,5-es HDD-hez mindenképp kell a magasabb tető, úgy tudom. Szerintem érdemes a gyári táppal venni, ha elég a teljesítménye.
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #55016 üzenetére
Első generációs 350 wattos SFX-em van, gari lejártával beadta a kulcsot. Eltettem, hátha összeakadok valakivel, aki meg tudja javítani párezer forintért. Több lappal is próbáltam, ugyanaz a tünet, a ventik pörögnek, a gép nem indul (másik táppal természetesen minden ok). Seasonicokkal is volt gondom, G360 ugyanazt produkálta, van egy 650-es M12II-m annak meg a primer oldalán kell legyen valami, egyből lecsapja a kismegszakítót, ahogy bekapcsolom... A legjobb márkáknak is vannak kevésbé megbízható modelljeik...
-
Pista0001
addikt
válasz
cinemazealot #54972 üzenetére
Egy átlagos venti leszabályozva is nagyságrendekkel nagyobb légszálltású, mint amennyit a kéményhatás generálna. Egy normális gépben a levegő hőmérséklete 10-15 fokkal melegeb max, mint a szobáé, ez elhanyagolhatóan kevés.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest