-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
G4560 beszerezve, már csak valami jó árú m.2 sata ssd-t kezelő lap és ram akciót kell kivárni
-
Mercutio_
félisten
válasz
humilislupus #38518 üzenetére
Az adatlapját a tápnak legalább belinkelhetted volna.
-
-
Mercutio_
félisten
Holnap rendelném a cumót, egy kis segítség jól jönne
Asus B150I PRO GAMING/AURA vs. MSI B250I Pro
Ahogy nézem mindkettőhöz vannak W7 64bit driverek, bios update után az Asus is kezeli a G4560-at, felszereltségre, küllemre talán jobb is mint az MSI
Azon felül, hogy a B250-es csipszet újabb szól-e valami az MSI mellett? (wi-fi-re nincs igény)
-
-
Mercutio_
félisten
Szakik a Zalman ZM350-FX sfx tápokhoz még mindig jár az sfx-atx átalakító?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Szól valami az Asus B150I PRO GAMING/AURA ellen?
Dobnék bele egy G4560-at, valami ramot, ha jól olvasom a speckóját az m.2 tud s-ata és pci-e módot is, így mehetne bele a Crucial mx300 ssd, talán még a hangja se rossz (de nekem az is jó, ha az optikai kimenetre jó minőséget tol ki, azt elvileg rá tudom kötni az X-Fi HD toslink optikai bemenetére, amivel a takstar Pro80-at hajtom)Vagy legyen inkább MSI B150I GAMING PRO AC? (Árban nagyjából azonosak, a wi-fi-t nem használnám)
-
Mercutio_
félisten
SSD-ből már van itthon egy m.2-es Crucial mx300 (525GB) az ha jól tippelem jó lenne.
Minden gyártónál problémás lenne a W7 használata/telepítése, vagy csak MSI-nél van ilyen gebasz?
30k-ig el tudnék menni lapban, wi-fi nem kell, legyen m.2 és ne rontson az X-Fi HD fejeserősítő kimenet hangján. -
Mercutio_
félisten
Hm, viszont ez a G4560 most, hogy utána olvastam és látom a HT-t elgondolkoztatott
Phoenix B85 + G3258 + 2x4GB Cricual VLP ram helyett
MSI H110i Pro + G4560 + 2x4GB ??????
Szóval miben gyengébb az msi lap, illetve ajánlott-e egyáltalán, vagy inkább valami újabb csipszet és ha akkor mit?
Milyen ramot toljak bele?
Ja és a lényeg: Ha átklónozom a mostani W7 rendszeremet egy m.2-es ssd-re + pendrive-ról feltolom az alaplapi drivereket menni fog gond nélkül tovább a W7?
Egyáltalán kaby lake-et támogatja a W7?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Buckey #37879 üzenetére
Egyszerűen csak hardveresen támogatott a videó dekódolása, azért tudja, maga a proci lényegében nem is dolgozik ilyenkor, ha a VGA-d az asztaliban modernebbre cserélnéd (vagy a lap+procit) az is ugyanígy vinné azokat a youtyúk videókat. Ez nem proci-erő kérdése (bár az az AMD is elég öregecskedő és ez a G4560 konkrétan keresztben lenyeli, szóval akár az asztali gépedbe is mehetne az egész cucc, a régit pedig elpasszolnám és vennék belőle egy kevesebbet evő és/vagy erősebb VGA-t a pentiumos konfigba)
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #37566 üzenetére
Ja, bár még tesztet se futtattam, szóval a ventiről nincs infóm
De, ha már szóba jött: Giga ga-b85n phoenix lappal mit kell csinálnom, hogy lássam a biost?
DP-vel van a vga a monitorra kötve, viszont csak a win bejelentkező képernyő ami először láthatóBios reset és alaplapi DVI kimenet?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
customer114 #36792 üzenetére
riser a "kábel"
-
Mercutio_
félisten
válasz
gerleimarci #36706 üzenetére
1050 szériára van már bios moddoló?
-
Mercutio_
félisten
Szakik, a Chieftec BT-02 házban a régi táp helyére milyen megy, van itt aprón ajánlott típus esetleg ?
-
Mercutio_
félisten
válasz
tomasekbobo #36374 üzenetére
Egyrészt ahogy előttem már írták a konzol és a rajta lévő hdd miatt olyan mintha nem is lenne hűtés a cpu-n, másrészt a biost hiába nézegeted, mert amíg nem indul el a windows nem aktívak a proci energia gazdálkodási funkciói, azaz a maximumon pörög, mintha egy terheléses tesztet futtatnál.
Ezért is érdemes vásárlás előtt kérdezni...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Luck Dragon #36135 üzenetére
Neked is a néhány hsz-al lentebb írtakat javaslom, tennék a lapba egy 35W-os T végű intel celeront ,a 2TB WD Red helyett 1,5-2TB-s noti vinyót .
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #36131 üzenetére
Táp helyett inkább Zalman 350W ZM350-FX
Házból Sharkoon CA-I vagy ha mindenképpen CM akkor az Elite 130 abban a 120-as 1-2 konstrukciós hibáját javították (de szerintem feleslegesen nagy)
Lapból esetleg az MSI H110i Pro-t is nézd meg.Ha nem lesz külön VGA, akkor ramból kitet vegyél, mert a prociban lévő igp-nek kell a külön csatorna a memóhoz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #36121 üzenetére
Azt a nagy plate-et
dobdszedd ki belőle. Rengeteg helyet foglal, blokkolja a szellőzést, és a cpu hűtő miatt egyébként is csak az egyik felére lehet(ne) ssd/hdd-t rögzíteni.
Van erős 3M 2 oldalas ragasztó, én abból egy 1 cm-es darabbal a ház oldalához rögzítettem az ilyen konfigba rakott SSD-t annó. -
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #36071 üzenetére
Munkához dokkoló+külső bill+egér és 22-24"-os monitor, noti korlátai kiiktatva
-
Mercutio_
félisten
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Évekig NSK1300/1380-am volt, kellő türelemmel ki lehetett fogni jó árban aprón, a spéci tápon kívül a szellőzés hiánya szólt ellene (viszont elég zárt így csendes)
Ha lenne gtx1050-ből olyan típus ami kitol minden termelt meleget a kártya végén lehet újra vennék egyet (és off lennék)
Aztán az sincs kizárva, hogy az emlékeket szépítette meg az idő, valami oka volt, hogy downsize-oltam
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #35838 üzenetére
1050 Ti-ből az egyventis Giga félpasszív, aztán, hogy ha beindul a venti mennyire hangos azt passz.
Axbattler: Tényleg az idő megszépíti az emlékeket, azért ez a 2 ventis LP számomra nem kellően halk, mondjuk most azt mondom alapon mint az Inno3D, de aztán lehet tévedek. Viszont jó pici, hétvégén dobok fel képet a szaktopicba, és tolok 3DM tesztet.
-
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Kisebb és erősebb/halkabb
jim bcs: OK, csak azért írtam, hogy sb ismeri a rendszer lehetőségeit, csak az aktuális piaci felhozatalból nincs esetleg képben azért kérdezett. A linkelt topicban pedig rajtad kívül van aki képben van a konkrét kérdésben, de ezt a topicot nem követi?
GTX 1050 (Ti) LP kártyáról még továbbra sincs újabb konkrétum? (MSI ígérte 1-2 hónapon belül a megjelenést)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #35428 üzenetére
130-as jobb lett volna azonos áron, abban javították a 120-as 1-2 konstrukciós hibáját.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#31600896 #35237 üzenetére
Csak hátlapi usb2-es portot és vezetékes egeret használj, pendrive fat32, nem NTFS, biosban usb-t legacy -ra tenni.
Ja és nézz utána a lap gyártói fórumán, hogy más nem jelzett-e problémát az adott ssd-vel, én anno Crucial M500-nál futottam bele kompatibilitási problémába amitfw upgrade se oldott meg , csak M550-ra váltás.
-
Mercutio_
félisten
Ha új konfig miért nem 1151 alapon?
Lapból erre egy MSI H110I pro bőven elég hozzá i3 6100 a ram ugyanez csak dd4-es kit.
Vga ha a low profile csak akkor vennék 750 Ti -t, vagy a lapon megspórolt pénzt hozzá tenném és félpasszív tápcsati nélküli evga gtx950-et vennék, vagy előbb megnézném nem elég -e a prociban lévő igp. Ha elég, akkor az egész cucc mehet egy kicsi házba és az ssd is lehet m.2-es akár.szerk.: tápból inkább egy ZM350-FX, több hely marad, a konfigot bőven kiszolgálja akár későbbi bővítés esetén is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #35022 üzenetére
1007U pláne 3217U -nak sose lesz utódja itx lapon?
És naná, hogy ezen sincs spdif tüskesor
azok az elna kondik ilyen zajos környezetben gondolom csak marketing szerepet töltenek be
imibigyo: egy asztali cerka alig eszik az AMD -hez képest és ott legalább van kraft ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vírusirtó topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- DJI topic
- Anime filmek és sorozatok
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Hálózati / IP kamera
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest