-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
jól mondja a kolléga
-az említett lap 38k-ért kapható az apróban,
- 32k a ház táppal,
- 30k körül van egy i3-2100T proci,
- 4G RAM 10k
- 500as notivinyó 10k
- prémium CPU hűtő 10k
- slot-in drive 10k
---------------------------------
140k, és sokáig elég, csendes, keveset fogyaszt, szép...ugyanez 1156-on displayport nélkül 20k-val olcsóbb.
-
user137
őstag
Wesena: megkérdeztem, lehet rendelni!!
az akció nem nyilvános az aprón, psszt!
Wesena ITX2 14 pénz (Cooling:1db 40X40X10mm
)
Wesena ITX7 17 pénz (Cooling:1db 80X80X25mm)Pico belső 8k (120W, 12V7A, 5V6A, 3.3V6A, 5VSB 2A)
Pico külső 8k (12V/10A)+1db egység szállítása olyan 10k körül van (DHL, 4 nap), 10 darabé 20k(!), közte arányosan csökken. Nekem kell egy ITX7 amúgyis, úgyhogy elvileg ketten már vagyunk CséZével.
privátban tessék érdeklődni a számlaszámom felől és mondom a többit.
-
user137
őstag
Hifi polcra ez sem épp alkalmas, ellenben van az apróban egy Lian Li PCQ08 is.
-
user137
őstag
Igen, az alkotás öröme örök... csakugye általában másfélszeres-dupla áron jön ki egy egyedi példány, ha jól megúszod.... ez a 10k Ft-os budget számomra elképzelhetetlenül alacsony egy egyedi alu házra, azért is borulok le az esetleges kész tervek előtt (deugye, előbb lássuk a medvét).
A Wesena-ra egy árva lélek nem jelentkezett, úgyhogy a népeknek csak a szája volt nagy. Meglássuk mire jutok egy esetleges importőrrel.
-
user137
őstag
válasz
Pista0001 #6639 üzenetére
leírva ez egy picit nehéz, linkelj képeket
van egy Antec NSK3480. ami 35x35x20 centi, viszont rendes tápos és rendes mATX méretű - ha házat tervezel, ennél tudjon többet, mert olcsóbb biztos nem lesz pártízezer darab alatti gyártásig.
-
user137
őstag
"Ha nagyon hirtelen kellene választanom egy "asztaldíszt" akkor inkább az ITX2-őt választanám, ha kérdeznéd."
ott meg az lenne a baj, h nem fér be a 3.5" vinyó...
egyelőre ez van, ha találok megfelelő partnert, akkor lesz itthon ilyen. egyelőre még ilyen olcsó, ennél csak drágább lehet, ha nem fogy elegendően. sajnos a magyar óccsónjót mentalitás nehezen kiirtható, de ez nyilván nem mindenkinek való hardver. Lexust se vesz mindenki Toyota helyett, de azért egész jól megy nekik...
A Mac mini tényleg egy ipari csoda, ellenben a Foxconn gyártja nagyrészt
és 200k-tól indul a Core2Duo-s, ami eléggé megfizeti a vásárlóval a designt. A mini háza egyébként nem jobb semmivel, mint HookR mester tervei, csak azt egy custom hűtővel meg is valósították.
-
user137
őstag
más: összeraktam az SG05-öt egy 8800GT-vel, amin passzívban van az AC Accelero S1 - nyomtam rá egy furmark tesztet, de 5-6 perc után 90C GPU-nál lekapcsoltam, mert félek - meddig mehet el egy GPU hőmérséklete mostanában?
a furmark mekkora reális teljesítményt jelent mondjuk a folyamatos játékhoz képest?
-
user137
őstag
ez egy "asztaldísze" HTPC ház, LP slottal (extra), 1db SSD és 1db 3.5" HDD hellyel, slim ODD-vel, gyönyörű esztétikával, mit nem tud ami ebben a kategóriában elvárható? nem fér be egy GTX590 6db vinyóval, valóban...
egy hasonló paraméterű olcsó szar hajtogatott nyeklő-nyakló műanyag ház 10k Ft, ez átgondolt és szép is, prémium anyagból, mi a baj vele? vagy te mit nevezel "teljesítménynek"? no offense uram, de ezért mondtam, h nem vagy célközönség (=nem tudod díjazni az esztétikum miatti felárat).
-
user137
őstag
-
user137
őstag
válasz
Mercutio_ #6569 üzenetére
bármelyik Intel 1156 prociban van Intel HD VGA (kivéve a régi Lynnfieldekben, i5-750 asszem az első ilyen), ezek mind röccenésmentesen visznek mindent. A HTPC felhasználásnak egyetlen hátránya van, talán a DTS-HD bitstream nem megy(?), Anandtechen utána kell olvasni, ha valaki ilyen kis kéjenc dolgokat akar.
SPDIF optikai van, koax nincs, a preferált alaplap a Zotac H55-ITX, az itthon kapható realitás a Giga H55N-USB3 (25k kisker bruttó).
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6563 üzenetére
környezettől függ. én az ezüstöt mondanám (jobban átadja az alu anyagát), viszont az asztalra és a hifi polcra jobban illik a fekete a többi kiegészítő miatt.
az árára esküt tettem, úgyhogy nem árulhatom el, de elég az hozzá, h az általad kalkulált összeg kb. fele alatt van.
akinek kell egy ilyen ház 20k-ért táp nélkül, vagy 35k-ért 120W picoPSU-koppintott külső-belső táppal, kezeket fel (privátban) és ha megvagyunk öten, rendelem is be.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6557 üzenetére
hátööö... ne tudjátok meg, h mennyibe kerül ez a házikó...
a kínai (minden bizonnyal kézi) munkaerő alábecsülhetetlen....
viszont nézegettem közelebbről, és hát az az igazság, a 24x25x10 centi, amiből az első kettő azért nem éppen érett a "csöppség" névre... valamint 1db 8 centis venti hivatott hűteni az oldalán, ami szintén érdekes lehet akusztikailag. Monitor alá mondjuk jó lenne.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6539 üzenetére
a vám és áfát szerencsével elhanyagolhatod :-) az 50 dodó posta is soknak tűnik (2 kiló ez az izé).
keresni kell EU beszállítót, akkor legalább a vám+áfa kikerülhető lenne, és nem kellene drága airmaillal reptetni az árut.
ahogy korábban is mondtam, 100% overheaddel egy eleve drága doboz nem rentábilis. én olyan 30k körül szeretnék ilyet találni.
jah, a másik amit nem találok hozzá sehol, az a slot-loading slim drive. ha esetleg dvdrw lenne is, BD bisztoss nincs.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6536 üzenetére
bármit kifejtek
odakint $99, itthon Európában Ł110, a felső limitet véve alapul 35k-ért fogamat a húzva beneveznék egyre, már csak szállítót kell találni US-ből, aki reális áron megoldja az esetleg több darab shippingelését. De inkább Hong-Kongból ebayen, az ottani posta az árakat nézve szeretetszolgálat alapon működik.
-
user137
őstag
urak, ha úgy döntenék, h mégiscsak kivágom a gépemet a hifi polcra, van 10méter körüli HDMI és/vagy DVI kábel, és kijön egyhavi minimálbérből az ára? van már valakinek ilyenekkel tapasztalata? 2500-ért van HQ König márka
de akkor a többiben mi a tripla felár, a Hama "brand"?
-
user137
őstag
én nem vagyok megelégedve a hangjával, amióta felfelé fordítottam... nyöszörgős a venti, emeli-csökkenti a fordulatszámát, és a hangja sem szép egyenletes, tele van felharmonikussal - igaz a front intake venti hangosabb, mint a táp. tegyük hozzá, h tetszőleges nempasszív VGA ennél hangosabb lesz. valamint nekem a Shuttle-ben is volt egy passzív egyslotos VGA, annak meg a kondijai ciripeltek éjszaka, mint egy q tücsök.
"jó érzés kikapcsolni", amikor eljön a teljes csend éjjel, és ez nekem sok (a sajátomat csak látom, ha kikapcsol).
ez is csak azt bizonyítja, h mennyire más az ingerküszöbünk
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6511 üzenetére
dikmán, csak nem a Wesena...
kicsit mondjuk a srácok moddoltak rajta, mert oldalra felkerült egy heatsink "oldallap" meg egy hőcsöves custom hűtő bentre.
ha a szállítási ktg-et "nullaközelire" vagy értelmesre (<10k) tudjuk faragni, én ennek ellenére benne vagyok ám ebben.
-
user137
őstag
válasz
Mercutio_ #6464 üzenetére
van ott egy Silverstone LC02 is, igaz egyik sem ITX
-
user137
őstag
válasz
user137 #6454 üzenetére
"Hallo Adam, Hallo ungarische ITX-Community,
es freut uns sehr, dass Ihnen unser Gehäuse gefällt. Leider können wir das Gehäuse momentan nicht einzeln anbieten.
Wir fertigen das Gehäuse in sehr geringen Stückzahlen und unser Einkaufspreis liegt dementsprechend hoch.
Wir könnten das Gehäuse deshalb einzeln nicht zu einem guten Preis für unsere Endkunden anbieten.Sobald sich die Nachfrage aber ändert und wir in höheren Stückzahlen produzieren können, werden wir auch
ein DIY-Kit (Gehäuse + Netzteil) und Optional LEDs anbieten. Wir hoffen, dass dies bald der Fall ist. "röviden, aki nem tud németül: nagyon magas a ház bekerülési költsége, és csak kis példányszámban gyártják, ezért egyelőre nincs külön ház vételi lehetőség. ha majd sokat eladnak és olcsósodik a gyártás is, akkor gondolkoznak egy külön DIY ház+táp opción.
-
user137
őstag
na lemértem a gépet...
boot: 60W
win idle: 28-35W (!)
youtube+1080p videó + torretkliens: 50W
cpu burn: 82W
cpu+gpu burn: 87W(Zotac H55 ITX, Core i5-650, 1x2GB RAM, 120G SSD, slim DVDRW, ViaLAN paneltáp 120W + külső 90W brick)
-
user137
őstag
én egyébként a paneltáp biztos beszerzési tudatában kérdezném, h van-e itt valakinek tapasztalata a spire powercube-al? azt a borzasztó SFX tápot kicsapva belőle egész jó kis kocka lehet belőle, és olcsó mint a szemét (13k táppal).
-
user137
őstag
nem te vagy az első, aki ilyet szeretne
PT07, PT09 is szép darab, mindegyik ~30k táp nélkül, ennyiért talán picit sok, inkább a Lian Li PCQ09 110W negyvenért... de Bécs nincs olyan messze, go go go...
szerk: alaplap: welcome to the real world... 1156-osból is csak a giga van itthon. szomorú, de megint a mylemonból fogok rendelni áprilisban, onnan nézhetsz, de nincs rá időgari, h mikor tudom szállítani.
-
user137
őstag
Uram téged be kéne állítani RSS feedbe, köszi a maiakat!
ez a Giada(??) érdekes, h ilyen távol sikerült eszkábálni a PCI-t a procitól.... a pci slot meg olyan, mintha a régi sima pci foglalat lenne (még jó, h a tüskék jó irányba állnak)
ez a Cirrus7 ház is megér egy misét!
(a 4 SATA tápkábel hogy jön ki a picoPSUból?!)
szerk: muhaha "Preis wie konfiguriert: 939,00 €" hát persze királylány....
-
user137
őstag
válasz
attila199207 #6432 üzenetére
nem a DDR2 vagy DDR3 a lényeg, hanem a platform teljesítménye, ami alacsony-fogyasztásúaknál gyengébb (nagyjából arányosan). atomot hiába szerelnél DDR3-mal, kb 5%-kal lenne gyorsabb, annyit meg nem ér a felár.
-
user137
őstag
válasz
attila199207 #6423 üzenetére
Most nem nézel, de később lehet "muszáj leszel", ha elfogy az SD tartalom... ha választani kellene, lehet, h egy Brazos felé mennék (ezt én írtam le?!
), kevesebbet fogyaszt, elfogadható videóteljesítménye van, és gyorsabb is, keress teszteket, itt a fórumon is linkeltünk már egy párat
(lassan érik egy 1.hsz updét, anyone... ?)
-
user137
őstag
megint van a LIDL-ben fogyasztásmérő!
2800Ft, akinek nincs még otthon, hajrá! -
user137
őstag
asztaaa, rebranded Shuttle XPC!
-
user137
őstag
válasz
attila199207 #6417 üzenetére
azt nem írtad, h mire szeretnél gépet... ha egy asztalit váltasz ki egy atomos lappal NM10-en, érhetnek meglepetések, ami a rendszer, khm, erejét illeti...
az NM10-ben grafikai gyorsítás sincs, 720től felfelé csak nagyritkán fog kezelni videóformátumot. viszont kétségkívül alig fogyaszt és elmegy passzívban gyárilag.
az ATX tápok hatásfoka a terhelés 20%-a alatt (a konkrét típust nem ismerve) drasztikusan leromlik, akár 30-40% alá is, ez pedig azt jelenti, h a táp duplaannyi (triplaannyi) energiát vesz fel, mint amire szüksége van.
itt a tápod:
egy NM10 1-2 vinyóval ideje 99%-át az 50W alatti részben fogja tölteni, rajzold tovább a gráfot fejben... jóeséllyel 50% alatti hatásfokkal (azaz 35W megy a szobába fűtésre). Keress itt az apróban egy FSPHEN 250W-os tápot, ha maradsz az ATX-nél, de inkább apróból vagy vateráról lőjj egy belső paneltápot külső notitáppal 15k körül (vatera://"morex" - 13k Komáromban, feljebb is van linkelve egy ViaLAN paneltáp linkelve), és akkor a csend mellé talán egy 20-25W spórolás is beesik az ajtón.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6409 üzenetére
a pöcsköszörűt arra értettem, h ez konkrétan 2db 500grammos alulemez U alakra meghajtogatva és egymásra rakva, és annyiba kerül, mint a mai hi-end toronyházak. nyilván nem az anyagot kell benne megfizetni, hanem a "szellemi terméket".
az árait értem, az overhead az, amit nem tudok (akarok) megfizetni, elvégre globalizáció van, tessék nekem idehozni a lábamhoz szinteingyen, ha eladni akar valaki.
mac minit is könnyű lenne koppintani (előző gen core2-ket), érdekes, h még nem csinálták meg... 20x20x10 centi méretekkel, csak egy flex irányított venti modul kellene hozzá, meg válogatott alaplapok. az legalább 4mm-es(!) alu ház viszont, azért is van ilyen súlya.
-
user137
őstag
nincs semmi baj norbival, remélem nem haragszik meg.
norbi, értem én, h mi a levezetésed, viszont ennyiért (illetve ekkora kereskedelmi overheaddel) ez itthon egész egyszerűen sztm eladhatatlan, legalábbis a szakmai közösség között.
Készre szerelt gépként is necces lenne, a mac mini 200k-s árával vetekedne a készülék.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6393 üzenetére
most kötözködünk?
az igény azt jelenti, h a gyártói árhoz közeli árfekvésben, de maximum mondjuk 40k-ig táppal egy ilyen cucc meggondolandó. Egy eleve nagyon drága Silverstone LC12-höz képest nem igazolja számomra semmi az 50% felárat, ezek a cuccok agyonhájpoltak mostanában, azért kerül ennyibe "egy marék alumínium".
150 dodó teljesen jó, szállítás nagyjából 50 dollár lehet, azaz 40k hazáig. Többet (10+) rendelve kaphat kedvezményt is a kedves vásárló, amellett, h a postaktg sem lineáris.
-
user137
őstag
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6382 üzenetére
továbbra is remélni tudom csak, h viccelsz. 127 font helyett nekem 135 fontot mond a web, az 40k+, és ebben ha jól látom nincs tápegység... egy jóóó kis picoPSUval, mert más nem fér nagyon el 70k-ért van is egy házunk.
hát 70k-ért veszek egy 1 éves makulátlan mac minit inkább kompletten...
-
user137
őstag
lehetne rajta spórolni egy 6-8 centit mélységében, és ha az optikát lecsökkented, akkor még egy 2 centit magasságban, sokkal több már nincs benne.
sajnos itthon még aranyárban van a 120W-os, és a hűtésen dolgozni kell egy picit (kellene bele oldalra egy 60x60x10-es venti, de az elcsapná a némaságát).
ITT találsz egy pár képet róla, ha érdekel.
-
user137
őstag
Urak, találtam az apróban szuper áron egy Eladó Lian Li PCQ08 mini-ITX kuckót!
-
user137
őstag
ha nem vagy helyszűkében, akkor helyes az elgondolás!
ezek az elszabott "ITX-házak", mint amit a következő posztomban is látsz, már nem olyan kicsik, h asztalon elférnének, akkor meg minek szenvedni vele, mATX és kész. A kockák nagyok, a slimek túl vékonyak, a HTPC-k túl szélesek és mélyek, az SG05-06 túl igénytelen huppogós acéllemez, a PCQ09 meg nem kapható....
a mini-ITX mindig kompromisszumos (qdrága ÉS nagyonszűkös egyszerre). ha sikerül jót kifogni, akkor viszont meghálálja
-
user137
őstag
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?
ahogy írtam korábban is: ZOTAC H55 itx wifi, Corei5-650 (2 mag), DVD drive, 2G RAM, SSD. Nem sok, de stressz testingen sem ütötte ki a 90Wos tápot, meg a 4A-t...
A ház nem rossz, de h55-höz rossz helyen van a kivágás, és minek a 250W egy cipősdobozba??
-
user137
őstag
a Thermaltake ElementQ-ból, akinek inge.
-
user137
őstag
érdekes ez a morex táp... a silverstone 120W-os verziója 6A-t bír 12V-on, ez meg csak 4A-t
hirtelen keresnék a ViaLAN paneltápomhoz adatlapot, de sehol nem találok, lévén az adapter webáruházban nincsen
a google meg nem igazán talál semmi okosat... esetleg valaki tud nekem túrni egyet?
-
user137
őstag
a LifeLight márkát kerüld, vegyél drágábbat inkább! én már 8 ilyen lámpát cseréltem itthon, ebből 4 "elpukkant", egy meg egy kicsit vibrál... ha cserélik is, kellemetlen, mert az új szériás darabok nem pont uolyan színűek, mint a régiek....
Igaz, a konyhában a 8 szpot most 30W körül fogyaszt együttesen, az azért nem rossz
-
user137
őstag
álmodj királylány
Via C7 Edenhez kapható hozzá egyedül custom heatpipe... ez ilyen heatsink ház, akármennyibe is kerül, a heatpipeok hozzá legalább duplájára emelik az árát... habár 10 pénzért ajándék lenne, mire hazajön lesz az 20 pénz is, a heatpipe megint egy tizes... nem éri meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged