- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigneau
félisten
Kellemes kis alany ez a Kolink Satellite, csak pici türelem kellett hozzá. Gondoltam egyet és megleptem az Asszonyt Húsvétra egy Gigabyte H470M H, i3-10105F és Kingston 2x8GB 3200MHz trióval. Inkább ezt kapjon, mint hideg vödör vizet a nyakába...
1) ASRock B85M-ITX, i5-4670K, Kingston 2x8GB 1866MHz:
2) Gigabyte H470M H, i3-10105F, Kingston 2x8GB 3200MHz:
Nagyon jó dolog, hogy ez a csonka (22.6cm X 18.5cm) mATX MoBo még koppra befért. ITX lapot jó áron nehezebb lett volna találnom GEN10-hez. Talán még kap egyszer egy SFX tápot, de az már egy másik történet... -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #57541 üzenetére
A deshroud vonalon nekem azért kissé keserű a szám íze. Akár 5-7 °C-kal is rosszabb eredményt értem el hőmérséklet terén, bár némileg halkabb lett a kártya. Sajnos sokszor nem a gyári bordához valók a normál ventik, azok inkább az aftermarket hűtőkhöz voltak jók, csak belőlük manapság igen szűk a kínálat...
-
Vigneau
félisten
Örömmel veszem ezeket a DDR4-es lapokat.
Most azt nézegetem, melyik generációig voltak DDR3-as lapok. Ha nem csal a memóriám, 8-9th gen Intel volt talán az utolsó. Ugyan nem ITX, hanem "csapott" mATX, de legalább még pont befér a Kolink Satellite-ba. Viszont nem egyszerű beszerezni.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56551 üzenetére
Volt pár álmatlan éjszakám, aztán végül csak megléptem a tápegység megfordítását - a gyorskötöző olykor csodákra képes...
Ezzel a megoldással 6-8°C-ot sikerült lefaragnom CB R20 alatt a CPU hőmérsékletéből. Igaz, a ventik száma is nőt eggyel, valamint az eLoop-okat lecseréltem Apache-okra.Azt azonban ne feledjük, hogy 3db Noctua-val hagyományos irányban építkezve szintén ugyanannyi volt a hőmérséklet, mint a 2db eLoop-pal. Szóval az irány megfordítása azért csak hozott a konyhára.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56503 üzenetére
Végül ez lett a befutó:
Ugyanazt a hőfokot hozta a Noiseblocker B12-PS duó, mint a Noctua trió (NF-P12 és 2db NF-S12B). A tápot próbáltam átfordítani, de még emelni is kellene rajta, mert túlzottan szélen van a tápcsatlakozó. Keresztben meg eléggé kitakarna a 12V-os MoBo kábel is. Végül aztán feladtam a harcot... -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #56482 üzenetére
Igen, tudom. Ha jól emlékszem, viszont pont Te írtad, hogy a Kolink Satellite Plus kivitelével már ki voltál békülve.
Ilyen verziót viszont nem nagyon találtam a kínálatban.
Amúgy pár ki- és bedugás után már az egyik fekete vezeték érintkezője kilazult az alaplapi USB csatlakozóban.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56498 üzenetére
Igen, jó vétel volt ez az Arctic Freezer 33 Duo a maga kompakt, 150mm-es magasságával. Viszont álmomban nem gondoltam volna, hogy a lap CPU foglalata ennyire közel lesz a ház oldalához és némi fejfájást okozhat majd a ház belső tápkábele.
A Cooler Master Elite 110-nél viszont szerettem, hogy fordítva is berakhattam a tápegységet. A Cooler Master GeminII M4-re szívóként raktam a ventit, felette volt a tápegység kifelé szívó ventije. Ezzel a húzással 8°C-ot nyertem anno a hagyományos elhelyezéshez képest.
A fordított helyzethez kell majd egy Feleségmentes nap...
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56480 üzenetére
Ez volt a korábbi felállás. Kb. ugyanazt hozza mindkét megoldás Cinebench R20 alatt: 65-70°C körül alakul a CPU hőmérséklete.
A levedlett XFX RX 6600-am van benne egy i5-4670K mellett.Ideiglenesen fordítva rögzíteni egyelőre nem volt ötletem, hogy miként oldjam meg gusztán. Sajnos így is elég sok időt elszöszöltem vele, mire nagyjából úgy nézett ki, ahogy megálmodtam.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56417 üzenetére
Kiegészítés:
Végül a hagyományos elrendezés mellett döntöttem. Elsőre nem volt kedvem megfúrni-faragni a Kolink Satellite-ot...
A Freezer 33 berakása picit megizzasztott. A második venti némileg fennakad a tápkábelen, no meg nem igazán a Noctua-khoz valók a gyári ventirögzítők. De fent és bent vannak az alkatrészek, ez a lényeg. Kedves kis névnapi ajándék lett a Feleségemnek.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56416 üzenetére
Így van, pontosan.
Amikor a CM Elite 110-ben volt a konfig, akkor elől volt a gyári helyen egy 12-es venti, a GeminII M4 ventije inverzbe volt állítva - a lap felől szívott - és felette volt a táp ventije, ami kiszívta a meleget. Így nyertem 8°C-ot ahhoz képest, mint mikor a venti lefelé fújt a lapra és a táp ventije felfelé nézett (a gyári beállítás szerint).
Hasonló gondolatom lett volna a Satellite esetében is. Valójában megfordítanám a levegő irányát. Egy NF-S12B fújna be hátulról az NF-P12/Freezer 33/NF-S12B trióra, amiről a fordítva berakott táp ventije vinné ki a meleg levegőt a házon kívülre.
Normál esetben viszont a táp elölről szív és el van szeparálva a "küzdőtértől". Az NF-P12/Freezer 33/NF-S12B trió által megdolgozott levegő pedig távozna a házból a másik NF-S12B-n keresztül.
Ez a két alternatíva áll egymással szemben. Az elsőhöz 4 lyukat kellene fúrnom a táp rögzítő keretébe, vele párhuzamosan pedig a ház belső merevítő keretébe. Mindkét esetben az egyik NF-S12B kérdéses, hogy elfér-e, de a számításaim szerint igen. A CM Elite 110-ben pl. 7mm volt a táp és a GeminII ventijei között. Nem okozott se turbulenciát, se interferenciát.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56414 üzenetére
Titkon bíztam benne, hogy Te is feltűnsz, ahogy visszaolvastam a topikban.
Én egy Arctic Freezer 33 eSport Duo-t fogok beleszuszakolni, egy Cooler Master GeminII M4-et nyugdíjazok vele. A jelek szerint a másik irányba indultam el. Kíváncsi lettem volna, hogy volt-e, aki esetleg megfordította a tápegységet és vele együtt a levegő áramlási irányát.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #56412 üzenetére
Igen, én is láttam róla képeket a Reddit-en.
Azonban most még pluszban tápra már nem költök idén. Az is szerencse, hogy 14cm mély tápot vettem év elején a Feleségemnek. Igaz, akkor még egy Cooler Master Elite 110-ben kuckózott. Viszont VGA és CPU hűtő terén ott nem lehetett annyira nyújtózkodni.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56410 üzenetére
Közben jobban megnéztem az Asszony gépét. Kihasználtam, hogy nincs itthon.
Nem csak a tápegység tartókeretére kellene 4 furatot tennem, hanem a házkeretre is gondot kellene fordítanom, mert különben a csavarhúzóval nem igazán férnék a csavarokhoz. De hogy erre miért nem gondolt a gyártó korábban? No meg arra, hogy esetleg egy ventit is lehessen normális előre tenni, ne csak házibarkács üzemben...
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van közöttetek olyan gazdi, aki a Kolink Satellite kuckójába fordítva rakta be a tápegységet? Ha igen, milyen tapasztalati vannak a hőmérsékletek alakulása terén? Megéri azt a 4 lyukat belefúrni a rögzítőbe, vagy maradjon háttal a tápventi a ház bendőjének?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #24060 üzenetére
Pár kép róla, csak hogy szörnyülködhessetek a "kreativitásomon és kézügyességemen".
-
Vigneau
félisten
Összeállt a Párom gépe. Igazatok volt, a Cooler Master Elite 110 tényleg jópofa kis jószág. Egy baj van vele, hogy piszok merev az USB3.0 kábel, nehéz jól elvezetni. Nekem az alaplapi USB3.0 aljzat egyik lába bánta a küszködésem (nagy kézfej, szűk hely és a 24PIN közelsége). Még jó, hogy van előlapi USB2.0 csatlakozás is a lapon, így nem ért nagy érvágás. Ha meg egyszer máshová fújja a szél a lapot, akkor vagy pótoltatja a lábat, vagy használja az USB2.0-t, mint én - azaz a Párom.
-
Vigneau
félisten
válasz
lazydog #23787 üzenetére
Örömmel olvasom, hogy saját tapasztalatból beszélsz.
No igen, 1 slotos VGA. Mivel kezdetben nem lesz VGA, akkor egy darabig ellavírozik benne a Párom a jelek szerint. Később meg ki tudja, milyen VGA-t találok Neki, de az még messze a jövő zenéje. Irodába arra nem lesz szükség.
A gyárilag szerelt Codegen tápról mi a véleményed?
Pista0001:
Köszönöm az infót Neked is! -
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Egy Codegen MX-31-A2 képes befogadni átalakítás nélkül egy ASRock B85M-ITX-et?
Köszi a válaszokat!
Vigi
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #23635 üzenetére
Oké, oké...
Jelenleg a Párom munkahelyére/otthonra dobok össze egy picit időtállóbbnak tűnő minikonfigot. Szereztem egy G3220-at, 4GB CSXA RAM-ot, egy topikbeli Őslakos Cimbimnek köszönhetően lesz házikó és táp is, valamint kiszuperálom a mostani "nagygépemből" a 256GB-s Micron C400-em. Ha jól megy minden, akkor pedig hamarosan landol egy ASRock B85M-ITX nálam - most még egyeztetés alatt.
Az biza szép lap, de nem vagyok ennyire költekező fajta. A jelenlegi Gene-m is jutányosan tudtam megcsípni. Ha mégis megjönne a kedvem a magam szórakoztatására összedobni egy Mini-ITX cuccot, első körön még megtartanám a SilverStone PS07W házam, a szívemhez nőtt. Viszont a Coolermaster Elite 130 egész csinos kis kuckó.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #23630 üzenetére
Igen, anno nézegettem én is. Forgott is a sapkám a gyors áremelkedés miatt. Pedig az mSATA képessége elég príma dolog, mint ahogy azt az Y580-asom esetében is kellemes meglepetésként éltem meg.
A szokásos olcsón-jót lehetőségeket mérlegelem. Ki tudja, merre mozdulnék a későbbiekben, ha bővíteni szeretnék. De ezért is volt kitétel, hogy azért egy PCIe csak legyen a PCB-n. A tuning most messze nem volt szempont.
Viszont a Párom leendő gépén tesztelem le magam, hogy mATX után milyen lenne a Mini-ITX. Aztán ha esetleg megtetszik, még én is összedobhatok magamnak akár valami erőske cukiságot.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Több szem többet lát alapon kérném a segítségetek. Mini-ITX rendszert dobnék össze a Páromnak az alábbi lapokból szemezgetve:
- ASRock H81M-ITX,
- Gigabyte GA-H81N,
- MSI H81I,
- ASUS H81I-PLUS,esetleg:
- Gigabyte GA-B85N Phoenix,
- ASRock B85M-ITX.Ezek közül valamelyik nem ajánlott vétel-e saját tapasztalatok alapján? Ha tudtok valami használható infót, akkor ne tartsátok Magatokban.
Vigi
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest