- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Ó, hát azt a projektet vagy 1 éve skippeltem
Egyrészt rájöttem, hogy képen tetszenek ezek a mindenféleszínű kábelkonstrukciók, de igazából a fekete a kedvencem (tudom, uncsi), akkor meg mi a francnak harisnyázzam be?
Másrészt meg ennyi kábelt harisnyázva nem lehet elvezetni rendesen sehova ekkora helyen, konkrétan megtelik a ház kábelekkel, az meg nem gyere be.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #42971 üzenetére
Mindegy, begyek bauhausba és veszek valami plexihez való ragasztót.
Más: tesztelgetem az új metist, azt hiszem jóban leszünk, felülre felesleges ventit rakni, a palit kártya 69 fokon áll 45%-os venti fordulaton, így nagyon kellemes, halk a rendszer, cpu 60 fok körül mozog aida alatt
-
Ispy
nagyúr
Összeraktam a gépet, még be is kapcsolt, most már csak az oldallapból megmaradt keretet kéne összeragasztanom a plexivel, kb. 0,8 cm helyem van hozzá. Szerintetek elég sima kétoldalas ragasztóval odafogni, vagy valami izmosabb cucc kell hozzá?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ringman #42966 üzenetére
Én is így jártam, vettem egy olcsó B-s lapot, de ezen már nem fért el az axp 200 muscle, szóval vettem egy noctua u9b 2s-t. Igaz végül ez a lap ment és jött egy z270, szóval addig olcsoztam, amíg végül mégis drága lett.
De ezt már nem cserélem, ebbe később még mehet egy k-s proci is akár.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #42949 üzenetére
Sajnos nem látszil belőle semmi
-
Ispy
nagyúr
Végül sikerült megoldani, ezen az alátét dolgon indultam el, de mivel alátétem nem van, így jobb híján elővettem feleségem varrókészletét és cérnát tekertem a távtartó menetének a felére, így kb. 1 mm-t magasabb lett, most már nem ér hozzá a hütő backplatje az alaplapi tálcához.
-
Ispy
nagyúr
Honnan lehet szerezni m4-es távtartót az alaplaphoz viszonylag gyorsan? A gyári csak 6mm magas, ezért ferde az előző alaplapom, a hűtő backplate-je hozzáér az alaplapi tálcához. Rendeltem 8 milliset, de az meg m3, nem jó a menet kicsi, szóval akkor m4 8mm lenne a cél, ááááá, a ***** tele van már.
Hestore-ban nem találtam m4-et, csak m3-at, conradban 3 hét a szállítás (
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42921 üzenetére
Hát az a rácsos védő mnpctechről van, az ára nem vészes, de a szállítási költséget inkább ne is kérdezd, na az egy vagyon volt.
-
Ispy
nagyúr
Windows licensz transzfer....
Na, akkor leírom a menetet az utókornak:
- régi gépen a felhaszálónak ms fiókhoz kell kapcsolódnia
- kiszereled/átszereled/összerakod az új gépedet, wint telepítesz, vagy csak elindítod a régi rendszert és szintén hozzákapcsolod a felhasználódat ms fiókhoz
- gépházban update menü -> aktiválás -> troubleshooting -> ha nem tudja aktiválni, akkor katt a megváltozott hw gombra
- egy felugró ablakban megjelennek a wines licenszeid, kipipálod amelyiket át akarod kötni és kész, máris aktiváltad a régi licenszkóddal -
Ispy
nagyúr
Na, gondoltam mielőtt még mindent bepakolok a metisbe, gyorsan beröffentem asztalon a konfigot, mindent összedugdostam, csavarhúzóval rövidre zár, elindul rendben, de nincsen kép és a hátsó usb aljzatokban nincsen power, ventik forognak, ledek csillognak, de ez így kevés lesz. Nem kezdődik túl jól...
-
Ispy
nagyúr
válasz
Archttila #42897 üzenetére
Kénytelen voltam venni egy másik metist, mert annyiszor szétszedtem már a régit, hogy a táphosszabító kábel a házban megadta magát, meg már nem volt makulátlan a külseje sem, szóvel metis ment, metis jött.
A vicc az egészben, hogy már nem is szoktam játszani, mert nincsen rá időm, de hát az ember nem azért rak össze egy pc-t, hogy használja is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42893 üzenetére
2016 év végén vettem a metist a "nagy" projekthez, azóta lecseréltem a metist
, az alaplapot, procit, hűtőt, házventit, memóriát, VGA, SSD-t, kihagytam valamit? Szóval nagyon már nincsen mit cserélni.
Ja, a tápot nem cseréltem, de a kis corsair az marad. Meg már unom a kupit a szobában, hogy az asztalon állandóan szanaszét hevernek az alkatrészek hetekig, néha hónapokig, még az asztali kábelmenedzsmentet akarom megcsinálni valami kezelhetőre a mostani spagetti helyett.
(#42894) alcsa
Nekem mondjuk semmi bajom a mostani lakással, de nem, együtt megyünk, így azért olcsóbb.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Lacesz88 #42862 üzenetére
Tavaly raktam össze öcsémnek ryzen-es gépet, corsair cl15-ös (3000mhz) memóriával állandóan összeomlott, már amikor elindult egyáltalán a gép, aztán az én gépemből átraktuk a corsair cl13 (2133mhz) memóriákat, azzal ment rendben a dolog, most már csak havonta 1x száll el kékhalállal neki.
Szóval amd-vel neki lehet szaladni a csecsnek, ebből a szempontból az intel hülyebiztos, az elmúlt pár évben jópár gépet raktam össze intel vonalon, soha egyikkel sem volt semmi gondom, elsőre pöcc-röff.
Biztos jó a ryzen, lehet, hogy jobb az ár-érték aránya, de én személy szerint maradok inkább intel vonalon.
Arról nem is beszélve, hogy a qvl listán vagy olyan RAM-ok voltak, amiket nem lehetett beszerezni, vagy 60-70k-ba kerültek, szóval jól körbe kell járni ezt a kérdést, mielőtt vesz valamit az ember.
-
Ispy
nagyúr
Ha a lapot kicseréltem, akkor csökkentett módban be tudom röffenteni a wint vagy kapásból újra kell telepíteni?
-
Ispy
nagyúr
válasz
DrDante666 #42787 üzenetére
Ááá, dehogy, végül is egy max. 240 TDP-s hűtőt raktál egy 65 TDP-s procira.
Egyébként szép darab.
-
Ispy
nagyúr
A 2,5 VGA slot az mm-ben mennyit jelent vajh?
Ha a 2 slot 40mm, akkor a 2,5 az 50mm?
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #42731 üzenetére
Jó kérdés, én januárban vettem aqua-ból, fekete metis classis és ilyet kaptam, én is meglepődtem, mert nem tudtam, hogy volt egy kis ráncfelvarrás.
Az ablakot még nem rögzítettem, nincsen benne semmi
még most agyalok rajta, hogy mi legyen, mert a hagyományos plexi az olyan fosch, hogy azonnal tele lesz mikrókarcokkal, edzett üveg vastag (min. 4 mm) és ráadásul nem csinálnak 37 cm átló alatt (megkérdeztem....), szóval most vadászok céget, ahol méretre vágva is készítenek Optical HC-s plexit, ami egy karcálló bevonattal van ellátva, 1 vagy 2 oldalon.
Még az is megfordult a fejemben, hogy sima 2mm-es ablaküveget rakok bele, csak az nem annyira biztonságos, ha neadjisten törik.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#25954560 #42727 üzenetére
A rács mnpctechről van, nem olcsó, de nekem csak ez tetszett.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42725 üzenetére
Jaja, egyszer talán, azért még van vele dolog. A HDD tartó gyárilag van benne.
-
Ispy
nagyúr
Én is szoptam egy jó nagyot öccsém gépével a corsair cl15-ös ramokkal, végül az lett a megoldás, hogy kivettem a saját gépemből és azzal ment, intelnek meg mindegy. Nekem egy életre elment a kedvem az amd-től.
Azért az gáz, hogy a budget ramokkal nem megy, úgy kell vadászni, hogy melyik jó, ráadásul a qvl listában is csak a heroin árban lévő kittek vannak benne, ofkorz.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
choco01 #42371 üzenetére
Realan w60 elég pici, és a keretedbe is belefér.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pappesz #42008 üzenetére
Azt a lapot nem raknám be egy wines, officeos gépbe, ahhoz szerintem karcsú, ez inkább ilyen HTPC-be való lap, filmezéshez.
4GB rammal kb. 105k, házon még lehet fogni, mondjuk egy chieftec ház 350-es táppal és akkor belefér a 8gb ram is, de csendes nem lesz, persze a hangját nem fogod hallani 1 méterről, szerintem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pappesz #42005 üzenetére
Én erre egy ilyen gépet raknék össze:
Proci: Intel G4600
RAM: 2X4GB corsair
Háttértár: 120-as SSD HyperX Fury
Lap: valami alap H-s itx (asrock H110M, biosfrissítést kérni kell a boltban)
Ház: Raijintek Metis ()
Táp: nem tudom most mi a bestbuy, tápos topikban meg kell kérdezni, nem biztos, hogy a 100k-ba belefér egy félpasszív táp.Mondjuk a RAM árak miatt ez már nem fér be 100k-ba, de én ez alá nem adnám.
Ja és 100k-nál sokkal több kell, hogy teljesen hangtalan gépet építsél, vannak itt páran, akik már megpróbálták, nem tudom sikerült-e nekik.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
vegyszer #41996 üzenetére
Én azért első körben megnézném, hogy mégis mi akasztja meg a gépet állandóan, az ssd beszerzése ettől függetlenül erősen ajánlott.
De nekem az asztali gépem is csinálta ezt a jelenséget win10-zel és SSD-vel, amikor megnéztem a teljesítmény monitort, akkor az SSD 100%-on ment, de már nem emlékszem mi lett a megoldás.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Iginotus #41847 üzenetére
Hát az nagyon jó, mert nekem a gtx 1060 nem állt meg 85 fok alatt teljesen zárt házban (3 óra wot után), igaz lehet a táp is bekavar, mert nem megy a ventije, így csak a hátsó venti tud kifelé szívni. Mindeközben a rendszer hőmérséklet meg 55 fok felé nem igen ment.
Ja, persze ezek 600-900-1800 rpm-mel futó ventik mellett értendők, nekem ne süvítsen a gép, mint állat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Di Natale #41774 üzenetére
Szerintem ehhez a felhasználáshoz egy g4600 is elég, i5 nagyon overkill, i3 meg nem ad semmi extrát neked a g-s procihoz képest,
cserébe fele annyiba kerül., na vagyis a g4600 fele annyiba kerül, mint egy i3, csak kinyögöm a végén.És igen, ssd nélkül nem építünk gépet, az i3 felárából pont kijön egy.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#12681728 #41583 üzenetére
Pl. silverstone ML9
-
Ispy
nagyúr
válasz
Balazuz #41579 üzenetére
A metishez nem jár, hiszen az egy ATX-es ház, a táphoz kéne adniuk, de inkább jó pénzért adják külön, ami elég nagy szemétség, Silverstone táphoz adnak, meg azt hiszem a Zalman SFX-hez is, egyébként meg szerencsére van itten megoldás erre.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #41501 üzenetére
Igen, de leoltották, hogy olyan, mint egy rezsó...és tényleg.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #41480 üzenetére
Persze, ez világos, csak azt nem tudom, hogy mennyire lesz szép a vágás vonala, mennyit kell még rádolgozni.
Nekem is kerek luk lesz, rászerelős rácsos megoldás nem tetszik, négyzet formájú rácsot meg nem találtam, egy időben még gondolkodtam egy venti tartó plexi betéten, de aztán ezt elvetettem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
imibogyo #41470 üzenetére
Nice!
Én is pont ezt akarom megcsinálni (már 1 éve
), de eddig nem vitt rá a lélek.
Én a dremelhez vettem egy körkivágó szettet, ezzel akarom majd kivágni a ventik helyét.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41304 üzenetére
Ez már itt offtopik, nézzél be a nasos topikba, ott majd eligazítanak. Sok mindentől függ, mennyi HDD, milyen funkciókra akarod használni, milyen támogatásra vágysz, garancia stb. 30k-ért kapsz 2 lemezes zyxel-t, de synologyból csak 1 lemezest, de használtan kapsz 2 lemezest is, de akkor nincsen garancia, és persze lehet építeni is, csak akkor az nem out-of-box.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41301 üzenetére
Lejátszásnál a lejátszó mérvadó (ebben az esetben a tévé), torrentnél meg a NAS procija.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
Egyébként 15-20k-ért simán lehet venni egy használt 4 éves syonologyt, problem solved.
Lejátszónak meg valami okosító boxot, bár nem tudom ezek a 4k-val mennyire boldogulnak el. Ha 4k-ról le tud mondani, akkor meg egy pi3...
Én sokáig egy pi2-t használtam OE-vel, ideglenesen, amíg a HTPC-t nem raktam össze, nos nagyon lassan raktam össze, mert teljesen bevált a pi2, a végén már csak azért fejeztem be, hogy ne legyen kidobott pénz az ablakon.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41295 üzenetére
Ja, de a netbook az nem nas, az netbook.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41293 üzenetére
Érzek egy kis ellentmondást. Akkor most NAS vagy HTPC?
szeretném ezt kihozni 40k körül
Én sok ellentmondást érzek itt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest