- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Sn[4k3] #10174 üzenetére
Ha barebone is játszik, akkor pl. a Zotac MiniPC-i közt is érdemes szétnézni. Széles a választék, van mindenféle béléssel. Pl. ZBOX AD02, ZBOX nano AD10, ZBOX Giga ID70 Plus
Az árak összehasonlításánál vedd figyelembe, hogy ezek alaplap+proci+ház+AC adapter(+paneltáp) kombinációval egyenértékűek. Illetve a Giga ID70-ben memória és háttértár is van.
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Bízom benne.
Nem tudom pontosan mit értesz szabó alatt, de ha emlékszel, pont egy éve, hogy forgácsolás után összeraktam a félkész házat. Azóta lekerekítettem a sarkokat, lecsiszoltam az éleket, kapott egy kis szálcsiszolást az előlap, valamint miután megadta magát az ATX táp, lett helyette paneltáp + 203W-os Xbox tégla kombó. És most ott tartok, hogy a maradék tartóelemeket és a burkolati lemezeket magam szándékozom elkészíteni (Többek között ezért is nincs előrehaladás már hónapok óta
), mert a forgácsolás költsége finoman szólva túlmutatott az ingerküszöbömön.
Illetve tápellátás terén falba ütköztem, mert az Xbox tégla 2. 12V-os ágát az alaplap 4 tűs 12V-os kiegészítő csatlakozójába dugva nem indult el a rendszer és nem tudom mi lehet a baj. Ugye, másnak (igaz PicoPSU-val) ment a dolog, ezért lehet itt is valami kompatibilitási problémába futottam. Valami olyasmibe, mint az ATX táppal a minimum terheléses mizéria, ha emlékszik még rá valaki.
Hát így áll (szó szerint) a projekt jelenleg, kérem alássan...
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10081 üzenetére
Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy a kontúrvonalakat kikapcsolva közel megduplázódik a képfrissítés.
Forgácsoló ismerős foglalkozásához híven a ráfordított időt is alaposan szétforgácsolta, ha szabad így fogalmaznom.Nem tudom hány órát töltött el vele összességében. Tippre olyan 6-7-et biztosan, de ezt ne vedd készpénznek! Lehet, hogy többet.
(Elő- és hátlap, összekötő rudak, 5db belső tartó a 9-ből)
(#10083) zodo: "Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik.
"
Az a fura helyzet, hogy mind cáfolni, mind megerősíteni örömömre szolgálna, amit mondasz, de jelenleg egyik sem áll módomban."Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?"
A LP VGA modellje a hiányzó méretek híján egy félkész és kissé öszvér megoldás (HD5570 textúra, GTS450 hűtőborda burkolat és venti nélkül). Persze a ház méreteinek meghatározásához igazából nincs is többre szükség. Amúgy igen, az lenne a koncepció, hogy nagyobb bordával rendelkező LP kártyáról lekapni a gyári ventiket és a légáramlást a 2db 100x12mm-es Scythe ventivel biztosítani. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10079 üzenetére
Inventor és a Clarkdale 733MHz-es IGP-je (I3-530) vonatkozásában tudok nyilatkozni. Registry-ben aktiváltam a 'Post Statistics' kulcsot a képfrissítés kiíratásához (érezhető lassulást eredményezett) és a 'Minimum frame rate'-et* levettem 0-ra a teszt kedvéért. A mellékelt képen látható összeállítást 994x985 pixeles viewport-ban, az adott nagyításban forgatva 10-14Hz-et ír. Szubjektív megítélésem szerint, érzésre (Post statistics nélkül) még ingerküszöb fölötti, és nem megy a felhasználói élmény rovására. (Okosok szerint 15Hz körüli az ingerküszöb)
* A maximum 10Hz lehet. A frissítést nem engedi ez alá, inkább az összeállítás, vagy modell részletességét csökkenti, ha szükséges.
Amennyire meg tudom ítélni, a Clarkdale féle HD Graphics a 12 CU-jával kb. a HD2000 (6 CU) teljesítményét hozza clock to clock. Az órajelek különbsége okán utóbbi olyan 10-20%-kal erősebb. Ehhez képest a HD3000-ben meg ugye 12 CU van. Ennek és az órajelkülönbségnek köszönhetően olyan 2-2,5x-es szorzót mondanék rá a sima HD Graphics-hez mérten. A perspektíva kedvéért: a HD3000 valamivel erősebb a HD5450-nél.
(Nem, még mindig nem készült el teljesen.
)
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10076 üzenetére
Egy két magos G530-as jó ár/érték arányú, költséghatékony megoldás és az Atomoknál lényegesen erősebb, nem beszélve a sokkal korszerűbb IGP-ről.
Később meg mehet bele I3-2105 (HD3000-es IGP), vagy akár egyenesen valamelyik I5-ös négy maggal. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10074 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért:
MSI IM-945GSE-B
Majdnem ugyanaz, mint az I. D945GSEJT, kb. ugyanazokat tudja.Ezt viszont kifejezetten érdemes fontolóra venni:
Intel DH61DL
PATA-ért és DDR2-ért cserébe LGA-1155-ös, USB3-as, Gigabit LAN-os, max. 8GB DDR3-mal felvértezhető lap, ami köré combosabb és a jövőben még bővíthető vasat is építhetsz. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10056 üzenetére
Az Idegsejt is tudja mindazt, amit szeretnél
Intel D945GSEJT
A parallel portja header formájában van a nyákon, amit ki kell vezetni. Valószínűleg itt is az ár és a beszerezhetőség mentén kell kompromisszumot kötni.További majdnem jó alternatívák:
Intel DG41AN - (DDR3, Parallel, DVI, SATA)
IBase MB890 - (DDR, Parallel, DVI, PATA)
Gigabyte GA-D525TUD - (DDR3, Parallel, VGA, PATA)
Albatron KI51PV-754 - (DDR3, Parallel, DVI, PATA)Ha a microATX még belefér, azok között nagyobb a választék parallel porttal, digitális videokimenettel, PATA csatival.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10054 üzenetére
Esélyes, hogy legalább egy elvárásodból engedned kell. Hirtelen ezeket találtam:
Asrock A330GC
Nincs rajta digitális videokimenet (pótolhatod valami PCI-os VGA-val). Hogy használtan találsz-e, azt nem tudom, de ez elvileg egy relatíve elterjedt, könnyen beszerezhető lap.NF94-270-LF
Technikailag tud mindent, amit szeretnél, de vélhetően nem lehet könnyen és olcsón beszerezni. -
HookR
addikt
ITX-es alkatrészekben gazdag kellemesen küllemes és bensőséges ünnepeket a topiklakóknak!
-
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #9977 üzenetére
Hajrá!
A szabványméretek fellelhetőek a neten, nem kell feltétlenül kézzelfogható alkatrészeket beszerezned a méretezéshez. Persze ahogy neked kényelmesebb, ezt csak úgy mellékesen megemlítettem.
U.I.: Hmm, ha minden igaz, még 1 hsz. és előléptet a fórummotor senior taggá. Hát nem a 180 napos regisztráción, mint előfeltételen múlott, annyi szent.
U.I.2: Hopp tévedtem, a tizedeseket is számolja, úgyhogy ezzel a hozzászólással lett meg
-
HookR
addikt
Pedig az URL beszédes ám.
Jonsbo V1 Black Series - 180 x 330 x 230 mm (W*H*D)
Néhány további kép: [link]
Ahogy látom a költséghatékonyság fontos szempont volt, a szerkezet a szokásos hajtogatott acéllemez + műanyag előlap kombináció. A belső elrendezés is a tornyokét követi, kisebbre vett házmélységgel. Ebből az előlap legalább 3cm-t elvesz, azaz VGA-ból 20cm-esnél bizonyosan nem fér be nagyobb (sőt), pl. HD5750.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #9936 üzenetére
Ez a saját géped? Le tudnád nekem mérni, hogy a táp burkolati lemezétől számolva pontosan hány mm plusz helyet igényel a könyöktápcsati?
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #9848 üzenetére
"Egyébként ez a lap is késleltetve pörgeti meg a vinyót, legalábbis a SATA3-0 portján. Ez külön tetszik"
Ha a 'staggered spin-up' támogatásra gondolsz - ami a H67N-USB3 egyik figyelemreméltó különlegessége -, az nem az alaplap tápáramkörei, hanem a tápegység túlterhelését hivatott kiküszöbölni. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #9843 üzenetére
Nálam ilyet akkor produkált, amikor a 12V-os ág terhelése nem érte el a táp által megkövetelt minimumot (esetemben 1A-t, szintén egy néhány éves FSP táppal). A Gigabyte H55N-USB3 tápáramkörei (és feltételezhetően a H67N-USB3-é is) némi késleltetéssel élesztik fel a fő fogyasztókat (CPU, VGA, HDD), ami már soknak bizonyul a táp számára, ezért lekapcsol. Megoldást az jelenthet:
- ha biztosítod a 12V-os ág azonnali (a tápod adatlapján feltüntetett minimális) terhelését, például néhány ventilátor ráaggatásával (melyeket indulás után már lehúzhatsz).
- ha olyan konstrukciójú tápot szerzel be, ami indulásnál kisebb, pl. a procihűtő ventijének terhelésével is beéri. Az adatlapon mindig feltüntetik, hogy van-e minimális terhelési igény és ha igen, mennyi. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #9641 üzenetére
"Ezen a képen úgy tűnik hogy az, ezen meg úgy hogy nem az. Esélyes hogy volt ilyen is meg olyan is. A szabvány méretűnél nincs semmi barkácsmunka és valószínűleg a dupla slotos helyet is tudod használni, a másiknál viszont ugyanúgy vágni kell mint a shield nélkülinél, de legalább a táp maradhat a helyén. A Shuttle hűtés felejtős, speciális lefogatása van."
Nocsak úgy tűnik ezt is megéltük!
Igen, amelyik hátulján bal oldalon a ház széléig ér az IO shield és a táp felül van, az hivatalosan is ITX kompatibilis:
"Mini-ITX Mainboard Support
Shuttle expands the capabilities of its chassis, adding support for Mini-
ITX mainboards (17 x 17cm or 6.7 x 6.7 inches). Now, for the first time,
the Shuttle chassis can go beyond the Shuttle mainboard, so you can
easily upgrade or downgrade the mainboard to your desire, without
any modifications to the chassis." -
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #9637 üzenetére
Egy kérdés, kettő lett belőle.
Shuttle XPC-t ITX kompatibilissé varázsolni nem egyszerű feladat, persze koránt sem példa nélküli. A dual slotos VGA-kat rögtön el is felejtheted, lévén ami a Shuttle házánál a processzortól távolabbi (azaz külső) bővítőkártya slot, az ITX-nél a belső. Ennek megfelelően más méretű az alaplap hátlapi kivezetéseinek fenntartott nyílás is. Akkor a CPU is fix méretű heatpipe-pal rendelkezik, amit a különféle ITX-es alaplapokhoz kell(ene) igazítanod (Akkor már egyszerűbb olyan alaplapokat választani, ahol a procifoglalat az x16-os PCIe sínhez közel esik és olyan léghűtőt berakni, ami elfér a Shuttle tápja és a VGA között). Hogy csak néhány említsek a felmerülő problémák közül. Persze nem akarom elvenni a kedved! Hajrá!
-
HookR
addikt
válasz
user137 #9555 üzenetére
Eléggé elhanyagoltam, valóban ideje lenne már befejezni végre.
(#9559) EyEsOnU: "lehet, hogy én voltam az ergya, de sikerült egy phenom2 (125W) cpu-t "belepróbálni" egy 95w matx lapba, és nem hiába ment bele nehezen.. 3 láb elhajlott és 2 eltört
"
Valószínűleg AM2-es procit próbáltál AM3-as lapba gyömöszölni. Nem kimondottan szerencsés párosítás. -
HookR
addikt
Immáron elérhető a Silverstone SG08 is. (SG07 belső, alu előlappal)
"For the first time in a SilverStone product and likely also the first for Mini-ITX, a 1cm (0.4 inch) thick extruded aluminum was used to adorn the front panel of a chassis."
-
HookR
addikt
Még januárban linkeltem a Cooler Master V-A2-t, ami úgy tűnik, hosszú vajúdás és kisebb módosítások után végre megjelent Cooler Master GeminII M4 néven.
137 x 122 x 59 mm (120 x 120 x 15 mm-es ventivel)
-
HookR
addikt
válasz
Nagytalp #9505 üzenetére
Hirtelen ezt találtam: Jetway NC84E-LF --- $133.- --- Teszt róla
Bizonyára létezik egyéb, könnyebben beszerezhető modell is.
-
HookR
addikt
"és az ~50cm hosszú előlapi usb kábel ami oké hogy 3.0 de nekem az alaplapomon nincs 3.0 kivezetés, csak hátúl, ugyan adtak egy átalakítót, de akkor is."
Sajnos csak így oldható meg a 2.0/3.0 kompatibilitás ebben az átmeneti időszakban, amíg nem lesz egyeduralkodó a 3.0-ás belső csatlakozó.
- Ha 2.0-ás alaplapi csatlakozóba való a kábel vége, akkor egyrészt lőttek a 3.0-nak, másrészt van olyan alaplap, amin nincs is 2.0-ás belső csatlakozó.
- Ha 3.0-ás alaplapi csatlakozóba való a kábel vége, akkor a 3.0-ás belső csatival nem rendelkező alaplapok mellett - mint amilyen a tied is - marad kihasználatlan.
Kizárásos alapon marad a külső USB csati, amit még mindig bedughatsz a hátlapi 2.0/3.0-ás kivezetések valamelyikébe. A mellékelt átalakító az ilyen? -
HookR
addikt
válasz
user137 #9391 üzenetére
"az alaplapon 2 HDMI van, és 1 DSub, nincs DVI - ez fájóan érinthet ha DVI-os monitorod van, a DVI-HDMI átalakító egy nagy böszme dög, amit ráadásul könnyen le is lehet törni egy ügyetlen mozdulattal - vagy cserélsz monitorkábelt."
DVI-HDMI átalakítót a kábel monitor felé eső végébe is dughatsz.
-
HookR
addikt
válasz
dabadab #9339 üzenetére
Szempont volt, hogy a PCIe sínt ne takarja ki azokon az alaplapokon, ahol közel van processzorfoglalat, ezért Shurikenből csak a kistesó jöhet szóba. Amúgy ez egy rendszeresen visszatérő kérdés.
Időközben:
- néhány link elavult.
- megjelent a Scythe Kozuti is.
- a Nexus LOW-7000-ből már az R2-est forgalmazzák, amihez mellékelik a szükséges felfogatást LGA1156/1155-höz is. -
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #9337 üzenetére
A Thermalright AXP-140 sem magasabb 80mm-nél 120x120x12mm-es Scythe Slip Stream Slim ventivel. A legmagasabb részen a borda önmagában 70,2mm, a 120mm-es ventinek kialakított rész úgy ~4mm-rel lejjebb van.
Aztán hogy a nagyobb jobb-e, vagy nyújt-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül/nehezebb beszerezni, azt nem tudom...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #9309 üzenetére
Nekem fehérnek tűnik mindkét verzió foglalata (zodo linkjein, meg az enyémeken is). De nem is ez a lényeg, hanem hogy a Computexes nyákra 'Socket 942' (AM3+), míg a kereskedelmi forgalomba kerülő deszkára 'Socket 905' (FM1) van szitázva.
Igen, több, mint valószínű, hogy a prociba került PCIe x16 vezérlő miatt szomszédos a foglalat a PCIe sínnel.
-
HookR
addikt
"Végül ezt a lapot így átszabták az első bejelentések óta vagy valamit benézek?"
Átszabták.
AM3+-ból lett FM1 foglalat. Némi finomhangolás keretén belül komplett áttervezték, majd a revízió ugrott .01-et. -
-
HookR
addikt
Árban nem tudom mennyire felel meg az elvárásaidnak, de NAS célra a Zotac H67-ITX WiFi mellett szóló nyomós érv, hogy támogatja a 'staggered spin-up' funkciót, ami leginkább csak a RAID kártyákra jellemző.
buca84 (#9247): Meg szabad kérdezni, hogy honnan és mennyiért?
-
HookR
addikt
220W-os (12V/18A) Dell DA-2 AC/DC adaptert szándékozom rendelni. Lengyelországban 6000-6500.- HUF-nak megfelelő złoty-ért kelletik magukat, használtan. Több helyre küldtem levelet, az egyikről már kaptam visszajelzést, ott 5000.- HUF-nak megfelelő összeget mondtak a postaköltségre.
Több darab esetén ez nyilván megoszlana, ezért gondoltam megkérdem érdekel-e valaki mást is ilyen adapter? -
HookR
addikt
Csavarboltban biztos akad. Megmondod, hogy legfeljebb 1,5mm magátmérőjű csavart keresel. A menet fajtája szinte mindegy, de előny ha inkább nagyobb a menetemelkedése (pl. UNC Nr.1-64), tehát olyasmi, mint a lemez/fa/gipszkartoncsavar, csak kicsiben. A csavar fejét és menethosszát meg ízlés, igény, kínálat szerint...
-
HookR
addikt
"Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?"
Hát ez az! Az FM1-re (bő) fél évre rá már jön is az FM2. Tekintve, hogy a mini-ITX azért mégis csak rétegplatform, bizonyára nem éri meg minden gyártónak ilyen rövid életciklusra terméket fejleszteni. (Pláne, ha igaz pletyka, hogy az FM2-es foglalat képes lesz fogadni az FM1-es processzorokat.)"ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek?"
Ezt nem értem. A HDD-ket bal oldalról betolod a jobb oldalt (alaplappal majdnem egy síkban) lévő nyák csatlakozóiba, aminek a túlsó (azaz jobb) oldalán lévő csatlakozókba meg a táp- és adatkábeleket kell dugni. A ház hátulja, azaz a tápegység irányába nem néz egy csatlakozó sem a hot swap keretben. Vagy nem erre gondoltál? -
HookR
addikt
Asrock A75M-ITX review - Tweaktown
Az a gyanúm, nem véletlenül nem tolonganak a gyártók FM1-es mini-ITX lapok széles választékát piacra dobni. Az AMD partnerei minden bizonnyal behatóbban ismerik az AMD útitervét, s ha igazak a pletykák, relatíve hamar jön a Trinity FM2-es tokozással.
-
HookR
addikt
Rendben, akkor mutatom.
ASRock Vision 3D vs. Wesena ITX2 belülről.
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #8895 üzenetére
"egy kérdés 2slotos 25cm-es vga-hoz még mindig csak a lianli Q08 és silverstone sg05/06/07 a befutó, vagy van valami újdonság?"
A Lian Li PC-Q25 -
HookR
addikt
#5895-ös hsz.-ban.
Persze aki nem riad vissza egy kis barkácsolástól, az el is készítheti saját maga. Hozzávaló méretek alant:
- SFX Power Supply Design Guide v3.1 (54-55. oldal)
- ATX Power Supply Design Guide v2.2 (32-33. oldal) -
HookR
addikt
"The PC-Q25 has a removable HDD tray at the bottom of the cage that can mount either two 3.5" HDDs or one 3.5" HDD plus two 2.5" HDD, all add up to maximum of 8 hard drives."
Ezzel szemben a videón az látszik, hogy a kivehető tálcára minden variációban lehet 3db meghajtót rögzíteni, de 3.5"-esből legfeljebb csak 2-t. Tehát pl. 3db 2.5"-est, vagy 2db 3.5"-es mellé 1db 2.5"-est. -
HookR
addikt
válasz
sp@rtan #8625 üzenetére
- Gigabyte GA-H67N-USB3(-B3) lapra csak úgy fér el a Big Shuriken, ha nem teszel a PCIe slotba semmilyen kártyát, mert kitakarja, tehát nem ez a hűtő kell neked. Ezek viszont elférnek a VGA mellett: [link] (Lehet, hogy Shadowman360 a kisebbik Shuriken-re gondolt)
- Létezik HD5770 és HD6850-ből is single slot-os változat. XFX, Powercolor
- H67-es mini-ITX lapok közül a Foxconn H67S-en a CPU foglalat távolabb van PCIe síntől. -
HookR
addikt
==========================================
(Ehhez is ugyanaz a kép van megadva, mint a H67M-hez, ezért nem szúrom be ismét.)
-
HookR
addikt
válasz
user137 #8426 üzenetére
Én biztos nem állnék neki szétvagdosni, meg gányolni. Vagy kerülőúton körbevezetném a házon, ahol nincs útban, vagy szimplán kevesebb fordulóval és lazábban, de behajtogatnám (pontosabban nagy laza kunkort képeznék a rendelkezésre álló tér széleihez illeszkedve) az ODD és az SSD közé, oda ahol most a HDD tápkábel is van, hogy ne egy összegubancolt gomolyag
, hanem a szervezettség benyomását keltse.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #8413 üzenetére
A ComputerMode kínálatában jelenleg a 30cm-es a legkisebb, de novemberben még 15cm-es is akadt. Érdemes rákérdezni, hátha lesz még...
Az nem jó, ha (kábelkötegelővel összefogva) összehajtogatod/feltekered egy részét?
-
HookR
addikt
válasz
user137 #8399 üzenetére
"ide is túl magas a stock hűtő (ááááá!
) de csak kb 2 mm-rel, és miért: a 3.5"-es vinyó helye miatt... há' nóóórmális?!"
Pedig csak 12mm-rel kellene a rögzítésre szolgáló lukakat feljebb helyezni (és a lehajtott lemezt rövidebbre venni), hogy a hűtők is elférjenek és a HDD is felfogatható maradjon (fejjel lefele).
-
HookR
addikt
Hmm, most lám csak, hogy az I3-2105 is 12 EU-val van felvértezve, azaz HD3000-es az IGP-je. Jó tudni.
(#8392) KRISSTUS: Gyanúsan kevés. A legbiztosabb, ha multiméterrel méred közvetlen. Amúgy a kérdésed inkább Valami baja van a tápomnak...? topikba illik.
-
HookR
addikt
Szerintem eredendően nem a ház kialakítása, hanem az alaplapon a PCIe sínek elhelyezése okozza az összeférhetetlenséget. Talán így volt előnyösebb a nyákterv szempontjából, talán egyszerűen csak nem gondolkodtak dupla slot-os LP kártyában, nem tudom.
Éppenséggel mindhárom kártyánál a második hátlap rácsozata biztosítja a műanyag burkolat képezte légcsatorna számára a szellőzőnyílást.
Közben privátban - ha már úgyis low-profile kártyában gondolkodik - alternatívának microATX-es slim házat javasoltam neki, azokból viszonylag széles a választék, és a dupla slot-os VGA elhelyezésén túl a megfelelő tápellátás is megoldható. Persze ez sem tökéletes megoldás, de ilyen rétegigénnyel kénytelen kompromisszumot kötni.(#8388) user137:
-
HookR
addikt
Olybá tűnik, a Be Quiet és Silverstone SFX tápokat immáron meg lehet venni a gyártó nevével is.
-
HookR
addikt
válasz
atom360 #8379 üzenetére
Ja igen: A (flexibilis) riser card PCIe x16-os kivitelben ritkaságszámba megy és nem kifejezetten olcsó. Pl. Kellytech (nagyker), a mini-itx.com, vagy a Newegg.com kínálatában is szerepel. Google biztos kidob sok másik forrást is.
-
HookR
addikt
válasz
ulfwerenar #8377 üzenetére
Mint ahogy arra az előző hsz.-omban utaltam, a GTS450 LP-t (sem a Gainward, sem a Palit, sem a Sparkle féle változatot) nem tudod elhelyezni ebben a házban. A jelenleg kapható low-profile kártyák közül a HD6570 a legerősebb, amit belerakhatsz. Nem (csak) a táp miatt.
Amúgy elméletileg nincs akadálya, hogy a megadott méretben elhelyezz egy kompromisszumoktól mentes játékgépet monitorral együtt. Ehhez persze az kell, hogy megépítsd magadnak:
- Tetszőlegesen nagy dupla slotos VGA riser card-dal eldöntve
- ATX táp
- 3x 3.5"-es HDD, 2x 2.5"-es SSD/HDD, slim ODD (de a sok meghajtó helyett akár rendes méretű ODD is elférhet 1db 3.5"-es HDD és 1db 2.5"-es SSD társaságában)
- Mindez kb. 360 x 350 x 95 mm-es méretben. Kb, mert a részleteket még ki kell dolgozni. -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Asrock A75M-ITX, Asus F1A75-I és F1A75-I Deluxe. Megjelenés: hamarosan.
-
HookR
addikt
Emvy, Illusion1010: Leginkább ezek vannak mini-ITX alaplapokhoz, amikben elfér a dupla slotos, közepes nyákhosszú VGA:
Silverstone SG05 / SG06 / SG07 (Meg majd valamikor jön az SG08 is)
Lian-Li PC-Q08 / PC-Q11- VGA-nál érdemes a nyák hosszára és a tápcsatlakozó elhelyezkedésére figyelni, hogy a kisebb, rövidebb házba is beférjenek. Pl. ez a Palit GeForce GTX 560 Ti Sonic 1GB előnyös, hisz rövid is és a tápcsatik is felfele néznek.
- A Silverstone-ok előnyösebbek a VGA szellőzése miatt, de pl. a proci csak az SG07/SG08-ban szellőzik jól, az SG05/SG06-nál fölé lóg a(z SFX) tápegység.
- A Lian-Li-k közül a PC-Q08 a tágasabb, szellősebb, de az ATX táp ott is a proci fölé lóg. A PC-Q11-ben az SSD és HDD ront a VGA szellőzésén. -
HookR
addikt
"A sata erre jó példa, szépen váltotta a hatalmas, soktüskés ide szörnyeteget, csak a kábele lehetne kör keresztmetszetű, és hajlékonyabb..."
-
HookR
addikt
Continuous Power vs. Peak Power at Spin-Up
Kíváncsi vagyok, hogy 4-5 HDD-vel elindul-e vajon. Ha lesz rá módod, próbáld ki kérlek.
-
HookR
addikt
válasz
aron.w8 #8074 üzenetére
Abból rengeteg van, válaszd amelyik tetszik. A Milyen alaplapot? topicban segítenek neked, itt erősen témaidegen.
-
HookR
addikt
válasz
aron.w8 #8064 üzenetére
Szvsz mini-ITX-et nem fogsz találni 4 memóriafoglalattal, ellenben pl. a Shuttle Mini PC-iben 4 van, tekintve hogy egyedi, ám a DTX szabványra sokban hasonlító, hosszabb nyákot alkalmaznak, amire elfér.
-
HookR
addikt
Zotac H67-ITX WiFi H67 Review - eteknix.com
8000.
-
HookR
addikt
Neten való kutakodés közben két érdekes infóra leltem:
"ATX12V v2.3
The most recent revision, effective March 2007. Efficiency recommendations were increased to 80% (with at least 70% efficiency required), and the 12 V minimum load requirement was lowered. Higher efficiency generally results in less power consumption (and less waste heat), and the 80% recommendation brings supplies in line with new Energy Star 4.0 mandates.[14] The reduced load requirement allows compatibility with processors that draw very little power during startup.[15] The absolute over current limit (240VA per rail) is no longer present, enabling 12V line to provide more than 20A per rail."
=========================================
A Zotac H67-ITX WiFi támogatja(!) a Staggered spin-up-ot, ami két okból is fölöttébb dícséretes. Egyrészt ez a szolgáltatás többnyire a komolyabb, drágább RAID kártyák jellemzője, másrészt már egy ideje az Intel chipsetek képesek rá, csak az alaplapgyártókra (kiváltképp mini-ITX esetén) nem jellemző, hogy élnének a lehetőséggel, holott elvileg csak BIOS kérdése.
-
HookR
addikt
"Ház belső magasság 7 cm így talán épp elférne a noti hdd csak a rögzítést nem gondoltam még át ha élére állítva szeretném elhelyezni."
Ha elfér élére állítva, akkor a legegyszerűbb az aljlemezbe fúrt lukakon keresztül 2 csavarral, alulról rögzíteni. Plusz lemezekkel bonyolítani csak akkor érdemes, ha rezgéselnyelő gumit is közbe szeretnél iktatni.
-
HookR
addikt
Scythe Kozuti
ellenőrzésteszt(#7940) toldy: Ilyenkor írd ki termék nevét is, hogy könnyebben vissza lehessen keresni.
-
HookR
addikt
Ha az alkatrészek elrendezésére érted, akkor ez nem teljesen az SG05 féle irány. A szabványos alkatrészek eredendően behatárolják a szóbajöhető variácókat. Ha Mini-ITX lapba dupla slotos böhöm nagy VGA-t akarsz helyezni riser card nélkül, ATX/SFX táppal, a ház minnél kisebb méretére törekedve, akkor három potenciális irány van:
(1) Tápegység az alaplap elé - Ez adja magát, mert egyrészt az ITX lap szélessége mínusz a dupla VGA szélessége, másrészt az alaplapon túllógó VGA hossza kb. az ATX táp méretét adja ki. Az ODD-t, meghajtókat már el lehet szórni felül, előre, a maradék helyekre. Szvsz az SG07/SG08-nál jó ötlet volt a 180mm-es ventit az alaplap fölé rakni, az garantálja a jó szellőzést a gamer konfighoz dukáló melegedő alkatrészeknek, amit az SG05 még nem tudott elmondani magáról.
(2) Tápegység a processzor fölé beforgatva - Itt is az ITX lap szélessége mínusz a dupla VGA szélessége miatt adja magát, ám ezesetben leárnyékolja a procihűtőt. Előnye, hogy a táp mehet a hátlapra, nem kell belső kábel a 230V-os csatlakozóhoz. Ezesetben az előlap mögötti 120/140-es venti mögé, az alaplap elé mehetne akár 4-5 HDD, de az SG05 esetében nem éltek a lehetőséggel, mert a szellőzés már így is korlátozott.
Lényegében a Lian-Li Q07/Q08/Q11 is ezt a fő csapásirányt követi, csak nagy ODD-vel. Az eltérés főleg a VGA-k számára fennntartott hely méretében és a megcélzott HDD-k mennyiségében van, ami behatárolta, hogy az alkatrészek csak fölfele, vagy fölfele és előre is terjeszkedjenek.
(3) Tápegység az alaplap mellé, a VGA-val átellenes oldalra. Ez lényegében a hagyományos tornyok és nagyobb média házak elrendezése. A legkevésbé kompakt variáns.Ha érdemi eltérést szeretnél, akkor a kiindulásul szolgáló alkatrészeken kell változtatni. Pl.:
- ATX/SFX helyett pico/panel táp
- teljes magas VGA helyett alacsony profilú
- riser card-dal elforgatott VGA -
HookR
addikt
Silverstone SG08 (Lényegében az SG07 kapott egy letisztult alu előlapot)
-
HookR
addikt
Lényegében egy PC-Q08 koffernek álcázva.
(#7886) zodo: Ha más nem, alulfeszelve elvileg igen.
-
HookR
addikt
Éppenséggel a Bulldozer mellé pont kell, mert csak a Llano tartalmaz IGP-t. Bulldozer alapu APU csak jövőre lesz. Amúgy szvsz 2011 egyértelműen az ITX éve, úgy el leszünk árasztva. Csak az nem talál megfelelő alaplapot magának, aki nem tudja mit akar.
Hmm, úgy tűnik, a Gigabyte csak a H67N-USB3-B3-at vitte el a Computexre.
Bár tény, hogy a H55N-USB3-at is viszonylag később dobta piacra.
kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mini PC
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Íme az új Android Auto!
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Revolut
- További aktív témák...
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged