-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Z87/97-es ITX-es lapok közül melyekkel vannak jó tapasztalataitok?
-
törölt tag
válasz
zed1983 #24759 üzenetére
90%-os hatásfokot írnak a 3,3 és 5V konverterére ami max. terhelésen(8-8A) 4 és 2,6W disszipációt jelenthet.
12V-os részt kapcsolja, ami olyan 1W disszipációt jelenthet 10A mellett.Ha nagyon ciki lenne a helyzet, a PCB hátoldalára az ATX-24p ajzat mellé teszel valami öntapadós bordát.
-
törölt tag
válasz
Cickánykoma #24648 üzenetére
Próbáld meg az oldallapon lévő nyílások felületét csökkenteni, hogy az előlapon keresztül kényszerüljön a levegő áramlani. A sínek között van perforáció/kivágások aminek elégnek kellene lennie, a hátlaptól függetlenül. Megpróbálhatsz a motor alsó része és a tálca közé gap-padot rakni, az is növeli a hőleadó felületet.
(#24650) zed1983: jó minőségű alkatrészek vannak rajta az a mosfetek hűtésén lehet javítani kell -üvegcsöves biztosítékot nem értem- a tápdugót el lehet felejteni 10A-hez. Szerintem vállalható.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
imibogyo #24592 üzenetére
Több venti egymás mellett -közel- ugyan azon a fordulaton jár, akkor ilyen "wooom-wooom-wooom" hangot szoktak kiadni, ami gyorsul-lassul a fordulatszámuk lassú változásával. És azért idegesítő mert valamikor teljesen kioltják egymás hangját -nem hallani semmit-, utána 2x hangosabb mint 1 ventivel... ezt bármilyen alacsony fordulaton megtörténik.
Nem tudom 4db-nál miképp alakul a dolog, hogy cifrázza.Az előlap szép lett, az illesztésektől eltekintve.
Fémháló helyett méhsejtes műanyag jól mutatna a kör alakú kivágásokkal:[link]
-
törölt tag
válasz
Cickánykoma #24551 üzenetére
Megfelelő elővigyázatossággal lehet aszimmetrikus hűtőt csinálni ezekből:[link][link]
vagy valami 1U-s hagyományos hűtő, hogy be lehessen tenni a lapot felszerelt hűtővel.
-
törölt tag
Találtam egy érdekességet :ALIENWARE-X51-R1
Eddig még nem verték fel az árát.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #23797 üzenetére
Vékonyabb 3-6mm-es rétegelt lemezből lehet csinálni neki dobozt, és elég csak az éleit kiszivacsozni, hogy bele lehessen csúsztatni, mérettől függően anyagköltség.:2-3ezer forint és a súlya sem vészes.
vagy :Pelican case
-
törölt tag
jobb szellőzéshez nagyobb térfogatáram kell keresztül a házon. Ha kiveszed a 92mm-est csak grillsütőt csinálsz belőle.
A gép aljában levő 1 db 120-as ventilátorodnak kellene biztosítani ugyan akkora légszállítást, mint a GPU(beterhelve) +92mm venti igénye. Mivel az input elenyésző és a gpu-n van a legerősebb venti így kb.: a 92mm-eset teljesen lefogja légáramlás szempontjából.Szerintem:
Legalább 2 cm-es lábak kellenének a ház alá. Alján levő venti melletti szabad rácsokat eltakarni, hogy a vga és hátsó szellőző felé lehessen kényszeríteni a levegőt. Az alsó ventit addig tolni, amíg ugyanolyanok/jobbak nem lesznek a hőmérsékletek felrakott oldallappal mint levettel. Ha zavar a perforáción keletkező zaj, akkor azt eltávolítani a venti elöl.UI.: cpu hőtermelését legjobban alul-feszeléssel lehet csökkenteni, ha szerencséd van a cpu-val és a lapod is elég stabil hozzá, akkor 10C°-ot le tudsz faragni vele.
-
törölt tag
válasz
>Deego.. #23575 üzenetére
A nyák alatt szokott lenni "U" alakban PE fólia, amit a felhasználhatsz erre. Ha beleragasztották a dobozba, kis melegítéssel lejön sérülés nélkül. Vagy barmién műanyag fólia 0,3...0,5mm-es vastagságban.
A nyákot mind a 4 sarkán fémtávtartóval(+alátét+körmös alátét+csavar) szereld fel a fém dobozra, Kötések alatt ne legyen festék, kell neki a fémes kapcsolat!
A tápcsatlakozó felől a védőföldet a gépház alsó lemezéhez kösd, lehetőleg erre a lemezre legyen felcsavarozva a táp nyákja. A ház fedelét is fémes kapcsolatba kell hozni a védő-földel.
A tápcsatlakozó és az érinthető fém felületek között nem lehet nagyobb ellenállás, mint 0.2-0.5Ohm, tehát oda kell figyelni a kötések minőségére!Persze csak saját felelősségre!
Szeretném ha raknál fel képeket mielőtt beüzemelned, biztos ami biztos.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #23567 üzenetére
A 20 pin-eset kiejteném elsőre(korábban futottunk egy kört a 24pin@Pci-express power témakörben), a 200-ason azok a 100uF/10V-os tantál kondik nekem nem tetszenek igazán, valamiért a 160xt-re ide 470uF-s oscon-t raktak, pedig ugyan ekkora(8/10A) áramot tud 3,3 és 5V-on.
A 60 usd-s versenyző már tartalmazza a szememnek hiányzó alkatrészeket, ha megbékélsz vele, nem állok közétek -
törölt tag
válasz
hypno skate #23562 üzenetére
Ránézésre nagyon jó AC-DC kell hozzá, mert nincs túlzásba véve rajta a szűrés így a bejövő 12V-ba tud csak kapaszkodni. Manual: még nincs fent...
Z3-ATX-200: kicsit gyanús a "wide input" azzal a 3 db tantál kondival, ez biztos ellenjavallt...
(#23565) >Deego..:Légmozgás nélkül ne hagyd, táp alatt legyen szigetelés és a dobozon legyen védőföld kialakítva, bekötve.
-
törölt tag
válasz
hypno skate #23558 üzenetére
Fix 12V-os adaptert javaslok minél nagyobb terhelhetőséggel 12V-on, a cpu tápját relével/LowRDS-on FET-tel(Rds-on<=20mOhm) kapcsolva a 12V-in-ről.
Külső tápodnak legalább 200W-ot el kell viselnie bekapcsolásnál, vezeték és csatlakozó ellenállása miatt távérzékelős AC-DC fog kelleni.Doboz szellőzésére valószínű rá kell majd segíteni.
Ui.: 65 mm-be -elvileg- belefér egy Atx táp nyákja.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #23518 üzenetére
Az előlap azon része lepattintható.
Ha nem valami éhes CPU-t raksz bele akkor érdemes alacsonyabb hűtő után nézni ~20mm körül vagy olyat ami oldalról lélegzik.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #23516 üzenetére
A fém előlap alsó résszén van egy kitörhető lemez, oldalán két csavarral. Valószínű hogy kártyaolvasót vagy hasonlót terveztek/tervezhettek ide, a harmadik csavar gátolta volna a nyákot a libegésben.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23507 üzenetére
Hát igen az itthoni ára az nem semmi!
Ez volt az első számú jelöltem az itx-es "játszós" masinához, de megvenni nem merném/mertem külföldről akciósan sem, mert a visszajelzések szerint nem mindegyik "sikerül". Utána meg a posta/idő miatt nem is lenne olyan "akciós"...(#23506) shteer: röviddel utána kiléptetett a rendszer, ennél nagyobb baj ne legyen!
-
törölt tag
Arra voltam kíváncsi mennyire fűt be a felső részt. Köszönöm hogy megnézted!
Lehet hogy kicsivel nagyobb bemeneti levegővel kisebb fordulatszámra gyorsul a GPU ventilátora.(#23502) Mercutio_ :300W körüli, moduláris seasonic-ot én nem ismerek, az x400-at meg nem merem ajánlani, pedig nagyon kedvezőnek tűnik a 110 USD-s ár : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151097 (bocs de nem működik a link gomb)
-
törölt tag
Beterhelt GPU-val (GPU caps wiever->FUR rendering) mennyire fűti fel a cpu-t és környékét?
Pasztás procit nem nagyon fogsz tudni kergetni ilyen körülmények között, azért nem lehet olyan rossz a 4/4,4-es alapfelállás sem.
(#23486) Mercutio_ : 50%-os kiterhelésnél a legjobb a hátsásfokuk, az az 520-asnál->260W a 620->310W (250 és 300W-os paneltáp ellenfeleként), én nem látom értelmét ezeknél kisebb teljesítményűt venni, dVGA mellé.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #23482 üzenetére
Annyiért 2db elég komoly atx-es tápot lehet kapni 5 év garival.
-
törölt tag
Na ez az miről nem lehet róla elsőre megmondani hogy PC, és szenzációsan néz ki!
(#23447) kisza25:
Az alu borda a tükör szélén szerintem le tudja adni a hő nagy részét, 40-50W-ig OK-lehet, ha nincs benne HDD.
Lehet hogy zavaró lehet a monitorról visszatükröződő kép a "doboz" oldalán. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #23437 üzenetére
+1
Nem K-s CPU-nál kupak alatti hővezetés nem sokat számít, sőt lehet alulfeszelni is cpu-t.
Jót tesz az alaplapnak és a hőmérsékleteknek/fülednek is.
+20k-t költheted VGA-ra az több FPS-t hoz mint a +100Mhz a cpu-ban.Ha tanácstalan vagy, akkor nézd meg a kiszemeltjeidhez tartozó visszajelzéseket újtojáson.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #23429 üzenetére
Egy full-víz rendszert hajtogass bele ekkora helyre, közben ne mehet 120/60 fölé a vérnyomásod
-
törölt tag
válasz
kisza25 #23281 üzenetére
A két ház külső méretei megegyeznek. A nagyobbik méret a elő és hátlap belső távolsága lehet, a kisebbik az oldallap/nyílás mérete?.
Ahhoz hogy 3mm-en be tudd tenni a VGA-t a helyére, szerintem le kell szedni a ház alsó lemezét és alulról bebillenteni.
Ha ilyen kialakítású vga-d van, akkor le lehet venni róla a ventiket és azokat hordozó műanyag keretet, így biztos befér. Utána vissza lehet csavarozni.(#23280) Mercutio_ :Ez egy teszt darab, így iszonyatosan össze van fogdosva:[link]
Nekem ez nem "szálcsiszolásnak", inkább csak a préshenger nyomatának tűnik
-
törölt tag
válasz
kisza25 #23276 üzenetére
Az anyaghasználat jó, csavarok puhák, 100% belevaló húzóval szabad piszkálni, különben elnyalódik a fejük, gombok/csatlakozók a doboz árszínvonalát tükrözik.
Nekem az lc power szimpatikusabb, mert nincs az előlapon "lik" és nem számolnak fel +pénzt a ventilátorért amit egyébként is elhajítanál, így olcsóbb.
Jó és olcsó ATX tápot hamarabb találsz mint sfx-et, kábelköteget egyféleképpen lehet csökkenteni
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23239 üzenetére
Szerintem lesz, csak a nyák aljára fog szorulni, mert máshol nem nagyon férnek el egy közepesen/jól felszerelt lapban, ott meg a szellőzés nem a legoptimálisabb neki.
"akkor se biztos, hogy olcsó lesz"
Nekem a szabadidőm a legértékesebb így az "olcsó" amihez nem kell hozzányúlni éveken keresztül, max.: portalanítani kell.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23235 üzenetére
Arra utaltam hogy az esetleges eladásnál ilyen árakra lehet számolni.
Egyszer csak jönnek az m.2-es USB3.1-es lapok és ezek is mennek a levesbe.(#23236) AxBattler: Ha rendszeresen túrod az aprót bele lehet futni. Elvétve van olyan user aki nem csak árulja, hanem el akarja adni.
Visszatérve a lapra, nézd meg mennyiből lehet "betölteni", ha belefér miért ne?!
-
törölt tag
válasz
Nagytalp #23225 üzenetére
Az átlag integrált prociknak nincs annyi pci-ex csatornájuk hogy ilyen felszereltségű lapot lehessen vele kiszolgálni, vagy a gyártó nem akar saját drágább termékeinek konkurenciát...
Ha jól értem "némi" kompromisszummal ezek jöhetnek szóba:
E350M1
C8HM70-I/HDMI
X7SPA-HF-D510Nézz szét a korábban linkelt nem integrált cpu-s, vagy mATX lapok között.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
A 2-4 db 3,5"-os hdd befogadása szerintem sem célravezető, de az itx méretnek nem kellene kizárnia az Atx táp és toronyhűtő együttes használatát. Még ilyen környezetben is van létjogosultsága, itx lap használatának az mATX-el szemben!
(#23217) Nagytalp: Mindent tud amit kívántál
-
törölt tag
válasz
robcsekwow #23125 üzenetére
Legköltséghatékonyabb,legegyszerűbb és legfájdalommentesebb az lenne ha valamilyen APU-s rendszert választanál, mert alaplap fölött bőven van hely hűtőbordának és a 12cm-es -es venti nagyon jó helyen van, nem kellene+ venti a gépbe.
dVGA-t leginkább a 3,5"-os HDD helyére lehetne rakni, rövid 10-15cm-es 8/16x-es riserrel., kis ügyességgel a Slim-odd is elférne. Az alaplap fölső széle és a doboz teteje közé lehetne rakni a vga hőleadóját, Heatpipe-al lehetne odáig elvinni a hőt.
A táp helyére nem biztos hogy jó lenne rakni, túl hosszú (>25cm) riser kellene, az nem mindig működik hibátlanul
Jó kuckót választottál, biztos ellenék vele egy darabig
-
törölt tag
válasz
robcsekwow #23120 üzenetére
-
törölt tag
válasz
robcsekwow #23106 üzenetére
Egy sima floppy csatlakozó kell a kártya alá bedugni. Az "usb" kábelt úgy is belűről kell kihozni, így nem látok benne +megkötést.
Az viszont érdekelne, hogy miért jó neked: 1x-es pci-Ex kapcsolatra rádugni a házon kívül egy vga-t?
-
törölt tag
válasz
robcsekwow #23089 üzenetére
-
törölt tag
válasz
H.Kornél81 #23047 üzenetére
Az alját szabadin kell hagyni a ventilátornak, nem szabad sajnálni a légszállítást.
Ezért 3,5" meghajtót nem, de 2db 2,5"-os meghajtót bele tudsz rakni. Passzív hűtésű tápot nem ajánlanák hozzá az biztos.
dVGA-ból túl nagy teljesítményűt és méretűt nem tudsz belerakni, ennél komolyabbat/nagyobbat nem ajánlok, rossz hatással lenne a szellőzésre és a táp/cpu is gyorsan felhangosodna. -
-
törölt tag
válasz
miresz #22988 üzenetére
Nem követem az utóbbi időben a CPU trendeket.
3570K órajel/fogyasztás/maghő karakterisztikája sem volt éppen szimpatikus magfeszültséget emelve.
Nem is volt célom k-s cpu-t venni, utána delid-elni sem.
Viszont "lefelé" egészen jól skálázódik, lóf@sz hűtővel 1V-on működik rendesen a turbó is, alig melegszik. -
törölt tag
válasz
shteer #22982 üzenetére
Lehet hogy kisfeszültségű polimer és nem tantál de 15-20A nál nagyobb töltő-kisütő áramot(/kondenzátor) nem csipázzák és az összes kapacitás is kevés kiszolgálni egy emelt feszes tuningot.
(#22985) shteer:
Nekem sem vesszőparipám a tuning, de ha megáll a tudomány 4,2-nél és már oda is emelni kell a feszt, akkor elkeseredik a tulaj hogy talán mégsem érte meg a K-s proci.
Én sem érzem hiányát +500Mhz-nek, 50W-al nagyobb fogyasztásnak.
-
törölt tag
Az ötlet jó lenne, de a kimeneti szellőzőknek túl kicsi a keresztmetszetük, a pórszűrő és a memóriamodulok megfogták az egész szellőzést.
AP181@3v fölött, már a doboz kialakítása akadályozza hogy tegye a dolgát.Elég egy 12cm-es venti a CPU hűtő fölé, és a körülötte maradt rácsot nem szabad kitakarni.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #22893 üzenetére
Szerintem ITX-ben két szlotos LP vga kiszolgálására nem nagyon van példa.
Szerver házak között is mind normál méretűvel van szerelve, ami min két szlotot támogat.
Egyedül a 2U-Matx házakon jellemző az LP-s hátlap.
Ezt találtam példának:[link] Kerek 7L térfogatú. -
törölt tag
válasz
Honkydoo #22840 üzenetére
Legalább 200-500mseces pergésmentesítést iktass be. Ne egyből állítsa le hagyhatsz neki min.: 30 másodpercet az a alatt 90% hogy vissza jön az áram.
Akku leosztott kapocsfeszültségét lehet komparálni egy feszültségreferenciával, elég ha akkor megy a Shutdown ha mondjuk 20%-nál van az akku.
Értesítést legegyszerűbben egy levetett nyomógombos mobil-telefonról lehet indítani, amire az 1-es gombra "leprogramozod" a saját számod gyors-hívásnak. Majd egy relével zárod azt, ha esemény van.2db 27Ah-akku volt ráépítve a 24V-os inverterre, és egy kapocsüzemű táp töltötte folyamat az akkukat.
Kb.: 4 óra-t ment róla a dual xeon kiszolgáló, míg kicserélték a trafót a ház előtt. -
törölt tag
válasz
rover45 #22749 üzenetére
A lemez házba, lapközepekre lehet ragasztani rezgéscsillapító bitumen/gumi lemezeket.
Ezeket meg szokták rendesen kínálni VID-vel, és egy csomó fölösleges dolog aktív benne.
Így lesz a procidnak 80W a TDP-je, így vagy úgy, de nem lesz jó.Szerintem E0 stepping-es E8400 bőven ok.
-
törölt tag
válasz
rover45 #22743 üzenetére
Mielőtt veszel bele drága ventilátort, nézd meg hogy a bios-a mit szól az alacsonyabb RPM-hez.
Simán dobhat egy Alarmot és egy Fan Fail-t ha indulásnál PWM-től függetlenül alacsony a fordulatszáma.Próbáld meg gumi pöckökkel felrakni a hátsó ventit, csavarok helyett. Az első -ha jól emlékszem- a műanyagkeretbe már így van beépítve.
-
törölt tag
válasz
Honkydoo #22730 üzenetére
Utána néztem, a lap manualja azt írja 19V+/-10%, továbbiakban nem említ OVP/UVP-t erre a csatlakozóra.
Így nem tudom megjósolni hogy pl.:16,8V-nál lekapcsol-e vagy nem.Másrészt: a riad kártya spec-től függően megeszik 10-20W-ot + Lap+CPU(25-30W) + Xdb Hdd + hűtés
Nem biztos hogy ezt az alaplapi DC/DC elbírja.Kellene tudni hogy hány HDD-t akarsz benne hajtani, de sanszos, hogy kelleni fog egy rendes ATX/SFX táp és marad a külső szünetmentes is.
-
törölt tag
válasz
Honkydoo #22727 üzenetére
Ha csak a integrált Gbe-lan van/lesz bőven elég a 4x-es port, AMD Athlon 5150 + AM1H-ITX-re egy szavazat.
Házi szervert nem
A bbu csak a még vissza nem igazolt/ellenőrzött írások memóriában tartásáért felel, ettől még újraindulásnál át kell ellenőrizni a kötetet, ami nem 2 perc. Szünetmentes akkor is kell. Mivel DC/DC-vel indul a lap, egy 16.8V-os akkupakkal és egy vele kompatibilis on-the-fly töltővel meg lehet oldani a szünetmentest.
A raid kártyát kényszer hűteni kell, nem elég neki a rajta lévő borda+házszellőzés. Ha nem teszed, 1 év múlva elkezdi dobálni a kötetet.
-
törölt tag
válasz
Honkydoo #22723 üzenetére
Egy H61M-ITX alá nem adnám ebben az esetben.
Tegyük fel: egy 8 portos raid kártyás rendszer esetén, ami kiszolgál 3-nál több felhasználót i-3-lenne a minimum CPU-ban.
Ha jövőben komolyabb net-forgalomra is számítasz, kellene mondjuk 10Gb-es kártya... Akkor valami Matx lapot néznék amibe bele is tudod rakni ezeket. -
törölt tag
válasz
AxBattler #22581 üzenetére
Szerintem az a pozíció nem igazán hatásos szellőzés szempontjából + az a slim venti nem egy légszállítás bajnok.
Ha csak apus rendszer van benne, akkor az oldalsó szellőzők első 2/3-át vagy teljesen meg lehetne próbálni letakarni. Lefelé fordított táp, plusz az első 12cm-es ventinek ki kell tudnia szellőztetni a házat. Persze ha az előlapon lévő perforáción van elég keresztmetszet a légáramlásnak.2,5" tartót lehet kapni Ebay-on is: [link]
-
törölt tag
Jaaa.
Az idle hőmérséklettel nem tudsz mit csinálni, a kis csíkszélesség miatti hatalmas szívargóáram fűt, és a kupak és a mag közötti termikus kapcsolat is sokkal x@r@bb.Engem is frusztrált amikor q9650->2500K váltottam és rendes vízhűtés ellenére is szokatlanul magas értékeket láttam.
Lehet alulfeszelni a cpu-t ha a lapod biosa engedi.
-
törölt tag
Szerintetek érdemes lecserélni a gyári alu Intel hűtőt egy rézmagos gyárira?
A rézmagosokra izmosabb venti kerül, így ugyan akkora vezérlés(pwm) mellett jóval több levegőt szállít mint a sima társa, kb.:2-3C°-ot lehet vele nyerni.
Ha van otthon rézmagos hűtőd próbáld ki nyugodtan, de ha lehet pénzt ne adj ki ilyen hűtőért -
törölt tag
Asrock h77-itx-es lapnál az autó 1-es "legkeményebb" szintet állította be.
Ha így beállítva(-110mV) csökkented az LLC erősségét akkor 5 kör Linx teszt alatt kiderül hogy túlzásba estél-e.
Egyből csökkenni fog a G-flops ha túl kevés a CPU-nak a kraft, és dolgozik benne a hibajavítás.Az LLC-n kívül a memória vezérlő tudja befolyásolni jelentősen a hő termelést/fogyasztást. Pl.: ha nagyon szűkek az időzítések, vagy nagyon oda van állítva a ram-feszültség.
Nálam -120mV Level5 ön megy a 3570@1V, nincs visszafogva a turbó, memória:1600@1,5V CL10
Level1-ről Level5-re átállítva 8-10C°-ott hullott a legmelegebb mag, és nőtt a memória olvasás/írás sebessége -
törölt tag
Az a +1cm-el az előlap hízott. Ezen a képen le van véve az előlap, benn van a gép belsejében.
Látszik hogy nincs kivágva a VGA mögötti rész ott egy merevítő keresztbe az előlapon.
Illetve a házon sincs kivágva a vga mögötti rész, ez a kép jobb oldalán a rácson keresztül látszik.
Szerintem 1mm-el sem nőtt támogatott VGA- hossz, az SG05/06 ótaPozitív dolog az opcionális 140mm-es venti ls az ATX táp. De komolyabb kiépítésnél muszáj compakt-vizet belerakni a táp elhelyezése miatt és nem tudom/hiszem hogy VGA mellett elférne a 140mm-es radiátor, ventilátorral és csövezéssel együtt.
Nem mintha a 120-as radiátor nem lenne elég egy CPU-nak, de nem vagyunk elérőbb szellőzésben -sem- ezzel, mint a SG05/06-al.Persze ez csak prototípus, lehet hogy gyártásra már nem ilyen formában kerül
-
törölt tag
válasz
kopi91 #22403 üzenetére
Ha nem raksz bele később sokkal nagyobb teljesítményű vga-t, meg fog vele birkózni a 12cm-es venti az elején. A 8cm-est a táp alatt valószínű megéri lassítani/lecserélni/kikötni mert alapból hangos.
Annyi kompromisszumra kell felkészülni hogy max. 65mm magas CPU hűtő fér bele, amiből nincs nagy választék.
Ha le tudnád vetkőzni a beépített ODD iránti vágyad, akkor mernék ajánlani egy node304-et is megtekintésreSzerintem érdemes váltani, ha tudja az ember mire van szüksége, és az összeegyeztethető a kis térfogat miatti kötöttségekkel.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Android játékok topikja
- Nintendo Switch 2
- Hálózati / IP kamera
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest