- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
#25954560 #51029 üzenetére
janem, elso valtozatban hp 230-as kocka es hdplex 250 dc-atx volt. ahhoz kellett korlatozni a 1080-at. utana jott a dell 330-as tap es a 400-as hdplex, ott minden szep volt. kiveve a coil whine-t
amig le volt korlatozva a 1080, addig nem volt hangja. maxigazon pedig megjott.
-
törölt tag
válasz
Chaser #51019 üzenetére
a 4l az mar az elszabadult ero maga
igaz kulso kockaval, de s4 mini classic-ban nekem ryzen1700 lakott 32G memoriaval, egy gigabyte 1080-nal es 800-as ssd-vel.
a masikban pedig egy xeon gold 6130, 64G memoria, rx460 slim es egy 6x10G halokartya. turbo nelkul viszonylag csendes. ceges egylegterben tokeletes, ahol az allando zaj nagyreszt elnyomja. -
törölt tag
válasz
#16939776 #50950 üzenetére
"Ebből olyan ami paneltápra lenne kigyúrva sorozatgyártásban nem nagyon volt/van. "
igy igaz. egy korulmenyes megoldas jut eszembe: a realan e-i7-be es klonjaiba eppen be lehet passzirozni egy lp dual slot kartyat, _ha_ a front panel csak egyszlotos. es abban a paneltap is felejtos, en lecsereltem egy hdplex-re. es dual slot kartya eseten a hazba bejovo DC csatit is at kell tenni mashova. mast nem kell valtoztatnihacsak nem allitod az oldalara, mert akkor kell allvany vagy labak.
PROTRON:
valaki ezt ugy oldotta meg h osszeforgatta a procit es a gpu-t, egy kozos blokk hutotte oket es hocsovekkel vitte el onnan. -
törölt tag
válasz
v-paci #50700 üzenetére
hat... nekem ez abszolut nem gyerebe. maga a csupa halos kialakitas tetszik, de a belso elrendezes abszolut nem az, amire nekem szuksegem lenne. a fuggolegesre allitott oriasvga kabelezese is eleg kompromisszumos szerintem, foleg sok monitor eseten (es ugye blower kilove), ha pedig az alaplap fole akarsz betenni valamit, akkor meg a cpu huto magassaval vagy erosen lekorlatozva, muszaj a viz (csak akkor meg minek mesh).
Wahaha360 (a tervezoje) pedig ezereves rutin, nyilvan latja mire van szukseg. ezexerint a lenyeg a radiator es az oriasi vga, azokat pedig szepen elnyeli.nem mondom h kivaltja egy TT G3, de ennyi erovel az is megoldas lehet, bar ketsegtelenul nagyobb.
-
törölt tag
olvasgatom netszerte, hogy pl a b350-es chipsetes lapok felokosithatoak bios cserevel 'b450'-re, es akkor megeszik az 5xxx ryzen-eket is. elgondolkodtato...
remelem igaz.
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #50527 üzenetére
nem mondom, hogy lazan, de elferhet az sg05-ben a 4x3.5" tobbfelekeppen is.
az ab350itx-re allitva nem lehet betenni a vinyot, mert a teteje sikban van a haz tetejevel. ha nem cuppantod ra rendesen a burkolatot, jo lehet, de szep nem :)
nincs bent nalam sem a taptarto keresztben most, sem a slim cd tarto kerete. annak az aljara mehet a negyedik vinyo keresztben es akkor marad szellozes is.
bocs a kabeldzsungelert, csak bedobaltam mindent. az elolapon is slim venti van, nem hagyomanyos 25mm-es.
szerk: a haz masik oldalan is elferhet egy vinyo, elere allitva es eloretolva amennyire csak lehet, de ott meg az szamit, hogy a tapnak hol vannak a madzagjai. oldscool tap eseten pl fejreforditod es maris van hely (csak akkor a procihuto folul szivja a levegot), modularisakat is valszeg lehet ugy berakni h jo legyen.
[kép] -
törölt tag
válasz
PROTRON #50537 üzenetére
epp most jatszom ilyesmivel, de nalam csak azert kell h legyen kep, meg a savszel sem szamit.
szerintem csekkeld le az egpu.io-t, ott van rendesen tapasztalat.
bar ahogy nezegettem, leginkabb a kezdetekben voltak problemas atalakitok, a ma kaphatoak mar eleg jok.
en egy legolcsobb kinai m.2->pcie 4x atalakitot vettem (taposat) plusz egy AGPtek 20cm-es x4 mazzagot, de muszaj lesz masikat vennem, mert inkabb nyitott vegu x4 legyen rajta h akarmit bele tudjak dugni.
es egyebkent is jobb otletnek tunnek az ADT-link megoldasai, ahol kozvetlenul a pcie slot mellett van a tap. legtobbnek a kicsi molex kell (kisflopi), de ahhoz meg konnyu szerezni atalkitot. -
törölt tag
válasz
HUN_Sector #50534 üzenetére
akarmifuggok klubja:
- HUN_Sector vagyok es miniITXista.
- Szia HUN_Sector!
inkabb olyasvalakit probalj talalni ebben a topikban, aki az elmult masfel evben nem vett valamit, amire nem szuksege volt, hanem megkivanta :)johetnek a kepek!
-
törölt tag
en is azt nezem. kene pici konzolokat csinalni, ami felfekszik a meglevo keretre es kicsit megsullyeszteni a tavtarto reszen, hogy sikban legyen a tobbivel. ha a konzol furatait, amivel a hazhoz rogzited hosszukasra hagyod, akkor nem is kell hajszalpontosnak lennie egyik iranyba a tavtarto pozicionalasanak.
de nem keves melo ahogy elkepzelem. -
törölt tag
válasz
Fred23 #50467 üzenetére
siman. ha jol latom a hazban nincs is semmi bonyolult alkatresz, amibe beverhetne a fejet. talan kicsit kozel lesz az oldallaphoz es nincs rendesen kilukasztgatva a haz h konnyen szivjon levegot. attol fuggoen h mit hutesz vele, vagy erosebb kereszthuzat kell (lehet erosebb venti oldalra) vagy tobb lyuk a hazra a venti fole.
az egyik kedvenc ventim ez a phanteksszerk: megvan mar? az alaplapra tuti ramegy?
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #50303 üzenetére
ha az alaplapi ket ethernet csati eleg, akkor akar egy realan e-i3-ba is belefersz es hasznalhatod a vele kapott paneltapot is. lehet noctua l9 lesz a procihuto, plusz a haz oldalaba vezerelt v kapcsolhato 40mm-es ventiket es kesz.
ha moddolas nelkul akarsz dedikalt halokartyat, akkor az lp kartyakat fogado hazak kozott erdemes nezelodnod, mint az e-i7, de belso taposokbol is vannak jofejek, pl a chieftec fl-03 vagy kicsivel nagyobb is, amiben a kollega gepe lakik (fl-02) -
törölt tag
válasz
MrSealRD #50293 üzenetére
harom itx-es xeonom van. van par kompromisszum, amit meg kell(het) kotnod. sajat szemszogembol irom le, eleg kicsi hazakrol van szo ( NFC S4 mini es Relan E-i7 )
1.) memoria-csatornak szama.
ha kicsi negymagos prociban gondolkodsz, akkor ez nem lesz problema, tobb lapon is helysporolasbol csak 2 dimm v sodimm van, hiaba tudna a proci 4 csatornat
2.) hutes.
ha nagyon kicsi helyre akarod bezsufolni es sokszor csucsra is akarod jaratni a procidat, akkor vagy nagy lesz vagy hangos. en 125W-nal ugy oldottam meg, hogy az elerheto egyik legcombosabb bordat hasznaltam ( t318 ) es a turbot letiltottam, mert a sok mag teljesitmenye a max nevleges orajelen is eleg nekem, viszont a sleep state-ek engedelyezve vannak, tehat amikor nincs terhelve, akkor tud hulni es csendes is.
3.) tap.
pici hazikoba jellemzoen paneltapot tudsz tenni, en HDPlex-eket szoktam, de foleg kisebb teljesitmenyben vannak olcsobbak. (bar egy ugyesen megvalasztott flex eleg jol "eldughato") maga a paneltap nem foglal tul sok helyet, de ha nem alaplapba dughatot valasztasz, akkor a kabelezese a haz meretehez kepest sokat tud foglalni. vagy maradsz az alaplapi csatlakozo kozeleben es gyartasz sajat mazzagot. a paneltapot is ugy kell megvalasztani, hogy ketfele teljesitmenyt szoktak megadni hozza: aktiv hutessel es anelkul. tehat ha csucsra akarod jaratni, tervezni kell hozza legmozgast is. es minel nagyobb teljesitmenyu a paneltapod, a kulso adaptered is jo esellyel annal nagyobb lesz. nalam a csucs a 330W-os dell, de az mar akkora, hogy ha nem tudod elrejteni szem elol, eleg zavaro. es jol kell megvalasztani az adapter-paneltap kombot, mert mind a 12V-osok, mind a szelestartomanyuak (16-24V) elterjedtek.
4.) adattar
ilyen kicsi hazba legkonnyebb m.2 ssd-t hasznalni, gyakorlatilag az nem foglal plusz helyet. viszont ha szukseged van par T helyre, arban eleg rosszul skalazodnak az m.2 ssd-k (de a 2.5"-osok sem olcsoak), akkor minimum 1 v 2 2.5" hellyel kell tervezned. pl egy meghajto az operencias rencernek (ez lehet furgebb ssd) es egy laptopvinyo a lassu tarnak.erre a sokmindenre abszolut nem kell figyelned, ha veszel pl egyet az ebben a topikban nepszeru kicsit nagyobb belsotapos hazak kozul, mert akkor tudsz nagyobb procihutot es jominosegu sfx tapot hasznalni, ami lenyegesen leegyszerusiti az eletet.
lehetett volna meg fejtegetni a kerdest, de kulon-kulon mar sokszor kitargyaltuk, a keresovel is talalhatsz sok otletet.
-
törölt tag
-
törölt tag
teljesen jo. a masik oldalba ha nem a 3.5" meghajto megy, siman ferne dual slot gpu a rovidebb fajtabol.
tetszikhoffman_:
en vettem egy syno-t celszerszamnak, de nem vagyok vele elegedett. ahogy irtad, lehettek volna galansabbak a speckoban, mert igy csak annyi nekem az elonye, hogy kulon kisfogyasztasu doboz, ami messzirol elerheto. fenykepgaleriak vannak pluszban rajta h a csalad messzirol tudja nezegetni, de pl annak a konvertalasa mar csigalassu a nason. -
törölt tag
válasz
#16939776 #50114 üzenetére
a cpu bordazat igy most csendes.
a haz racsozata alul-felul ugyanolyan (szoval a kepen a tetejen latszik a mintazat) es a ventik kozvetlenul a racsra vannak csavarozva, szerintem attol hangos. ha felemelem a hazat es tobb levegot kap, akkor sem csokken a zaj. slim ventiket lehetne pl berakni, tavtartoval.vagy alul meghagyom az egyiket, amelyik a halokartyat huti es a masikat atrakom felulre, hatha 'tolouzemben' kisebb v mas a zaj. csak nem tudom az mennyire hatekony. azert is akartam alul tolni a friss levegot, hogy a procihutonek legyen, az a haz eleje felol tolja a levegot hatrafele (az i/o-panel iranyaba) es elol csak a slot-in optikai meghajto rese van, az nem eleg semmire
[ilyesmi a lap meg a huto]
a muanyag konzolra, ami a hutobordan a ventit fogja, szabvanyos helyen levo negy lukkal cuppan fel a venti. ahhoz, hogy a noctua ramenjen, csak a hutobordatol tavolabbi also ket szelet kellett lefaragni. -
törölt tag
válasz
#16939776 #50111 üzenetére
jogos
es meg benne voltak a vga es usb kabelek is, anelkul mar egeszen letisztult, rendesen elvezettem a tobbi mazzagot a rendezokben.
mivel viszonylag keves wattot kell elhuteni, egesz csendes is tudott maradni. ami a laborban tokmindegy, de otthon az iroasztalomon lakik es csak pici szelzaja van, nem zavaro. -
törölt tag
ujabb pillanat, amikor az ember jogosultnak erezte elkolteni a szuksegesnel tobb penzt, itx konfigra :
a laborban uj prototipus eszkoz van es teljesitmenyt kell merni rajta, tovabba szoftvert optimalizalni. igenam, de kene hozza valami rugalmas traffic generator. challenge accepted
lassuk csak:
- realan e-i7 kucko,
- asrock rack c612d4i lap,
- E5-2648Lv4 engineering sample proci,
- 4x16G so-dimm 2133MHz memoria,
- dynatron r24 huto, venti lecserelve egy noctua A6-25PWM-re (rettenetes a gyari ventivel a hangja). ez volt a gyari huto az asrock x99itx-hez.
- HDPlex DirectPlug 200W (de ATX hosszabbitoval, mert nem fer bele az alaplapba)
- intel xl710 40G halokartya (low profile, egyportos)
- valami kobor sata ssd,
- kulso 240W-os HP tapkocka
- a gephaz aljan pedig ket 80x25-os venti 7V-on tolja be a levegot, az egyik telibe fujja a halokartyat, a masik engedi levegozni a tobbieket is
- hogy alul tudjanak a ventik szivni, a haz kb 1cm magas ontapados gumilabakon all.az egesz a hatizsakba be, motorral ceghez be, laborba be, bedrotoz, elindit, orul
virtual masinakban iperf, wrk, pktgen-dpdk, minden van, mehet a mericskeles. picit most hianyzik otthonrol, de a meloval tudunk haladni es amikor keszen vagyunk, ugyanilyen egyszeruen a hatizsakomban hazaviszem.
majdnem pontosan ugyanezt egy normal meretu geppel is meg lehetett volna csinalni, de na -
törölt tag
válasz
HUN_Sector #50092 üzenetére
nalam egy ryzen 1700-at hut, teljes terhelesen is nagyon csendes. en is szeretem.
-
törölt tag
válasz
inf3rno #50069 üzenetére
az altalad linkeltre hivatkoztam ugy, mint 'sokportos egybegep'. igen, az alaplap ilyen. 4-5 db gigabites porttal, ketmagos celeronnal pl egesz olcson lehet ilyet rendelni kinabol. viszont nem bovitheto tovabbi portokkal.
amit te szeretnel, legkonnyebben micro ATX meretben lehet megcsinalni, de az messze nem lesz apro.
ha ragaszkodsz az itx-hez es tutira kell mindket pcie kartya, akkor vagy az egyetlen pcie slot-ba teszel elosztot ha tamogatja a bios (bifurkacio) vagy m.2-pcie atalakitoval rakod be a masodik kartyat, de helyet is neked kell csinalnid a hazon.
vagy leteznek hatportos halokartyak, de nagy mazlival lehet csak emberi aron hozzajutni.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #50023 üzenetére
egyelore
azt hiszem, igen.
de ahogy bonyolodnak a vezerlok ssd oldalon es no az irassuruseg a vinyo oldalon, okozhat mindketto meglepeteseket. -
törölt tag
válasz
HUN_Sector #50021 üzenetére
ha helyben szeretnel igazan sok adatot tarolni, meg mindig a 3.5" az egyik legjobb opcio, anelkul h a koltsege meghaladna az alaplap+memoria+cpu arat
ugylatszik a vinyoknak ez a menekulesi utvonaluk van az ssd-kkel szemben (nem megfeledkezve a hatranyaikrol). jonnek a 18-20-24T tarolok es bizony a tanyerosok toredek aron hozzak ezt a memoriacsipesekkel szemben, ahol a 4T meg elsosorban az enterprise meg a nagyon gazdagok jatekszere.de ketsegtelen, hogy rengeteg a hatranyuk (foleg ITX build-ben), ezert is zsugorodik a celpiacuk.
-
törölt tag
Sziasztok!
ha monument/hydra jellegu hazat/allvanyt szeretnek tervezni, milyen programmal erdemes?
Josh@NFC most jott ki az uj Ion oszlopfo-vel es lehet megprobalnek egy mitx vazat csinalni, pcie bifurkacioval, egy single slot gpu-t (pl rx460 v wx3100) es egy halokartyat kene fogadjon, plusz kene hely egy vagy ket 2.5-os ssd-nek (v hdd-nek), imidzsek tarolasahoz.
az apropoja az egesznek, hogy eros procira van szuksegem, aminek maceras a hutese zart kicsi hazban, raadasul az Nx10Gb halokartyak tipikusan szerverbe valoak, tehat kell nekik valami legaramlast is generalni. a befoglalo forma viszonylag kicsi lehet, mert a kartyak amiket hasznalok altalaban nem nyulnak tul az alaplap hosszan.
(vagy egyszerubb megvenni keszen? vegulis gyart valaki ilyet a topikban?
)
koszi,
&rew -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49900 üzenetére
es nem elore kene billennie a monitornak, hanem lehetoleg hatra, a falhoz, hogy ne keruljon ennyivel kozelebb hozzad. nyilvan ez bonyolultabb csuklo-szerkezetet igenyelne, ha tovabbra is ragaszkodnank ahhoz h becsukva a kepernyo nezzen lefele.
es lejjebb is kene tudni ereszteni, mert igy tul magasan van az asztal lapjahoz kepest is, szinten ergonomiai szempontbol.
egyebkent a vegeredmeny tetszik, mert szeretem a fatbemutatozni jo, hasznalni nem hiszem.
-
törölt tag
válasz
Crabface #49853 üzenetére
minel tovabb nezegetem, annal inkabb lehet h kiprobalok egyet
nekem altalaban viszonylag eros proci kell es egy v ket jobb halokartya. ebbe a hazikoba pont beleferne ugy, hogy tetszoleges sfx tapegyseg is elvinne a konfigot (proci max 150W, gpu nyista), tehat kulso tap nelkul is lehetne viszonylag kicsi hazam. a 70mm procihuto-magassag kicsit limital (van ertelmes jatekviz 92mm-es ventikkel?), de vagy kap egy zajosabb 2U szerverhutest (60mm-es ventivel) vagy a jo oreg t318-szeruseg egy rabarkacsolt ventivel. -
törölt tag
válasz
VinoRosso #49812 üzenetére
teljes magassagunak latom a helyet. mintha a kartya feletti csavar valami takarolemezt kene tartson.
a kartya lp, de nincs meg a megtamasztasa felul, nem?
szerk: talan nem is lp, csak a szog miatt latszik ugy. sztem lp kartyaknal nem szokott maga a kartya az elolapnal magasabbra nyulni.ja, nem lp. giga 1070 itx.
-
törölt tag
válasz
Speed® #49802 üzenetére
nalam a korabban emlitett i7-2600 pont egy lp 7750-et hajt meg. es csak megy, csak megy...
igaz leginkabb desktop, es mozi bongeszoben v lejatszoval, de az olyan egyszerubb programokkal mint pl valami ingyenes lego jatek az ms store-bol meg elbanik. asphalt9 fullhd-ban mar kicsit sok neki. -
törölt tag
válasz
#16939776 #49796 üzenetére
igen, ha nem arra hasznalod, amire igazabol valo, akkor az osszes elonynek bucsut inthetsz. sajnos megjelenesekor volt csak potens kis cucc, ma mar leginkabb kompromisszum minden teruleten. az enyem most cnc-t vezerel
bar a kesleltetesei egy rt linuxhoz nem tokeletesek
tooomas:
megprobalhatod a 750ti-t amit javasolt kollega, de korantsem biztos h minden gondodat megoldja. ha lehet szerezz valamit kolcson es nezd meg, mielott penzt adsz ki ra. -
törölt tag
válasz
tooomas #49793 üzenetére
illetve ha nem teljes hosszusagu x16 pcie foglalat van a lapon, akkor vagy olyan kartya kell v ki kell 'nyitnod' a foglalat veget.
pontosabban miben kene furgenek lennie? ha csinalsz neki hutest, egesz magasra fel is lehet huzni az orajelet vindoz alatt szoftverbol.
de tenyleg, nem egy eromu. ha vinyo van alatta, meg egy ssd is sokat segithet. nalam 45 percig csinalt egy win frissitest, amit az oreg asztali gep i7-2600 3 perc alatt abszolvalt. amikor jott volna a kovetkezo, inkabb kivontam a forgalombol :) -
törölt tag
válasz
Qkackca #49628 üzenetére
ugy, pci riserrel. messze nem idealis persze, mert a kartya letakarja a procihutest, tehat vagy extra alacsony huto kell h kapjon levegot, vagy blower, de akkor hangos (vagy osszeforgatni a vga-t es a cput, egy kozos tombbel huteni, de nincs nagyon hova elszallitani a hot meg hocsovekkel sem)
ha a kartya hutese felfele nez, legalabb tud picit szellozni a perforacion,
igen, a 05 talan meg jobb ugyanilyen atalakitasra. es akkor meg a gyari dcatx helyere be kell zsufolni valami erosebbet is. hat... nem kihivasoktol mentes -
törölt tag
válasz
Crabface #49484 üzenetére
nem az a kerdes h belefer-e, azzal o is tisztaban van, hiszen maga is sokat epitett, van ajanlott alkatreszlistaja is es a forumokon latta h masok mit tesznek ebbe a hazba. nekem is pontosan ryzen7 1700 + giga 1080 (nem ti) volt benne egy darabig, az egy tok 'atlagos' kombo. a mostani berendezesemrol jobb ha nincs kep
nem ez lett a legjobb buildje.
kicsit olyan erzesem van, hogy egy project Sariel light-ot csinalt, ami abszolut nem jol jott ki. a multkor kitargyalt fractal era build utan ez megint egy rosszul sikerult jelentkezes.
-
törölt tag
válasz
bigdaddy3 #49413 üzenetére
Intel H81 chipset driver nem jo?
Intel Graphics Driver meg jo kene legyen a procidhoz, ha benne van a listaban (jobb alul) -
törölt tag
válasz
bigdaddy3 #49402 üzenetére
szia, mi nem megy?
elegge szabvanyos cuccokbol van osszerakva , melyik driver hianyzik? -
törölt tag
válasz
Ferell84 #49265 üzenetére
jofej.
en az oldallapot tarto csavarokat mindenkeppen lecserelnem valami masmilyenre. a szine is lehetne fekete v arany (rez), de a horony tutira legyen inkabb kereszthornyos (csillag) v nagyon szep imbusz es torx csavarokat is lehet kapni. pici penz es nagyon feldobja a latvanyt. abszolut nem kell h sima sullyesztett fej legyen. -
törölt tag
válasz
#16939776 #49233 üzenetére
lehet valamelyik dynatron TR4 hutovel tervezett, azoknak eleg kicsi a tulnyulasuk.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #49214 üzenetére
ezigen, koszonom
a marketing-szoveg szerint a csapagyazas olaja 250 fokot is kibir, csak nem tudom h az igaz-e, de irod is h nem az szamit.tobb problema is van a borda es a venti atfedesevel: egyreszt a venti nagyobb, mint a borda, ezert gyanithatoan pont a ventilapatok vegehez kozeli legjobb legaramlas 'karbaveszik'. masreszt pedig a csudalatos borda kozepen virit a szerelesi matrica, mert nem ilyen iranyu legaramlasra terveztek (sot, lehet keresztiranyu szelben a matrica meg jo is). ami nem is lenne igazan baj, ha a motor pont oda esne, de nem tud oda esni a jelenlegi elhelyezessel :/ szoval azt is leszedem, bar lehet kene elotte-utana merni a motor homersekletet, hatha ez pont csokkent 1-2 fokot.
lehet, hogy egyebkent is hatekonyabb lenne egy 80-as v 92-es venti ezen a bordan, csak orultem h igy a VRM es a chipset is kap valamennyi szellozest.
akkor megnezem rendesen, szerzek egy infras homerot es beszamolok az eredmenyekrol. -
törölt tag
válasz
Oliverda #49212 üzenetére
ugy.
remeltem h valaki valt 3900x-re (v most mar akar xt-re) es akkor lesz elado pro, de eddig meg nem lattam seholmas:
egy 120-as kaze flex-et hasznalok most procihutesre, kozvetlenul erintkezve a dynatron t318 hutovel. a proci alatta 75 fokos (neha tobb) es a fentinek a motorja elegge felmelegszik (ertheto modon) ha terhelem a procit.kerdes1: mennyire sokat romlik-e a hutes, ha 1-2mm-rel tavolabb viszem a fentit a bordatol?
kerdes2: mennyivel csokkenhet a venti elettartama h folyamatosan melegben jar, gondolom sem vizhutesnel sem hazhutesnel nincs kiteve ekkora homersekleteknek -
törölt tag
milyen logikus erv szol inkabb egy asrock ab350 kimaxolasa ellen pl egy 3900x-szel? most egy 1700 van benne es vagy igy ahogy van kene eladnom, vagy csak procit cserelni. nagyobb hutonek van hely.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49109 üzenetére
eleg jo mar ezeknek a tapoknak a hatasfoka, a jominoseguek alig futenek. persze szep zart hazikoba az is sok :)
a 240-es slim dell-t meg nem lattam, csak a kisebbeket. a tartossagukrol nem tudok nyilatkozni, 65W-osat mar lattam meghalni, de az egyedi eset volt. ahogy Duracellmumus is irja, a klasszikus 240-esek (es a 330-as) bosszantoan nagy felteglak.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49104 üzenetére
aha, igy ertem miert kell. szerintem a 150W-os jo valasztas lehet.
P/N:4SC18AA - HP 150W Slim Smart AC Adapter (4.5mm) a teljes neve, de talan a product number jobb. van tobbfele is, a slim dizajnjat is valtoztatjak idonkent.
uj DELL 240W vagy a 130W-os , csak gyozze oket megfizetni az ember, esetleg talalni hasznaltat.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #49097 üzenetére
kell mind a 200w? 150W korul vannak slim kulso tapok hp-tol es delltol is, szerintem sokkal szebb, ha szamit. bar nalam a tapok tipikusan eldugva laknak.
ahogy mar irtak is, esetleg belso ac-dc-ben is gondolkodhatsz, ha van hely a hazban. a ledszalagok 12V-os meghajtoja kicsi es hatekony tud lenni, de akkor masik dcdc kell neked. de leteznek pl 24V-os belso kockak a meanwell-tol is, az jo a hdplexhez.
-
törölt tag
válasz
marharepa2 #48957 üzenetére
ha ennyire fontos h gigabit kornyeken stabilan menjen, akkor igen: vagy alaplapra integralt vagy pcie es intel. nem gondoltuk h az altagosnal magasabb igenyeid vannak a halozat fele
nyilvan lehet kivetel, de tapasztalatom szerint az olcso lapok olcso halokartyaval jonnek, azok minden hatranyaval. (sot, draga lapoknal is pl hiaba van intel x722 rajta, ami tud 10G-t, 1G-s PHY-t tesznek ele, szoval 2x1G-kent hasznalhato)
egyebkent usb-sbol meg 2x1G-s atalakito is van (a legtobb vegkepp nem pici), persze megint felmerul a kerdes h hogyan akarod oket hasznalni, mert ha pl butabb switch-nek is kell lennie, akkor kifejezetten problemas lehet az usb-s.
-
törölt tag
válasz
DarkByte #48919 üzenetére
mersekelten passziv
igazibol ha jol gondolom, akkor az orajelet azert szetosztja aktivan, mert az alaplap csak annyit csinal h x16-bol x8x8-at, de a huzalozasban nincs ket orajel.
nem kerdes h a mATX a neked valo jelenleg, de jo tudni a lehetosegeinket. az identitaszavaros gep nem ritka ebben a topikban sem, ha jol sejditem -
törölt tag
válasz
DarkByte #48902 üzenetére
szivemnek kedves problemat boncolgatsz, ezert engedj meg egy hosszabb valaszt, meg akkor is, ha mar Duracellmumus kollega gyak. megvalaszolta.
szoval az egyszerubb es logikusabb megoldas a uATX, tobb szempontbol is. hozzacsapom azt az ervet is, hogy talan 2db 2x1G-s kartyat is konnyebb talalni , mint 1 db 4x1G-set, bar nem lehetetlen es epp be is fer a low profile-ba is a 4 port (meg sfp-bol is, szoval 4x10G sem lehet problema
)
faragas nelkul nem tudom hogyan lehetne bekoltozni a n304-be, de az alapveto otletet mar en is fontolgattam masik bekoltozeshez:
ahogy Seep kollega irta, a bifurkacio segithet. DE a splitternek is megvan a maga helyigenye, szoval azzal is tervezni kell, raadasul pl az amerirack splitterei eleg nagy nyakot hasznalnak, egy zsufolt mitx alaplap fole a pcie slot sikjaban elhelyezni gondot jelenthet. tovabba rovid madzagos kell h lehetoleg azt se kelljen elrendezgetni.
ha megvan az egyszlotos gpu es az 4x1G-s halokartya, akkor faragni kell hozzajuk bracket-et, mert a low profile bracket es a teljes magassagu nem csak a hosszaban kulonbozik, hanem a felso resze is masik iranyba all, tehat nem cuppan bele a n304-be csak ugy, hogy aztan a levegoben lobogjanak a kartyak.
a kartyak rogzitesere is ki kellhet valamit talalni, vagy a splittert kell stabilizalni vagy a kartyaknak maguknak kell valami tamasztas.
ha 24/7-es uzemre tervezel, akkor barmilyen felallasban is teszed egymasmelle a ket kartyat, annak, amelyiknek a hutese pont a masik fele nez, kell(het) kiegeszito legaramlas. ezt el lehet kerulni pl ugy, hogy egy hosszabb gpu blowerrel a vegen es egy rovidebb halokartya, ami nem takarja a blowert. igen, egyszlotos nvidiakban is van olyan. rovidebb halokartyakbol a supermicro aoc-stgn-i2s es -i1s rev2 a kedvencem, mert kompakt es kiforrott chip van rajta, meg ha vannak is haklijai, de azok csak nem atlagos kihasznalasnal szoktak kijonni es az 10G-s, tehat most nem ilyet keresel, csak a formatum miatt irtam le.
szoval be kellhet fujni a ket kartya koze. egesz keves szello is segit, nalam meg a 40x40x10mm-es blower is eleg szelet csinal h legalabb mozogjon kicsit a levego es csendes is.virtualizaciot az ujabb linukszok mar szepen kezelik, az IOMMU group-os kezdeti problemak sincsenek mar. nalam egy Asrock AB350itx problema nelkul megy egy ryzen1700-zal, SR-IOV-val vagy PCI passthru-val is. mit szeretnel atadni a virtualgep(ek)nek, mindket eszkozt, hogy abban fusson a mediaszerver?
-
törölt tag
vegyes erzelmeket kelt bennem ez a keret. egyreszt jol van kitalalva h viszonylag olcson lehessen gyartani es ne kelljen hajtogatni, masreszt viszont egyszeruen nem szep. lehet azert nem tetszik, mert az eddigi tularazott montument es koppintasai jobban esnek a szememnek
enyni aluminiummal raadasul mar nem is annyira olcso.
amit el tudok kepzelni, az ugyanez bakelitlapokbol
na aaaaaz olcso lenne. es szep az sem.
-
törölt tag
válasz
DuncanGhola #48629 üzenetére
ha nincs meg a kartya, 5700 mini nem jo?
-
törölt tag
egyebkent tenyleg, pici gondolkodas, mielott az ember bekoltozik. nekem pl most a kevesse becsult sg05 okoz oromet, mert egy picit jekyll&hyde stilusu lett: ha nincs kulonosebb dolga, nagyon csendes, de meg akkor is, ha forditok rajta. marmint forditast futtatok :) aztan ha jatszani kell, akkor egy ido utan felhangosodik. a tap is es a gtx1070 is felpassziv, a 65w-os ryzent pedig egy noctua huti. a haz elejen fix 800-as fordulaton sziv egy venti.
tudom h kicsi osszteljesitmenyben, de hasznalhatosagban szuper. -
törölt tag
mindegyikre lehet jo itx-es megoldast kitalalni. csak ahogy mesz lefele meretben, sokszor ugyanazert a teljesitmenyert tobbet kell fizetned. ha egyben torrentkliens es mediaszerver is, akkor azert nem szeretned h a ketto megfogja egymast, pedig van ra esely ha tul gyenge a vasad. oprendszertol fuggoen en mar gondolkodnek a pinnelesen (man taskset)
-
törölt tag
válasz
#16939776 #48576 üzenetére
sff.net is letesztelte, naluk jok az ertekek rendesen telepitve. akkor sem tetszik
gondolom Josh most csinalt hosszu ido ota eloszor videot es mar nem volt ereje rendesen megegyszer nekifutni mikor rajott h nem jo az egesz. rettenetesen tifuszos volt sok honapig. igaz profikent akkor sem kene feltennie ilyen videot, bar valszeg nyomas is volt rajta a Fractal Design-tol -
törölt tag
persze, izlesekrol nem vitatkozunk. viszont en szeretem a fat, mint anyagot, ezert csodalkozom h nem igazan tetszenek az eddig latott fat hasznalo hazak.
azt hiszem igazad van, egy sff haznal viszonylag kis feluletu fa tudja nem elrontani a hutest plszoval nagyon nem mindegy hova kerul es mennyi.
akkor meg mar legyen valami szep rajzolatu fa. lehet fa betet lenne a vagany, nem komplett oldal. ezen meg gondolkodnom kell -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 10
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest