- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
miresz #14923 üzenetére
Esetleg az Asrock helyett nézd meg az MSI lapját, A75-ös csipszet, de itt - tudtommal - nincsenek problémák (ahogy FM1-es asrock lapnál se, csak az FM2-esnél) és van rajta gyárilag BT és (usb-s?) Wi-Fi
ArGab: Ha a fogyasztásra helyezed ki a dolgot, akkor lehet érdemesebb lenne a 65W-os osztályba sorolt trinity-t nézni (A10-5700 vagy A8-5500)
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #14842 üzenetére
Pozitív hatás, hogy mintha az FM2A75M-ITX ára lentebb ment volna, már csak azt kellene megtudni ezek már problémamentesek-e
Bár én még mindig azt látom, hogy ár/értékben ha problémamentes mITX-et akar valaki, akkor egy FM1-es konfig (A75M-ITX lap, A8-3820 proci) jobban megéri. -
Mercutio_
félisten
skacok az In Win mITX MBxxx típusú házaival van valakinek tapasztalata?
A benne lévő egyedi méretű 120W-os táp hangja, minősége, élettartama? -
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14584 üzenetére
a bármi azért túlzás, de tény, hogy nagyobb a mozgástér egy miniPc-vel, esetleg még egy Brazos netbook-on is elgondolkodhatsz picit többért vagy nagyobb kijelzővel drágábban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
Ha nem akarsz barkácsolni egyszerűbb, ha veszel egy médialejátszót a szaktopicban a keretösszeg és a feltételeid alapján megmondják mi a legjobb választás és akár a tervezett összeg feléből megúszhatod a dolgot.
Ha ragaszkodsz a miniPC-hez, akkor a Brazos klub topicban kérj egy konfigjavaslatot.
-
Mercutio_
félisten
Reggeli alatt kerestem rá és így csak átfutottam a hírt
Az vezetett félre, hogy ott virít az A85-ös lap és mellette az ATX és az egyre kisebb méretű lapok, ebből arra gondoltam ugyanazon csipszet különböző méretű megvalósításait demózza.Kérdés 1: Ezt a Pico-PSU-t ismeri valaki, mennyire bevált, 12V-on valóban 5A-t ad le, vagy az csak marketing? Mit érdemes mellé tenni 220-as oldalon?
Kérdés 2: 65W-os Trinity-t lehet-e a Llano-hoz hasonlóan alulfeszelni, vagy esélytelen/lutri és ne is álmodjak arról, hogy 1 lap+proci+SSD+5400-as 2TB-s vinyó+ 2x8GB ram összeállítást hosszú távon elvinne egy ilyen táp? -
Mercutio_
félisten
válasz
canniball #14496 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy már tavaly bejelentették az A85-ös mITX lapjukat MSI-ék, de a mai napog nincs a honlapjukon és gondolom a boltokban sem
-
Mercutio_
félisten
Épp ez az, hogy már annyiféle cumóról annyiféle kritikát olvastam, hogy időnként keverem őket
- Tápot értsem úgy, hogy szarabb/zajosabb mint az SG-ben?
- ODD az SG05-ben is slim, én legalább is annak néztem eddig, vagy a csifié még azon belül is valami spéci? (mondjuk eddig is külső usb-st használtam)
- Szellőzésről viszont nem biztos, hogy hajlandó lennék lemondani, nyáron is jól jött még az alulfeszelt 65W-os procinak is a plusz levegőHookR: Húúú, ez az a forma ami nekem nagyon bejön, főleg így viszonylag normális szellőzéssel, csak ugye ár és hozzáférhetőség kérdéses.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Gondolkodom egy kis költségcsökkentésen, SG05 Chieftec BT-02B-re cseréjével, kérdés, hogy milyen hátrányokkal járna a dolog?
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Most "futottam bele" ebbe az Alpenföhn Panorama hűtőbe, lenne is gyorsan 2 kérdésem:
1. Lehet-e bármi gond vele FM1/2 alaplapoknál?
2. Ventivel együtt 51mm magas, vagy az még pluszban rájön? -
Mercutio_
félisten
Jah, amiért benéztem: SG05 tulajoktól kérdezném: Scythe Shuriken rev. B van a procin, érdemes-e és ha igen milyen ventire lecserélni a gyárit?
Bedobtam egy 12-es AC F12-tőt, de nagyon kicsi rés marad a táp ventije és közte ráadásul ha jól gondolom egymás ellen dolgoznak. Esetleg egy AC F8 ott nagyobb a hely és kisebb az átfedés? -
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #14254 üzenetére
2 magos atommal ion nélkül csak sz*pni lehet, ne hülyítsük már a topicot olvasókat
-
Mercutio_
félisten
válasz
Blaise #14237 üzenetére
Az első mondatod alapján látszik, hogy nem igazán vagy képben.
A lentebb linkelt netbookok mindegyike alkalmas átlagos otthoni és munkahelyi feladatok ellátására is.
A tabletet a hajadra kenheted, ha nem csak médiafogyasztásra kell a cucc, a külső billentyűzettel méretben már ugyanott vagy mint egy netbooknál rendes felbontás és normális HW-s kiépítésnél pedig már árban is vagy fölötte. A lentebb linkelt Ivy/szandi magos acer-ekkel egy notebook kiváltható, ugyanezt tablettel nem tudod megtenni
Ez a téma itt nagyon OFF, szóval javaslom a netbook-os topicot, ha valóban érdekel a téma... -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14225 üzenetére
Aki mobilitást igényel, és szeretne némi kakaót is annak jó alternatíva, van egyébként még Lenovo E-130 Pentiummal, de ez egy butitott szandi és csak 1 év gar, +1 év gar még egy 10-es, akkor pedig már majdnem ott vagyunk mint a kis Acer ami mégiscsak teljesértékű Ivy erősebb IGP-vel, képjavító és konvertáló funkciók támogatásával, igaz fényes a kijelző és talán kevésbé masszív a ház. Ja, és ha valakinek nem gond, hogy csak szandi magos i3, akkor van 124-ért is V5-171
Tartok tőle, hogy egy 4magos 65W-os Llano/Trinity kiváltására viszont ezek közül egyik se elég
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14218 üzenetére
Legalább 13,3"-os kijelző és 35W-os proci
HookR: Nagyon klasz ez a kuckó, ideje lesz lassan kidolgozni a sorozatgyártás menetét
Goose-T: 2TB-s WD Green 3,5" 24k ennyiből hol kapsz 2,5"-t újonnan? Mondjuk ha elég 1x 2-3TB megoldás lehet egy Sharkoon usb 3.0-ás külső ház + WD Green vinyó is méretcsökkentési céllal.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
Akkorinkább duplájáért megveszem komplett netbook-ként, nem sokkal több helyet foglal és komplett használható rendszer.
-
Mercutio_
félisten
Az alaplapon a VRM-ek állítólag elszállnak, keress rá itt a fórumban
Én a helyedben a "kisebb" (minimális 200Hz az eltérés) 65W-os A10 5700-at venném, kisebb fogyasztás, kevesebb termelt hő, és árban sincs komoly difi, persze, ha tuingolni akarsz, akkor az 5800K a te procid.
-
Mercutio_
félisten
Lehet kicsit katyvaszos amit írtam, szóval összefoglalva:
Van asztali PC-nek egy SG05-öm, benne Asrock A75M-ITX, A6-3620, 2x4GB ram, 120-as SSD, 2GB HDD, Dell 2209WA IPS monotrral.
Mellette volt HTPC-nek egy MSI mITX Brazos E-350-es lap 2x2GB ram, 160-as notivinyó egy Qbic mITX házban 250GB-s Chieftech ITY táppal, ODD-vel, kártyaolvasóval.
Utóbbit eladtam vinyó nélkül 38-ért és ezt a pénzt gondoltam felhasználni úgy, hogy legyen valami a htpc helyett és esetleg a fennmaradó pénzből - akár a PC egyes részeinek eladásával, használt de garis dolgok vételével - kicsit erősebb asztali cuccot kihozni.
A dologhoz tartozik még, hgy van itthon elfekvőben egy Antec Aria ház táp nélkül valamint 2x4GB 1600-as ram is felhasználásra vár
Mivel a filmezés hétvégenként általában fix, így átmenetileg beszereztem egy Egreat R800-as médiaplayert, de a w7+XBMC után kicsit butának tűnik a cucc#14075: Ööööö...lehet, de az akkor sz*vás, már kezdtem reménykedni, hogy emberi árban lehet találni olyan tápot, ami elbír az FM1/2 rendszerrrel.
-
Mercutio_
félisten
Ennél a Mini Case E-2012-nél emlegetnek egy opcionális 12V 7A-es tápot, erről a verzióról tud valaki valamit?
-
Mercutio_
félisten
65W-os prociban gondolkodom A10-5700, A8-5500, bár lehet egy Llano 3820-szal jobban járnék ha az árat is nézem?
Az a baj, hogy olyan jó árban vettem annó a 3600-ast, hogy anyagilag semmi értelme lecserélnem egy FM2-es összeállításra, filmezős HTPC másodgépnek viszont drága lenne az Asrock A75M-ITX-szel. -
Mercutio_
félisten
Szakik mi a gond az Asrock FM2-es mITX lapjával, és mit javasoltok helyette ami jó ár-érték aránnyal bír.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #13762 üzenetére
Nem tudom, de nem is ismerem, és régebben úgy emlékszem nem dicsérték a VIA hangcsipek minőségét.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #13756 üzenetére
Asrock-éknál van még néhány hasonlóan kicsi "mATX" H61-es lap: 19,1x17 cm-es mérettel H61M-VG3, H61M-VS3, és 22,6x17,3 cm-es mérettel H71M-DG3, H61M-DG3/USB3, H71M-DGS, H61M-DGS, H61M-HGS, H61M-HVGS, H61M-HVS és az általad is linkelt H61M-VS R2.0
ezek az a bajom, hogy a legtöbbről hiányzik az S/PDIF header, és VIA hangkodekje van, nomeg USB3.0 le lenne rossz olcsón, és persze a 3/4-ét itthon nem lehet kapni
és két ATX "mutáns": 30,5x17,3 centis mérettel: H61DEL, H61 Pro
Érdekes konklúzió pico-psu-val nem induló alaplap témában a Brazos Klubban.
HookR: Ha a felület olyan szép mint a képen, akkor szerintem mindkét verzió esztétikus, csak ízlésbeli különbség van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #13696 üzenetére
Esetleg keress embert aki németben melózik, hátha ott feladva a gyárnak olcsó a postázás
dabadab: Ha boltban veszi, akkor nincs lényeges árkülönbség FM1/FM2 között és utóbbi foglalatba később is jön majd proci, integrált VGA erősebb, energiagazdálkodás - ha jól tudom - valamivel jobb. Használtpiac az egy másik történet.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Lehet még valahol emberi árban kapni giga T5140-et?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #13613 üzenetére
ventire=hűtőre
A Streacom házakról (átcimkézett Wesena) kis gyártói infók hátha mást is érdekel:
F7C (ST-F7CS ST-F7CB utolsó betűjel a színre utal Silver/Black)
F7C Evo
F1C (ST-F1CS ST-F1CB)
F1C EvoFannless házak (a lapos 1U szerver méretűeket már nem volt energiám linkelni
de jobb oldalt ott van mind)
FC8 Fanless és FC8 Evo Fanless
FC9 Fanless
FC10 Fanless -
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #13474 üzenetére
Pentium 977-es procival jobb lenne, és kérdés, hogy multimédiára jó-e a benne lévő GPU
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #13439 üzenetére
Giga T5140
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
john117 #13197 üzenetére
Nem volt abban semmi kötözködés, csak jelezték, hogy szaktopicban nem szeretik a modik, ha aprót reklámoz valaki, legfeljebb aki érdemi hsz-ekkel is részt vesz az adott topicban, annak elnézik.
zodo: Ezeken az Asrock lapokon ugyanott vannak a rögzítési pontok - persze ami a méret miatt már lehullott az nem, a normál mATX-hez képest a hátsó csatlakozó felőli pontok fixek és a ház eleje felőli részről "csapnak le". Volt ilyen picit rövidebb mATX J&W lapom annó, jól jött az a kis plusz hely a ház elejében
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #13179 üzenetére
A "kislánynak lenne" általában mást jelent
Brazos-os mITX méretű integráltprocis alaplap pl.: Asrock E350M1-USB3 ez 20W körül eszik, vagy drágábban erősebb, de többet evő megoldások: Asrock A75M-ITX lap + AMD A4-3400 proci, Intelből Asrock B75M-ITX és G550 vagy erősebb, de az AMD-nél még mindig gyengébb integráltVGA-s i3 3225 proci
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #13175 üzenetére
Méret, fogyasztás, keretösszeg? (csak konfig, vagy + bill-egér, monitor, esetleg egy 11,6"-os kijelzőjű brazos-os netbook)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Samanbacsii #13121 üzenetére
2 szoba összkomfort?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #13067 üzenetére
Ööööö....HTPC szó szerintem elég beszédes
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #13063 üzenetére
"Alaplapot külön még úgy ahogy lehet találni, de egyben elég nehéz"
Erre reagáltam, lévén egyben egy komplett cucot árulok... -
Mercutio_
félisten
válasz
Kreash #13018 üzenetére
Brazos klubban írtak és saját tapasztalat alapján is igen, a megfelelő SW beállítások és IGP-nek biosban fixen beállított 512MB ram esetén
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #12998 üzenetére
Egyben ott az aláírásomban
Goose-T: A 65W-osak áraira lennék kíváncsi, főleg A8-5500-ra. Persze biztos alul lehet feszelni majd idővel SW-szinten mint a Llanokat K10STAT-tal, de azt kivárni...
Bár ahogy nézem mostanság inkább a Llanot éri meg venni, azonos teljesítménynél lap+proci 5-8k difi. -
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #12908 üzenetére
Hm, ahogy nézem a nekem megfelelő/megfizethető A8-5500K pariban van a most piacon lévő A8-3850-nel, csak kevesebbet eszik, az A10-5700 esélyes, hogy túl drága lesz számomra, és az előző 2 procihoz képest 5-10% plusz teljesítményt hoz, azt hiszem marad a mostani A6-3620 az asztaliban, már csak azt kell kitalálni mit lenne érdemes HTPC-nek beszerezni, ha elkel a mostani Brazos-os konfigom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Synology NAS
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Trollok komolyan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged