- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Jaa....
Szerintem túl nagy hűtő nem létezik. A mérettel általában kevesebb zajt lehet nyerni. Ennek a konfignak továbbra is az MX-31-et vagy a Lian-li PC-Q07-et tartom alkalmasnak. A 3 vinyós HTPC-re nincs ötletem. Ha a vinyók nem lesznek tömbben akkor szerintem a dokkoló megoldás, így extrém kicsi ház is jó. Ha ez a gép végzi a letöltést akkor mehet bele egy 500-as 2,5-es vinyó, aztán lehet hetente szortírozni.
-
-
Pista0001
addikt
Szerintem nem fogsz jobbat találni az MX-31-nél. A Ninja Mini-re nem is kéne venti, a mögé szerelt 92-es elég lenne neki. A táp helyére simán befér a kívánt HDD mennyiség, csak minimális barkács kell. Az egyik gyári 3,5-es hely pont a táp helye felett van, onnan le tudsz lógatni két lemezt amik közé be tudod fogatni a maradék 2-t.
Most nézem hogy a 3 db vinyó a powercube-ba is befér (1 az 5,25-ös helyre, egy a gyárira, agy alájuk egy pár lelógatott lemez közé),
kérdés hogy a Ninja befér-e. Ahogy számolgattam hiányzik 5-10 mm.Na ja, ezt írtad.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16302 üzenetére
Ez megint a felhasználástól függ. Egy normál használatú gépnél (semmi fotó/videó szerkesztés/vágás, semmi játék) 4 - de szerintem akár 2 - gigával is elvan virtuális memória nélkül, 24/7-es üzemhez vagy türelmes felhasználóhoz meg a hibernálás nem kell. 2 GB ramnál ez a kettő letiltása hoz 3-5 GB szabad helyet. Szerintem megéri ha szűk a hely. Most már én is lezártnak tekintem. Písz.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16297 üzenetére
Házimozi+fényképtároló felhasználásról volt szó, nekem ez egyféle HTPC+NAS kombóra utal, utóbbi funkció csak a fényképek tárolását (megosztását) szolgálja. Ezt figyelembe véve nem kell szinte semmi plusz program a Windows mellé, csak az alaplap és a dVGA driverei (képminőségben jobb lehet egy alap nV vagy AMD (ATi) az Intel IGP-nél), valamint egy filmlejátszó program (mondjuk XBMC). Mint írtam, láttam már 20 GB-os vinyón Win 7-et úgy, hogy mellette 1,5 GB szabad volt. Ha a 30/32 GB-os SSD-n akár 25 GB-os partíciót hozol létre (a 20 % így teljesül), akkor is ráfér ami kell. Értelemszerűen a virtuális memóriát és a hibernálást célszerű letiltani, ezzel rengeteg helyet lehet nyerni.
Az hogy kinek mekkora SSD kell... Nekem a "nagy" gépben 128-as van, 100-as partíció van rajta, annak a fele szabad úgy, hogy még játékok is vannak rajta. A HTPC-ben 64-es van, 50-es a partíció, 20 GB szabad.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16289 üzenetére
A Win 7 okos, figyel arra, hogymemkora partícióra telepíted. Akár 20 gigára is felmegy úgy, hogy marad mellette egy pici. Ekkora SSD-n szerintem célszerű egy 28 GB körüli partíciót csinálni, hogy maradjon hely a trimnek (már ha jól értem a működését.
)
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #16271 üzenetére
A szintén alapórajeles i5-760-am - ami valamiért 22-es szorzón megy Prime95 alatt is, tehát 2926 MHz-en
- az említett teszttel 20 perc alatt 46°C-ig (50-54°C maghőmérsékletek) melegedett, a ventik 900 rpm körül állapodtak meg (alaplap szabályozza őket). A rendszer 3*120 slim radi (egy dupla és egy szimpla), Phobya DC12 260 pumpa (5 V-on), prociblokk, a szobában kb 20-21 °C van.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #16255 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. 3 évet kihúz az akkori (lassan kifutó) csúcs i5 a P55 mellett, a mostani is kibír majd annyit a Z77-el. Már csak el kéne jutnom a proci és alaplap cseréig. A Giga Z77-el abszolút nem vagyok elégedett, szeretnék próbát tenni az EVGA Stingerrel (méltó utódja lenne a DFI P55-nek), aztán ha beválik akkor le lehet cserélni a G540-et egy 3570K-ra. A P55/760 meg mehet a HTPC-be.
-
Pista0001
addikt
Bővül a hűtőkínálat. (Alpenföhn Silvretta)
-
Pista0001
addikt
válasz
csinturi #16221 üzenetére
Mi van meg eddig ebből a tervezett konfigból? Ha csak az alaplap hiányzik akkor szerintem építsd meg így, rengeteg pénzt meg tudsz vele takarítani. A dVGA majd megoldja a médiás megoldandót, a proci nyilván nem jó ezen a téren, hiszen nincs is IGP-je.
Ja, meg erre a felhasználásra dVGA-val abszolút nem kell a dual chanel, elég 1 modul, így egy picit kevesebbet fogyaszt és könnyen bővíthető. Bár ez utóbbi nem lesz szempont egy "pár" évig.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #16207 üzenetére
Sok dolgot egyszerűen lehetetlen szépen elvezetni, pl. előlapon bekapcs/reset/ledek vezetékei. Mi a francért nem tudták a másik oldalra tenni??
Na mindegy, egyelőre ez van. Komoly terveim vannak még ezzel a házzal, de előbb egy másik komoly projektet le szeretnék zárni. Aztán majd meglátjuk...
Meg tudtad volna oldani, ha a kiegészítő 4/8 pinest közvetlenül a külső tápról eteted.
-
Pista0001
addikt
válasz
DiceBlade #16182 üzenetére
A Prodigy 1 centivel szélesebb, de a mélysége majdnem 10-el kevesebb, így asztalon - ha a magasság nem gond - előnyösebb lehet.
zenwalk: Kérdés hogy milyen hűtést szeretnél bele. Meg az is hogy tud-e jobban nyílni a pénztárca. Ha a Lian-Li formavilága tetszik akkor a PC-Q08 jó lehet neked, de az drágább, és annyira nem pici mint a Q07 meg a Q11.
-
Pista0001
addikt
válasz
Arthuro_Adam #16157 üzenetére
Simán, mivel a Pico-nak nem kell semmi rögzítés, közvetlenül az alaplap tápcsatijába kell dugni
A kép csak illusztráció, nem a 160-as van rajta!
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Arthuro_Adam #16066 üzenetére
Apróban van pokoli jó áron egy Ninja Mini, az MX-31-be dVGA nélkül (vagy talán akár azzal is) szerintem remek választás lenne. Úgy rémlik AMD-s lefogató nincs hozzá, de az pótolható. Konkrétan nekem is van, csak nem tudom hogy mikor tudnám eljuttatni Magyarországra.
-
Pista0001
addikt
válasz
vitezlejszlo #16026 üzenetére
Billeg az enyém is, de nincs huzatos helyen, úgyhogy nem zavar.
Szerintem a füle meg előbb lett dizájnelem, aztán mondták rá a marketingesek hogy milyen jó lesz lanpartyra.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15988 üzenetére
A hátlapot ki lehet cserélni egy slotosra. Már ha ugyanarra gondolunk.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15951 üzenetére
Az nem bántás, csavarozva van. A másik oldallapba szerelt műanyag rácsos bigyóra gondoltam
Egyelőre biztos nem vagdosom szét, de a távolabbi terv az hogy szerzek még egy rácsos oldallapot (már ha találok eladót külön), és mindkét oldalra plexizve ilyet rakok, a bekapcsoló/usb/hang cucc meg megy a tetőre.
Mercutio_: Egy barátomnak volt ilyen AeroCool háza, nagyon szerette (bár nem annyira mint a mostani Shuttle házat amiben a mini-ITX konfigja lakik
). Így az MX-31 mellett sem tűnik túl nagynak.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #15923 üzenetére
Bevallom, nem követtem hogy alakul a sorsa.
HookR: Szóhoz sem jutok
Amikor a kis ház vázát eloxáltattam ott is mondták hogy a végleges szín nagyban függ az ötvözettől. A hegesztési varratok középszürkék voltak, míg az L-profilok nagyon sötét antracit színűek (feketének határeset lenne nevezni).
dVGA mellett milyen terméktámogatásra vágysz?
-
Pista0001
addikt
Miért mondják sokan hogy a Bitfenix Prodigy nagy? [link]
-
Pista0001
addikt
Állítólag a PWM ventik nem szeretik ha a feszültséggel variálnak, ez érthető is, hiszen 12 V-ra vannak tervezve. Bár anyagilag nem lenne vészes ha vennél 2 db sima F9-et meg egy F12-t (kb gondolom max 4K huf együtt), a párhuzamos kapcsolás meg már nem nagy kunszt. Az Arctic ventik motorja jellemzően kis teljesítményű, szerintem elbír 3-at az alaplapi aljzat.
A Lian-li-k úgy tűnik a PC-Q08/18 ÉS A PC-Q07 utódai. Kíváncsi vagyok hogy kivezetik-e a régi modelleket.
-
Pista0001
addikt
válasz
contaxg #15831 üzenetére
Gyanítom hogy olyan akció lehetett mint amit a Tesco titokban is ír a szerző. Megfelelő hozzáféréssel rendelkező dolgozó szemet vetett a termékre, átírta a rendszerben az árat, szólt havernak hogy rendelje meg, aki meg épp arra járt az jól járt. Már ha benyeli a rendszer a dolgot.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15795 üzenetére
Gyakorlatilag nincs alternatíva, esetleg a mATX házak. Ami kifejezetten ITX az esetleg a Cubitek Mini Tank, de ventihelyekkel nem kényeztet úgy mint a Prodigy. Elöl pl. csak 120-as helye van, felül nem emlékszek már hogy mi a helyzet. Nagy léghűtéshez nagyon jó ház az is, de vizes vonalon elvérzik a Bitfenix mellett.
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #15793 üzenetére
Nálam egy Copper Silent 2-vel kezdődött, jelenleg 3 db F12 PWM, 2 db F8 PWM és 2 db F8 Pro PWM van itthon, ebből 2 db F12 üzemel jelenleg, és 2 db F8-nak van meg a helye (nem Pro). Swif2-t még csak nem is láttam (fénykép nem ér), így hangban nem tudom összevetni, bár azzal tisztában vagyok hogy megpörgetve van hangja rendesen az Arcticoknak. Ennek ellenére én kitartok mellettük, mert nagyon jó kompromisszum. Nagyon olcsó, leszabályozva halk, pörgetve jót tol, és nem neon-zöld a forgórész
.
-
Pista0001
addikt
válasz
contaxg #15774 üzenetére
Bőven elég, nekem i5-760 mellett 7870 megy Seasonic G360-al.
b.bone: Az biztos befér, és biztos hogy hallani is fogod amikor éppen nem játszol. Szerintem próbáld ki, aztán ha túl hangos akkor ráérsz ezen agyalni.
sb: Nekem egyértelmű volt, a kolléga figyelmét hívtam csak föl rá hogy neki nem mérvadó.
-
Pista0001
addikt
válasz
Gaben01 #15761 üzenetére
Sajnos nem. A két esetből egyelőre csak a Z77 a párhuzam, így feltételezhetjük hogy a H77-el működni fog neked. 50-50. Abszolút nem emlékszek hogy milyen alaplapban működött rendesen a procim, de mintha H61 rémlene, vagy B75.
Mercutio_: Ez a komoly, fogyasztásban is veri a 100 wattost (APU-t) a szintén 100 wattos konfig. A kisebb fogyasztás kevesebb veszteséghővel jár, ez fix előny. Egy LP 1 slotos dVGA nem oszt, nem szoroz a konfig méretét tekintve, így ez is kilőve. Jók az APU-k, de még van ami jobb. 1-2 év múlva, főleg ha a PC-s vonalon is elterjednek azok a megoldások amik a most érkező konzolgeneráció erősségét adják, akkor változhat a felállás. Valószínűleg addigra a dVGA piac is át fog alakulni, tehát jó eséllyel nem lesz alternatíva az APU-k ellen, de jelenleg ezen az ár és fogyasztás szinten még nem az APU a nyerő. A 65 wattos tud javítani néhány területen, de pont a teljesítményben nem. Ez van.
-
Pista0001
addikt
válasz
Gaben01 #15758 üzenetére
Szintén Z77-es lapban (Gigabyte Z77N) a G540-em is ilyet csinál. Boot képernyő után amikor az oprendszer (bármelyik oprendszer, nem csak Win 7) indulna újraindul. A procit teszteltem egy már nem tudom milyen (de úgy emlékszek hogy nem Z77-es) ASRock lapban, abban működött. dVGA-val tökéletesen működik. Én is IGP-vel akartam használni...
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15754 üzenetére
Nyilván nem vérpisti a célközönség, hanem a kocajátékos, aki emellett teljesen általános feladatokra használja csak a gépet (netezés, filmnézés). Erre bőven elég a Celeron prociereje is (tapasztalat, van egy G540-em). A teszt lényege hogy a jelenlegi propaganda szerint nekik jobb lehet egy APU, miközben hasonló fogyasztású és árú dVGA-s konfiggal jobban jár a polgár.
Duracellm...: Ó, ezt már meg lehet oldani. A postával 130 $ körüli e-bayes ár már nagyobb bibi.
Gaben01: Alig kerül többe mint ez a kis kütyü
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15741 üzenetére
Feltételezem hogy a 65 W-os még jobban alulmaradna amúgy, mert kevésbé tudná kihasználni a turbót a TDP limit miatt. Ja, és van ott kifejezetten játékos teljesítményt taglaló grafikon is, abban veri el az A10-et a Celeron+6670. Tiszta proci teljesítményben az A10-es (némileg több maggal, meg talán magasabb órajellel is) csúnyán elveri a Celeront, itt nincs is meglepetés, de a teszt lényege a kocajátékos konfig, így viszont kiegyenlített a TDP, mert a Celeronnál hozzájön a 6670 is, így az is 100 W körül van.
Gaben01: Válassz olyan alaplapot amin van mini PCI-E slot, ha kell a WiFi akkor azt váltsd kis USB-s stickkel (ez bizonyítottan működik), a mini PCI-E-be meg mehet a firewire. Figyelem! A link megnyitását csak erős idegzetűeknek ajánlom, árak miatt inkább az e-bayen kellene körülnézni. De legalább létezik.
Létezik olyan kábel(köteg), hogy a tápot molex vagy sata csatiról veszi, van egy alaplapra dugható venti csati amibe csak a fordulatszám és a PWM van bekötve, valamint 3 vagy 5 (kétféle van) lengőaljzat ventinek. Értelemszerűen csak PWM-es ventiket lehet vele szabályozni. B verzió: Arctic PWM-es ventik, ezek meg tudják osztani a PWM jelet, így egy aljzatra akár 5 darabot is fel lehet fűzni.
-
Pista0001
addikt
Nem, kisebb fogyasztású proci mellett mehet(nek), azért írtam úgy mert a legerősebbre kérdeztél.
Most már vannak asszem 55 W-os procik, azok mellé szerintem akár 2 db 3,5-es is mehet. Nekem 65 W TDP-s a Celeron, 25-30 W körül van a VGA, emellett kényelmesen elvan az 1 db 2 terás Seagate Green vinyó.
pisztoly: Ha a katalógusadatokat nézzük akkor igen. Elviekben a proci (APU) teljes táplálása a 12 V-os ágról megy, ez a 160 XT esetében 96 W-ig terhelhető tartósan, a proci TDP-je meg 100 W. Ez elég egyértelmű, ehhez még jöhetnek más fogyasztók is.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15709 üzenetére
E-bayen. Mint írtam nagyon jó árat fogtam ki, azóta feljebb mentek az árak.
Azért elég a kisebb külső táp mert a mai konfigok a 3,3 és az 5 V-os ágakat kis mértékben használják csak, így szinte csak a 12 V-os ágra kell méretezni a külső kockát. 8 A-t tud a 160XT a 12 V-os ágon, ez 96 W, egy 120-as vagy 150-es kocka bőven elég hozzá konfigtól függően.
sb méréseire annyira ne támaszkodj, nála a kis fogyasztás a szempont, míg te játékgépet szeretnél, ott el kell ereszteni a hardvert. Én továbbra is azt mondom hogy az AMD konfig jelen esetben nem a jobb választás sajnos. Nagyobb fogyasztás mellett kisebb játékos teljesítményt nyújt, amennyiben fogyasztás szempontjából határra terheled a Pico 12 V-os ága kevés lehet. Szerintem elég sok a rizikó benne.
F34R: Ha csak 1 SSD/2,5" HDD-t raksz mellé akkor bármelyik 1155-ös.
-
Pista0001
addikt
Aha. Ajándék után nincs adó
Azóta elmentek kicsit az árak, de szerintem még mindig nem tól vészes. Kb. 100 $-ig szerintem megéri.
Szerk.: előkerestem a dobozt, 50 $ értékű "computer power supply" volt megadva. Nem ismerem a jelenlegi jogszabályokat, de úgy tűnik ez még VÁM- és adómentes.
Mercutio_: Szerintem korrekt volt így a teszt, hiszen egy 65W TDP-s proci + nemtudommennyi TDP-s VGA párossal volt összemérve. A TDP-k alapján a proci-dVGA párosnak kellett volna többet fogyasztania, aztán a végén mégis fordítva lett.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15702 üzenetére
Szerintem nem rossz az ötlet, de némileg tovább kéne gondolnod. Ez az elemzés rávilágít arra hogy egy alsó kategóriás proci+alsó-közép kategóriás dVGA elveri a csúcs IGP-s procit abszolút teljesítményben és energiaigény/teljesítmény arányban is. Középkategóriáig vannak dVGA-k low-profile kivitelben, tehát méretben nem, vagy csak nagyon kis mértékben kell kompromisszumot kötnöd, míg teljesítményben 30-40 %-os javulást érhetsz el.
Szerintem jobban jársz egy alap Inteles alaplappal (jóval olcsóbbak mint az AMD megoldások, mert utóbbiból nincs alapfelszereltségű). SATA3 ajánlott, mert SSD-t használnék, nem HDD-t. Csendesebb, kevesebbet fogyaszt, gyorsabb, és mivel csak játékgépről van szó nem kell túl nagy kapacitás, egy 120/128-as bőven elég, de 1-3 játékig egy 64-es elég. Procinak Pentium G860T, G2020T vagy G2100T közül valamelyik (35 W TDP, igazából a G860T bőven jó, a procimagok nem nagyon változtak a Sandy-Ivy váltásnál), VGA-nak pedig Sapphire 7750 1 GB GDDR5 LP (max 75 W TDP mivel nincs PCI-E tápcsati, de valószínűleg kevesebb). Ezt egy PicoPSU 160 XT simán elviszi, kevesebbet fogyaszt mint az A10 5800K, és elveri teljesítményben nagyon. Az ár már más kérdés, de tekintve hogy egy alap H61-es deszka akár féláron is lehet az AMD-s lapokhoz képest, valamint a Pentium is jócskán olcsóbb az A10-nél, akár az árkülönbségből ki is jöhet a dVGA, vagy csak keveset kell hozzádobni. Az SSD is növeli kicsit az árat, de szerintem bőven megéri, sokkal jobb teljesítményben mint egy 320-500-as notivinyó. Ami még kérdéses az a procihűtő, de szerintem játékgépnél a zaj nem nagyon számít, így a gyári is megteszi.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15693 üzenetére
73$ volt a 160-as, 192 W-os kockával e-bayről. Nekem ennyit megért hogy csöndes legyen a HTPC meg hogy maradjon hely normális hűtésnek, ne foglalja el a táp a fél házat. Az már más tészta hogy mégis kellett dVGA a gépbe, emiatt nem tudom használni a Ninja Minit, de már van "B" terv.
-
Pista0001
addikt
Megjött végre az alaplapi csatira dugható USB3-as aljzat. Teljesen kompatibilis a PC-Q07 gyári előlapi aljzatával, gond nélkül ki lehet csarélni, így ha valakinek csak ez a negatívum vette el a kedvét a típustól, van rá olcsó megoldás.
-
Pista0001
addikt
Ez már beteges.
jilian: A Catalyst-ban kísérletezz a különböző "képjavító" dolgokkal. Első körben kapcsold ki mindet, aztán utána próbálkozhatsz velük egyesével. A tévé - elvileg - játék módban nem nyúl csak bele a képbe (hogy kisebb legyen a késleltetés), ezért azt hagyd úgy.
-
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15461 üzenetére
SSD-vel igen, érezhető a különbség.
Sajnos ez egy ilyen ipar. A 6-os széria alig 1-1,5 éves, de lassan jön a 8-as. i3-2xxx szériára is azért nem éri meg váltani mert (újonnan) minimális az árkülönbség, de a 3xxx szériában van néhány fontos fejlesztés, mint pl. a 24p támogatása.
-
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15396 üzenetére
+1 a PC-Q07 mellett kis táppal. Nekem is ez van, pico táppal olyan hűtést tehetsz bele amilyet nem szégyellsz. A táp helyére csak egy 150×86-os lemez (akár plexi) kell, tehetsz oda 80-as ventit, és máris rendben lesz a szellőzése. USB3-ra meg van megoldás, én tegnap rendeltem, szerintem biztos passzol.
Ja, és a pico (vagy akár paneltáp, nem nagy kunszt helyet találni neki, Brazos+noti vinyóhoz bőven elég az is) teljesen zajtalan.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #15385 üzenetére
A 3 slot az Asus DirectCU-k miatt kellett gondolom
A dizájn nekem tetszik (a másik gépem egy Lian-Li-ben van
), csak egyszerűen ez már túl nagy. A variálhatóság meg szerintem nem sokat ér, az ember úgysem variálja nagyon a gépet. Másrészt annyira jó mint bármelyik univerzális dolog, azaz sok dologra jó, de egyikre sem tökéletes.
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #15378 üzenetére
Amikor bemutatták akkor nekem is nagyon tetszett ez a ház, azóta kicsit változtak az igényeim, így más lett. USB3 ügyben meg átérzem a helyzetet, a Prodigyben van az USB2-es alaplap, a PC-Q07-ben meg az USB3-as
Mondjuk ez nekem nem gond mert nincs USB3-as eszközöm, ha meg valaki hoz pl. külső vinyót, arra ott a kis gép hátsó csatija.
-
Pista0001
addikt
válasz
robertka #15333 üzenetére
Az aláírásomban levő gép váza alu L-profilból készült. Szerintem a tápnak elég rácsból készíteni burkolatot, úgy jól is szellőzne, az érintésvédelem meg az árnyékolás is meg lenne oldva.
user137: Szerintem semmi okod lecserélni ha a proci elég neked. Az asztali gépben nekem is még P55+Lynnfield van
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15286 üzenetére
Nekem 350-es be quiet van, új korában nagyon halk volt, kb 2 éves korára viszont nagyon morgóssá vált a ventije. A sima FSP-t nem ismerem, de én is úgy tudom hogy megegyezik a kettő.
Trolee: Mennyi van az IGP-hez rendelve? Bár a 4 giga az IGP-nek overkill, de ki tudja...
-
Pista0001
addikt
Na majd belenézek, de szerintem az enyémben nincs venti hang alapján. Ha teljesen rátapasztom a fülemet akkor hallok némi búgást, de szerintem az a trafó. Jó hogy kiderült az eredete, remélem minőséget befolyásoló dolgokat nem variáltak benne.
blog: Hú, ezt próbáltam én is, de hamar "leszoktam" róla. Másnap rosszabb volt mint amikor csak 5 órát alszok, de azt egyben.
-
Pista0001
addikt
válasz
batagy #15258 üzenetére
192 wattosnak adták, elég fura darab, nem a mini-box.com-os. Hasonlít rá, de egyenesek a bordái. Fura, mert a címkéjén rajta van a középpontos csati kiosztása, pedig négy pines (mini DIN) csatija van, meg a kimenet jelzése le volt maszkolva, miután lekapirgáltam kiderült hogy eredetileg 16 V 16 A-es (256 W). Nem tudok rámérni a kimenetére mert nincs kéznél multiméter, de jól megy vele a vas
. Pontos specifikáció hiányában a terhelhetőséget hogy lehet megtudni? Mérhető valahogy? Konkrétan erről van szó, tőlük vettem a picoval együtt. Kicsit fura hogy 24 V 7,5 A-esként is árulnak ugyanilyen külsejűt, azonos áron, mellesleg mindkettő kifogyott. Gyanítom hogy szereztek egy nagy adag 16 V 16 A-est, és ők alakították át.
sati.: Én a pöttyözős módszer híve vagyok, teszek 9 pöttyöt egyenletesen elosztva (3×3), a procihűtő úgyis le lesz szorítva elég erősen, az majd eloszlatja.
HookR.: Te mi a bánatot csinálsz éjjel internetezésen kívül?
-
Pista0001
addikt
Kétszer használtam Ninját ilyen elrendezésben, Cooler Master Elite 340-ben mATX konfigon volt Ninja 1, mögötte a hátlapi 120-as venti, a másik az aláírásomban látható gép Ninja Minivel meg 2 db 80-as ventivel. Mindkét gépben az alaplap prociventi aljzatára kötöttem a hátsó ventiket, így az alaplap szabályozta a fordulatszámukat, így sem a mATX gépben használt Athlon II 250, sem az i5-760 hűtésével nem volt gond.
-
Pista0001
addikt
DFI LP P55-T36, ASUS P8Z77-I DELUXE és EVGA Stinger (Z77). Ezeken a procifoglalat a másik oldalon van. AMD vonalon is vannak szerintem ilyenek, de nem ismerem a jelenlegi felhozatalt. Mindkét oldalon lehetnek olyan lapok amikre a vga-val párhuzaosan elfér, de gondolom nem ez a cél.
-
Pista0001
addikt
válasz
Blaise #15159 üzenetére
Nem szeretem ismételni magam (meg másokat sem), de még egyszer:
Ezt nem én mondom, hanem Oliverda, aki az elmúlt időszak alaplap, proci és VGA tesztjeit csinálja. Látott már néhány összeállítást, jóval nagyobb tapasztalattal bír mint én, és gyanítom mint a legtöbb fórumozó. Pont kis felbontásnál és részletességnél limitáló tényező a processzor, nagyobb felbontáson és részletességen a VGA. Ne felejtsd el hogy olyan teljesítményű processzorról van szó (i3-3220), ami veri a legerősebb FM2-es és Phenom II procikat. Vannak játékok amik ki tudják használni a 4 magot, de hogy alap lenne azt kétlem, hiszen a linkelt tesztben 4 és 8 magos procikat vert el az i3-3220 ugyanolyan (csúcs!) VGA mellett. Szerintem ez több mint elgondolkodtató.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15153 üzenetére
Ők máshogy gondolkodnak erről a témáról, az egyikük 2500K-t használ 7850-el, a másik 3570K-t 660ti-vel. Ez is egy vélemény, amit én írtam az meg egy másik. Ez van. Láttam olyat is aki 3770K-t használ 7850-el, biztos jó neki.
Szerintem - és úgy tűnik mások szerint is - elég akár egy alap Ivy i3 is egy felső közepes VGA (7870/660ti) mellé ha csak a játék a szempont. Ha olyan játékkal játszik valaki ami az átlagosnál jobban terheli a procit, oda sem kell feltétlenül csúcs i5, egy 3450/3470 bőven elég. Sajnos a kettő közti majd' 15 ezer forintos
résbeszakadékba semmit nem kínál az Intel, és a Sandy sem alternatíva mert kb ugyanannyiba kerülMég egy apró adalék: Az i5-760 összehasonlítása az i3-3220-al
Csak azért nem cserélem le az öreget mert durva bukó lenne, jó lesz az még nekem egy darabig.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #15145 üzenetére
Egy manót kell, nekem egy ósdi i5-760 van 7870-hez, és nem érzem hogy CPU limit lenne.
Ebben a tesztben 7970 volt a VGA.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mirman #15141 üzenetére
Elég necces, tekintve hogy egy HD7870/GTX660 elviszi a keret felét, egy i3 egy "normális" alaplappal (legalább H77 az USB3 és a SATA3 miatt célszerű) még vagy 50 rugó, kéne még RAM (2*2 GB 6-8K, 2*4 GB kb 13K), és már vége is a keretnek. Kell még egy ház táppal (legalább CM Elite 120, kb 12K, táp szerintem van már 10K körül is, ami tényleg jó az 15-20K) meg háttértár (120/128 SSD ajánlott, 20-30K), ez így egyben kb 170-180K. Lehet lejjebb menni, HD7770/GTX650, Pentium proci, akár H61-es alaplap, így talán le lehet menni 120K-ig, de az már nem lesz annyira játékos vas.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #15128 üzenetére
A PCI-E-t alulra?
Érdekes elgondolás...
A mini ITX-nél (meg szinte az összes többinél) az ATX-el való kompatibilitás volt a legfőbb szempont, szerintem ezzel nincs is baj. A thin szabvány mindent tud amit megfogalmaztál, kivéve hogy az is egyoldalas, így panaszra nincs okod.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #15126 üzenetére
Én azért örülök hogy nem lett "lebetonozva" a procifoglalat helye, így lehet olyan lapom amint nem a PCI-E mellett van.
Egyoldalas kialakítás alatt mit értesz? Hogy nincs semmi alul? Van olyan alaplap amin a mini PCI-E alul van, egy csomó házba nem lehet beszerelni miatta, hurrá.
Az én alaplapom gyári procifoglalat merevítője is az alaplap tálcán támaszkodott, mi lenne a többi alkatrésszel?
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #15118 üzenetére
Van ezeknek a kompakt vízhűtéseknek topikjuk, ott szinte csak olyanok vannak akiknek van velük tapasztalata
Az eddig olvasottak alapján amúgy nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek. Jobban jársz ha a tápot áthelyezed valahová, és valami normális léghűtőt választasz, 1 venti tud halkabb lenni mint egy venti meg egy pumpa.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Nekem a "kis" gépben 160XT van, de én használok 3,5-es HDD-t is, dVGA-t is és szeretek kicsit túlméretezni is, ki tudja mit hoz a jövő. Egyelőre elégedett vagyok vele teljes mértékben, bár még nem használom túl régóta. Nekem egy G540, egy
integráltmini PCI(-E) WiFi-s alaplap, 2*2 GB RAM, egy HD4350, egy SSD, egy green 3,5-es HDD és egy db 120-as venti megy róla, de ez még fog változni. -
Pista0001
addikt
Hát így hamar el lehet verni a 72 wattos (6 A) terhelhetőséget 12 V-on. 1 green vinyó is már határeset egy ilyen teljesítményű panel/pico táphoz cserélhető (nem T-s) proci mellé.
Másrészt megkönnyebbültem, az a hír járta hogy a WD-k kevesebbet fogyasztanak a Seagate-eknél, de ezek szerint nincs nagy különbség.
Nekem ST2000DL003-aim vannak ezek a 12 V-os ágon 2,1 A-t (kb 25 W!) kérnek felpörgéskor, ilyenkor 5 V-on nem vesznek fel semennyit. Az üresjárati és a normál I/O műveleti fogyasztás a 12 V-os ágon azonos, 0,3 A (3,6 W), 5V-os ágon idle 0,15 A (0,75 W), terhelve 0,44 A-t (2,2 W) kér, tehát a maximális idle fogyasztás 4,35 W, az üzemi fogyasztás 5,8 W körül van. Ugyanezek a WD Caviar Green esetében kb 21 W, 5,5 W és 6 W, tehát csak felpörgésben jobb a WD.
-
Pista0001
addikt
Ne felejtsd el hogy az 5 V-os ág sem terhelhető nagyon, Ha tud 6 A-t az 30 W, ebből nem tudjuk hogy mennyit használ az alaplap. Csúcson ebből a vinyó kér közel 10 wattot, normál használat közben 6 W-t (már ha hiszünk a gyári adatoknak), a maradék minden másé. Ha elkezded telelógatni USB-s eszközökkel (akár slim DVD, akár 2,5-es külső vinyó, egyiknek sincs külső tápja, mobil-t töltesz,...) a gépet akkor ki tudja hova vezethet a dolog. Ja, és még mindig határra méretezünk, gyakorlatilag minimális (és csak elméleti) tartalékkal. Ez egyrészt a hatásfoknak sem jó (ugye 50 %-nál a legjobb), másrészt az élettartamot is csökkentheti.
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #15018 üzenetére
Kiderül.
Egy barátom használt paneltáppal (Modecom Feel 202/302) 45 W TDP-s AMD X2-es procit 780G-s alaplappal, IGP-vel, 1 db 3,5-es vinyóval. Működött a masina, aztán x idő múlva megpukkant a paneltáp. Ezután szerzett egy Morex paneltápot, egy darabig ment, aztán az is megpukkant. A ház gyári helyén (élére állítva volt a ház, így a venti felül volt, a házból kifelé szívta a levegőt) volt egy (asszem) 5 centis venti, a procin Gelid Slim Silence AM2 volt, és ha jól emlékszek volt valami pici venti a chipset bordáján is mert nagyon melegedett. A paneltáp az említett elhelyezéssel alul volt, a ház azon az oldalon rácsos végig a paneltáp mellett. Ezekkel a körülményekkel nem volt egy tartós darab.
-
Pista0001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest