- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56424 üzenetére
Szemre lenne még hely magasabb hűtőnek is, van vmi hdd/ssd a hűtő felett, amitől nem fér el el nagyobb hűtő
igen, felette van még 3,5"-es vinyó
ez így látszólag jónak tűnne, viszont van még kb. egy 2mm-es kidudorodás a hdd-n is:
szerintem a 36 mm necces, nagyon egymáson lesznek
De, akkor már szőrözzük is: a leghalkabb max fordulaton, vagy amit a legjobban le tudsz tekerni igényeid szerint?
ez egy router/torrent szerver vegyes gép lenne, az idő kb. 99%-ban közel üresjáratban fog menni a cpu
emiatt kellene, hogy olyankor minél halkabb legyen, de ha kell a terhelés akkor azt is bírja
4590T van benne, ami a 35W-os TDP-jével tud akár 50W-ot is fogyasztani, ami még mindig nem sok, de 75 fok után már throttling-olamúgy a vinyó, meg a hűtő is önmagbán egész tűrhető, nem hangos, de együtt valahogy összeadódik a hangjuk
a WD30EFRX-nek 23/24 decibel a hangja (idle/seek)
egyelőre ehelyett sem találtam másik halkabb CMR-es vincsesztert, ahogy néztem, így is a leghalkabbak között van -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56420 üzenetére
Akasa-ból ezek jöhetnek szóba
KS12 (AK-CC6308EP01) vagy a Copper Core Mini-ITX Cooler for Intel (AK-CCE-7106HP)
kb. csak annyi tetszik bennük, hogy 600-800 rpm az alsó intervallum, ahol a venti megy, de hogy milyen hangerővel, az nem derül kia Silverstone NT08-115XP-nél viszont 1200 rpm van megadva 16,5 decibellel, ami egész jó
120-as slim az nem hangos, nem tudom ez mennyire lenne az.
mi ennek a típusa?
össze tudnám, akkor hasonlítani az előző értékkelösszességében nem tudom melyik lenne a jó
bár lehet mégis csak az IS-30-at kellene Kínából berendelni, azon mintha cserélhető lenne a venti is
egyébként még a Thermaltake-nek is vannak low profile hűtőik
[link] -
tlac
nagyúr
jah, próbáltam úgy is, de nem elég
vettem egy ilyen GELID Solutions Slim Silence I-Plus-t, elég retrósan néz ki, de meglepő módon van még benne egy kis hőcső is
[link]
teljesítményével elégedett is lennék, viszont sajnos a venti pwm-mel szabályozva nem megy 1300 rpm alá, utólag már látom, hogy a specifikációban ez benne is van és tényleg betartja -
tlac
nagyúr
melyik a leghalkabb 30-35mm magas cpu hűtő lga115x-re?
-
tlac
nagyúr
válasz
Patice #56262 üzenetére
igen, ez jobb lenne
mivel nekem még a 24 pines kábelszörnyet is el kell majd vezetnemelég sokat nézegettem a pico-kat, de ha megbízhatót akarnék venni, akkor az még többe kerül mint ez a chieftec (mondjuk ez is volt 25k, meg egy 85w-os el is füstölt már a lappal együtt..) és külső tápot is vadászni kell hozzá
-
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #56260 üzenetére
igazából csak szemléltetésként gondoltam
de a Chieftec CDP-085ITX
148mm x 30mma másik meg nagyobb minden irányban
azt már beszereltem egy IX-01B-OP-ba és nagyon nem könnyű hozzáférni a csavarokhoz
éppen csak befér a Chieftec házba, a kondik és az alaplap között nincs 1 mm távolság
plusz a ramokat is ki kellett cserélnem low profile-ra
a front panel kábeleit meg majd meg kell toldanom, mert nem érnek el a helyükre
nagyon kompromisszumos az egész -
tlac
nagyúr
Szerintem nézd meg az alaplap beállításait is, lehet van valami beállítás amivel fixen tudod korlátozni 35W-ra. Szerintem ilyen prociknál is bőven engedik a fogyasztást x ideig
ez még 4. generációs cucc, itt még nem voltak ilyen dolgok, hogy pl1, pl2, tau, stb.
bár sok opció van a biosban, mivel z87-es, de ilyen nincs -
tlac
nagyúr
De gondolom nem arra vetted, hogy reggeltől estig stressz tesztet nyomj rajta
azért stresszeltem, hogy egyrészt teszteljem, plusz lássam, hogy mennyit tud fogyasztani maximálisan, arra méretezném a tápot
Annál az esetnél mikor valós feladatokra, idle- padló- idle-padló állapotok váltják egymást, viszont ez a helyzet.
szerintem abban az esetben sincs igazad
mivel a T-s proci tény, hogy lassabb, de energiahatékonyságban jobb
már csak amiatt is, hogy a sima magasabb feszültségre ugrik fel és ott exponenciálisan többet fogyaszt -
tlac
nagyúr
A 35W TDP nem a max fogyasztást jelöli, ezek elméleti értékek
tudom, hogy nem a maximum, de régen nem trükközött ezzel annyira az intel, mint manapság
de az 50W meglepettmindig pörögni fog, azaz a speedstep feljebb nyomja a vcore-t, meg a frekit, hogy haladjanak a dolgok, ezért valójában többet eszik, mint a sima.
ezt nem értem
kevesebbet fogyaszt, mint a sima és feszültsége is alacsony, a képen is látszódik -
tlac
nagyúr
lecseréltem az i5-4590-et egy 4590T-s procira, annak ellenére, hogy 35W TDP-s, ki lehet belőni hozni 50W-os fogyasztást is
konnektorból mérve 85W körül van a gép fogyasztása (konfig)
hát eredetileg egy 85W-os Chieftec paneltáppal akartam volna meghajtani, így már necces, még akkor is ha csak egy szélsőséges esetet hoztam össze -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #55411 üzenetére
A "T" proci arra jó hogy gyárilag be vannak állítva benne olyan bios korlátozások, amiket egyébként a nomál prociknál Te magad is be tudsz állítani. Pl hogy mennyi ideig engedjen turbózni. Ezt sajna saját példámon tanultam meg hogy gyakorlatilag semmi haszna nem volt kivárni hogy tudjak szerezni "T" procit.
pont kb. én is ennyire tippeltem, de akkor köszi, hogy megerősíted
egy dolgot azért még el tudok képzelni, hogy ezek kicsit jobb példányok és kevesebb feszültséget is kérnek, de lehet tényleg csak annyi, hogy másképp van konfigolvaviszont ennek ellenére is inkább vennék egy T-s procit, mert ha a táp csak úgy bírja el a cpu-t, hogy vissza van fogva, akkor azért az vékony jég (resetelődik a bios, lemerül az elem, stb.)
-
tlac
nagyúr
válasz
Melorin #55406 üzenetére
Szóval a bejövő vastag fekete és piros vezeték és a panelen lévő vezetősávok vastagsága határozza meg kb hogy hány wattot tud 12V-on.
igen ám, de az pont számít, mert ha hagyja túlterhelni, akkor túlmelegszik és elfüstöl
ezt pl. a mini-box-os picoPSU-160-XT doksijából másoltam:
"Input Requirements: 12V regulated, min=1A, max=16A (load dependent). Over-
voltage shutdown will occur at ~13-13.5V."szóval nagyobb feszültségnél aktiválódik a védelem is
-
tlac
nagyúr
Azért arra figyelj, hogy a +12V szál erőssége nincs köszönőviszonyban se a névleges teljesítménnyel (Seacomnál se).
mini-box-nál is alacsonyabb.igen, láttam, szóval mindenképpen cserélni kellene a procit is egy T-s verzióra
üresjáratban szerintem semmivel nem lennek vele előrébb, csak a max. fogyasztása lenne kevesebbamit viszont nem tudok, hogy vajon az alaplap többi része, wifi kártya, ramok, azok vajon milyen arányban használhatják a többi feszültséget?
mert pl. a ha egy 90W-os pico psu 12V-on tud pl. 60W-ot, ami önmagában elég egy 35W-os TDP-s T-s procihoz, de ha a többi cucc is főleg a 12V-ot használja, akkor már gond lehet
vinyónak is kell 5V és 12V is, de nem tudom melyikből mennyi amper
Az inter-tech tápja átnevezett rgeek-nek tűnik. Ha ez jó hír, akkor örülök, mert ilyenem lesz 2hét múlva (200w-os).
a kínai olcsó ali-s cuccoknál elég nagy szórás van
még ha az inter-tech is ugyanott készül, követelhetnek meg komolyabb minőségellenőrzést -
-
tlac
nagyúr
aprón nem láttam olyat mostanában, linkelnél példát?
ali-n igen, de azok ott elég drágák isnézegettem még a dual gigabites mini gépeket vagy az olyanokat, amiket kártyával lehetne még bővíteni, de ezekben általában nagyon kis retek proci van integrálva (jóval lassabb, mint a j1900)
-
tlac
nagyúr
valahogy én is oda kezdek jutni, hogy ennyi erővel aliexpress-ről is berendelhetem fillérekért, abban is pont annyira bíznék meg
inter-tech-et amit választanék, hogy ők mernek rá adni 2 év garanciát (más kérdés, hogy azt itthon sehol nem láttam, hogy meg is adnák)
van még egy nagyon régi név, a mini-box, akik valószínűleg jók, nagyon szépen dokumentálva is van minden, de jó drága is
-
tlac
nagyúr
válasz
Patice #55382 üzenetére
igen, egyébként meglepően jó
sajnos a Seasonic SS-300TFX táp hatékonysága csak 115V-on van meg (230V-on jobb lehet)
([link])de mondjuk 82,67%-nál 25W fogyasztással kalkulálva kevesebb, mint 5W a veszteség
szóval valószínűleg a pico psu sem lenne jobb, szerintem csak a venti fogyasztásával lenne kevesebbde ha használ valaki pico psu-t továbbra is kíváncsi vagyok az eredményeire
-
tlac
nagyúr
akik pico psu-t használnak, ott milyen fogyasztások jönnek ki üresjáratban és milyen konfig mellett?
nekem TFX táppal kicsivel 20W felett van az alábbi gépre, de jobb lenne ezzel lejjebb menni, mivel lehet felhasználnám routernek
Seasonic 300W-os TFX táp
Corsair 2x4GB 1600 DDR3
MSI-Z87I
i3-4590
WD Green 240GB SSD
valami olcsó Cooler Master hűtő -
-
tlac
nagyúr
vannak olyanok, amik szélesebb spektrumon is működnek
pl. pico-PSU-120WI-25V
12-25V wide input -
tlac
nagyúr
válasz
sasNAXO #54943 üzenetére
köszi
a 3. és 4.-en is van csavarlyuk és csak méretben különböznekazon gondolkoztam még, hogy egyébként van-e valami értelme a csavarozásnak
pl. lehet úgy is működne, hogy a rács a pöcökre lenne felfűzve, valahogy így:|
| venti
| rács
--- pöcök fejeés akkor pár millimétert lehet ezzel is nyerni
-
tlac
nagyúr
válasz
Francia91 #54903 üzenetére
Felülre eleve vettem slim ventiket, mert a Shadow Rock TF2 miatt már borítékolható volt (akkor még az volt tervben), hogy csak az fog elférni. És meg is vannak a 3D nyomtatott ventitartó pöckök slim ventihez
melyik verziót nyomtattad ki végül innen?
[link]képet tudsz mutatni róla?
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54746 üzenetére
az egyébként kifele nyomja a levegőt?
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
nem muszáj a riser-t használni
de van már nekik 4.0-s is egyébként: [link]
-
tlac
nagyúr
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
sok évvel ezelőtt mikor összeraktam a gépemet, 550w-os tápot választottam, hogy bőségesen elég lesz, alig került volna többe egy 650-es
aztán később megjelentek a 300w-os kártyák, meg 250w-os procik, akkor már sajnáltam, hogy nem vettem meg a nagyobbatazóta inkább kicsit felüllövök
-
tlac
nagyúr
válasz
Francia91 #54668 üzenetére
csak ne 1 év garral vedd
én még megnézném a helyesben a Corsair SF750-et is 7 év garral
nálam 1 kártyás bányászattal nyári 30 fokban sem kapcsolta be a ventijét
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54629 üzenetére
teljesen kiszedhető az a keret ott elől
most csak 1 ssd van bent, de korábban volt benne egy vinyó is, meg még később lehet kerül visszanem próbáltam a plusz ventit, de az sem nagyon férne el sehol, plusz szerintem nem lenne sok jelentősége
leszedett oldallap csak pár fokot számít (bár hangban jobb, mert akkor nincs szélzaj, sajnos nagyon gagyi módon van kilyuggatva az oldallap)Esetleg még IS-40X egy normál 92x25mm vastag ventivel.
enged annyit az a kis fémrögzítő pöcök, hogy a vastagabb ventit megtartsa?
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54627 üzenetére
Chieftec Flyer FI-01B-U3, [link]
panorama-t már néztem, jó áron is van, de az nem férne be
idcoolingok még jónak néznek ki, köszi
-
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #54621 üzenetére
tényleg, el is felejtettem, hogy néztem már ezt a tesztet és annyira nem volt meggyőző
a jelenlegi hűtő előtt egy intel gyárit használtam, de az nagyon rosszul szerepelt nálam, ez a mostani arra hozott legalább 10 fok mínuszt
akkor valószínűleg jó esetben is csak pár fokot nyernék
nem annyira lesz rajta prime szintű terhelés, csak ha már most is épp bírja, nyáron már throttlingolni fog
-
tlac
nagyúr
szerintetek hűtési teljesítményben hogyan viszonyul ez a 2 hűtő egymáshoz?
-egy kis mini Alpenföhn Silvretta (magasság 45 mm)
-valami ismereten típusú, de 6cm magas heatpipe nélküli csoda: bal oldalimost az utóbbit használom egy i5-4590-en
3000 rpm-et tud és úgy prime95 alatt súrolják a magok a 90 fokot és piszok hasznos -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #52502 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #52500 üzenetére
ez a lemez már nem fért be?
mivel ide is lehet tenni a vinyót (én egy ventit szereltem oda) -
tlac
nagyúr
akik nr200/nr200p-t használnak, nálatok mennyire porosodik a gép belseje?
nekem kb. 2 hét alatt lesz olyan koszos, mint az előző gépem 1 év alatttervben van, hogy lecserélem az alsó porszűrűt egy vastagabb szivacsra, hátha segít valamennyit, mert úgy látom, hogy a legtöbb port alul szívja be
-
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #51720 üzenetére
lemez járása, fej kéregesse hallatszik ki a fém lemez alól, vagy búg/rázkódik?
ez így mind
a lemezek járása önmagában hangos, meg búg is
hiába van a gumirögzítőkön, magában is rázkódhat, mert ha az ujjammal kicsit megnyomom a közepénél, akkor elmúlik a búgása
a fejnek is van ciripelő hangja, de az a legkevesebb az előbbiekhez képest -
tlac
nagyúr
aki használ még nagy vinyókat itx-es gépben, mit használ?
gondoltam lecserélem a régi wd red 3tb-ot az nr200p-ben egy 5tb-os segeate 2,5"-os vinyóra, mégis csak tárhelyben előrelépés, meg a kisebb méret jobban illik a házba
hát jóval hangosabb, pedig azt gondoltam, hogy egy "laptop" vinyónál nem lesz ilyen gond
plusz előre a hátlap alá sem érdemes tenni, mert azon a kis helyen valahogy felerősödik a hang is
a gépbe, a táp tartójára szerelve csendesebb, de nem eléggé -
-
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #51655 üzenetére
Az én alaplapomon a HDD led az nvme-vel kapcsolatos folyamatokkal kapcsolatban fel se villan, csak ha a SATA meghajtók vannak használva.
na ezt viszont nem tudtam, csak sata-s cuccaim vannak
viszont ha lecserélném az ssd-t nvme-sre, még utána is érdekelne a hdd villogása -
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #51654 üzenetére
engem még most is érdekelne, hogy mikor dolgozik
még win alatt is kirakom mindig a tálcára a feladatkezelőt, hogy lássam, hogy dolgozik-e a cpu, meg, hogy mekkora terhelést kap
de így legalább már értem, hogy miért hagyták le
-
tlac
nagyúr
Aki NR200/NR200P-t használ, nem hiányolja a HDD ledet?
Egyelőre a helyére bekötöttem a power ledet, de az nem az igazi, alig világít és pont nem látok rá, mert egy kis perem van előtte.
Most gondolkozok, hogy a power ledet vissza kellene kötni a helyére és valahova betenni egy HDD ledet. Nem is értem miért kellett ezt lesprórolni... -
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #51629 üzenetére
nem tudod valakivel kinyomtattatni?
egyébként nem erőltetném annyira az atx tápot ebben az nr200p-ben, nem arra van tervezve
szerintem vagy keress másik házat vagy ha ennél maradsz, akkor cserélj sfx-re -
tlac
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51537 üzenetére
na ennek már jobb ára, csak persze a slim-et nem lehet kapni
-
tlac
nagyúr
120mm-es slim ventiket tudtok ajánlani ház szellőztetéséhez?
-
tlac
nagyúr
na igen, de szerintem könnyebb tartatni az irányt, ha korlátozva van, hogy merre mehet a levegő
pl. a mostani házam olyan, hogy az alján van egy 12 centis venti, ahol bemehet a levegő, meg hátul egy 9-es, ahol ki és kész, nincs több lehetősége
ha lyukacsos lenne a ház, szerintem nem lenne benne rendes légáramlataz nr200p-nél csak annyit lehet csinálni szerintem, hogy alulra, meg felülre 2-2 12 cm-es ventiket rakni
-
tlac
nagyúr
Vettem egy CM NR200P-t. Így élőben tudatosult bennem, hogy jóval lyukacsosabb, mint amire számítottam. Régen az volt a mondás, hogy csináljunk "pozitív nyomást" a házban azzal, hogy befele több ventilátort irányítunk. Hát ennél ez nem kivitelezhető, mert mindenhol "ereszt".
Hogyan szokás ebben jól kialakítani a szellőzést (vízhűtés nélkül)? -
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #50662 üzenetére
hivatalosan nem támogatja az matx-et
inkább ilyesmi matx-es házat kereshetsz:
Cerberus -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #50511 üzenetére
ez jó ötlet
sőt ilyenekkel is lehet próbálkozni: [kép]bár azt nem tudom, hogy a ház oldalsó lapja mennyire stabil, mert ahogy nézem kb. arra feküdne fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- PlayStation 3
- Magisk
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Suzuki topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Videó stream letöltése
- Monitor hiba topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged