-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
Szerintem ez nem az amire gondolsz, csak hasonló. Viszont nézd meg ezt.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
sagesz93 #8835 üzenetére
Nem egyszerű a mini-ITX kategóriában megfelelő házat találni, pláne olcsón.
Előre is elnézést, mert nem szeretnék senkinek a pénzügyi körülményeiben vájkálni, de ha hosszú távra tervezel és nem csak egy-két hónapra, akkor szerintem nem érdemes spórolni az anyagiakkal (persze ésszerű keretek között), mert meghálálják a dolgot (legalábbis az én tapasztalataim szerint).Üdv.:
-
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #8413 üzenetére
Azért ennél picit árnyaltabb a kép, most túlegyszerűsítetted a történést. De amint mondtam volt, nem az anyagi részén ütköztem meg a dolognak, hanem a stílus csípte a szemem, és ahelyett, hogy összedobtuk volna a tapasztalatunkat ezzel kapcsolatban, te a "ki a legény a gáton" című játékba kezdtél bele. Viszont nagyra értékelem, hogy tudtál elnézést kérni a nyilvánosság előtt még akkor is, ha nem érzed úgy, hogy hibáztál volna. Ez tényleg becsülendő, és bocsánatkérés elfogadva! De erről többet nem szeretnék írni mert nem ide tartozik. Ha esetlegesen szeretnél további dolgokat hozzáfűzni, akkor privátban légyszi.
Mennyi idő alatt ment fel a hőfok 57C-ra? Csak mert azt nem érzem vészesnek. A kis venti tényleg kell a házba ha meg akarod izzasztani a gépet. Ez a ház VIA, Atom, vagy Brazos összeállításra teljesen tökéletes, tehát egy "egyszerű" HTPC-nek való, annak viszont nem csúnya. A nagyobb 100W-os APU-t már nem biztos, hogy nyugodt szívvel tenném bele.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #8406 üzenetére
Attól a ténytől eltekintve, hogy megítélésem szerint minimum érdekes stílusban "beszéltél" velem, attól függetlenül nem nagyon válaszoltál egy-két hozzád intézett jókívánságomra, illetve hozzászólásomra. A Wesena házzakkal kapcsolatban pedig ahelyett, hogy azt mondtad volna, hogy tegyük össze amink van, előjött belőled a "gyere ki a hóra" stílus. Hangsúlyozom, hogy nem azzal volt problémám, hogy te olcsóbban tudtad (volna) hozni a házakat (bár ezt kétlem, hiszen nem számoltál egy pár dologgal, és a végén szembesültél volna vele, hogy bizony nem elegendő az a pénz, amit beszedtél volna a jelentkezőktől), hiszen ez csak jobb lett volna mindenkinek.
Nos ez nekem a "nem gyere be" kategória, és arra következtettem, hogy nem csak én nem bírom a te stílusodat, hanem te sem az enyémet. Lehetséges, hogy ez generációs különbségekből fakad, de nekem akkor sem tetszik. Ennyi a kis szösszenetem a témával kapcsolatban.
A kérdésedre válaszolva pedig, hogy mi lett a Wesena házakkal, nos van is, meg vittek is. Az érdeklődés folyamatos, elég sok privi meg e-mail jön (és nem csak ITX házakkal kapcsolatban), de általában véve túl drága nekik. Mindenkinek tetszik, meg hű de szép, hű de jó, meg hű de alumínium, de pénze csak kevés százalékban van az embereknek rá. Nem a Wesena házakból fogok megélni mostanság, de ki tudja, hogy mi lesz később.... egyszer majd csak fellendül a gazdaságunk... -
nagynorbi
aktív tag
Bár megfogadtam, hogy többet meg sem próbálok segíteni user-nek, de azért nem bírom ki, hogy ne szóljak: A Thermaltake SlimX3 hűtő sem fér el az ITX7-ben, hiába csak 36mm "magas". Alacsonyabb kell a 3,5-es HDD felfogató miatt. Ez az Akasa hűtő pl. tökéletesen megfelelne.
-
nagynorbi
aktív tag
Valami ilyesmire gondoltál? Wesena ITX2, Gigabyte H67N-USB3, i7 2600K, Scythe Big Shuriken, 2 darab OCZ Vertex2
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
atom360 #8304 üzenetére
Nem arról van szó, hogy az intel szar lenne, csak arról, hogy kissé túlárazottnak tartom. 93.000.- forint, és még kell bele HDD, azaz 100 felett van. Ennyi pénzből többet is ki lehet hozni. Viszont amire kínálják, arra tökéletesen megfelel, csak drága.
Nem bántja a szemedet este a ház fénye?
csƵ: Vegyél nagyobb teljesítményűt
-
-
nagynorbi
aktív tag
Akkor íme a képek: Wesena ITX2
-
nagynorbi
aktív tag
Simán
De viccet félre téve, egyszerűen csak dugd bele, esetleg lehet kapni 20 ról 24 pinre átalakítót. De azért nézz utána, vagy kérdezz valaki hozzáértőbbet, hogy véletlenül se legyen problémád belőle. Én régebben használtam már 20 pines tápot 24 pines lappal, és működött.
-
nagynorbi
aktív tag
Nem, nekem 150W pico tápom van, és hozzá egy 120W tégla. Bőven sok nekem mindenre, sőt a fele is elég lenne.
A pico táp előnye, hogy nem kell neki külön hely a házban, csak rádugod az ATX 20-24 pin alaplapira, és kész
Neked a wireless boltból kellene válogatnod, vagy külföldről megrendelned. -
nagynorbi
aktív tag
Nem tudom, de ha megpróbálok logikusan utána gondolni, akkor inkább erősebb tégla, mert a tápnak van ún. peak teljesítménye is, ami pl a mini-box-os picopsu 160-XT-nél 200W is lehet (igaz, hogy csak rövid időre). Ezt kellene kiszolgálnia a téglának.
Ha esetleg teljes tévedésben lennék, akkor valaki javítson ki. -
nagynorbi
aktív tag
Igen, a tégla az a külső AC DC konverter, ami a 220V-ból 12V-ot csinál. Íme a link
Most nézem, hogy elírtam120W-os téglám van, a tápom a 150-es
Egyéb iránt hiába lesz neked kevés a 120W-os táp, a tégla cseréjével nem tudod megoldani a többlet teljesítményt, ahhoz a tápodat kell majd lecserélni. -
nagynorbi
aktív tag
A wireless bolt a mini-box termékeit kínálja. Igaz, hogy nem olcsó, de valószínűleg jó minőségben. Az adapter.hu termékeiről nem nagyon lehet információkat összekaparni. Olcsóbb, de kínai (mondjuk manapság majdnem minden az). Nekem egy 150w-os téglám van tőlük, ami eddig még nem okozott problémákat.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Boogie33 #8224 üzenetére
Túlzottan nem ismerem őket, de a Pentium4 már eléggé túlhaladott, valamint nem a legtakarékosabbak. Ha 24/7-ben megy majd a gép, akkor atom vagy Brazos. A 720p-t viszi mind a kettő (sőt), ráadásul sok energiát spórolhatsz vele. Vedd számba, hogy pontosan mire van most szükséged, esetleg mire lesz majd később, és aszerint válassz közülük.
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
"Sata kábel merev, nehezen rejthető" - Ez igaz, de még mindig jobb, mint az IDE kábelek
"előlapi csatlakozók, kábelek: igénytelen..." - Mire gondolsz, milyennek kellene lenniük a kábeleknek? Mutathatnál egy-két példát is nekem.
"HDD, SSD, ODD gyárilag hotswap rackek kellenének..." - Ez nem lenne rossz, csak eldrágítaná a gyártást, nem beszélve arról, hogy a pici ITX házikókba be sem férnének.
"alaplapi tápcsatlakozó: igénytelen kusza kanócköteg..." - Itt már kezdek arra gyanakodni (holott egyet értek veled), hogy itt magával a szabvánnyal vannak problémáidÜdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Nem olyan nagy ez a ház, bár az igaz, hogy az ITX2 sokkal kisebb, viszont abba nem fér el egy 3,5" HDD. Majd csinálok arról is képeket, csak ott az a problémám, hogy a Giga H67 lapot nem tudom beletenni, mert a külső memória slotja beleakad a bekapcsoló gomb kábeltüskéibe
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
zhagyma #8108 üzenetére
Olyan marha rossz nem lehet a hatásfoka, mert idle 27-29W körül eszik a konfig a műszer szerint úgy, hogy ráraktam még egy 1TB 3,5" vinyót is, HD lejátszás 34W környéke. Holnap megnézem majd, hogy mi van pontosan a téglára írva, hátha tudsz azok alapján mondani valami pontosabbat.
Köszönöm, nekem is tetszik, elégedett vagyok vele, igaz, hogy nem volt olcsó -
nagynorbi
aktív tag
válasz
zhagyma #8105 üzenetére
A tégla az adapter.hu-ról való. Sajna náluk csak paneltáp van, pico táppal nem foglalkoznak, azt máshonnan voltam kénytelen beszerezni. Nem tudom, hogy mennyi a hatásfoka, de a gép fogyasztása elég alacsony. Persze nem egy VIA de azért nem rossz, és ha esetleg kellene, akkor van benne tartalék.
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
Most mondhatnám azt, hogy úgy gondoltam, hogy alulról is meg felülről is 2mm
De nem mondom, mert az eszembe sem jutott amit írtál, nekem csak a modulok esetleges magasságkülönbsége jutott eszembe
Akinek fontos, majd leméri. Én csak egy lehetséges buktatóra próbáltam felhívni a t kolléga figyelmét, de többet nem fogom zaklatni.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Aki esetleg i3-2100T procit keres.
-
nagynorbi
aktív tag
A H55N-USB3 dobozából is csináltak ilyen házat
Elég low-budget, az biztos.
-
nagynorbi
aktív tag
CM Elite 100
Igaz, hohy mATX is belefér, de nem annyira rossz házikó -
nagynorbi
aktív tag
Aki esetleg nem akar várni a Wesena ITX7 házra
-
nagynorbi
aktív tag
Nem tudom, hogy volt-e már, én most bukkantam rá: HeatSync 300 Micro-Client
Nem olcsók a házaik
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6541 üzenetére
Én nem bízom a szerencsében, általában a "rosszabb" helyzetet veszem alapul, és ehhez képest viszonyítok. Az itx7 nem két kiló, hanem annál több + csomagolás, tehát nem lehet levélként feladni... Ha már EU beszállító, akkor neki kell megfizetni a vámot (ha van) + az áfát + az ügyintézési díjat stb..., tehát ezt nem nagyon tudod megkerülni, hacsak nem akar adóelkerülésért felelősséget vállalni, mert bizony neki meg kell fizettetnie az áfát a vevővel, kivéve ha cégnek adja el, de akkor meg annak a cégnek kell megfizetnie az áfát. Ha meg kiderül, hogy meg sem érkezett a harmadik céghez az áru, na akkor hatalmas bukta van, mert akkor ez már bűnszövetkezet is ráadásul
A Wesena UK árul dvdrw-t hozzá csak horror áron, a BD-t is be lehetne hozzá szerezni, ha kifizeted az árát.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6537 üzenetére
USA-ból 50$ a posta + erre rájön még a vám, meg az áfa, azaz 150$+vám*1,25..... sehogyan sem fog kijönni 35k-ból, még ha találnál olcsóbb postát, akkor sem. Hong Kong Post-nál sem túl olcsó (igaz, hogy olcsóbb mint az USA-ból) a csomagok szállítása, és erre ugyanúgy rájön a vám meg az áfa, Vagy tudsz konkrét példát említeni?
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6403 üzenetére
Nem haragudtam meg, csak nem tudtam mire vélni a támadó hangvételt ahhoz képest, hogy szerinted lenne rá igény, azt hittem, hogy tájékozott vagy az árait illetően. A "tejesdoboz pöcsköszörűt" meg még most sem értem igazán. Ha szerinted szarok a házak, akkor mondj valami konkrétumot légyszi, mindenki tanulhat belőle.
Azért olcsóbban is meg lehet azt úszni, mint 200k, de tény, hogy a (főleg a lapos) mac mini nagyon ott van, ha a kinézetet vizsgáljukÜdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6399 üzenetére
Miért veszed ezt kötözködésnek? Szerintem egyszerűen csak eszmecserét folytatunk. Gyártói árhoz közeli áron csak ott tudod megvenni a terméket, ahol gyártják, és az is csak nagyker ár lenne. Erre még rájönne a kisker haszna, amiből ugye fedezi a saját költségeit, és adózik, és fenntartja magát, és talán még egy pici marad is neki, de gondolom, hogy senki sem akar repülni pár ezer kilométert azért, hogy vásároljon valamit.
De akkor számoljunk hivatalos értékesítéssel, gyártói árakkal:
ITX2 + ITX7=kb 110$ (nem egy-egy darab rendelése esetén, de most az egyszerűség kedvéért számoljunk egy-egy darabbal)
Szállítás=kb 100$
Vám=kb 12% = 36,4$, merthogy a szállítással növelt értéket veszik alapul a vámnál
Ez eddig ugye 246,4$ 200-as árfolyammal 49.280.- forint
Erre ráteszel mondjuk 25% árrést ami 12.320.- forint, így lesz az összeg 61.600.- forint, amire rá kell tenned az áfát, ez így 77.000.- forint. Erre még rájönnek a banki költségek meg az iparűzési adó, amit a forgalmad után számolnak, nem pedig a nyereséged után, aztán meg még fizessél is adót, meg mindenféle járulékot, és ha marad valami az egészen, azt még akkor is ki kell venni a cégből (ami szintén adóköteles), hogy mint magánszemély elkölthessed. Szerinted?
Ha esetleg nem lenne helytálló a számításom, merthogy nem vagyok kereskedő, sem pedig könyvelő, akkor javítsatok ki.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6392 üzenetére
"Pöcsköszörű tejesdoboz"
.... ezt fejtsd ki légyszi bővebben!
Most akkor lenne rá igény, mint ahogyan azt írtad, vagy kell a francnak kategória, és akkor itt pontosítsuk az "igény" szavacska jelentését, mert szerintem nem egyenlő a "megvenném én, csak nincs rá annyi pénzem" kategóriával.
A baj ott kezdődik, hogy az OrigenAE házakat nem nagyon fogod megkapni ennyiért, de gondolom, hogy ezzel tisztában vagy. Vennék én is szívesen mondjuk egy vadi új Mercedes-t Skoda árban...Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6384 üzenetére
Mi lenne ebben a vicc? Eddig arról panaszkodtatok, hogy ilyen házakat nem lehet beszerezni nálunk, pedig lenne rá igény. Most tessék, itt a lehetőség, ráadásul olcsóbban, mint külföldön! Ezt azért nem sokan tudják überelni jelenleg
Egyébként a 70k az inkább kb 61k ha a 120W-os pico tápot, meg a hozzá való 12v 10a téglát is kéred a házhoz. Ebben a kategóriában ez szerintem korrekt. Vagy nincs igazam?
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem a reklám helye, de ha esetleg valamelyikőtök érdeklődést mutatna Wesena házak iránt, akkor keressen meg priviben, talán tudok picit (tényleg picit) olcsóbban, mint a külföldi webshopból.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Szerintetek mennyi lenne a reális, még megfizethető ár ezekért a Wesena házakért?
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest