- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattanyahu
tag
válasz
Pista0001 #11779 üzenetére
a kialakítás azért olyan, amilyen mert léghűtésre terveztem: a meleg levegő ugye fölfelé áramlik és a ház segít neki (bővebben itt)
meg nekem az a fő szempontom, hogy egy ésszerű konfigot (max i5/fx + 7850/560) a lehető leghalkabban hűtse; ehhez márpedig a léghűtés az optimálisközben dolgoztam rajta egy kicsit, és egy 3,5"-os valamint két 2,5"-os tároló fér bele
-
Mattanyahu
tag
az intel a computexen is demózta az nuc-t
-
Mattanyahu
tag
ahogy ígértem: kép1, kép2, kép3
a 3,5"-os helyeket még nem találtam ki (valszeg a psu alá mennem majd), de ezen kívül nagyjából készami most van benne: mitx mobo, 10" vga, sfx psu, 2x140mm fan, slim odd (slot-in lenne praktikus de az drága)
cpu-hűtőnek kb. 110mm hely van
befoglaló méretek: 286x150x370mm (~16l) -
Mattanyahu
tag
most én is dolgozom egy koncepción, ft03-mini után szabadon
majd délután rakok föl privjút -
Mattanyahu
tag
néhány lapos hűtő (nh-l12, big shuriken, samurai zz, kozuti) újratesztelve az scpr-n
@Mercutio: nekem is s083-am van, eddig semmi baj nem volt vele
-
Mattanyahu
tag
a két lp proto a végén szimpatikusnak tűnik, főleg hogy ha az a két lyuk hőcsőnek van
-
Mattanyahu
tag
ezen a képen is van pár érdekesség... kár hogy semmi infót nem találtam róluk
elite 120 egyre jobban tetszik
-
Mattanyahu
tag
egész szimpatikus kis intel deszkát találtam az arkban
dh77df
ti láttátok már valahol? -
Mattanyahu
tag
cooler masteres információim szerint már készül az elite 120
bejelentés júniusban lesz, árusítás q3-ban (valszeg augusztus-szeptember) kezdődik -
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
két új alaplap is fölbukkant a héten kedvenc nagykeremben
asrock b75m-itx
gigabyte ga-a75n-usb3sajna egy ideig nem lesz pénzem új gépre, pedig az amd deszka egy a8-cal meg hybrid crossfire-rel elég tápos lenne
-
Mattanyahu
tag
olvasnivalók brit barátainktól:
z77 mini-itx privjú
házépítési tanácsok vol. 2 -
Mattanyahu
tag
nekem kb egy év volt ilyen szinten beletanulni a catiába
lemezes modult csak szőrmentén ismerem, de arra figyelni kell, hogy a hegesztőssel nem működik együtt (pedig annak lenne értelme...)
ellenben minimális a hardverigénye
meg nekem a megmunkálási modul miatt is ez kell -
Mattanyahu
tag
Nem hagytál helyet a 3.5"-es meghajtók csatlakozóinak, egyáltalán.
hdd-k vége és az oldalfal között van mmna csak sikerült kifutni az időből: 12,5mm
-
Mattanyahu
tag
kösz a tippeket. részletmegoldások azért nincsenek, mert ez még csak proof-of-concept (ha tud valaki rá jó fordítást szóljon
Nem hagytál helyet a 3.5"-es meghajtók csatlakozóinak, egyáltalán.
hdd-k vége és az oldalfal között van mmA 3.5"-es meghajtók is belógnak az alaplap fölé. Különböző alaplapokon különböző helyen van a processzorfoglalat, így a 60-70mm-es CPU hűtő csak bizonyos feltételek teljesülése esetén áll rendelkezésre.
jogos, kicsit faragok a támaszokbólSFX táp és a 3,5"-es merevlemezek kerete közt mennyi hely van? Figyelembe vetted a tápból kijövő kábeleket?
49mm, elégnek kell lennieHogy férsz hozzá a merevlemezek rögzítéséhez?
jó szerelhetőség nem volt szempont. amúgy táp és a venti kiszerelésével (bár ez problémás ha rakok az elejérecsirkehálótrácsotegy 280mm-es VGA-t lehet, hogy be se tudnál rakni, annyi akadály van az útban.
nem értem mire gondolsz kép3Jól látom, a slim ODD kerete is benyúlik a VGA nyákja fölé?
igen, de csak a nyák fölé, a hűtő fölött már nincs semmi
az odd-t arrébb lehet tolni egy kicsitA szélén legalább 3-4mm-t ráhagynék az oldallemez belső oldalától az alaplapig, és ugyanúgy a VGA-ig is a másik oldalon.
ok -
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
válasz
sesztakbence #11004 üzenetére
a lan gearnek nincs magyar disztribútora, de a webshopukból szállítanak ide is
a prodigynek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de amilyen állapotban van a projekt szerintem q3 -
Mattanyahu
tag
érdekes tesztet találtam, remélem még nem volt
nekem csak most tűnt föl, hogy a zotacon milyen idióta helyen vannak a sata-csatik; az asuson meg a hűtés tűnik gyengének
ettől függetlenül bármelyiket elfogadnám -
Mattanyahu
tag
válasz
Darko_addict #10694 üzenetére
alaplap: asrock a75m-itx 18k
apu: amd a6-3500 18k
vga: vtx3d vx6670 1gbk3-h 18k (egyrészt egyslotos és befér a házba, másrészt működik közte és az apu integráltja közt a crossfire)
ram: alap ddr3-1867 2*2gb kit 8k
ház: codegen mx-31 9k (slim odd kell bele!!!)
táp, hdd: ha semmi bajuk, maradhatnak az eddigiek (a házban csak 2 3.5ˇ-os hely van!)eddig 71k, a mindenféle apróságokkal (slim odd, cpu hűtő, 80mm házhűtő, esetleg táp) is bőven 100k alatt vagy
azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a mitx-alaplapokon vagy egy bővítőhely van, tehát vagy hangkártya vagy vga -
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
hirdetem a kedves híveknek, hogy nekiálltam catiaval házat tervezni
még eléggé félkész a dolog, de holnap csinálok róla pár képet -
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
találtam egy videót a cm elite 120-ról [01:50-től], a harmadik negyedévben jön
ha 20k alatt lesz költözök -
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #10472 üzenetére
na pont mikor lejárt az időkeret találtam egy halom képet
-
Mattanyahu
tag
annak a cm háznak ideje volt már...
ezen viszont fölszaladt a szemöldököm
kár hogy a belsejéről nem nagyon van kép -
Mattanyahu
tag
az előlapja valami elképesztően randa... oké hogy a távol-keleten más a népízlés, de ez kifejezetten igénytelen. amúgy kéne
max megmoddolja az ember az elejét -
Mattanyahu
tag
válasz
SQX_Barto #9935 üzenetére
btw erről az afoxról még nem is hallottam, szerintem még a kontinensen se kapni
a low profile 6850 ellenben vicces -
Mattanyahu
tag
nekem egy ugyanilyen házban egy arctic alpine 64 gt teszi a dolgát tökéletesen, bár csak egy athlon ii x2 240e van alatta
a freezer 11 lp jó választásnak tűnik, de ott van sokkal olcsóbbért az alpine 11 gt (lényegében megegyezik az enyémmel)
de ha tudsz rá egy kicsivel több pénzt szánni ezt ajánlom -
Mattanyahu
tag
zotac a75-itx teszt
már csak valami alacsony fogyasztású apu kéne... -
Mattanyahu
tag
bocs a késői válaszért, rég néztem ide
nekem van egy up-to-date adatbázisopm ilyen kártyákról és sajna nem túl fényes a képösszesen 13 táposabbról van tudomásom, ezek közül hármat kapni itthon:
msi r5670-md1gd3 15k
sapphire radeon hd5670 ultimate 23k
xfx hd-567x-ynf3 23ka legerősebb, amiről hallottam az a powercolor ax6850 1gbd5-i2dh illetve a galaxy gtx460 razor
-
Mattanyahu
tag
corsair graphite 490t casemod atx --> mini-itx
más festéssel jöhet -
Mattanyahu
tag
ismét érdekes dolgokat találtam
kapcsolódó teszt: green gadgets lp-170
assembled in israel -
Mattanyahu
tag
meg most nézem, hogy ezeket a szépségeket is ők terjesztik
-
Mattanyahu
tag
javított gigabyte h67n 26,7k a cédrusban
-
Mattanyahu
tag
bit-teches barátaink megint megdolgoztak a pénzükért
zotac h67-itx wifi teszt -
Mattanyahu
tag
"Interestingly, the Razor card actually produces temperatures in line with the reference card that uses a dual-slot design. Obviously this means that the heatsink and fan design on the Razor card are just better quality - not only that but the noise levels on the card were not noticeably louder than the reference design."
ellenben a hosszával gondok lehetnek...
ráadásul mire ideér 60k fölött lesz -
Mattanyahu
tag
say hello: asus p8p67-I
szvsz elég rossz helyen vannak a ram meg cpu foglalatok :S -
Mattanyahu
tag
válasz
kisza25 #4400 üzenetére
am3dd785g ftw!
nagyon fura kis alaplappal találkoztam a minap
papíron uatx (244...170mm oldalhosszúság között), de ez 226*170mm-es, tehát alig nagyobb egy mini-dtx (203*170) deszkánál
mivel ezeknél a csavarhelyek ugyanott vannak, talán belefér egy nagyobb mini-dtx házba
az asrock vs sorozatú alaplapja ekkora, ez kifejezetten kívánatos
és még az áruk is egész jó, g31m-vs2 10k, de a legtáposabb is 20k alatt van szerintem -
Mattanyahu
tag
zotacosok! most olvastam a hivatalos fórumon, hogy az alaplapi mini pci-e slot nem kezel ssd-t
eléggé megdöbbentem, mert szerintem logikus lenne. tesztelte már valaki? -
Mattanyahu
tag
érdekes kis deszka
kár hogy beszerezhetetlen, htpcnek meg vékonykliensnek tökéletes lenne, főleg a cf slot miatt -
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
válasz
kazan23 #3956 üzenetére
esetleg cm elite 100, ha jó gma hd
150w flexatx tápos, 16k-ért tudok neked hozni
mx31-nél a táp mindenképp kuka, és szerelni csak lánckesztyűben ajánlott
ezeken kívül frankó kis ház -
Mattanyahu
tag
nincs vele semmi bajom, monnyuk nem is piszkálom a biosát
socket jó helyen van, viszont magas hűtőbordás ram pl. shurikennel nem férne be szvsz
hd4200 játékon kívül mindenre elég
4 sata egyeseknek kevés lehet, nekem 3 foglalt
amúgy a biosa nagyon korrekt (pedig igazából ipari deszka), debug led ugyan nincs, de nagyon ügyesen tud pittyegni
tartozékok erős közepes (kép)
mindent összevetve nekem nagyon bejött, ha ügyes vagy te is vehetsz egyet magadnak 30k környékénps. athlon2 240e van benne
-
Mattanyahu
tag
nekem is xfx 4830 van mx-31ben és nagyon faszán bírja a meleget, csak a ventije hangos
táp cserélve lett 80+ fsp-re és egy 80mm-es papst ventit is kapott hátra
szerintem kihoztam a legtöbbet ebből a házból -
-
Mattanyahu
tag
ezeket meg már sajna sehol se kapni, pedig a 669 nagyon tetszetős...
ps. mik vannak
-
Mattanyahu
tag
egy igencsak ígéretes házat találtam
morex 6610
képek1
képek2
importőr
PRO: kis moddinggal belefér kétslotos vga (bár a hosszal gondok lehetnek), atx tápos, kb. 20 khuf
KONTRA: teljes magasságú vga csak riserrel (opcionális), codegen minőség, legközelebb hollandiában kapni
vélemény? -
Mattanyahu
tag
na végre megvan az utolsó cucc a gépemhez, tegnap szereltem rajta egy utolsót
ment bele egy AC Alpine 64 GT, Papst 80mm háztventi és az xfx hd4830
a vga teljesítménye elég jó (source-os játékok, civ4, stb 1280*1024-en), de a hangja...
sajna beigazolódott a félelmem, már idleben (40% venti) is zavaróan susog, a full loadról meg nem is akarok beszélni
amint lesz egyslotos 5750 (esetleg 5670) cserélek... addig is imádkozom a Szent Megváltó Topimacihoz, hogy legalább az halk legyen -
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #2193 üzenetére
hehe, hexus hírben a link megint bizonyítja a sparkle brainstormingok eredményességét
-
Mattanyahu
tag
hoppá mit találtam
nem is tudtam hogy a zotac oem-kedik
viszont nekik (mármint a zotacnak) lesz hamarosan pci-e x1-es g210 kártyája. pine trailhez (optimus) találták ki a cuccot, de mozigépbe is bőven jó -
Mattanyahu
tag
összeraktam a gépet (képek) és már föl is mászott rá az OS, csak thunderbirddel szívtam mert balfasz voltam
a konfig:
sapphire ipc-am3dd785g
amd athlon2 240e @2.8
stock amd cooler (--> zalman cnps7000c-cu)
kingston ddr3-1333 1x2gb (--> 2x2gb)
amd hd4200 128mb (--> xfx hd4830 512mb)
samsung sn-s083c
seagate barracuda 7200.12 500gb
raidsonic 2.5" hdd dokk
codegen mx-31
fsp350-60apn
(scythe sff80a)
win7 pro 64bita hiányzó cuccok valszeg csak pár hét múlva mennek bele mindenféle okok miatt (pl a vga-hoz egy specó kábel kell ami csak jövő héten jön meg), de addig elvagyok játék nélkül
-
Mattanyahu
tag
áááááááááááááááá végre megjött az alaplapom
gyönyörű kis deszka
sajna nagyon be vagyok havazva mostanával, szal valszeg ma éjjel beszerelem holnap meg install
képeket majd hétvégén kaptok -
Mattanyahu
tag
a dhl-t is elviheti a rézfaszú bagoly: eltökítették az alaplapom és csak holnap jön meg hétfő helyett
már csak az hiányzik (+ memória meg zalman hűtő, de install 2g-vel és a gyárival lesz) szal eléggé pipa vagyok -
Mattanyahu
tag
dettó 350-60apn, de még összerakás alatt van a gép
ahogy néztem, van egy kb 5mm rés a táp teteje és a 3.5" hely között, aminek viszont nincs lemez az alján
nekem egy dokkoló ment oda szal ezzel nem lehet problémaegy bajom van vele, a bekapcsológomb: ilyen gagyi megoldást sem sűrün látok
-
Mattanyahu
tag
na egy fél órája hozta a futár a házat, már csak az alaplap hiányzik (amennyit pöcsölnek vele lehet hogy csak hétfőre ér ide)
amit lehetett beleszereltem, és azt kell hogy mondjam jó kis ház az mx-31
csak ez éleknél kell vigyázni, de hát codegen -
Mattanyahu
tag
na ja, én is azt vettem volna ha lenne belőle egyslotos (fireproból már van
)
de nekem ez a teljesítmény is elég, alig van pár dx10-es játékom, azokat is 1280*1024ben nyomom
@user137: tudtommal ez most a legerősebb (a kicsit gyengébb 9800gt-ből is van még pár egyslotos), az 5570 viszont nagyon puding
akkor már inkább 5670, viszont abból meg csak a referenciát láttam vékonyban
pedig a juniperek fogyasztása (hát még a disszipációja) megdöbbentően alacsony -
Mattanyahu
tag
xfx 4830 unboxing képek itten
-
Mattanyahu
tag
bréking! pénteken jön meg az alaplapom a házzal együtt
btw most nézem hogy az ingram microban 5k-val olcsóbb a deszka... szopás -
Mattanyahu
tag
jelentem ma megvettem a 4830at, nagyon ízléses pakkot csomagolt nekem az xfx
alaplap úgy néz ki csúszik egy kicsit, de a többi cucc a héten meglesz
talán szombaton már össze tudom rakni4830ról készültek unboxing képek, majd ha ráérek föltolom azokat is
-
Mattanyahu
tag
deszka innen, kb. 35k volt
nézegettem teszteket, 240e bőven elég nekem (főleg munka, net meg filmnézés; legkomolyabb játék talán a world in conflict)
hűtést meg egy zalman cnps7000 cu-val és egy házventivel szeretném megoldani, ahogy olvastam a melegedés az mx-31 legnagyobb problémája
ha minden rendben megy jövő hétvégén összerakom és akkor kaptok képeket is -
Mattanyahu
tag
nu, eddig sajna mindenféle problémák miatt jegelnem kellett a mini-itx prodzsektet...
viszont ma rendeltem egy Sapphire IPC-AM3DD785G-t, egy XFX 4830-ast (egyslotos!) és egy MX-31-et. ezek valszeg a jövő héten jönnek meg, win7 a polcon pihen, már csak a procin gondolkozom. mit gondoltok az alacsony fogyasztású amd-kről, megéri vagy vegyek inkább egy jó öreg x2 250-est? -
Mattanyahu
tag
hát nekem elég 2 sata és wifi se kell, viszont külső 3.5ös az igen
de most nézem az ecs-en és az intelen is hülye helyen van a foglalat, szal marad a dfi -
Mattanyahu
tag
válasz
Alvin_ti4200 #1175 üzenetére
codegennél természetesen nem a saját tápjára gondoltam
a razort meg direkt azért néztem ki, mert az a legpóverebb egyslotos kártya, más meg nem fér bele ezekbe -
Mattanyahu
tag
egy kis szakértői véleményre van szükségem
közepesen tápos konfighoz (h55/p55 mobo, i3, gtx260 razor) szerintetek melyik ház lenne jobb; codegen mx31 (minőségi 400w táppal) vagy thermaltake element q (be quiet! 350w táppal)?
igazából ezt az egyet nem tudom eldönteni... de kb egy hónap múlva már a pénzem is meglesz rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest