-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
N10 nekem is bejött. térfogatban kicsit nagyobb, mint az elérhető legkisebb APU házak (pl Skyreach 4 TINY), cserébe baráti ár, felskálázott gyártás. jó lesz ez.
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
top tier csajniz cegnel vagyok product manager, kepben vagyok, hogy milyen minosegu a portekajuk. ettol meg az N100-at valasztanam most is. vannak korlatai, ezt nem vitatom, a use-case meghatarozasa fontos. en 5ev eus bolti garival vettem, ilyet alin szinten nem kapsz. m2 modul viszont digitalis, vagy megy, vagy nem. 8k, refund meg jon azonnal.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zed1983 #65358 üzenetére
szerintem nem szabad mindig cutting edge termékekből kiindulni. én ha fejlesztek idén vagy jövőre, akkor lesz egy új platformom, a régi fullos AM4 lapom meg valószínűleg nem adom el. jó lehet bele egy ilyen. mehet második gépnek, feleségnek, családba, ismerősnek. még plusz pár év életciklus.
-
hoffman_
nagyúr
igen, en pont ez "ellen" epitek, ha magamnak csinalom. a paneltapot nem szeretem, plusz tegla, macera elrakni, stb. persze 100W alatt teljesen eletszeru. egy jobb Gold/Platinum SFX tap hangtalan, Corsair 450 Goldja is hybrid es kb 150W-ig azt hiszem nem kapcsol ventit. dragabb, ez teny. nekem is a nappaliban van, a hdd nagyobb zajforras, mint a tap vagy a 120mm noctua. 5400rpm-en azzal se lesz nagy gondod.
nekem az Asrocknal a DC tap kizaro ok volt, illetve asszem csak wifi m2 van rajta, hiaba a 2x sata. barmi mast a pci slotba kell raknod. az Asus nvme portja savszel korlat nelkul elvisz egy 6x sata adaptert es a pci x1be elfer a 2.5gb nic.
-
hoffman_
nagyúr
én nem vagyok a paneltáp híve, ezért az Asus N100-at és mellé SFX-et vettem. ez a lap ATX tápos, az Asrock verzió a DC barrel csatis. nálam 4x4TB lemez és a 6W N100 mellé kicsit erős az SF450 Platinum, cserébe van játéktér. Unraid homeszerver, Jellyfint nem rég lőttem be, 1080p és 4k stream remekül megy, illetve az igpu transcode is egészen jó. Linux alatt a QVS driverekkel általában oké az N100 már. én 32gb ramot raktam bele, még nem nagyon láttam 8% felett.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zed1983 #64373 üzenetére
nem hiszel nekem. javaslom a dátumot.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64303 üzenetére
merlint kérdezted, mondták, hogy nem terveznek vele?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64301 üzenetére
valóban nagyon szép. viszont bármi, ami nem NAS, az megerőszakolása. lent szinte zéró a légáram. ha kiveszed a PCB-t, akkor persze járható, de akkor kell faragni bőven, hogy legyen mihez rögzíteni az AIO-t, plusz ventiket, stb. fent is szűkös, egy A2000 belemegy vagy az LP4060. ezekhez viszont arányiban szerintem óriási ház.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64298 üzenetére
igen, nekem abban van az Unraid szerver.
Asus Prime N100I-D4
32GB Kingston KF432S20IB/32
SF450 Platinum
Micron 5300, 2.5" 500GB cache
4x4TB WD Red
Intel 2.5G NIC, ali
Noctua NF-F12 PWM Chromax Black.swap 120mm
HDD tray mod (90fokos molex csati kell, hogy elférjen a 120x25mm)fentre két oldalra 2x2.5" fér be, de csak papíron, függ a hardverektől, mobo kiállás, pcie kártya, stb. egy tuti befér. lent sínes kialakítás, gumibakokkal a HDD-nek, faék, szerintem ötletes. nem életbiztosítás a mozgatás, de a HDD nyák nem hotswap, szóval tökmindegy. nem tökéletes ház, de elégedett vagyok vele, ennyiért jobb szerintem nincs, bár az elmúlt évben nem néztem mik jöttek ki.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #64262 üzenetére
szerintem valahol itt a limit, nekem a 4070S köszöni jól van, a Ghost-ban, talán még egy 4080S lenne igazán a határon. csak ezért nem bajlódtam SF750 vadászattal, mert kb az SF600 az, ahol a ház limitje van. de 600W-al gyakorlatilag mindig kiszolgálható minden AAA játék, vagy 8c/16t workload.
-
hoffman_
nagyúr
nézz oda, olvassák ezt a fórumot a gyártók? három linkelt lapból kettő spdif-et kapott és van 5gbps lan. még a végén lesz értelme költeni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #63607 üzenetére
szepet megy igen, de 5700X-rol legalabb ket generacio kelleme, hogy valtsak. lehet tobb lesz :' )
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63596 üzenetére
10gbps és spidf sehol, gondoltam jövőre elhagyom az AM4-et, hát, nem fogom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63534 üzenetére
ez fullos, en nem ismertem, koszi.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
TurboK0 #62900 üzenetére
az, hogy kiveszi vámtétel vizsgálatra, az random. az, hogy utána rá akar rakni vámot az az ő bénasága. azt meg kell és lehet is challange-elni. nyilván macera, ha ez jön elő, de a jogalapod tiszta. más kérdés, hogy a rendszerünk valóban akkor f*s, hogy én múltkor a paypal betonfalait kellett ledöntsem, egy duplavámtétel miatt, mert a postát lehetetlen volt.
ui.: a vámtétel az áfához képest amúgy is fika nagyon sok esetben.
-
hoffman_
nagyúr
FormD összeolvadás hozadéka gondolom, én pártolom, egyszerűbb, olcsóbb, környezetbarátabb szállítani. ez egy bitang kis ház lett, ahogy látom, komoly korlát nélkül lehet bele hardvert rakni. jövőre, ha lesz akció esetleg, lehet veszek az S1 mellé egyet. ha nem lesz jobb az új T1
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pista0001 #62839 üzenetére
ezt bővebben kifejteném, de nem lesz rá időm, szóval csak dióhéjban: valószínűleg valamelyest burokban élek, de bárhová nézek ITX van. nekem kettő van itthon, egy erős gaming gép, meg egy srv. nyilván, én ezt szeretem, drága, de ide jutottam az évek alatt.
youtube csatornák viszont, az igazán mainstream-ek is, LTT, optimum, hardware canucks, D2D, manapság nagyon sok ITX építéssel vagy hardverrel jönnek. aki 'enthusiast', az biztosan találkozik ezekkel rendszeresen.
nyilván ez a csoport a kisebbség, valószínűleg ez tolja el a mintavételezésemet.
ugyanakkor brand gépek esetén is a legtöbb munkahelyem, akinál nem laptop volt, sokszor használt mini gépeket, ami ITX vagy kisebb volt.
na ja, ez drága, többrétegű nyák, nehezebb tervezés, stb. nincs felskálázva annyira, marad is drága, ez van. de vanui.: matx szerintem kevéssé jellemző. ha nagygép, akkor sokan már atx-el mennek. ha kicsi, akkor meg itx.
most ránéztem gyorsan, pont elkezdtek jönni a megjelenések: Ncase M2, ha ilyen komoly, átgondolt, második revíziós házakat lehet kapni, akkor szerintem nagy baj azért nincs.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pista0001 #62833 üzenetére
én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az ITX most lett mainstraim és jobban előtérben van, mint valaha - még úgy is, hogy csökkennek a lehetőségek és hardverek a területen. szerintem topicátnevezés öngól lenne, akkor elég lenne egy alaplapfórum az összes gyártónak és méretnek
-
hoffman_
nagyúr
válasz
laychi #62799 üzenetére
jogos, bocsi, megkoptak már az emlékek, elnéztem linkelésnél. Neo Micro-ra gondoltam. ennél kisebb még ma is kevés van, 410x190x390mm
#62800, rxmiss
jaja, megvan még, családban marad, nem is adunk túl rajta, mert remek ház és tényleg az egyik legkisebb. a hűtéssel egyetértek, de midrange PC még kényelmesen, halkan építhető bele, 8mag, RX6700 / 3070 simán csendben van benne. -
hoffman_
nagyúr
válasz
laychi #62790 üzenetére
a legkisebb ház, saját tapasztalat alapján legalábbis, mATX laphoz a Metallic Gear Neo volt sokáig, ebből a v2 kiadás is phaseout, de még talán el lehet érni. az említett Sama, ahogy látom, trónfosztotta mostanában.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62536 üzenetére
azt teljesen megértem, én is itt hőzöngtem pár hónapja, mikor megtaláltam az 'AM5 lapomat' és a topic sem tudott olcsóbbat mutatni. valóban kellemetlen, de én bízom benne, hogy javulhat ez még.
nekem szerencsére egyelőre endgame az asztali gép, ezért is választottam overkill hardvert több komponensét tekintve. sajnos ITX alatt is van élet, én most a gyerekkori megkotlott Nintendo-kra kezdtem el locsolni a pénzt, az original NES-ben mondjuk nagy alaplap van, de a Gameboy Advance SP nyákja már elég kicsi, cserébe lehet rá keményen költeni, a reményért cserébe, hogy felépül
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62531 üzenetére
engem is zavar, azért nem védeni akartam a piaci trendeket
az ITX régebben is a highend felől indult, aztán a felfutás miatt rájöttek, hogy lehet ezt faszán szeparálni és a high szegmenst még drágábbá tenni. az AM4 korszak valóban álom volt. én is tervezgetem a váltást, de 5700X-ről semmire nincs éretelme most. még az is lehet, hogy egy generációt még ellavírozok ezzel, megnéznem, hogy javul-e a tendencia. sokkal nehezebb most a 'sweetspot' találat, mint pár éve.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62527 üzenetére
10 éve is volt 1300 usd EVGA alaplap. szerintem nem ilyen szörnyű a helyzet. a mostani ITX lapok ára röhejes, mert a gyártók meglovagolják a niche hullám felfutását és rájöttek, hogy rengetegen erőgépt építenek, amibe közép-felső lapokat áraznak. szemetek, ez tény.
a házak viszont bővülnek és az árak is jók sokszor. én 130k-ért vettem a Ghost Mk3-at, most féláron van és 100k alatt van T1 v2, 50k egy korrekt minőségű Jonsbo ITX NAS ház 5 bay-el, stb. pont te linkelted, hogy van újra Chopin Max, benne a Gold táp, 60 alatt. megint csak jó. vannak elfogyó csúcstermékek, az SF széria platinumjai például fájó pont, annak ellenében csak Seasonic meg Silverston aranyáron van, de ez majd változik, ha rájöttek, hogy nem akarják az ATX 3.0-át erőltetni.amit sasNAXO ír egyel feljebb, na az baj, azzal kezdjenek valamit. fognak idővel szerintem, ez nem az ITX sara, a gyártók f*sága.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61415 üzenetére
igazad van, csak az volt meg a fejemben, hogy nagyjából hasolnót mennek, a TDP-t nem néztem össze. ettől függetlenül én megnézném a polcon kívül is, hogy mennyit számít, érdekes adat lehet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61412 üzenetére
hogy jönnek ki ezek a számok? nekem kisebb a ház ugye, de az 5700X egy L12+A12x15 mellett játék 70-73°C, szintetikusban sem láttam 80°C felett. a 4070S meg játék alatt 69-72°C, egyedül egy A9x14 húz ki a kárty végénél felfelé. ott nálad valami nem kerek. egy dolgot tudok elképzelni, ami el is vihet ennyit: bezárod a házat egy dobozba. a szekrény visszadob mindent és a felmelegedett levegővel nem fog tudni hűteni.
ui.: a hibajelenség nekem kontaktnak tűnik. egy teljes újraépítés - amihez gondolom nincs kedved - megoldhatja.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
viperabácsi #61364 üzenetére
nem teljesen értem, hogy a vga pcie gen miért lenne probléma.
volt egyébkéntilyen kábelem, küldtem vissza a fenébe, olyan hullamerev és hosszú. van egy egyedi kábelem SF600PT-hez, azt sem használtam végül, ha érdekel kipróbálhatod vele, amit tervezel. -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61341 üzenetére
nagyobb nem kellene, pont a méret miatt is kapott meg ennyire
külső VGA szerintem egy nagyon veszélyes dolog, nem véletlenül nem terjedtek el ezek a dobozok. pedig baromi jó lenne, ha csak dokkolni kéne TB-vel, akár egy ultrakönnyű laptopot vagy akár a Densiumot. nem láttam nagy áttörést ezen a téren, Asus próbálkozik, de elég meh. -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
elképesztően jól néz ki ez a ház. amikor először láttam, elgondolkodtam rajta, hogy cserélem a Ghost-ot, évek óta az első ilyen. elengedve az egész dVGA dolgot, csak a sok AAA cím miatt 1440p-re sajnos nem megy... pedig ez a footprint és fabetét nekem a csúcs most. grat : )
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen. igen, teljesen jó kártya ez. és mm pontosan befér, nincs másik kártya a piacon (talán jön egy PNY még), ami úgy befér, hogy fölé megy egy 80-92mm venti.
ez a riser meg egy vicc, én nem tudom mit gondoltak. az Mk2-be olyan szépet raktak.#61224, sasNAXO
van, de amibe ez a spine került... uhh.
igen, voltak ők már mindenhogy. néha, például 1-2 hónapja is, promóztak új házat instán. nagy kamusnak tűnnek mostanra nekem. kiárusítást tartottak, mert jön a csőd, de én nem tudtam venni tőlük egy darab oldallapot az elcseszett, megkarcolt, leharcolt minták közül, ami biztos volt a polcon pár darab. aztán mégse húzták le a rolót, aztán megint baj van. nem értem én már. ezt a házat imádom, ha az illesztési hibákat az Mk4-re megcsinálták volna T1 szintre, meg hozzácsapnak 3mm-t széltében, tökéletes időtálló ház. de nem, inkább megálmodták a Raw-nak keresztelt szemetet, aztán eltűntek. -
hoffman_
nagyúr
elkészült a "végleges" iteráció a Ghost S1-ben. nagyjából 3 éve dolgozik ez a lap benne, kifogástalan, a következő is MSI lenne (ha nem spórolnák le az optikát...). először bekerült egy második NVME, aztán 5700X jött a 3600 után, végül a 2x8GB Crucial LT-t fájó szívvel 2x16GB VulcanZ-re cseréltem. az 1070Ti 4,5 évet futott, átvészelte a nagy GPU válságot, most dobozban pihen szinte gyűjtői állapotban, visszakerült a gyári hűtés is. egyszer majd bekeretezem a PC fölé
egyelőre elengedem az AM5-öt, majd jövőre megnézem érdemes-e mocorogni. végre van megint szép RGB nélküli Crucial LP RAM, meg SPDIF is némelyik Asus lapon. kíváncsi vagyok a következő AMD generációra, de ez is már-már több, mint elég. még egy 2TB drive talán belefér AM4-be, katasztrófális méretűek a játékok manapság.
5700X
MSI B550I Gaming Edge Wifi
Inno3D 4070Super X3 OC (+ A9x14 chromax)
2x16 T-Force VulcanZ 3600CL18
2x1TB AData NVME 3.0
SF600 Platinum
Ghost S1 + metacustoms spine/PSU bracketidle nagyon jól viselkedik így télen, 22 fokos szobában 38-50°C a CPU és 42°C a GPU, passzív módban, egyedül két Noctua venti teker 800rpm-en. én asztalon már nem hallom.
játék alatt a GPU 64-71°C, a három venti 2000rpm körül, hotspot 82°C max. kis UV-t beállítottam, 0.965V@2760Mhz. VRAM-ot hagytam. halkabb, meglepő módon, mint a 2x A12x15 a deshgroud 1070Ti-on. lehet, hogy csak az évek alatt rákerült por, ezt nehéz megmondani ennyi idő után. a CPU 70-74°C játéktól függően, furmark/superposition kombókkal se megy nagyon feljebb. a gép picit halkabb lett a 4070 Super érkezésével. itt pozitívan csalódtam.egyetlen bajom van vele, a Loque PCIE 4.0 riser szétszivatott, már el akartam állni a kártyától, annyit szenvedtem vele napokig. Auto és 4.0 módban, hiába gen 4 minden hardver, behal a Windows, ha van fent nV driver. egyedül PCIE 3.0 módban tudom használni, ami ennél a konfignál már 1-3%-ot jelent. egy riser váltáson még gondolkodom. Loque-ék nem válaszolnak a leveleimre...
közben a homeszerver upgrade-ről le kellett tennem, minden mozdítható vasat és alkatrészt beforgattam HA-n, egyedül a már megvett gép fő komponensi maradtak. ez egy Asus N100I + HBA és Jonsbo C2. már kész építés, a rendszert még nem tudtam átrakni rá (és eladó lesz egy Q1900). ha valaha elkészül, majd megosztom azt is. az új soho routerrel barátkozom, picit mélyebb víz a Mikrotik, mint amivel eddig mentek a dolgok itthon.
-
hoffman_
nagyúr
Gemcase C9 volt már?
elég jól kitalált, egyszerű darabnak tűnik. hivatalos oldal nincs jelenleg. -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61158 üzenetére
ezekkel képben vagyok, a full réz verziók nagyon tetszenek, de akárhogy néztem, az L12 a legjobb még mindig hűtésben. és vagy én rakom össze mindig sz*rul, vagy gyári hibás darabom van, de én nem érzem különösebbe jónak, csak épp elégnek, még a 3600/5700X CPU-kon tesztelve is. én nem értem, hogy mert valaki i9-et berakni alá...
szerk.: megkövetem magam, jobban rá kell néznem az AXP100-ra, gyorsan keresve most egyet megint. bármennyire is Noctua fanatikus vagyok, lehet, hogy beférne egy A12x25 az AXP-100 fölé és úgy valószínűleg ráverhet az L12-re. na erről még keresek több infót. elég vegyesek a tapasztalatok redditen.
ui.: az igazi ultimate megoldás egy VLP memória lenne, akkor beférne a 25mm-s Noctua az L12 alá. már DDR4-ben sem találtam ilyet sehol, nem hogy DDR5-ben... sajnos az már szerver...
-
hoffman_
nagyúr
na ez király ötlet, köszönöm. tegnap már eljutottam odáig, hogy körbe kéne nézni a header-ek terén, csak még az nem volt meg, hogy mit keressek. más kérdés, hogy plusz egy pcie takaró helyet is varázsolni kell mellé : )))
#61150, sasNAXO
nekem T1-ből volt egy v1.1 és bár a Ghost maradt, azért bánom, hogy eladtam és nincs polcon. a mostani usb-c kiadásból egy Titan nekem is elférne... egyébként a héten számoltam utána pont, hogy nem lennék előrébb vele, mert amint átrakom 2.5 slot gpu-t fogadó állásba, máris nem fér be a 66mm L12... csak a Black Ridge, amire nem akarok váltani csak emiatt#61144, Hanok
az SG13 max GPU hosszt nem néztem meg, akkor valóban marad az X2, az határeset. 4070/4070S hűtéshez bőven elég, a TiS esetén lehet, hogy már nem, ennek utána kéne nézni más fórumon is, de még elég kevés TiS-re az ilyen beépítés. -
hoffman_
nagyúr
az X3, éppen befért, ha egy miliméterrel nagyobb, nem tudom becsúsztatni. vállalható kompromisszum pont, nekem mindenképp. halkabb is, mint a deshroud EVGA, ez meglepett. szerintem ennél erősebb vasat nem nagyon lehet a Ghost-ba rakni, tophat nélkül. egy TiS vagy egy 4080S alulfeszelve még talán elmegy benne, de szerintem az már hangos/meleg lenne zavaróan.
#61139, HookR
igaz, úgy gondoltam, hogy a két 'As' betűs. csak az MSI bénázik realtekkel. -
hoffman_
nagyúr
nem főne meg, így fut 4070 Super a Ghost S1-ben.
ha esetleg meggondolnád magad : ) -
hoffman_
nagyúr
valahogy nem találtam meg az Asus B650 variánst, csak a válaszod előtt épp. köszi. Asus lapok ráadásul Intel lanosak. ez még mindig nem az igazi a gyártók részéről 130-ért...
Pista0001:
félmegoldás, az AVR-be megy az optika, nem raknék be az elé semmit.
igen, ez eléggé leszűkíti a dolgot. -
hoffman_
nagyúr
ti találkoztatok cikkel, hírrel, ami az alábbi speckók mentén utal érkező alaplapra? nagyon szeretem a mostani lapom, de ha CPU-t váltanék, nem találok az alábbiaknak megfelelőt, nem hogy MSI-ben, máshol sem:
- mITX
- AM5
- spdif kimenet
- intel lan (ezt el tudom engedni)egyedül a ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI-t találom, de ez Intel és nem mellékesen 170 pezeta, ami nevetséges. a mostani lapom 80 ezrén is húztam a szám 3 éve és ez az Asus gyakorlatilag semmivel nem tud többet. vicc, amit a mid/high itx vonallal csinálnak.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
ez inkább SW kérdés, mintsem hardver, de itt szerintem sokan futtatnak ilyen rendszert. megjött a Chopin és mielőtt nekiállnék a NAS-t átköltöztetni xpeno-ról TrueNAS-ra, lehet, hogy beleraknék egy konfigot és megnézném külön a TrueNAS-t és az Unraid-et egy kis rendszeren. még sosem volt velük dolgom. adatmentést végeznék belső hálón. egyelőre a PC-n nézegetném, de később valószínűleg a NAS dedikált pool-ját kéne másolnia és majd inkrementálnia. erre van esetleg jobb ajánlásotok a fenti két OS-en kívül? valami lite linux disztro inkább?24/7/365 a cél, csak lokális háló, 2TB 2.5" és úton van egy Prime 4005J meg 2x8GB DDR4 2400 tesztelgetni.
ui.: tök laikus vagyok, a fogalmakat ismerem csak, de a nulláról indulok.
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zed1983 #60355 üzenetére
fura kérdés: mit csinálsz, mikor újraindul? gépnél vagy, esetleg pont leülsz vagy elmész?
nekem másfél évig volt ilyen random bajom, miután rájöttem, hogy statikusan feltöltődöm szőnyeg/zokni miatt és a fém billentyűzeten keresztül kisütöm magam, mikor leülök és random rebooot. mindezt csak télen mindig, amikor szárazabb a levegő a lakásban... -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60347 üzenetére
nem néztem utána a Minisforum gépeinek, de ha nem csal a pár PH cikkes emlékem, akkor horrodrága játékok ahhoz képest, amit tudnak. azok persze valóban lehetnek kisebbek. nem akarlak én meggyőzni, hogy szerezz Chopin-t, miért akarnálak. én csak annyit írtam, hogy a magam nemében nem sok hasonló van. ezek szerint más értékrendszer mellett pontozzunk. a brick egy véleményes dolog, csak éppen ez most az enyém, nem feltétlenül a horodzhatóság miatt, én alapvetően ellene vagyok.
#60348, rxmiss
de, a kevés alternatíva egyike. táppal és szállítással viszont már veri a 100k-t. -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60342 üzenetére
nem arra értettem, az a saját véleményed, az nyilván áll. arra, hogy nem hoztál másik hasonló példát. a Chopin kipipál olyan dolgokat, amit a legtöbb ház nem tud, ergo nyilván nem igaz, hogy "Mind." de ezen nem veszük össze, csak jelezni akartam, hogy valószínűleg ezért is népszerű : )
Pista0001:
de az is túlzás lehet, én nem is írtam olyat, hogy mindenki meg akarja szerezni. nekem sem a non-plus ultra távolról sem, de én valóban sokra tartom - ezt fent sehol nem jelentettem ki eddig explicit módon eddig
az beszédes mondjuk szerintem, hogy gyakran out-of-stock, itthon is és külföldön. persze ennek lehet oka a kis készlet meg a nagy kereslet is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60340 üzenetére
én pl. hónapokig vadásztam hasonló designt, beépített táppal, de legalábbis táp fogadásra képes kialakítással. a HDplex meg a külső kockás kamu hordozható gépek nekem nem merítik ki a kompakt fogalmát, hisz nincs benne minden.
szóval még mindig várom a linket 5L alatti, belső tápos ITX házra
ui.: most visszakerült a Chopin MAX a gyártó oldalára 60k körül - ami nem 100k - , de 2023Q2-ig hazai kisker garival 45-ért lehetett kapni. ebben benne volt egy magas minőségű, 4.5L ház, egy korrekt 200W gold táp. utóbbi önmagában 25-35k között kezdődik, ráadásul az is csak 80plus bronze.
a legközelebb hozzá a noname kínai cuccok (metalfish) került, fullgagyi kínai táppal vagy egy bronz FSP-vel, de az is 60k felett van már, nem összehasonlítható minőségben.
#60342, TESCO-Zsömle:
annyira nem várom, én jól elvagyok, csak beírsz egy butaságot vagy fogalmazzunk úgy, hogy magánvéleményt, de megerősíteni sem tudod -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60338 üzenetére
mutass egy hasonlót : )
(gold táp nélkül is elfogadom, üsse kavics) -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #60290 üzenetére
ui.: már rákanyarodtam, hogy megveszem, de ez a bolt nem valami bizalomgerjesztő...
ha mégis eladnád... -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60289 üzenetére
a reális árat írtam, nem a piacit
van ennek egyáltalán bármi alternatívája ma?
igazából komoly szükségem nincs rá, a NAS/szerver át fog kerülni mATX-re és bemegy egy Silverstone PS07-be, ezt se volt egyszerű szerezni... de elképesztően tetszik. már csak egy Q1900-at berakni és játszogatni vele, local backupnak vagy hurcibálós játékos gépnek. -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60287 üzenetére
igen, ezt pont 10 perce találtam meg, de én olyan 45k körül vizionáltam, ami még reálisan fájó érte, 60 felett lenne .de oldalról, az már csúnya
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60285 üzenetére
ha mégis meggondolod magad, akkor van egy fix vevőd
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
addig vártam a Chopin MAX vásárlással, hogy elfogyott minden hazai kiskerből. van esetleg ötletetek, hogy honnan lehetne beszerezni? -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59375 üzenetére
na, az a intertech eszembe sem jutott, átlapozom, köszi a tippet!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59352 üzenetére
még az is lehet, hogy valami N100-as lapot vadászok bele, 15W TDP meg füstölhet tőlem standby-ban : ) merlint ismerem, bestmarktot is nyilván, ennél valami sokkal inkább "niche" cuccot keresek - amit nem ismerek
a Ghostban (8.2L) lehűtök 200W felett (számomra) komolyabb kompromisszum nélkül levegővel. kizárt, hogy egy 30W-os fogyasztást ne tudjak menedzselni 3L alatt.Silverstonet legutóbb márciusban szereztem Németországból, az sem volt egy egyszerű történet, de még így is relevánsan olcsóbb volt, mint itthon.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59345 üzenetére
az Era 6x ekkora méretben, én 2L körül vadászok. egy ITX lap, 2xSSD és ennyi. meg egy Noctua L9 vagy hasonló. bármi jó, ami megmunkált fém és sub 3L.
Rick4:
thx, engem nem a működés érdekel, az építés része mozgat meg, szóval ház kell, a többit elpepecselem, az az élvezet nekem. amit mutattál az nagyobb, mint a fő gépem 5700X-el és lassan jön bele a 4070Ti. szóval nagy lenne. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
a Lagom mini-hez hasonló, szépen megmunkált, all-metal, apró, ITX házat, belső paneltáppal tudnátok ajánlani, ami elérhető is? nem ártana, ha 2.5" beleférne, akár jankengineeringgel az egyik : ) -
hoffman_
nagyúr
jó, ezek alapján az időzítés faktorod vagy szerencséd, ahogy tetszik, sokkal jobb volt
én a hetekben néztem rá, utolsó 1-2 gen Intelt néztem, nevetségesen drága. ezért maradt 50-ért ez a lap, ez is drága... de arra, amire kelleni fog, bőven elég. még azt sem néztem meg, hogy Plex hw encoding menne-e, amióta a C1 megoldja.
komoly árakat írsz, én most vettem 2x4GB Micront, valamit 5k-ért dobták utánam, DDR4, ilyen szempontból low-budget. apropó van 2x2GB DDR3 sodimm, ha valakinek kell és eljön érte... -
hoffman_
nagyúr
köszi a tapasztalatokat!
mondanám, hogy picit jöhetett volna előbb, a dedikált CPU miatt, de igazából nem is a fogyasztás miatt, hanem a LAPOK miatt kukáztam. néztem a J4105-öt is, 40párezer volt, míg 51-ért akasztottam ezt. borzasztó árak, de ez van. szintetikus tesztekben inkább 10-20% diffit láttam, de majdnem mindegy. elég volt nekem a J1900 is, csak ugye megkotlott. nálam semmi komoly nincs, hálózati meghajtó itthon, megy a download station, illetve dockerben fut rajta egy Plex, elég csirke felhasználás egyelőre.szerettem volna kis tartalékkal egy új i3-at belerakni (bár nem tudtam, hogy mennyi lehet a fogyasztása, 26 vs 40 nem vészes, én azt hittem többre jönne ki, alig találtam erre adatot), de nem találtam 60 alatt lapot, 100-at meg nem akartam ellőni erre.
mielőtt bedugom az új UPS mögé azért majd mérek egyet, nagyon kíváncsi vagyok. egy 450-es platinum táp van mögötte... ez volt. 4x4TB meg egy SSD, én azt szerettem volna, hogy 20W körül megálljon
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #58191 üzenetére
na, három hét alatt sikerült megjönnie a J4125-nek. sosem jó jel, ha mindenhol csak 12 hó garival dobják utánad, remélem nem hal rám. hétvégén szerelés, nagyon remélem, hogy a Q1900 hullott el tényleg és nem a lemezek / xpeno
ha működik, akkor lesz jó kis alap összemérni a J1900-at meg J4125-öt hétköznapi médiaszerver esetére.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megjött a héten az UPS-em, úgyhogy ennek örömére úgy fest megpurcant magától a Q1900-ITX xpenology mielőtt beraktam volna a szünetmentest. egyszercsak eltűnt a hálóról, sehogy nem értem el, csak manual restart működik csak, LED és venti megy, de nincs post, nem hogy boot, semmilyen video kimenén nem ad jelet sem. nem hiszem, hogy az OS vagy a drive-ok (a loader pendrive sem, anélkül is ugyanez). lapra tippelek. egy SF450 Platinum van mögött, az is jónak tűnik.
többet nem akarok használt hw-t, ami nem az enyém volt... nézek új ITX lapokat, siralmas a piac. vagy keresek egy kis fogyasztású 11-12.gen Intel i3-at, vagy maradok integráltnál. első kör 100k, második 50k körül, ahogy nézem... a kérdésem az, hogy van jobb választás a J4125 chipset-nél? megúsznám a lapot/ramot 50k körül, valószínűleg a boot és OS is gond nélkül felállna, maradna a 10W fogyi, és talán az iGPU encoding is javulna 4k stream-hez.
köszi előre is, ha van tipp vagy más javaslat
szerk.:
#58187, Rick4 @
uhh, látom erre ráéreztem, csak párat kellett volna keresnem. akkor marad ez a deszka. pár docker, plex, esetleg valami dns szerver rákerülhet, de nagy HW igényű dolgokat nem tervezek.
ui.: még szóba jöhetne mATX váltás, de azzal sem hiszem, hogy előrébb lennék sokkal. most egy megfaragott CM 120 Elite van, 4 lemezzel, igazából megfelel a célra.
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
picit halkabb és hűvősebb nekem, mint a gyári (amúgy kiemelkedően jó iCX2.0 hűtéssel), igazából akkor érdekes, ha meghal egy venti. Nocuta afterlife mindig jó megoldás. én mintha láttam volna Noctuát a 3070 XC3-n is, de nem biztos. az UV nem tűnik extrémnek, ha stabil, akkor meg is vagy.
-
hoffman_
nagyúr
így is szép ez, sőt : )
igen, az Ultra a backplate miatt kedveltebb, de az 2-3mm nagyon sokat számít. backplate nélkül visszakerülhet a shroud, ha minden igaz befér. a backplate leszedésével egy gond van elvileg, hogy a warranty sticker sérül, mert az egyik hátsó csavaron van. ebben nem vagyok biztos. ha előről bontod a kártyát az nem gond.
ha jól emlékszem amúgy 2db A12x15 Noctra ráfér erre is (ahogy az 1070Ti-on nálam) és talán ez a legjobb hűtés alap Ghost S1 kivitel esetén. én most Inno3D vonalon kezdtem gondolkodni, az X3 hasonlít az XC3-hoz és arra is felmegy a Noctua megoldás, illetve az A9x14 is elég jó eredményt hoz.
-
hoffman_
nagyúr
+ #57187
Crabface jól mondja, a hossz nem gond, beférne egy 3rd party 3090 is. a szűk keresztmetszet, hogy csak 2slotos fér be. 3060Ti-ra meg nem váltanék, a bepaszírozható legnagyobb kártyát keresem, 200-220W-ig kb jó vagyok. magasság határeset, ott is van játéktér - ha nem használ az ember spine modot és felső 120x15mm ventit, ahogy én tervezem. az a mostani 1070Ti fölé se fér be, csak az említett kártyákhoz.***
köszi mindenkinek, tényleg nem tervezem tovább kitartani az OFF-ot! vga topicban már jártam, dlss és fsr szinten is képben vagyok, inkább az érdekelt, hogy itt van-e gyakorlati tapasztalat, mert itt sok irányba szokott menni a közösség és a téma, nem pedig 3Dmark pass döntögetés megy
ui.: nem a csákánnyl van a baj, hanem a papíros kisker garival. na az senkinek nincs, az összes HA hirdetésen átmentem az elmúlt hónapban, ezért jutottam oda, hogy marad az 1070Ti. de még azon is elgondolkdtam, hogy berakok egy 5700G-t... akkor csak a film 4k 60Hz kérdés marad nyitva...
#57184, tlac
köszi, szintén hasznos új infó nekem Kodi téren. -
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #57173 üzenetére
mivel nem fogom tudni kihajtani 3D alkalmazásokban a natív 4k-t a natív 144Hz-en, ezért attól tartok, hogy scren tearing, smearing meg hasonlók előfordulhatnak. erre akartam rákérdezni, hogy van-e bárkinek tapasztalata, csak talán nem sikerült túl jól, egy sört ittam csak, az sajna nem elég, hogy produktívan fogalmazzak
dgpu nélkül ha valaki 4k-t hajt, ott az alacsony fps gyakran előfordul, ami eltér esetleg az adott monitor képfrissítéséstől. mivel olvastam, hogy ez sokak szerint élvezhetetlen, gondoltam rákérdezek, hátha. a fontosabbik ez volt : )
#57174, Pista0001
Linux nekem nem lesz az asztalin, de a laptopon egy Manjaro VM-el (is) ismerkedek. egyébként okozott bármi nehézséget driver szempontból AMD oldalon, vagy minden sima? -
hoffman_
nagyúr
köszönöm!
a felbontástól nem tartok Win alatt még dgpu-val sem, de a képfrissítéstől igen. asztalon a 144Hz még menne, de alkalmazásokban nem tudom hogy viselkedhet. ha alacsonyabb felbontásra raknék játékot, akkor az vajon normálisan felskálázódna, illetve ha a natív felbontáson a natív frekit (fps-t kvázi) nem tudja a gpu/dgpu, akkor az mennyire lehet használhatlan. 60Hz esetén mondjuk VRR-t az újabb kártyák támogatnak (APU-k nem tudom), ott vajon 38fps-el élvezhető lenne-e bármi.
illetve a másik nagy félelmem a HDR. elvileg HDR600-at tud a monitor, azzal tisztában vagyok, hogy ez monitornál jelentéktelen, de kikapcsolni is éredmes? a Win hogy kezeli nektek 1660Ti és A4-5000 alatt, ha használjátok? játéknál nem érdekes, de filmnél igen.
#57170, tlac és #57171, mpierre
ezek is nagyon hasznosnak, köszönöm!
szerk.: zárhatjuk is a témát, nem akarok túl sokat offolni
igazából onnan indul az egész, hogy négy kártya van, ami befér a Ghostba gyakorlatilag, a referencia RX6800 és az EVGA Black 3070 / nv FE 3070 / Inno3D 3070. ezeknél nincs feljebb. ezek meg kvázi kaphatatlanok emberi áron vagy bárhogy. szóval marad a sub 9L házban egy 1070Ti, de mindenképp szeretnék egy mindennapi monitor cserét az SFF ház mellé. valahol összeér
-
hoffman_
nagyúr
urak,
használ itt valaki 4k monitort? neaggyisten dgpu nélkül?
nagyon régóta szeretnék váltani és kinéztem egy 32" 4k 144Hz monitort, de vannak fenntartásaim a napi ruttinnal, a 8L-ben még pont meg tudnám hajtani szükség szerint, de érdekelne, hogy vannak-e tapasztalatok, ha nagyon off, akkor jelezzétek és fel sem tettem a kérdést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest