Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saturn27
tag
válasz
Mercutio_ #27693 üzenetére
Szerintem aki tisztában van a jelenlegi és a várható igényeivel, az simán össze tudja legózni az ITX konfigot is némi utánajárással, ahogy például én is tettem eddig. Az általad felsoroltakon túl azért még van mire figyelni (például: nem csak a hűtő szélessége, de a magassága is, milyen tápot érdemes bele venni figyelembe véve a lehetőségeket, a ház szellőzése, egyéb hűtési lehetőségek, stb).
Én mondjuk megtanultam, hogy az újdonságok megjelenése után várok még egy picit, mert kb 2 és fél éve Goose-T-hoz hasonlóan én is belefutottam például az asrock fm2a75m-itx vrm túlmelegedéses történetbe (hát igen, jó pár éve olvasom a topic-ot). Ahogy megjelent, nagy lendülettel meg is vettem egy a10-5700 társaságában, és bár nekem nem égett le a lap, de a nagy nyári melegben volt, hogy újraindult a gép néhányszor, hiába raktam rá "erős" hűtést.
Na de visszatérve az eredeti problémára. Esetleg ennek a topic-nak az összefoglalójába lehetne írni néhány ajánlott, vagy best buy kategóriás dolgot. Ahogy elnézem például a "milyen számítógép házat vegyek" topicban sem ajánlgatnak ITX házakat. Pedig szerintem sok embert érdekelne, hogy az egyes árkategóriákban mik a legjobb ár/érték arányú dolgok (ház, hűtés, alaplap, stb).
Bár lehet, hogy ez az ötlet is csak egy "utópia", hiszen kinek van ideje/lehetősége tesztelgetni a cuccokat, vagy legalábbis mindegyiknek utánaolvasni, majd frissíteni az összefoglalót.
No mindegy, nem okoskodom többet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- ASRock B150M Pro4S/D3 + G4400 + 16GB RAM
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplap eladó /Garanciás/
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest