Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jamye
csendes tag
válasz
horcsab
üzenetére
Szia!
Bár a T-kábel szolgáltatást nem ismerem, elég valószínű, hogy a router MAC címe miatt nem kap IP-t a szolgáltatótól. Be kell klónozni a hálókártyád MAC címét a Routerbe.
Tomato alatt a következőképpen megy:
Advanced/MAC Address aztán a WAN port melletti Clone PC gombot megnyomod, majd alul a Save-et. Ha nem írja át automatikusan, akkor kézzel megteheted. -
jamye
csendes tag
Hello!
Lenne egy ''kis'' gondom.
Van egy WRT54GL 1.1-es routerem. Ezen DD-WRT fut (v23sp2).
A QOS beállításoknál megadtam, hogy az uplink 450 kbps legyen, a downlink pedig 3000. (Chello Classic kapcsolatom van) A Packet Scheduler pedig HTB. Az értékek azért alacsonyabbak egy kicsivel, mint kellene, hogy ne legyen semmi gond.
A különböző szolgáltatások prioritása be van állítva, ami úgy tűnik, hogy működik is. A bittorrentnek Bulk lett beállítva.
A gond ott indul, hogy van 2 gép a hálózatban, amiken elég sokat megy az Azureus. Ha be van állítva, hogy a 2 gép együttes feltöltési sebessége ne érje el a feltöltési sebesség határát, akkor nincs semmi gond, a letöltés villámgyors. Ha viszont elérik, vagyis nincs egyiken se korlátozva, akkor a letöltés sebessége leesik a béka segge alá. Mindkét gépen Win XP Prof van.
A routerben az uplink érték helyes beállítása nem pont ezt oldaná meg? Hogy egy bizonyos sebesség fölé ne is mehessen?
Arra is gondoltam, hogy esetleg a windowsnak valamilyen beállítása nem OK, de ezt elvetettem(lehet, hogy helytelenül), mivel minden más működik.
Mit kellene állítanom a QOS beállításoknál, hogy normálisan működjön? A DD-WRT fórumok olvasgatásán túl vagyok, mindenhol azt javasolták, hogy csökkentsem az uplink értékét, de innen már nincs hová, olyan, mintha nem is működne.
Én vagyok ennyire béna, vagy másnak is van gondja a QOS-sal? (Külföldi fórumok olvasgatása során úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen)
Esetleg próbáljam ki a Tomato-t?
Bármilyen tanácsot szívesen várok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Hyundai, Kia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- sziku69: Szólánc.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ASIC Miner HW/SW/OC Optimalizálás (NerdQAxe++, Nerd Octaxe, Bitaxe, stb.)
- Apple IPhone 14 pro 256gb
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- Nagyakkus! Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő