Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aragorn2006

csendes tag

válasz And #1776 üzenetére

Szia!

Kösz, két hibát is vétettem: :W
    1. 192.168.1.1 -re próbáltam feltölteni(192.168.1.245 helyett)
    2. Flash-elés után nem húztam le a JTAG kábelt.

Ha fenn volt a kábel, akkor nem tudtam TFTP-vel feltölteni a megfelelő firmware-t. :F

Érdekes módon az a boot loader sem működött nekem, amit a DD-WRT oldaláról töltöttem le. A Syknet-es CFE generátor segített.

Végül is seikerült feléleszteni az eszközt. :))

Mindenkinek köszönök minden jó tanácsot!

• Aragorn2006

csendes tag

Üdvözlet Mindenkinek!

A következő ügyben kérem a segítségeteket: sikerült firmware frissítés közben egy wrt54g v5 router-t tönkretenni.

Kerítettem egy JTAG kábelt. Elvileg letöltöttem a megfelelő programokat és bineáris állományokat.
    - WRT54G.EXE
    - CFE.BIN (generated by Skynet repair kit, ill. DD-WRT helyről letöltve)
    - KERNEL.BIN (dd-wrt.v23_micro_generic.bin)

A falsh-elés menete:
    - wrt54g -erase:wholeflash /noemw
    - wrt54g -flash:cfe /noemw (15 perc)
    - wrt54g -flash:kernel /noemw (100 perc)
    1 perc, majd tábkábal kihúz, 1 perc múlva vissza.

Eredmény: a power LED villog, ha csatlakozok UTP-vel, akkor az adot port LED-je világítani kezd. De nem lehet pingetni... meg semmi...

Többféle CFE.BIN, ill. kernel állománnyal próbálkoztam, pl:
    http://www.wlan-skynet.de/download/index.shtml
    http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads.php
    de egyik sem segített.

Próbáltam úgy is, hogy csak a cfe.bint töltöttem fel, de úgysem változott. A rendszer (pc) nem kap ip-t, így fix-re állítottam (192.168.1.100), ill a kártyát 10 mbit half-duplex-re, de így sincs ping.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy hol a hiba? Csinált már ilyet valaki v5-ösön sikerrel?
    Végig olvagattam a fórumot, többen is voltak már hasonló cipőben, de a megoldás nekem nem tiszta...

Ha esetleg valaki tudna küldeni nekem egy WHOLEFLASH.BIN állományt egy működő WRT54G V5-ről, vagy egy jó CFE.BIN-t annak különössen örülnék!

Ha esetleg valaki küldene, akkor a gviktor@freemmail.hu címre küldheti!

Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák